Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:ειχε απορια ο Scotch τι παιζει με καραντινα και εργασια. Ο νομοθετης πλεον εχει απαντηση

Με έως και 3 ώρες επιπλέον απασχόληση την ημέρα, κατά την επιστροφή τους στην εργασία, θα αναπληρώνουν τον χρόνο που τίθενται σε καραντίνα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Οι βλακείες που έχουν γραφτεί για το θέμα είναι επικών διαστάσεων - κυρίως από ανθρώπους που τελευταία φορά πήγαν σε δουλεια στην δευτέρα δημοτικού γιατί δεν έιχαν άλλη επιλογή.

Α , και πουστε .Στο φόρουμ γράφω πλέον σπάνια και σε άσχετα θέματα. Αν γράφω εδώ είναι γιατί ίσως στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω και 87-77 πραγματάκια παραπάνω. Αν σας χαλάω την μανέστρα σας αφήνω να τα πείτε εσείς οι ειδικότεροι. :s_sarcastic Έτσι κι αλλιώς 2 νοματαίοι μείνατε να γράφετε. Enjoy. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By mirage
#661297 Ναι, μέχρι και 100% και μασκες φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Στα αεροπλάνα οι πληρότητες ειναι μέχρι 100%;

Δηλαδη τρείς τρείς σε καθε σειρα θέσεων; :(

Ναι, κανονικα. Φυσικα μασκες ειναι απαραιτητες και σε ολη την διαδικασια εισοδου στο αεροδρομιο μεχρι εξοδου απο αυτο.

Ηταν ο βασικοτερος λογος που ακυρωσα ταξιδι στο εξωτερικο, μαζι με την ελλειψη διαθεσης λογω των συνθηκων.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Νίκος Παππάς έγραψε:
bebes έγραψε:Στα αεροπλάνα οι πληρότητες ειναι μέχρι 100%;

Δηλαδη τρείς τρείς σε καθε σειρα θέσεων; :(

Ναι, κανονικα. Φυσικα μασκες ειναι απαραιτητες και σε ολη την διαδικασια εισοδου στο αεροδρομιο μεχρι εξοδου απο αυτο.

Ηταν ο βασικοτερος λογος που ακυρωσα ταξιδι στο εξωτερικο, μαζι με την ελλειψη διαθεσης λογω των συνθηκων.

ετσι ακριβώς, δεν υπαρχει διάθεση.

Εβγαλε η Ryan 1 μυριο πτησεις για αρκετους και ενδιαφεροντες προορισμους με 5€

Πχ για Μαλτα ειναι καλα τωρα Σεπτέμβρη, αλλά αν ειναι φουλαρισμένο το αεροπλάνο, δε λέει...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#661301 Δε νομιζω να ειναι φουλαρισμενο και μαλλον τα αεροπλάνα ειναι το μέσο μεταφοράς στο οποίο τα μετρα τηρουνται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν ξερω βεβαια τι κάνει η Ryan.
Αν ταξίδεψες με πλοιο δε βλέπω γιατί φοβάσαι το αεροπλάνο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661302 Έκανα 2 ταξίδια με Ryan, πληρότητα μεταξύ 90 και 100 τοις εκατό. Μάσκες όλοι, οι αεροσυνοδοί κράζουν όποιον την κατεβάζει ή έχει την προβοσκίδα έξω και τουαλέτα πας με ραντεβού (δλδ πατάς το κουμπάκι κλήσης και έρχονται να σε πάνε), έχω την εντύπωση δε πως ο κλιματισμός δουλεύει στο φουλ. Φαγητό δεν σερβίρουν, μόνο αναψυκτικά κλπ. Με αυτά που είδα στην Ελλάδα αισθανόμουν πιο ασφαλής στο αεροπλάνο (με μάσκα Ν95 βέβαια) παρά στα random supermarket, πλοία κλπ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
mirage έγραψε:Δε νομιζω να ειναι φουλαρισμενο και μαλλον τα αεροπλάνα ειναι το μέσο μεταφοράς στο οποίο τα μετρα τηρουνται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν ξερω βεβαια τι κάνει η Ryan.
Αν ταξίδεψες με πλοιο δε βλέπω γιατί φοβάσαι το αεροπλάνο.

Iσως ειναι ψυχολογικο το θέμα.
Στο πλοίο μπηκαμε ολοι με το αυτοκινητο, απο το γκαραζ στην καμπινα και αντιστροφα στην επιστροφή.
Και τις δυο φορες που ταξιδέψαμε είχε ελάχιστο κοσμο να κυκλοφορεί στα σαλόνια, δεν αισθανθήκαμε ποτέ κάποια "πίεση".

