Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
axel12p έγραψε:Έχω την εντύπωση πως είναι πιο πιθανό να κάνουν ζημιά οι πυροσβέστες με την μάνικα, παρά η φωτιά που καίει τα ξερόχορτα. :hmmm:

Eχει λογική αυτό που λές, νερό σε καυτή πέτρα και με ποσότητα μάλλον ειναι επικίνδυνο.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#661176 Η Άννα Παναγιωταρέα τα σβήνει;

Σου λένε κουτοπόνηρα στο υπουργείο, κάτσε μην κοροϊδέψουμε κανέναν. Κάτσε να δώσουμε και μερικές φωτογραφίες στα αγαπημένα μας ΜΜΕ του Πέτσα να έχουν να δείχνουν.

Ναι αλλά θα πείτε, τα σχόλια που (θα) τους κάνουν οι χρήστες και (θα) τους λένε την αλήθεια, δεν (θα) τους εκθέτουν; Κανένα πρόβλημα: έβαλε το υπουργείο κάποιον (την Αννα Παναγιωταρέα;) και τα σβήνει, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και ας φαίνονται από κάτω μία σειρά από σχόλια που «έχουν κρυφτεί από τον συγγραφέα».
Άβαταρ μέλους
By g8777
#661179 Αυτοψία Μενδώνη στις Μυκήνες

Τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως είπε, οι επισκέπτες θα βλέπουν μόνο λίγο το καμένο χορτάρι στο χώμα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

:s_roses

Ως εδω καλα. Δεν αναρωτιεστε, δεν αναρωτιεμαι. :s_drinks

Εδω ομως μονο εγω εμεινα αναναρωτητος. :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By theo13
rx8_drifter έγραψε:
axel12p έγραψε:Έχω την εντύπωση πως είναι πιο πιθανό να κάνουν ζημιά οι πυροσβέστες με την μάνικα, παρά η φωτιά που καίει τα ξερόχορτα. :hmmm:

Eχει λογική αυτό που λές, νερό σε καυτή πέτρα και με ποσότητα μάλλον ειναι επικίνδυνο.
Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά με βάση την εμπειρία μου αυτό που λέτε δεν μπορεί να συμβεί για τους κάτωθι λόγους:
α) Τα ξηρά χόρτα δεν μπορούν να παράγουν ικανό πυροθερμικό φορτίο ώστε (όπου υπάρχουν) να θερμάνουν τις πέτρες από τα αρχαία
β) η ταχύτητα καύσης τους είναι μεγάλη άρα η όποια θερμότητα υπήρξε αμέσως διαχύθηκε στη ατμόσφαιρα. Άρα δεν τίθεται θέμα ζημιάς στα αρχαία.
γ) η εγκατάσταση που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι είναι διατομής 25mm και χαμηλής πίεσης καθώς κάνουν αποκάθαρση. Δηλαδή καθαρίζουν μικρά κάρβουνα αν υπάρχουν. Αυτοί που βλέπουμε στο βίντεο κατά την γνώμη μου τσάμπα χαλάνε το νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ούτε ένα κάρβουνο εκεί.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
A-Viper7 έγραψε:Η Άννα Παναγιωταρέα τα σβήνει;

Σου λένε κουτοπόνηρα στο υπουργείο, κάτσε μην κοροϊδέψουμε κανέναν. Κάτσε να δώσουμε και μερικές φωτογραφίες στα αγαπημένα μας ΜΜΕ του Πέτσα να έχουν να δείχνουν.

Ναι αλλά θα πείτε, τα σχόλια που (θα) τους κάνουν οι χρήστες και (θα) τους λένε την αλήθεια, δεν (θα) τους εκθέτουν; Κανένα πρόβλημα: έβαλε το υπουργείο κάποιον (την Αννα Παναγιωταρέα;) και τα σβήνει, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και ας φαίνονται από κάτω μία σειρά από σχόλια που «έχουν κρυφτεί από τον συγγραφέα».

