Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#662005 Ωχ μόλις είδα ότι έχω μια μεγάλη φουσκάλα στο 2ο δαχτυλακι :tomato:

Τουλάχιστον δεν πονούν τα υπόλοιπα όργανα :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#662632 Zero drop :yahoo: :yahoo:

Άντε να δούμε πώς θα πάει κι αυτή η τρέλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#662801 Εμένα μου αρέσει το zero drop, νομίζω μου ταιριάζει. Δεν είναι για όλους αλλά εγώ το συνήθισα αμέσως, χτυπάω λιγότερο τη φτέρνα και μείωσα χρόνο επαφής με έδαφος.
Το επόμενο παπούτσι θα παραμείνει zero drop αλλά ίσως να είναι λίγο λιγότερο cushioned (ξεθαρρεύω).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#662822 Εχει δοκιμάσει κανείς κρεβάτι pilates;

Μου το πρότεινε μια φίλη για το αυχενικό μου. Η ιδια ειχε αυτοκινητηστικό και κάποιες βίδες στη σπονδυλική στήλη.
Με το κρεβάτι pilates ειπε οτι ειδε τρομερη βελτίωση.

Πηγα δοκιμαστικα ενα μηνα το καλοκαίρι, η αληθεια είναι οτι εχω μια βελτίωση στην καθημερινότητα μου και σε κάποιες δραστηριότητες, αλλά πολύ "γυναικείο" μου φάνηκε.
Πολλές ασκήσεις για ποδια κλπ ενω εγω θέλω κορμό, πλάτη.
Εχει πολυ μεγάλο ασκησιολόγιο, αλλά σε κάθε συνεδρία τον μισο χρόνο+ τον τρώμε στα πόδια.
με προετοιμάζουν για το χειμώνα για το σκι μάλλον... :shifty:

Αυτη την εποχή άρχισαν και οι προσφορες για τα γυμναστήρια, οπότε είναι καλη εποχή να το συζητήσουμε λίγο
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#662824 Γενικά έχει τρόπους να σε βγάλει και εντελώς off η γυμναστική στο Reformer και να μη σου φανεί ιδιαίτερα "γυναικείο", αν ρυθμίσεις τις αντιστάσεις καταλλήλως.
Δεν ξέρω τι ασκησιολόγιο παρακολούθησες αλλά η ενίσχυση του κορμού είναι ουσιαστικά σε μόνιμη λειτουργία, αφού παίζεις πολύ με το στοιχείο της ισορροπίας.
Προσωπικά ασχέτως που το θεωρώ βαρετό, από μία ηλικία και μετά είναι must 1 φορά κάθε 2-3 προπονήσεις με βάρη την εβδομάδα.
Γνώμη μου, βρες κάποιο γυμναστήριο που να έχει και προγράμματα σε κρεβάτια και βάρη ώστε να κάνεις το combo που θελεις.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#663083 +1
Ο κορμός -αν κάνεις σωστά τις ασκήσεις, εγώ είμαι ένοχος συχνά πυκνά- υποτίθεται ότι κάνει όλη τη δουλειά. Πάντως, χωρίς καθοδήγηση σε πολλές ασκήσεις το περιθώριο λάθους είναι μεγάλο με άμεσο αποτέλεσμα κούραση, πόνους κλπ.

Για άτομα με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη είναι καλή επανείσοδος πάντως σε σχέση με άλλους τύπους γυμναστικής, λένε η καλύτερη. Εγώ έχω περσινή διπλή δισκεκτομή στο βιογραφικό μου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#666009 Μια φορά στο κάθε τόσο επιτυγχάνω επίδοση που άλλες μέρες μου φαίνεται απίστευτη. Πριν από λίγες μέρες χωρίς να το περιμένω, χωρίς να το οργανώσω, άρχισα να τρέχω με στόχο τα 5 χλμ σε μέτριο ρυθμό αλλά τελικά συνέχισα και έφτασα τα 10 στον καλύτερό μου ρυθμό για 10χλμ, εύκολα, χωρίς προσπάθεια. Είδα ότι κλείδωσα σε καρδιακό παλμό κοντά στο όριο γαλακτικού οξέος και κρατήθηκα εκεί ωραιότατα. Άλλες φορές είμαι απλά πιο αργός, αισθάνομαι βαρύς, η ανάσα δεν τραβάει ή η καρδιά δεν ανεβάζει σωστά ή ανεβάζει και δεν τραβάω ή ανεβάζει πολύ εύκολα και ψοφάω ή δεν σταθεροποιείται κλπ.
Έχω διαβάσει για form-fatigue-fitness και ότι μπορείς μελετώντας τα αυτά να προετοιμαστείς κατάλληλα έτσι ώστε πχ να είσαι στην καλύτερή σου φόρμα τη μέρα του αγώνα αλλά αν και έχω διαβάσει λίγο δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί και πως καταλαβαίνεις ότι είσαι σε καλή φόρμα.
Έχει κανένας τίποτα συμβουλές ή κάποιον εύκολο τυφλοσούρτη;
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#666028 Εικόνα

