Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By red_monster
GTS έγραψε:H έκδοση που έχεις δεν έχει ψυγείο λαδιού. Το 118 με τον ίδιο κινητήρα αλλά 170 ίππους έχει. Δες αν μπορείς να το βάλεις.

Θέλει 5-10 λεπτά οδήγηση σχεδόν στο ρελαντί πριν το σβήσεις στο τέλος κάθε διαδρομής αλλοιώς θα βλέπεις το Τούρμπο κόκκινο λογικό είναι.

< >

Μήπως να βάλει κανένα τούρμπο ταιμέρ? :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#656579 Ναι και όποτε ξεχνάω να το απενεργοποιήσω επεμβαίνει κανονικά.. Δηλαδή όταν είναι ακόμα και στους 114 τα λάδια - 110 το coolant, σβήνει
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656580 Νορμάλ θερμοκρασίες είναι αυτές, κι έμενα σε αυτές δουλεύει.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#656587 Μέσος όρος εμπειρίας μου με το 116i lately:
50% me being paranoid about everything
50% me being relieved by Drdino replies :lol: :lol: :s_biggrin

GB είχε αλλάξει 2000 χιλιόμετρα πριν το πάρω οπότε ακόμη δεν άλλαξα. Θέλω να πιστεύω κάτι που να μη γίνεται ξύδι σε τέτοιες θερμοκρασίες. :protest:
Άβαταρ μέλους
By drdino
Giuseppe Busso έγραψε:Σωκ τι λάδια φοράς;

Ντίνο η δικιά σου;
Δεν έχω ιδεα Μου τα αλλάξανε πριν το παραλάβω αλλα δεν ρώτησα τι μπηκε. Κανένα 0w30 φαντάζομαι.

Εμένα το λάδι παίζει απο 110-111 και πάνω, χωρίς πίεση.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
drdino έγραψε:Δεν έχω ιδεα Μου τα αλλάξανε πριν το παραλάβω αλλα δεν ρώτησα τι μπηκε. Κανένα 0w30 φαντάζομαι.

απαντηση ΣΟΚ απο τον δοκτορα. :s_omg

μεγαλες θερμοκρασιες παντως σε συγκριση με το δικο μου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#656600 Τα υψηλά νούμερα, είναι λογικά για λεπτόρευστα λιπαντικά.
Από την άλλη εγώ με 5-30, δεν έχω δει ποτέ αντίστοιχα.

Ντίνο ξέρεις αν έχει ψυγείο λαδιού ο ΕΑ888 3ης γενιάς;
Άβαταρ μέλους
By drdino
dimviii έγραψε:
drdino έγραψε:Δεν έχω ιδεα Μου τα αλλάξανε πριν το παραλάβω αλλα δεν ρώτησα τι μπηκε. Κανένα 0w30 φαντάζομαι.

απαντηση ΣΟΚ απο τον δοκτορα. :s_omg

μεγαλες θερμοκρασιες παντως σε συγκριση με το δικο μου.
Εδώ και χρόνια παίζουν σε ψηλές θερμοκρασίες όσοι κατασκευαστές θέλουν απόδοση/οικονομία/χαμηλούς ρύπους. Οι Γάλλοι πχ παραδοσιακά δούλευαν αρκετά ζεστοί, το 307 μου παίζει στους 100+, το 308 το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Giuseppe Busso έγραψε:Τα υψηλά νούμερα, είναι λογικά για λεπτόρευστα λιπαντικά.

Φαίνεται να έχει, ναι. Το 5w30 δεν το λες και χοντρό πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
drdino έγραψε:

Φαίνεται να έχει, ναι. Το 5w30 δεν το λες και χοντρό πάντως.

Καθόλου. Για αυτό το ανέφερα μάλιστα. Εγώ με λεπτόρευστο 5-30 Castrol Edge Titanium, δεν βλέπω τέτοια νούμερα.
Μάλιστα, όπως έγραψα και στο φωτογραφοτόπικ, με το clima ON, είναι πολύ χαμηλά οι θερμοκρασίες.

italakias έγραψε:

Το αναποδο ισχυει.

Είσαι σίγουρος; Τα λεπτόρευστα λάδια "χτυπούν" υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά έχουν και ταχύτερο ρυθμό αλλαγής και στην πτώση της θερμοκρασίας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#656660 Ξέρετε σε ποιο σημείο του κινητήρα τις μετράει αυτές τις θερμοκρασίες; Πιθανόν πολύ κοντά στην τουρμπίνα. Γιατί 30άρι (0W ή 5W η διαφορά είναι κυρίως στα κρύα) δεν πολυγουστάρουν θερμοκρασίες πάνω από 110°C. Για 125°C θέλετε τουλάχιστον 40άρι.

Giuseppe Busso έγραψε: Τα λεπτόρευστα λάδια "χτυπούν" υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά έχουν και ταχύτερο ρυθμό αλλαγής και στην πτώση της θερμοκρασίας.
Από τη μία αντέχουν λιγότερο σε ψηλότερες θερμοκρασίες αλλά επειδή είναι πιο λεπτόρρευστα κυλάνε περισσότερα λίτρα στη μονάδα του χρόνου και απάγουν καλύτερα τη θερμοκρασία.
Αλλά αυτό είναι θεωρητικό. Στην πράξη έχει να κάνει με την συνολική ποσότητα και την αντλία λαδιού.