Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sknipper έγραψε:Ξέρετε σε ποιο σημείο του κινητήρα τις μετράει αυτές τις θερμοκρασίες; Πιθανόν πολύ κοντά στην τουρμπίνα. .

μετα την τουρμπινα θα δεις μεγαλυτερο νουμερο απο το πραγματικο,αφου δεν εχει περασει απο το ψυγειο λαδιου.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Σωκ τι λάδια φοράς;

Ντίνο η δικιά σου;
Δεν έχω ιδεα Μου τα αλλάξανε πριν το παραλάβω αλλα δεν ρώτησα τι μπηκε. Κανένα 0w30 φαντάζομαι.

Εμένα το λάδι παίζει απο 110-111 και πάνω, χωρίς πίεση.

Στην ατμοσφαιρική 330 έβλεπα 110-120 μόνο υπό πίεση. Τόσο ζεστά δουλεύουν τα καινούρια στο χαλαρό;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656666 Το 307/308 μετράνε την θερμοκρασία λαδιού μέσω του αισθητήρα στάθμης λαδιών, δηλαδή στο κάρτερ.
Εικόνα

Η 330i μου με τον Β48 το ίδιο.
Εικόνα

Το ίδιο βλέπω και για τον Ν13
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#656668 στον Μητσο πριν το φιλτρο λαδιου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:Στην ατμοσφαιρική 330 έβλεπα 110-120 μόνο υπό πίεση. Τόσο ζεστά δουλεύουν τα καινούρια στο χαλαρό;
Αυτή είναι και η δική μου απορία.

Τα αισθητήρια που δείξατε πιο πριν λένε ότι μετράνε τη στάθμη, είστε σίγουροι ότι μετράνε και τη θερμοκρασία;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656683 Για τον Β48:
Εικόνα

Από τωρινή βόλτα:

Χαλαρή πορεία μετά από ζέσταμα:
Εικόνα

Ελαφρύ κυνηγητό:
Εικόνα

Στο τέλος, ρελαντί στο γκαράζ:
Εικόνα

Εξωτερική θερμοκρασία 16 βαθμοί. Τα λάδια μένουν αρκετά σταθερά και μάλλον δεν έχει θερμοστάτη το ψυγείο λαδιού (ή τουλάχιστον δεν έχω βρει αναφορά σε αυτόν). Αν έχει, πιθανώς να είναι όπως και γράφω κάτω πιο κάτω.

Στον Ν53 (το 3λιτρο των Εxx) βλέπω πως ο θερμοστάτης του ψυγείου λαδιού ξεκινάει να ανοίγει στους 110 και είναι ανοιχτός πλήρως στους 125.

Για τον Ν13 (όντως χωρίς ψυγείο λαδιού, βέβαια μπορείς να το βάλεις μάλλον από την έκδοση με τα 170, ειδικά αν βάλεις πρόγραμμα):
Εικόνα

Και το fault handling σε περίπτωση υπερθέρμανσης:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#656686 108 βαθμούς είναι η κανονική θερμοκρασια λειτουργίας. Το ίδιο και στον Β38. Έχουν ψυγείο λαδιού και το Β38 και 48 όποτε θα βλέπεις σταθερές σχετικά τιμές ενώ το Ν13 δεν έχει.

< >
Άβαταρ μέλους
By fot
GTS έγραψε:108 βαθμούς είναι η κανονική θερμοκρασια λειτουργίας. Το ίδιο και στον Β38. Έχουν ψυγείο λαδιού και το Β38 και 48 όποτε θα βλέπεις σταθερές σχετικά τιμές ενώ το Ν13 δεν έχει.

< >
Στο b38 πώς βλέπεις θερμοκρασίες ; από το κρυφό μενού;

< Note >
Άβαταρ μέλους
By GTS
fot έγραψε:Γίνεται να πάρω κ εγώ αυτές τις ενδείξεις με κάποιο update;

< Note >

Τι αμαξι εχεις;

Όχι δεν βαζουν τιποτα τετοιο μετα την αγορα. Αλλοιως πως θα αγορασεις παλι;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656758 Τον 6wb εννοεις; Μπαίνει και μετα την αγορά, αλλά €€€.