Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimik
drdino έγραψε:Ο καταλύτης μου φαίνεται απίθανο να χάλασε τόσο σύντομα, εκτός αν έχει το αμάξι τα τριπλάσια χιλιόμετρα. Θα ξεκινούσα με αλλαγή του πρώτου λάμδα.

+1 δεν χαλάει τόσο γρήγορα ο καταλύτης και εκτός αυτού κοστίζει....αρκετά

το πιθανότερο είναι κάποιος αισθητήρας για αυτό και αξίζει να επενδύσεις σε ένα reader, τουλάχιστον να ξέρεις από πριν τι παίζει πάνω κάτω. Για τον ΝΟx sensor στο δικό μου πχ διάβαζα οτι τα παίζει στα 100Κ πάνω κάτω και πήρα έναν καινούριο από το ebay και τον άλλαξα μόνος μου.
Σε συνεργεία και αντιπροσωπείες θα πλήρωνα το λιγότερο +100 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#655561 Καταρχάς, ΜΗΝ κάνεις τίποτε βιαστικά, θα το μετανιώσεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θεωρώ πως έπρεπε να πάρεις την εγγύηση, το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Τώρα, εξάντλησε κάθε περίπτωση να στο φτιάξουν από εκεί που το αγόρασες. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως το πρόβλημά σου είναι οι καταλύτες ή οι λ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Καταρχάς, ΜΗΝ κάνεις τίποτε βιαστικά, θα το μετανιώσεις. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θεωρώ πως έπρεπε να πάρεις την εγγύηση, το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Τώρα, εξάντλησε κάθε περίπτωση να στο φτιάξουν από εκεί που το αγόρασες. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως το πρόβλημά σου είναι οι καταλύτες ή οι λ.

αυτο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#655563 τα χιλιόμετρα λίγα , εκτός κι αν ο καταλύτης που φοράει "αλλάχτηκε" λίγο πριν την αγορά σε κάποιο "συνεργείο" , μπορεί να αλλάχτηκαν τα σχεδόν καινούργια--> σε παλιά και άλλα πραγματάκια. Δε ζούμε στον παράδεισο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
socratesn έγραψε:Update στο check engine:
Παμε για αλλαγη καταλύτη και 2 λ sensors. :help:

Θα το φτιάξω αμεσα, να ξεγνοιασω, οκ μεταχειρισμένο πήρα, εννοείται θα χρειαστει συμμαζεματα..

Ωστόσο μπορώ ελεύθερα πια να "διαφημίσω" την άθλια αντιμετώπιση της Παπαδόπουλος Α.Ε., αφού μετά την εξόφληση του αυτοκινήτου είτε αγόραζα από shady ιδιώτη είτε απο εκείνους, το ίδιο και το αυτό. :s_no

Βασικα εκανες ενα μεγαλο λαθος.
Αγορασες bmw μεταχειρισμενη χωρις εγγυηση.
Στα ιδια και λιγο παραπανω λεφτα θα μπορουσες να εχεις ενα καινουριο κορεατικο με 7ετη εγγυηση.
Θα μου πεις το bmw ειναι καλυτερο,ε και τι εγινε;
Καλο ειναι να μην αναφερεις την Παπαδοπουλος ΑΕ γιατι μπορουν να σου κανουν καμια μηνυση και να τρεχεις.
Θα σου προτεινα να βρεις καποιο σωστο συνεργειο ,εαν βρεις,ολοι αρπακτικα ειναι.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:
socratesn έγραψε:Update στο check engine:
Παμε για αλλαγη καταλύτη και 2 λ sensors. :help:

Θα το φτιάξω αμεσα, να ξεγνοιασω, οκ μεταχειρισμένο πήρα, εννοείται θα χρειαστει συμμαζεματα..

Ωστόσο μπορώ ελεύθερα πια να "διαφημίσω" την άθλια αντιμετώπιση της Παπαδόπουλος Α.Ε., αφού μετά την εξόφληση του αυτοκινήτου είτε αγόραζα από shady ιδιώτη είτε απο εκείνους, το ίδιο και το αυτό. :s_no

Βασικα εκανες ενα μεγαλο λαθος.
Αγορασες bmw μεταχειρισμενη χωρις εγγυηση.
Στα ιδια και λιγο παραπανω λεφτα θα μπορουσες να εχεις ενα καινουριο κορεατικο με 7ετη εγγυηση.
Θα μου πεις το bmw ειναι καλυτερο,ε και τι εγινε;
Καλο ειναι να μην αναφερεις την Παπαδοπουλος ΑΕ γιατι μπορουν να σου κανουν καμια μηνυση και να τρεχεις.
Θα σου προτεινα να βρεις καποιο σωστο συνεργειο ,εαν βρεις,ολοι αρπακτικα ειναι.

Ήθελε μικρομεσαίο status car και θα αγόραζε μίνι κορεάτικο?