Τωρα το αεροπλάνο το σκέφτομαι διαφορετικά, πιο μικρός χώρος, πιο υψηλή πυκνότητα... μπορει να είναι και απλά στο μυαλό μου...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#661310 Αναλογες εντυπώσεις με πτήσεις με Aegean και Swiss. Γενικα αεροδρόμια και αεροπλανα ειναι απο τα μερη που τα μετρα τηρουνται σε μεγαλο βαθμο.
Επίσης τα συστηματα κλιματισμου των αεροπλάνων ειναι πλεον ρυθμισμένα για μέγιστη ανανέωση του αέρα της καμπίνας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#661311 Θεωρώ όλα τα ΜΜΜ εξαιρετικά επικίνδυνα μέρη, ειδικά αν πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς. Εννοείται, αν είχα να επιλέξω, θα προτιμούσα το αεροπλάνο επειδή λογικά εκεί θα είναι γενικά αυστηρότεροι, ενώ δεν θα έμπαινα με τίποτε σε λεωφορείο για ταξίδι, σε πλοίο μόνον σε καμπίνα (ή στο κατάστρωμα αν ήταν σύντομο το ταξίδι), και σε μετρό ή εντός πόλης πολύ δύσκολα και μόνον στην ανάγκη.
Θεωρώ πως αν βρεθείς κοντά σε κάποιον με τον ιό που δεν τηρεί σωστά το μέτρο της μάσκας, τον κόλλησες.

Γενικά πάντως, μόνον αν δεν γινόταν αλλιώς θα έκανα τέτοιο ταξίδι.
Μάσκα Ν95 πάντως είναι μια καλή ιδέα αν δεν γίνεται αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Α , και πουστε .Στο φόρουμ γράφω πλέον σπάνια και σε άσχετα θέματα. Αν γράφω εδώ είναι γιατί ίσως στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω και 87-77 πραγματάκια παραπάνω. Αν σας χαλάω την μανέστρα σας αφήνω να τα πείτε εσείς οι ειδικότεροι. :s_sarcastic Έτσι κι αλλιώς 2 νοματαίοι μείνατε να γράφετε. Enjoy. :s_drinks

Μάλλον πρέπει να πάρω το κάρο μου και να ανέβω προς τη λίμνη να έρθω σε γλυκάνω λίγο με τα κοκοράκια μου. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661314 H φάση είναι περίεργη. Φίλοι που ήρθαν από Αγγλία Ελλάδα με KLM (με ανταπόκριση) είπαν πως τα μέτρα τηρούνταν μέχρι που τους ανακοίνωσαν ότι τώρα μπορούν να βγάλουν τις μάσκες για να φάνε :lol: Οπότε τσουπ, άρχισαν να ψεκάζουν ιό όλοι γιατί δεν μπορούν να αντέξουν 2-3 ώρες χωρίς μαμ ή το εκλεκτό φαγητό που σερβίρεται. :lol:

Αυτό που πρέπει να τακτοποιηθεί είναι οι βαλβιδωμένες χωρίς καταλύτη μάσκες. όπως είπαμε και πιο πριν.

Για το αεροπλάνο vs πλοίο πάσο, ειδικά αν έχεις καμπίνα. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι παίζει με τα κλιματιστικά των πλοίων, τουλάχιστον στα αεροπλάνα -λένε ότι- έχουν φίλτρα HEPA κλπ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#661315 Στο πλοιο προσωπικα αισθανομαι πιο ασφαλης. Θες η δυνατοτητα να βγεις στο καταστρωμα, τα μεγαλα σαλονια, ο τρομακτικα μικροτερος συνωστισμος παντου; Δεν ξερω. Στο αεροπλανο και μονο η συγκεντρωση τοσων ανθρωπων σε μικρο χωρο με κανει να θελω να το αποφυγω.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#661319 Σήμερα πήγα για ψωμί σε φούρνο της γειτονιάς που είναι πάνω στον κεντρικό και σταματάει αρκετός κόσμος . Ενώ έχει βάλει προειδοποιητικό ταμπελάκι για υποχρεωτική χρήση μάσκας σήμερα από πελάτες είχα μόνο εγώ , και έξω περίμεναν να μπούν άλλοι 3 στρατιωτικοί χωρίς μάσκα. Περίπου τα ίδια και την προηγούμενη εβδομάδα αν και τότε είχε και μερικούς με μάσκα.
Απαράδεκτοι και οι πελάτες και αυτός που δεν τους κάνει παρατήρηση.
Ευτυχώς στον φούρνο Νο2 από όπου αγοράζω άλλο είδος ψωμιού και είναι περισσότερο φούρνος της γειτονίας με σταθερή-ίδια πελατεία, φοράνε όλοι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#661335 Συμβαινει τωρα. Βγηκε ο υπουργος εσωτερικων στην συνεντευξη τυπου που λενε οτι τα σχολεια θα λειτουργησουν και πως τα παιδια ειναι απαραιτητο να φορανε μασκα και λεει επι λεξη

"Ειμαι σε διλημμα αν θα βγαλω τα γυαλια η τη μασκα γιατι ο συνδυασμος τους ειναι δυσκολος. Φυσικα θα βγαλω τα γυαλια"

Ποσο ηλιθιοι ειναι οι τυποι;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#661338 Και τι να έβγαζε; Την τσίπα που δεν έχει ως γνήσιος Έλληνας πολιτικός;