Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#659576 Για κανονικά ξυραφάκια Bic μαύρα.
Ξυριζω το κεφάλι με αυτά όταν βιάζομαι και δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω την μηχανή και ακόμα και με "μαλλι" ημερών δεν κολωνει πουθενά

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#659585 +1 στα μπικ μαυρα. Γιατι εχουν μονο μια λεπιδα αντι για 15 και δεν μπορουν να μπουκωσουν τριχες αναμεσα στις λεπιδες, φευγουν μονες τους. Τουλαχιστον παλιοτερα που εβαζα λεπιδα σε 2-3 εβδομαδων γενι, μετα μου κοψε και καταλαβα πως πρεπει να το παιρνω με κουρευτικη πρωτα :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Y.V έγραψε:Για αφρο θα σου προτεινα το Mitchell's wool fat saving soap.
Για "μηχανη" μια Feather artist club SS
με ξυραφακι Feather artist club Super
Δεν μπουκωνει ποτε! :rtfm: και οταν μαθεις να την δουλευεις, κανει το τελειοτερο ξυρισμα!
Το καθε ξυραφακι δε, κραταει πανω απο 30 - 40 ξυρισματα (κανονικα και κοντρα)

Πόσο εύκολη είναι η εκμάθηση χρήσης λεπίδας; Χάλασε η ηλεκτρική μου και περνάω φάση πειραματισμού. :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#659659 Ευχαριστω για τις προτασεις!

Αν καταλαβα καλα οι προτασεις των NickTG (Feather Double Edge) και manoliossss (Muhle R41) ειναι ιδια φιλοσοφια, διαφορετικη μαρκα? Παιρνουν αυτα τα παραλληλογραμμα ξυραφια ολοκληρα μεσα?

Η ερωτηση ειναι η εξης:
Αυτες οι "μηχανες" θελουν τη μεγαλη προσοχη που θελει οταν ξυριζομαι με αυτη τη φαλτσετα που εχω τωρα?

Εικόνα

Γιατι και αυτη απο αποδοση καλη ειναι. Απλα θελει ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για να μη σφαχτω. Οι μηχανες που προτεινατε θεωρουνται πιο καλες σε ξυρισμα απο τα ξυραφακια του SM και μπορεις να ξυριζεσαι γρηγορα/τσαπατσουλικα χωρις να τρεμεις το κοψιμο (οπως κανεις δηλαδη με τα "κανονικα" ξυραφακια του εμποριου)? Αν ναι, εδω ειμαι!
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#659663 Ναι είναι ίδιας φιλοσοφίας.Απλα του nick είναι close comb(κλειστής χτένας) κι αυτή που πρότεινα εγώ είναι open comb(ανοιχτής χτένας). Αν θέλεις κάτι για γρήγορο ξύρισμα με μια κλειστής(που είναι πιο ήπια σε σχέση με την ανοιχτής) θα είσαι πολύ καλά!Παιρνουν ολόκληρα ξυράφια(όχι σπασμένα στην μέση όπως της φαλτσέτας) με κόστος περίπου 0,8-1€ την 5αδα και με το κάθε ξυράφι βγάζεις σίγουρα 4 ξυρίσματα χωρίς κανένα θέμα.Για μενα προσωπικά δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά και από τοτε που χρησιμοποιώ μηχανή (εγώ χρησιμοποιώ merkur 23c κλειστης χτενας ) δεν νομίζω να ξανά χρησιμοποιήσω με τίποτα τα πλαστικά.Θελει μια μικρή συνήθεια να βρεις την γωνία ξυρίσματος στην αρχή αλλά εφόσον χρησιμοποιείς φαλτσέτα δεν νομίζω να δυσκολευτείς ιδιαίτερα.Τελος όπως και η φαλτσέτα δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πίεση.

