- 21 Ιαν 2015, 13:15
red_monster έγραψε:πολύ πιο αυτοκίνητο το σιτροεν από την 59 ?
τι πάει να πει πολύ πιο αυτοκίνητο, σε λαμαρίνα, σε λαμπάκια, σε κουμπάκια ?
γιατί η 59 έχει σίγουρα καλύτερο μοτερ, φρένα, τύπο ανάρτησης μπρος πίσω, ντιζαιν και νομίζω και κιβώτιο...
Μάλλον είσαι κάτω των 20, άντε το πολύ 25 χρονών....
Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο, και υπολογίζουμε την συνολική "βαθμολογία" για να πούμε αν κάποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Θα πρέπει μάλιστα να βάλουμε και συντελεστές βαρύτητας, αναλόγως του ποιοι είμαστε και τι ζητάμε από το αυτοκίνητο.
Αυτό λοιπόν που έχει σίγουρα καλύτερο η 159, και το έχουμε πει δεκάδες φορές, είναι επιδόσεις (λόγω απόδοσης κινητήρα) και στήσιμο/επαφή με τον οδηγό. Καλύτερος "τύπος" ανάρτησης δεν υπάρχει, αν ψάχνεις καλοστημένο, τότε 159, αν ψάχνεις άνετο, τότε C5. Φρένα δεν έχει καλύτερα, η σχεδίαση είναι υποκειμενική (π.χ. εμένα μου αρέσει η C5 πιο πολύ), και το κιβώτιο είναι καλύτερο...γιατί....?
Για έναν οικογενειάρχη λοιπόν, που ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, τότε η C5 είναι καλύτερο αυτοκίνητο*.
*: εκτός και αν ο οικογενειάρχης δίνει βαρύτητα 10 στις επιδόσεις και το feeling του αυτοκινήτου, και βαρύτητα 1-2 σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες...αλλά αυτός μάλλον θεωρεί τη γυναίκα και τα παιδιά του ως περιττό βάρος