Στο γραφημα του Fitness εχεις Form, Fatigue, Fitness. Αυτα υπολογιζονται με βαση τις δραστηριοτητες σου και της εντασης των.
Το ζητουμενο ειναι το Form το οποιο με τη σειρα του ειναι αμεσα συνδεδεμενο με το Fatigue (το αντιθετο του Recovery).
Οταν εξασκησε καταπονεις το σωμα σου, καταστρεφεις μυικα κυτταρα, μιτοχόνδρια και αρκετα αλλα συστατικα του.
Το κερδος ειναι οτι αυτα, αν εχεις μια σωστη διατροφη, ξαναφτιαχνονται απο το σωμα σου, καλυτερα, περισσοτερα και δυνατοτερα.
Οσο πιο εντονη η ασκηση και η διαρκεια της τοσο μεγαλυτερη η καταπονηση και η καταστροφη (Fatigue). Τοσο περισσοτερο χρονο χρειαζεται το σωμα για να ανακατασκευαστει καλυτερο.
Ειναι σημαντικο να του δωσεις αυτο το χρονο γιατι διαφορετικα το καταστρεφεις πιο γρηγορα απ'οτι μπορει να ξαναφτιαχτει->Overload->Burn-out
Οσο πιο μεγαλος εισαι τοσο περισσοτερο χρονο θελει το σωμα να διορθωσει τη ζημια. Οσο περισσοτερο διορθωνεται η ζημια τοσο μεγαλωνει το Form αλλα μεχρι ενα σημειο. Πρεπει να συνεχισεις την ασκηση αμεσως μετα την ανακατασκευη αλλιως χανεις τα benefits της ασκησης (Fitness). Μετα απο δυο-τρεις μερες χωρις δραστηριοτητες το Fitness πεφτει γρηγορα (οπως βλεπεις στο γραφημα μετα απο μια βδομαδα χωρις ασκηση στις διακοπες).
Και εδω ερχομαστε σε μια προηγουμενη ερωτηση σου, το Training Load. Αυτο ειναι συνδεδεμενο με τις μεγιστες δυνατοτητες σου (αν τις εχεις βαλει σωστα) σε σχεση με το τι ασκηση εκανες. Οσο μεγαλυτερο τοσο μεγαλωνει το Fitness και το Fatigue.

Για να δουλεψουν ολα αυτα σωστα πρεπει:
- Να βαλεις τα στοιχεια σου με τη μεγαλυτερη δυνατη ακριβεια (Ζωνες, βαρος, FTP, κλπ.)
- Οταν ασκησε να χρησιμοποιεις εξαρτηματα που δινουν ακριβη δεδομενα
- Να παρακολουθεις το Fitness και το Fatigue απο κοντα και να κανεις ασκηση σε σχεση με το τι θελεις να φτασεις (Form) πότε (Structured training η ασκηση σε αμεση συνδεση με το ζητουμενο).

Ελπιζω να ειμαι κατανοητος.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#666142 Βεβαια θα μπορουσα και εγω να σου λεω για φουσκαλες στα ποδια και αλλα ωραια αλλα προτιμω να μεινω σε χαμηλοτερο επιπεδο. :lol:

FYI.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#666314 Πες μου αν τα έχω καταλάβει καλά.
Στο διάγραμμα αυτό του elevate, δεξιά εκεί που λέει freshness-neutral-optimal-overload αναφέρεται στο form έτσι δεν είναι;
Και θέλουμε να είναι στο optimal για καλύτερη δυνατότητα βελτίωσης. Τότε δεν είμαστε πολύ κουρασμένοι και η άσκηση θα μετρήσει περισσότερο.
Αλλά για καλή επίδοση θέλουμε η form (πως πάμε αυτή τη στιγμή, αν είμαστε σε φόρμα) να είναι ψηλά και ταυτόχρονα και ψηλά το fitness (που είναι μια πιο γενική κατάσταση-ικανότητα του συστήματος).

Resting heart rate κι εγώ κάπου στο 48 είμαι. Αλλά fitness τώρα που είδα το δικό σου..... :(