< >
Άβαταρ μέλους
By italakias
#659671 Εγω ξυριζομαι με λεπιδες αστορ,μια φορσ στις δεκα μερες.Κοβει καλα και δεν μπουκωνει οπως τα αλλα.
Η φαλτσετα ειναι επικινδυνη,γνωστος μου τρσνταχτηκε απο δυνατο θορυβο και εκοψε το δερμα του.
ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΡΓΑ.
Τα παλια χρονια τα κουρεια ξυριζαν οχι απο μοδα αλλα επειδη ο κοσμος φοβονταν να το κανει μονος του.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
manoliossss έγραψε:Ναι είναι ίδιας φιλοσοφίας.Απλα του nick είναι close comb(κλειστής χτένας) κι αυτή που πρότεινα εγώ είναι open comb(ανοιχτής χτένας). Αν θέλεις κάτι για γρήγορο ξύρισμα με μια κλειστής(που είναι πιο ήπια σε σχέση με την ανοιχτής) θα είσαι πολύ καλά!Παιρνουν ολόκληρα ξυράφια(όχι σπασμένα στην μέση όπως της φαλτσέτας) με κόστος περίπου 0,8-1€ την 5αδα και με το κάθε ξυράφι βγάζεις σίγουρα 4 ξυρίσματα χωρίς κανένα θέμα.Για μενα προσωπικά δεν έχουν καμία σχέση με τα πλαστικά και από τοτε που χρησιμοποιώ μηχανή (εγώ χρησιμοποιώ merkur 23c κλειστης χτενας ) δεν νομίζω να ξανά χρησιμοποιήσω με τίποτα τα πλαστικά.Θελει μια μικρή συνήθεια να βρεις την γωνία ξυρίσματος στην αρχή αλλά εφόσον χρησιμοποιείς φαλτσέτα δεν νομίζω να δυσκολευτείς ιδιαίτερα.Τελος όπως και η φαλτσέτα δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πίεση.

< >

Αναλυτικοτατος :s_smile

Κατεληξα οτι θα παρω τετοια "μηχανη" τελικα. Αν καταλαβα καλα αυτες οι μηχανες ειναι οτι ακριβως ψαχνω. Κατι αναμεσα στη δυναμη της φαλτσετας και την ευκολια/ασφαλεια των απλων πλαστικων.

Λιγο που το εψαξα στο νετ, διαβασα οτι η open εχει πολυ καλυτερη αποδοση και δε μπουκωνει με τις πολλες/χοντρες τριχες. Οπως σωστα ειπες κι εσυ φιλε η open θεωρειται πιο "επικινδυνη" αλλα με δεδομενο οτι το βασικο κριτηριο ειναι να τα καταφερνει σε μεγαλες αξουρισιες λεω να παω για open. Διαβασα μαλιστα οτι και μερικες open ειναι πολυ "|λογοκρισία|" οποτε υπαρχουν επιλογες. Τιποτα πιο συγκεκριμενες προτασεις για open τωρα που ξερω τι ψαχνω ευπροσδεκτες!!!

Και κατι αλλο που θα το ρωτουσα ετσι κι αλλιως, αλλα πλεον διαβασα το εξης που δεν ηξερα:
- Δεν υπαρχει το τελειο ξυραφακι. Αναλογα με τον τροπο ξυρισματος, τη μηχανη, τα γενια και το δερμα, τον καθεναν μπορει να τον βολευει διαφορετικο.
Οποτε η ερωτηση αλλαζει γιατι αποφασισα να παρω 3 διαφορετικες μαρκες ξυραφακια και να δω τι μου κανει. Ποιες μαρκες (ή συγκεκριμενοι κωδικοι αν καποια μαρκα βγαζει διαφορετικες σειρες) θεωρουνται κορυφαιες στον κοσμο?

Και ξερω οτι σας κουρασα αλλα μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει. Τιποτα προτασεις για φαλτσετα πολυ θα τις εκτιμουσα. Την εχω καμια 30αρια χρονια τη δικια μου και εχω βαρεθει να τη βλεπω (ασε που ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν καλυτερες φαλτσετες)...

