Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:Από το τι σου λένε μέχρι το τι ισχύει υπάρχει μια Α απόσταση.

Αυτό ακριβώς. Φούμαρα...

ΥΓ: RIP. :( https://geetha.mil.gr/thanasimos-trayma ... telechoys/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661864 Τι να σου πούμε, δεν είναι κάτι μυστικό. Μπορεί να έχουν βγει Ι5, μπορεί να πήγαν στρατό και να μην το έχουν πει (έχω τέτοια περίπτωση στον ευρύτερο κύκλο). Δεν ξέρεις ο καθένας τι κρύβει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#661870 Δεν υπαρχει περιπτωση οταν καποιος ειναι κατοικος εσωτερικου να μην υπηρετησε ετσι απλα (εννοοω χωρις να συντρεχουν τεκμηριωμενοι ιατρικοι λογοι απαλλαγης της θητειας). Για εξωτερικο πολυ απλα σκας 400 χιλιαρικα ή καπου τοσο (ο Rx8 Drifter θα σου πε, τα εδωσε φετος) μετα τα 35 (;) και την εξαγοραζεις.

Τωρα για το κατα ποσο σου δημιουργει προβληματα εργασιακα ή προσωπικα............ Δεν θα το πω καν. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661873 810 για κάθε μήνα υπολοίπου θητείας πέραν της βασικής εκπαίδευσης είναι η εξαγορά για κατοίκους εξωτερικού άνω των 35.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#661876 Ωραία. Απαντήθηκε το πρώτο σκέλος της ερώτησης μου.
Το δεύτερο τώρα: κάποιος που δεν πάει, τι να περιμένει; Ας πούμε θα τον ψάξει η αστυνομία; θα μπει φυλακη; θα έχει κάποιο οποιοδήποτε θέμα;
Ξέρει κάποιος κάτι συγκεκριμένα;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#661878 Επειδή ο κύκλος μου περιέχει κόσμο στα ~30, η πλειοψηφία έχει θητεύσει κανονικά και όσοι δεν έχουν πάει περιμένουν την εξαγορά με αναβολές.

Γιόλο του στιλ δε με νοιάζει και κάνω και τα ταξιδάκια μου δεν έχω δει κανέναν, εντελώς δρακιά η φάση.
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
sargus έγραψε:Ωραία. Απαντήθηκε το πρώτο σκέλος της ερώτησης μου.
Το δεύτερο τώρα: κάποιος που δεν πάει, τι να περιμένει; Ας πούμε θα τον ψάξει η αστυνομία; θα μπει φυλακη; θα έχει κάποιο οποιοδήποτε θέμα;
Ξέρει κάποιος κάτι συγκεκριμένα;

Αν δεν εχει παρει ι5 , ξερω 99% για προστιμο 6κ ..
Άβαταρ μέλους
By sargus
taxidiwtis έγραψε:
Αν δεν εχει παρει ι5 , ξερω 99% για προστιμο 6κ ..

Σοβαρά; κ ξεμπερδευουν; δηλαδή δίνουν λιγότερα και από τους κατοίκους εξωτερικου;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661881 To πρόστιμο της ανυποταξίας (των 6k του Βενιζέλου) είναι διαφορετικό από το ποσό της εξαγοράς.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#661883 6,000 είναι το πρόστιμο (+ πλημμέλημα αναφέρει η γουίκι, μάλλον φευ), η υποχρέωση για θητεία παραμένει (άρα σε υποτιθέμενη εξαγορά, πας για 12,500).
Άβαταρ μέλους
By sargus
#661884 Και μόνο όμως που το κουβεντιάζουμε τόση ώρα τόσοι άνθρωποι που είμαστε μέσα στο ίντερνετ και πάλι δε βλέπω να ξέρει κάποιος σαφώς τι ισχύει, δείχνει την κατάντια του κράτους μας και επίσης δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο για πολλή λαμογιά.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661885 Δεν βλέπω να μην ξέρουμε τι ισχύει, είναι αρκετά σαφείς οι απαντήσεις. Εκεί που γίνεται μπέρδεμα είναι στις κατά τόπους στρατολογίες, ενίοτε δεν ξέρουν ακριβώς τι προβλέπουν οι νόμοι.