Η ξεφτίλα έχει ξεφύγει σε αυτή τη χώρα... :vava: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By drdino
A-Viper7 έγραψε:Η Άννα Παναγιωταρέα τα σβήνει;

Η πλάκα είναι πως μαλλον δεν ξέρουν ότι αν πατήσεις το κουμπί αυτό, εμφανίζονται όλα τα σβησμένα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pro
#661204 Ολοι οι αρχαιολογικοι χωροι αυτου του τυπου έχουν χαμηλή βλάστηση, το υψος της οποιας κυμαινεται. Τα χορτα κοβονται τακτικα, αλλα οπως ξερει οποιοσδηποτε εχει ενα οικοπεδακι η φυση ειναι οργιωδης. Επιπλεον, οι αρχαιολογικοι χωροι ειναι χιλιαδες και το προσωπικο δεν ειναι αρκετο. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι προβεβλημένος, γι αυτό είναι δεδομένο ότι ηταν προσεγμένος και η βλάστηση ήταν χαμηλού ύψους (φαίνεται άλλωστε και από τα πλάνα). Η φωτια ξεκινησε απο διπλανο ρεμα και περασε μέσα από τον αρχαιολογικο χώρο. Σοβαρές ζημιές όντως δεν φαίνεται να έχουν γίνει, θα ήταν άλλωστε δύσκολο μια τέτοια χαμηλής έντασης φωτιά να επηρεάσει κυκλώπεια τείχη. Πέρα από την άσχημη μαύρη εικόνα, δεν είδα κάποια καταστροφή. Η μόνη δε εμφανώς πειραγμένη εικόνα ήταν αυτή της μαυρισμένης πύλης των λεόντων, στην οποία έχει πειραχτεί το contrast για να φαίνεται πιο μαυρισμένη και καμμένη. Οι πέτρες της πύλης όμως είναι ήδη μαύρες από τη φθορά του χρόνου.

Ευθύνες ενδεχομένως να υπάρχουν σε κάποιο βαθμο, αλλά οι βλακείες που έχουν γραφτεί για το θέμα είναι επικών διαστάσεων - κυρίως από ανθρώπους που τελευταία φορά πήγαν σε αρχαιολογικό χώρο στην δευτέρα λυκείου γιατί δεν έιχαν άλλη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
pro έγραψε:Ολοι οι αρχαιολογικοι χωροι αυτου του τυπου έχουν χαμηλή βλάστηση, το υψος της οποιας κυμαινεται. Τα χορτα κοβονται τακτικα, αλλα οπως ξερει οποιοσδηποτε εχει ενα οικοπεδακι η φυση ειναι οργιωδης. Επιπλεον, οι αρχαιολογικοι χωροι ειναι χιλιαδες και το προσωπικο δεν ειναι αρκετο. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι προβεβλημένος, γι αυτό είναι δεδομένο ότι ηταν προσεγμένος και η βλάστηση ήταν χαμηλού ύψους (φαίνεται άλλωστε και από τα πλάνα). Η φωτια ξεκινησε απο διπλανο ρεμα και περασε μέσα από τον αρχαιολογικο χώρο. Σοβαρές ζημιές όντως δεν φαίνεται να έχουν γίνει, θα ήταν άλλωστε δύσκολο μια τέτοια χαμηλής έντασης φωτιά να επηρεάσει κυκλώπεια τείχη. Πέρα από την άσχημη μαύρη εικόνα, δεν είδα κάποια καταστροφή. Η μόνη δε εμφανώς πειραγμένη εικόνα ήταν αυτή της μαυρισμένης πύλης των λεόντων, στην οποία έχει πειραχτεί το contrast για να φαίνεται πιο μαυρισμένη και καμμένη. Οι πέτρες της πύλης όμως είναι ήδη μαύρες από τη φθορά του χρόνου.

Ευθύνες ενδεχομένως να υπάρχουν σε κάποιο βαθμο, αλλά οι βλακείες που έχουν γραφτεί για το θέμα είναι επικών διαστάσεων - κυρίως από ανθρώπους που τελευταία φορά πήγαν σε αρχαιολογικό χώρο στην δευτέρα λυκείου γιατί δεν έιχαν άλλη επιλογή.