Έχεις αναρωτηθεί πόσες εργατοώρες πρέπει να αφιερώσει ένα συνεργείο όταν πρέπει να επιλύσει μια δυσλειτουργία που δεν είναι συνηθισμένη ? Πως θα το χρεώσει αυτό στον πελάτη χωρίς αυτός να τσινίσει. Θέλω να πω, το σωστό συνεργείο πρέπει να πληρώνετε και σωστά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655576 Πρώτα πρώτα να ευχαριστήσω όλους για την διατύπωση απόψεων και το ενδιαφέρον. :superman:

Από κει και μετά δεν θα μπω σε σκέψεις αν έκανα ή δεν έκανα λαθος που πήρα αυτό το μοντέλο ή που δεν πήρα την εγγύηση. Με όσα μέσα είχα το έλεγξα το αυτοκίνητο, το πήρα και σε μια δίκαιη αναλογικά τιμή και τέλος.

Νομίζω τα βασικά ζητήματα τώρα είναι δύο.
1) Αν και κατά πόσο είναι υπαρκτό σε τόσο μεγάλη έκταση το θέμα που μου είπε ο μηχανικός. (στις βλαβες που κοίταξα, όντως ανέφερε χαμηλές μετρήσεις και στον καταλύτη, δεν το συγκράτησα ακριβώς πως το διατύπωνε, φυσικά μπορεί να είναι και θέμα αισθητήρων μονο αυτο).
2) Τι μπορώ να διεκδικήσω από τον πωλητή.

Τωρα κατα τα λοιπα, προφανώς ειμαι ξενερωμενος, προφανώς εχω "θυμωσει" με την εταιρεία που μου το πούλησε, ομως σε συνδυασμό και με κατι που διάβασα σε αλλο τοπικό, ειναι σιδερα και φτιάχνονται, δεν θα αγχωθω ούτε θα το ψυρισω χωρις νοημα.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#655577 Σωκράτη μη σκας για τέτοια!Οπως είπες μεταχειρισμένο πήρες κάτι θα βγάλει και μακάρι να μένουν εκεί οι ζημιές.Πηρες ένα ωραιότατο αυτοκίνητο σε μια αρκετά δίκαια τιμή.Απο εκεί και πέρα αν το αναγνωρίσει ο πωλητής έχει καλώς,αν όχι εγώ στην θέση σου θα πήγαινα να το έφτιαχνα άλλου και τέλος.Κοιτα να το χαρείς και να ναι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο!!!

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#655590 Εγώ θα ρωτούσα και ενα δικηγόρο. Γενικα η φάση είναι κάπως και η αντιμετώπιση ακομα πιο κάπως με εγγύηση ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655592 Ο δικηγόρος μου είπε πως σε οποιαδήποτε συναλλαγή ειδικά με τόσο μικρό διάστημα να μεσολαβεί μπορείς να έχεις απαίτηση από τον πωλητή κυρίως ως προς το κατά πόσο με δόλο σου απέκρυψε μία π.χ. ακριβή ζημιά.
Το θέμα είναι πως στην πράξη σπάνια αξίζει να μπλέξεις με τόσο κοστο/χρονοβορες διαδικασίες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως σε επίπεδο after sales αντιμετώπισης είχα μία κακή εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#655593 Υπάρχει πάντα και η δύναμη της δυσφήμισης.
Μπορείς να πας από εκεί, να μιλήσεις ωραία προφανώς και να πεις ότι αν δεν πράξουν τα δέοντα σαν "σοβαρή" εταιρία που είχες ακούσει στο χώρο, θα προχωρήσεις σε πλήρη δημοσίευση του όλου ιστορικού σε περιοδικά αυτοκινήτου, sites, fb groups, forum.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655594 Σίγουρα έχει και αυτό τη δύναμή του. Ωστόσο ευελπιστώ μίας νορμάλ αντιμετώπισης στα πλαίσια μίας καλόπιστης εξυπηρέτησης, γιατί αναμφίβολα ένα μεταχειρισμένο ειδικά όταν σου "πουλάνε" εγγύηση την οποία δεν αγοράζεις, έχει ο οποιοσδήποτε πωλητής το πάτημα να σου πει πως το παίρνεις as is. Αυτό δεν σημαίνει πως νομικά δεν είμαι σχετικά καλυμμένος όμως.
Anyway, δεν τρελαίνομαι, θα δείξει, για την ώρα έστειλα κάποια mails σε κάποιους higher - ups, θέλω να πιστεύω πως επειδή δεν είναι μικρομάγαζο θα πάψω να έχω αντιμετώπιση μικρομάγαζου. :oops:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#655598 Για το θέμα διαπόμπευση στο έκανε πολύ ωραία ταληρακια ο ιταλακιας --> μπορεί να μπλέξεις και ας έχεις δίκιο.

Κατέληξε πρώτα στο τι ανάγκη επισκευής έχει το αυτοκίνητο και μετά συζήτησε μαζί τους το ενδεχόμενο έκπτωσης γιατί για να το καλύψουν δεν το βλέπω.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#655599 Εννοείται, δεν είμαστε παιδάκια, ούτε το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής μου (και του πωλητή) είναι ο καταλύτης στην ψωροF21 μου. :lol:
Εδώ στο θέμα συζητάμε καφενειακά, πιο πολύ σαν ημερολόγιο εμπειριών του αυτοκινήτου με τα ups και τα downs του, όπως ups και downs είχε και η αντιμετώπιση που έλαβα. Mπορεί και απλά να έτυχε, ή να έπεσα πάνω σε άδεια κάποιου πωλητή που επικοινώνησα ή ή ή.
Από κει και πέρα νομίζω με λογική και λίγη υπομονή θα βρεθεί μία μέση λύση.