Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655623 Δεν αποκλείω τιποτα. Όχι πως εχει και κάποια αξια πια..
Ωστόσο ηταν 3dr, με τασια και βενζινοκίνητο..
Είχε αρκετά μη εμπορικά στοιχεία δηλαδή. Και γενικά τα περισσότερα χαμηλού σπεκ βενζινοκίνητα προ2015 στα 13κατι πωλούνται.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Καταρχάς, ΜΗΝ κάνεις τίποτε βιαστικά, θα το μετανιώσεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θεωρώ πως έπρεπε να πάρεις την εγγύηση, το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Τώρα, εξάντλησε κάθε περίπτωση να στο φτιάξουν από εκεί που το αγόρασες. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως το πρόβλημά σου είναι οι καταλύτες ή οι λ.

Ίσως, αν έχεις κάποιον γνωστό δικηγόρο, να μπορείς μια μέρα να τον πάρεις αγκαζέ να κάνετε μία βόλτα στο μαγαζί τους και να τους ψιθυρίσει δύο φωνήεντα... και παίζει να βγάλεις κάποια άκρη... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
dimik έγραψε:Μήπως θέλει απλά regeneration ο καταλύτης;

Κι εμένα στην 320 είχε ανάψει CEL και τελικά μέσω Carly το ξεκαπνισα για καμιά ωρίτσα στην εθνική με regeneration και δεν ξανασχοληθηκα.

Το ένα σφάλμα ήταν και για NOX sensor που τον άλλαξα και λύθηκε το θέμα.

< >

Βενζίνη ε? :hmmm:
Το Carly για το catalyst regeneration σου δινει info οπως δειχνει εδώ για το dpf regen? https://www.youtube.com/watch?v=89OGJPJKnIc
Άβαταρ μέλους
By JBT
#655738 Τώρα το είδα όλο αυτό :help:

Καταρχάς καλά χλμ και μακρυά από σκοτουρες :s_roses

Παπ είπες ε;... Παπ είπες ε.... :omg:

Στο προκείμενο τώρα, εγώ θα έλυνα όλο το αυτοκίνητο :lipsealed: μια ψυχή που ρίξει να βγει ας βγει στην αρχή
Άβαταρ μέλους
By drdino
JasonLouk έγραψε:
dimik έγραψε:Μήπως θέλει απλά regeneration ο καταλύτης;

Κι εμένα στην 320 είχε ανάψει CEL και τελικά μέσω Carly το ξεκαπνισα για καμιά ωρίτσα στην εθνική με regeneration και δεν ξανασχοληθηκα.

Το ένα σφάλμα ήταν και για NOX sensor που τον άλλαξα και λύθηκε το θέμα.

< >

Βενζίνη ε? :hmmm:
Το Carly για το catalyst regeneration σου δινει info οπως δειχνει εδώ για το dpf regen? https://www.youtube.com/watch?v=89OGJPJKnIc

Regeneration καταλύτη πρώτη φορά ακούω. Μάλλον ρουτίνα για τα NOx είναι, όχι για τον απλό καταλύτη.

Edit, ναι:
Εικόνα

Αν βέβαια έχει σφάλμα για λάμδα, αυτό δεν θα κάνει τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655992 Μηχανολογικά στέκει να ήταν "μπουκωμένος" ο καταλύτης, π.χ. από πολλή χρήση στην πόλη από τον προηγούμενο?
Απ' όταν μου έκανε Reset ο μηχανικός, χωρίς ακόμα να επισκευάσουμε οτιδήποτε έχω κάνει 350-400 χιλιόμετρα, επίτηδες πίεσα το αυτοκίνητο όσο μπορούσα, έκανα και γρήγορες διαδρομές (κατεβάσματα/ψηλές στροφές) και τίποτα από Check engine ακόμα.

Η φάση είναι ότι placebo ή μη, εκεί στις 1500 - 2000 στροφές έχει ένα έντονο μπάσο ήχο η εξάτμιση, σαν κάτι να πάει λάθος, αλλά όσο δεν ανάβει ξανά check engine δεν μπορώ να βρω λύση και στην αντιπροσωπεία :ninja:

Μήπως τελικά αγόρασα alfa romeo των 80s κ έχει αναπτύξει προσωπικότητα? :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#655993 Δες εδώ πχ https://www.babybmw.net/forum/viewtopic.php?t=32050

Ειδικά στα αυτόματα που δεν τα στροφάρεις συχνά κι αν κάνεις γενικά μικρές διαδρομές παίζει σαν ενδεχόμενο.
Τα ίδια διάβαζα και για το δικό μου όταν είχα ανάλογο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655994 Βγάζει νόημα. Το σκέφτηκα χθες.
Ένα αυτόματο εντός πόλης αν δεν το trashαρεις είναι μόνιμα κάτω από τις 2.000 στροφές.

