Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#65346 Είναι αρκετά πιο πρακτικό από το να ψάχνεις το κουμπί στην κεντρική κονσόλα. Απαραίτητο δεν είναι, είναι όμως ευπρόσδεκτο.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By mirage
elteo έγραψε:
Scotch έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:χαίρομαι που έχω το κουμπάκι!

Όντως, είναι καλή φάση.

Tapatalk & XT1068

Φλούφληδες :shifty:

Σιγα ρε παιδια με την χαρντκοριλα. :shifty:

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By elteo
mirage έγραψε:
elteo έγραψε:
Scotch έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:χαίρομαι που έχω το κουμπάκι!

Όντως, είναι καλή φάση.

Tapatalk & XT1068

Φλούφληδες :shifty:

Σιγα ρε παιδια με την χαρντκοριλα. :shifty:

Sent from Corsair's brick

Είμαστε της σχολής ποπολάρου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#65383 Νιώθω λίγο απορημένος γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία της ανακύκλωσης... εκτός από όταν πατάω το κουμπάκι στο τιμόνι κατά λάθος.

Και για να κάψω λίγο παραπάνω τη φάση, εμένα το καλύτερο μου είναι να χρησιμοποιώ το programmable κουμπάκι στο τιμόνι για να ανάβει το φως της πλαφονιέρας. Τρελή τεμπελιά αλλά με βολεύει απίστευτα!
Άβαταρ μέλους
By Chris
#65401 Εγώ το δουλεύω πάντα στην ανακύκλωση, στο 308 βγάζει λίγο περισσότερο αέρα από την εξωτερική παροχή, και επειδή το aircon του είναι της πλάκας, ειδικά το καλοκαίρι χρειάζομαι όλη την παροχή που μπορεί να δώσει. Έχω και ευαίσθητη μύτη και με ενοχλεί κάθε ιδέα καυσαερίου ή μυρωδιάς Αθήνας οπότε είναι μονόδρομος

< using some app
Άβαταρ μέλους
By criuser
#65433 Ανακύκλωση πάνω από 10 λεπτά δεν κάνει . Εμείς έχουμε την αυτόματη ανακύκλωση και έτσι δεν έχεις λόγο να ασχοληθείς .
Άβαταρ μέλους
By meco
elteo έγραψε:Αχρηστοι αυτοματισμοί για μένα.

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι πολύ χρήσιμοι. Το δικό μου δεν έχει και στη βροχή είναι λίγο σπαστικό να ασχολείσαι όλη την ώρα με τη συχνότητα λειτουργίας στη λειτουργία "int". Της γυναίκας μου που έχει είναι πολύ εξυπηρετικό. Πατάς το κουμπάκι μόλις ξεκινάει η βροχή και αυτό ήταν.
Για τα φώτα συμφωνώ. Καλοδεχούμενα αλλά θα μπορούσα μια χαρά και χωρίς αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#65781 Αυτά συνήθως πάνε σετ σωστά; καθαριστήρες-φώτα-καθρέφτης που σκουραίνει<---το χρησιμότερο από τα τρία

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#65857 Η Β έχει αυτόματα φώτα αλλά όχι τ' άλλα δύο. Η clk , τα 'χει όλα. Η e39 (του 2000) όλα πλην των αυτόματων φώτων. Το smart (451) όλα πλην του καθρέφτη.
Άντε βγάλε άκρη τώρα τι πάει σετ συνήθως :lol:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By drdino
#65861 Τα φώτα μπορούν να γίνουν με φτηνό αισθητηρα φωτεινότητας στο ταμπλο, ο οποίος μπορεί να μοιράζεται και με τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Αυτό γινόταν παλιότερα.

O αισθητήρας βροχής θέλει ειδική θέση στο παρμπρίζ, μελέτη για τον χώρο που σκουπίζεται κλπ.

Οι πρώτοι αισθητήρες βροχής δεν είχαν αισθητήρα φωτεινότητας στο πακέτο, εξ ου κι αυτό στην e39, ή στα xsara/xantia/306/406 πχ.

Τα 307 πχ πέρασαν από όλες τις φάσεις, ήτοι ξεχωριστό αισθητήρα στο ταμπλό και παρμπρίζ και μετά πήγαν σε όλα σε ένα, καταργώντας αυτόν του ταμπλό.
Πλέον είναι πιο απλό να έχεις φωτεινότητας/βροχής στο ίδιο πακέτο, ενώ πλέον μπαίνει και αισθητήρας υγρασίας στις ακριβές εκδόσεις.

O καθρέπτης συνήθως πάει πακέτο με τον αισθητήρα γιατί πάει πλεξούδα στο σημείο αυτό, άρα μειώνεται η πολυπλοκότητα και το κόστος.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kyr80 έγραψε:-Και τέλος αυτό που είπε ο hf για το κιβώτιο. Λοβοτομή τώρα, σε όσους βάζουν όλες τις παραπάνω "βλακείες", ενώ θεωρούν υπερβολικό το κόστος του αυτόματου κιβωτίου. Δεν ξαναγοράζω χειροκίνητο. Ας με λένε κομμώτρια, ότι δεν ξέρω να οδηγάω κλπ. Εκτός από θέμα ασφάλειας, είναι θέμα άνεσης.

Τι θέμα ασφάλειας μπορεί να έχει το χειροκίνητο κιβώτιο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#65912 Δεν έχεις δει αμάξια στο δρόμο να σέρνονται χωρίς να ξέρουν οι οδηγοί τι ταχύτητα πρέπει να βάλουν;
Δεν είναι λίγοι (λίγες).

Ε, φαντάσου αυτές να επιχειρούν προσπέραση.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By dstou
#65921 Έχω δει (σύγχρονη) μελέτη της Φορντ για τα αυτόματα και υποστήριζε επιγραμματικά ότι ήταν ασφαλέστερα για τους κάτωθι λόγους : Κάθεσαι συνήθως λίγο πιο μακρυά από το τιμόνι γιατί το πεντάλ με την μεγαλύτερη βύθιση είναι ο συμπλέκτης ο οποίος απουσιάζει στην άλλη περίπτωση (είχε μετρήσεις σε εκατοστά σε δικά της μοντέλα), , δεν αποσπάται η προσοχή σου με έξτρα κινήσεις και συγχρονισμούς, έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι σε περισσότερο χρόνο οδήγησης, σε περίπτωση σύγκρουσης διεισδύουν 2 πεντάλ στην καμπίνα ενώ στην άλλη έχεις 3, έχεις μεγαλύτερο πεντάλ φρένου και δύσκολα το χάνεις σε περίπτωση πανικού.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
drdino έγραψε:Τα φώτα μπορούν να γίνουν με φτηνό αισθητηρα φωτεινότητας στο ταμπλο, ο οποίος μπορεί να μοιράζεται και με τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Αυτό γινόταν παλιότερα.......O καθρέπτης συνήθως πάει πακέτο με τον αισθητήρα γιατί πάει πλεξούδα στο σημείο αυτό, άρα μειώνεται η πολυπλοκότητα και το κόστος.

Για τον καθρέπτη, δυστυχώς το έμαθα με το δύσκολο τρόπο, γιατί θέλησα να τον αγοράσω αντί του δικού μου απλού (δεν κουμπώνει, δεν υπάρχει φύσα και καλωδίωση). Για τα φώτα, θα ήθελα να το κάνω, αλλά ποιος κάνει τέτοια μόντα σήμερα ?