Πετάει; Πετάει. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#661211 Προσωπικά δεν έχω ιδέα τί ζημιά μπορεί να γίνει πέραν του αισθητικού του πράγματος, άλλωστε αυτό θα ερευνηθεί άμεσα απ τους ειδικούς και λογικά
Στα της πυροπροστασίας και κατάσβεσης επίσης πολλά μπορούν να ειπωθούν, ίσως τα ίδια που λέμε κάθε χρόνο.
Η ουσία της υπόθεσης ομως αγαπητέ προ που ψάχνεις για βλακείες, βρίσκεται στη ζέση των ΜΜΕ να καλύψουν το συμβάν. Και μέσα σ αυτη τη ζέση, ειπώθηκε και η καλύτερη βλακεία απο ανθρώπους που απ την μία επαγγέλλονται πατριώτες, απ την άλλη μάλλον και στη δευτέρα λυκείου κοπάνα κάναν και απ την εκδρομή.

Εικόνα

Σε περίπτωση που (εύλογα) αναρωτιέσαι πώς ειναι δυνατόν κάποιος να εκστομήσει τέτοια τιτανοτεράστια παπαριά, θυμήσου πόσο ελαφρολαϊκά σχολίαζες το μπούκωμα των ΜΜΕ πριν λίγους μήνες.
Άβαταρ μέλους
By pro
#661220 Στο φόρουμ γράφω πλέον σπάνια και σε άσχετα θέματα. Αν έγραψα εδώ είναι γιατί ίσως στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω και 2-3 πραγματάκια παραπάνω. Αν σας χαλάω την μανέστρα σας αφήνω να τα πείτε εσείς οι ειδικότεροι. Έτσι κι αλλιώς 5 νοματαίοι μείνατε να γράφετε. Enjoy.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
theo13 έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά με βάση την εμπειρία μου αυτό που λέτε δεν μπορεί να συμβεί για τους κάτωθι λόγους:
α) Τα ξηρά χόρτα δεν μπορούν να παράγουν ικανό πυροθερμικό φορτίο ώστε (όπου υπάρχουν) να θερμάνουν τις πέτρες από τα αρχαία
β) η ταχύτητα καύσης τους είναι μεγάλη άρα η όποια θερμότητα υπήρξε αμέσως διαχύθηκε στη ατμόσφαιρα. Άρα δεν τίθεται θέμα ζημιάς στα αρχαία.
γ) η εγκατάσταση που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι είναι διατομής 25mm και χαμηλής πίεσης καθώς κάνουν αποκάθαρση. Δηλαδή καθαρίζουν μικρά κάρβουνα αν υπάρχουν. Αυτοί που βλέπουμε στο βίντεο κατά την γνώμη μου τσάμπα χαλάνε το νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ούτε ένα κάρβουνο εκεί.

.

Αποκλείεται, έχει βουηξει όλο το twitter απο το πρωί και το forum απ'ότι βλέπω :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#661225 Η φάση παίδες
Άβαταρ μέλους
By postruck
pro έγραψε:Στο φόρουμ γράφω πλέον σπάνια και σε άσχετα θέματα. Αν έγραψα εδώ είναι γιατί ίσως στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω και 2-3 πραγματάκια παραπάνω. Αν σας χαλάω την μανέστρα σας αφήνω να τα πείτε εσείς οι ειδικότεροι. Έτσι κι αλλιώς 5 νοματαίοι μείνατε να γράφετε. Enjoy.

Ισχύει κάτι για επένδυση 600εκ. με το όνομα, spartopolis, απο την εταιρεία Charles H. Thornton,παραπλεύρως του αρχαιλογικού χώρου?? Η ιστορία έχει πολλές ομοιότητες, με την Κασσιόπη στην Κέρκυρα,οπου του ίδιου του πρωθυπουργού του ξέφυγε,"οτι κάποια στιγμή θα καούν" :lipsealed: