Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656767 Ναι κατάλαβα, εννοείς αυτό στον 6wb που μπήκε στο LCI2;
Εικόνα

Πάντως αν έχετε f2x με Bx8 μοτέρ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε θερμοκρασία ψυκτικού:
BC_MOTORTEMP_ENABLE στο Kombi με bimmercode.
Άβαταρ μέλους
By fot
GTS έγραψε:
fot έγραψε:Γίνεται να πάρω κ εγώ αυτές τις ενδείξεις με κάποιο update;

< Note >

Τι αμαξι εχεις;

Όχι δεν βαζουν τιποτα τετοιο μετα την αγορα. Αλλοιως πως θα αγορασεις παλι;

2 coupe pre fl.
Το bimmercode είναι απόλυτα safe;

< Note >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656772 Ναι, αν το αφήσεις στο noob mode δεν μπορείς να χαλάσεις κάτι δραματικό, ενώ κρατάει και μπακαπ. Τι μοτερ έχεις;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656775 Μια χαρά, δοκίμασέ το, έχω αλλάξει κι εγώ διάφορα στο δικό μου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
drdino έγραψε:Ναι κατάλαβα, εννοείς αυτό στον 6wb που μπήκε στο LCI2;
Εικόνα

Πάντως αν έχετε f2x με Bx8 μοτέρ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε θερμοκρασία ψυκτικού:
BC_MOTORTEMP_ENABLE στο Kombi με bimmercode.

Ναι αυτο. Το 2017 που το κοιταγα το εκαναν αυτο με προγραμματισμο ναι μεν εβγαλε το γραφικο αλλα δεν δινει μετρηση. Δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι.

Να μπεις στο κρυφο μενου 30 δευτερα ειναι, δεν αξιζει να σσχολειται καποιος. Επισης με προγραμματισμο ελαχιστα πραγματα κανεις, τα ουσιωδη τα εχουν ασφυκτικα κλεισμενα συν οτι τα παλαιοτερο hardware zδεν υποστηριζει νεοτερα functions.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#656809 Το καλύτερο είναι καλώδιο και laptop με ISTA, INPA, NCS Expert ή Winkfp.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θες να κάνεις, αν θες απλά διάγνωση και να ενεργοποιείς-απενεργοποιείς features νομίζω Carly και Bimmercode αρκούν.

Ανακάλυψα πρόσφατα αυτό https://www.bimmergeeks.net/protool το οποίο σου δίνει τις ίδιες δυνατότητες που έχεις με καλώδιο+λάπτοπ, δηλαδή ακόμα και να φλασάρεις εργοστασιακές ρυθμίσεις με βάση το VO του αυτοκινήτου. Κοστίζει βέβαια το Master πακέτο αλλά διαβάζοντας από εδώ κι από εκεί βλέπω ότι κάνει δουλειά αντίστοιχη με το https://ncs-expert.com/
Περιμένω το καλώδιο από μέρα σε μέρα να το δοκιμάσω, θέλω να φλασάρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στο Professional ραδιοσιντι που αντικατέστησα και σε ερώτηση μου είπαν οτι είναι πολύ απλό με την εφαρμογή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#656824 Είχα δοκιμάσει το NCS-Expert κάποια στιγμή (αν θυμάμαι καλά 2011-2012 κάτι τέτοιο) με ένα Acer Netbook που είχαμε τότε στην δουλειά γιατί τότε έτρεχαν μόνον σε Windows XP αυτά. Ενώ συνδέθηκα και διάβαζα την CPU, δεν δούλευαν όλα κανονικά, ή τουλάχιστον δεν τα βρήκα εγώ. Το καλώδιο ακόμη το έχω, αν και τώρα αυτό που λείπει είναι το... κίνητρο καθότι το αμάξι το οδηγεί η γυναίκα πλέον και απλώς αδιαφορεί για τα διάφορα gadgets πέραν των βασικών.
Μια εφαρμογή στο κινητό, είναι πολύ πιο βολική εν τέλει και αν υπάρχει κάποια που μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτά που έκανε το Carly, δεν χρειάζεται το NCS Expert στους περισσότερους, μόνον αν ασχολείσαι με περίεργα retrofit.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#656826 Αυτο το προγραμμα το NCS-Expert, το εχουν στην αντιπροσωπεια ή και βελτιωτες γενικα?

Προσπαθω να βρω μια ακρη για το πως προγραμματιζεται η ecu στο μινι, για retrofit του sport button και ειναι λιγο θολο το τοπιο :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#656832 To Protool κάνει τα ίδια με το NCS Expert απλά με ωραίο interface σε app μέσω κινητού αλλά με χρήση καλωδίου KDCAN+OTG για την σύνδεση στο κινητό.
Εκτός αν αγοράσει κάποιος τα δικά τους bluetooth, με generic ELM 327 που δοκίμασα δεν εννώνεται.

sebastian έγραψε:Αυτο το προγραμμα το NCS-Expert, το εχουν στην αντιπροσωπεια ή και βελτιωτες γενικα?

Προσπαθω να βρω μια ακρη για το πως προγραμματιζεται η ecu στο μινι, για retrofit του sport button και ειναι λιγο θολο το τοπιο :help:

Στις αντιπροσωπείες έχουν τα ISTA και INPA, το NCS είναι 3nd party αλλά κάνει τα ίδια πράγματα.
Τo Ρrotool των Bimmergeeks που έβαλα πιο πάνω υποστηρίζει και Mini και επιπλέον στην Beta έκδοσή του είναι στα σκαριά η αποθήκευση των αλλαγών που κάνεις στο cloud ώστε αν επαναφέρεις εργοστασιακές για οποιονδήποτε λόγω να μην χρειάζεται να τα ξανακάνεις από την αρχή.

edit: γενικά από οτι έχω καταλάβει τις τελευταίες μέρες ψάχνοντας κάθε εγκέφαλος του αυτοκινήτου έχει κάποιες ρυθμίσεις, τα διάφορα λογισμικά ουσιαστικά σου επιτρέπουν να πειράξεις αρχεία με txt editor και στην συνέχεια το κάνουν upload στον εγκέφαλο που σε ενδιαφέρει. Οι ρυθμίσεις είναι στα γερμανικά τύπου Module τάδε - Aktiv και απλά το γυρίζεις πχ σε not active στο txt και το στέλνεις στο εγκέφαλο.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#656883 Μιλησα με καποιον απο Protool πριν λιγο και για αυτο που ζητουσα εγω, δυστυχως δεν ηξερε να μου απαντησει.

Στο διαγνωστικο κομματι της υποθεσης, ηταν γεματος αυτοπεποιθηση για το software, αλλα για το coding, σιγουρευτειτε επειτα απο επικοινωνια μαζι τους οτι γινεται αυτο που ζητατε.

υ.γ. Παιζει καμια αντιπροσωπεια Bmw-Mini στην Αθηνα, που να ασχολουνται λιγο παραπανω απο το τυπικο δημοσιουπαλληλιστκο και να βγαλω ακρη λετε??
Άβαταρ μέλους
By dimik
#656927 Παίζοντας σήμερα με το Deep OBD.

Είχες κανένα παρόμοιο error Socrates?

Να πω εδώ ότι στην mycor-media.de φαίνεται ότι κάνουν καλή δουλειά, παρέλαβα το καλώδιο και κωδικούς για να κάνω download όλα τα BMW-Mini software, επίσημα και ανεπίσημα μαζί και τα default configuration files για ολα Τα μοντέλα και οδηγίες χρήσης.
Για 60 ευρώ αξίζει τον κόπο αν έχει κάποιος όρεξη να ασχοληθεί. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#656998 P0420 μου έβγαλε σίγουρα.
Από αυτά που ανέβασες δεν μου έβγαλε κάτι απ΄οσο θυμάμαι.
Κοντεύω 1Κ χιλιόμετρα έκτοτε εν τω μεταξυ και κανένα CEL.
Σήμερα θα πάω αντιπροσωπεία να μου περάσουν ένα πλαστικό trim μέσα που είχε ένα σπάσιμο και θα το δουν ξανά και στο διαγνωστικό επ' ευκαιρίας μήπως πέταξε κάποιο σχετικό fault που δεν κάνει trigger το Check Engine.