Btw, για να γράψουμε και κανένα θετικό στο τοπικό, ο συνδυασμός του Ν13 κινητήρα μ' αυτό το κιβώτιο είναι match made in heaven σε σχέση με οτιδήποτε άλλο παίζει σε αυτά τα χρήματα.
Από τις 2000 περίπου μέχρι τις 5 - 5.5 Κ στροφές είναι σχεδόν ατμοσφαιρικό το Feeling που σου δίνει το αυτοκίνητο και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται για "μόνο" 136 άλογα. Αν έκαιγε λίγο λιγότερο θα έλεγα πως είναι κρίμα αυτό το αυτοκίνητο να έχει κυκλοφορήσει τόσο πολύ ως 116D και όχι 116i.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#656029 Η BMW ομως θα έπρεπε να εχει προβλέψει κάτι τέτοιο και να εχει λύση, γιατί ο άλλος αγοράζει και πληρώνει πριμιουμ αμάξι, στάτους κλπ. ένα κάρο λεφτά... και να ξενερώνειε με τέτοια θέματα. Να ηταν ιταλικό!!!! που ως γνωστόν είναι γνωστή ποιότητα να έλεγα ας πάει στο διάολο αλλά η μπέμπα!!!!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#656034 γκουχου...italian tuning...γκουχου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#656554 Νομίζω αδυνατώ να προσαρμοστώ χωρίς άγχος στην turbo εποχή, αγγίζω επίπεδα OCD. :lol:

1) Χθες σε αρκετό κυνήγι (περίπου 2 ώρες με μία ενδιάμεση στάση 5 λεπτών - ένα 75% της διαδρομής αρκετά spirited - ίσως και κάτι παραπάνω- οδήγηση), κατά την επιστροφή σε ένα άνοιγμα 1-2 λεπτών, άγγιξε τους 127 βαθμούς το λάδι και έπειτα σε cruising ταχύτητες περί τα 120-140 χλμ/ω δεν έλεγε να κατεβεί από τους 117 βαθμούς η θερμοκρασία του. Έξω είχε 25-28 βαθμούς.
Μου φαίνονται τρομερά μεγάλες οι εν λόγω θερμοκρασίες, ωστόσο διάβασα πως λίγο πολύ εκεί δουλεύει ο Ν13, άρα το περνάμε στα φυσιολογικά. :s_omg

Εννοείται έχω υιοθετήσει ευλαβικά συνήθειες κρυώματος κλπ πλέον, γιατί ένα βράδυ έτυχε να ανοίξω καπό μετά από μπόλικες καγκουριές και είδα το turbo (ή μάλλον την πολλαπλή εξαγωγής?) να είναι κόκκινο απ τη θερμοκρασία. Υποθέτω πως παίζει το ρόλο του και ο μάλλον δυσλειτουργικός καταλύτης σ αυτό το κοκκίνισμα, ωστόσο έχει 600κμ πλέον να μου ανάψει CEL. :ninja: :dizzy:

2) Ίσως βλέπω κάποιες σχεδόν ανεπαίσθητες σταγόνες στο κυκλώμένο σημείο οι οποίες μάλλον προέρχονται απ το ασημί σωληνάκι στα δεξιά ή από την περιοχή πέριξ του τούρμπο. Φυσιολογικό? Σιγά να μην :lol: :vava:
Εικόνα

Γενικά σιγά σιγά ξεπερνάω την κρυάδα του CEL απ την πρώτη βδομάδα και το απολαμβάνω το αυτοκινητάκι πιο ήρεμος.
Ό,τι είναι να βγάλει θα το βγάλει, ως τότε... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#656556 H έκδοση που έχεις δεν έχει ψυγείο λαδιού. Το 118 με τον ίδιο κινητήρα αλλά 170 ίππους έχει. Δες αν μπορείς να το βάλεις.

Θέλει 5-10 λεπτά οδήγηση σχεδόν στο ρελαντί πριν το σβήσεις στο τέλος κάθε διαδρομής αλλοιώς θα βλέπεις το Τούρμπο κόκκινο λογικό είναι.

< >