Επειδη το κοστος ειναι μικρο και ειναι κατι που θα εχω για μια ζωη, δε σκοπευω να κανω τσιγκουνια. Αν εχετε προτασεις απο τιποτα συγκεκριμενες μαρκες ή μοντελα (μηχανες και ξυραφια) που δεν τα φερνουν Ελλαδα, δεν εχω κανενα προβλημα να τα παρω απ' το εξωτερικο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#659691 George, το ανεφερα και πιο πανω. Σε «μεγαλες αξυρισιες» οπως λες, δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρεισαι με ξυραφακια. Αγορασε τη φθηνοτερη κουρευτικη/τριμερ, παρε τα πολλα με αυτην και ξυρισου με ξυραφακι μετα. Θα ειναι σαν να ξυριζεις γενια 2-3 ημερων

< >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#659693 Αρα εφόσον ξέρεις τι θέλεις ,όπως είπα και πιο πριν η muhle r41 με Permasharp ξυράφι είναι πολύ επιθετικός και κοφτερός συνδυασμος.Με ένα πέρασμα γενιά 10 ημερών τα κόβει άνετα!Επισης καλη και με καλη τιμή είναι και η merkur 41c.Το ξυράφι όπως σωστα είπες θα το βρεις μόνος σου αναλόγως μα το τι θα ταιριάξει στο δέρμα σου.Εγω σαν ξυράφια για μενα θα προτείνω σε κοφτερά permasharp και feather και σαν πιο μέση λύση astra πράσινα.Η αλήθεια είναι ότι έχει παρά πολλά αλλά εγώ έχω βολευτεί μ αυτά και δεν έχω μπει στην διαδικασία να δοκιμάσω αλλα.

< >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
italakias έγραψε:Δεν υπαρχουν ξυραφια που ταιριαζουν με το δερμα αλλα ξυραφια που κοβουν καλα και οχι.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Περα από το αν ποσό κοφτερό είναι ένα ξυράφι μεγάλο ρόλο παίζει και η επιδερμίδα.Ενα ξυράφι που για μενα είναι τοπ για σένα μπορεί να είναι από τα τελευταία..

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#659711 Και ομως στην πραγματικοτητα ο ιταλακιας εχει δικιο.
Υπαρχουν λεπιδες πολυ κοφτερες ή λιγοτερο, γλυκες ή πιο "αγριες, και τι προτιμας εσυ μεν αλλα αυτο ειναι ολο και τιποτα αλλο.

Το δερμα δεν παιζει ρολο.

Ομως αν προσπαθεις να ταιριαξεις στην εξισωση που περιεχει και το δερμα, το ειδος της μηχανης, την γωνια, την ταχυτητα, την πιεση που ασκεις, το αν και ποσο τεντωνεις το δερμα, το ποσο μαλακωνεις τα γενεια,(αφηνοντας τα ολα αυτα σταθερα), με το ποσο κοφτερη ειναι η λεπιδα, ε ναι τοτε υπαρχουν λεπιδες που σου ταιριαζουν και αλλες οχι.
Οι κοκκινιλες και οι ερεθισμοι ειναι αποτελεσμα κακης ή μη προσαρμοσιμης τεχνικης του χειριστη και οχι της λεπιδας.

Καποιος που γεμιζει κοκκινιλες και ερεθισμους με μια λεπιδα και την συχτιριζει, ειμαι βεβαιος οτι αν την δωσει σε εναν πραγματικα εμπειρο μπαρμπερη να την βαλει στην φαλτσετα και να τον ξυρισει, θα εκπλαγει απο το αποτελεσμα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:George, το ανεφερα και πιο πανω. Σε «μεγαλες αξυρισιες» οπως λες, δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρεισαι με ξυραφακια. Αγορασε τη φθηνοτερη κουρευτικη/τριμερ, παρε τα πολλα με αυτην και ξυρισου με ξυραφακι μετα. Θα ειναι σαν να ξυριζεις γενια 2-3 ημερων

< >

Φιλε εχεις δικιο και το κανω εδω και χρονια αυτο. Σκεφτομαι απλα μπας και γλυτωσω το διπλο κοπο με ενα καλο ξυραφακι!