Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654661 Κ εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω παίχτηκε με το 0042.
Στο αυτοκίνητο άναψε το CEL χθες μετά από ψιλογρήγορη βόλτα 20-30κμ, όχι σκίσιμο και κόφτες βέβαια. Έκανα 3-4 restarts, αλλά παραμένει αναμένο..

Αλλαγή στη συμπεριφορά του μοτέρ δεν πρόσεξα, παίρνει μπρος ακριβώς όπως έπαιρνε, ίσως είναι ένα κλικ πιο τραχύ όταν πατάω γκάζι με νεκρά, αλλά δεν παίρνω και όρκο γιατί δεν του είχα δώσει σημασία πριν μου βγάλει θέμα.. Κατά τ' αλλα εν κινήσει ανεβάζει κανονικά, ούτε misfires αντιλαμβάνομαι ( εκεί μάλλον θα αναβόσβηνε κιόλας το CEL), ούτε γενικά κάποιο κόψιμο ή μείωση δύναμης. Επίσης εκεί που το πάρκαρα όλη νύχτα φωτογράφισα επίτηδες το έδαφος για να δω σήμερα μήπως έπαιζε κάποια διαρροή, τίποτα (Btw έτυχε να ρωτήσω και στο κτεο που το είδαν από κάτω και μου είπαν πως δεν έχει κανένα σημάδι διαρροής το αυτοκίνητο από κάτω τουλάχιστον.)

GTS το συμπαίρανα και εγώ από τα fora αυτό, χτυπάει τέτοια σφάλματα όταν έχει χαμηλή στάθμη βενζίνης (μακάρι δηλαδή να είναι κάτι τέτοιο απλά).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#654662 Δεν νομιζω αλλα δεν ξερω σιγουρα, γενικα δεν κανει καλο στην αντλια βενζινης. Δεν το πηγες συνεργειο για ελεγχο? Πολλαπλιαστες κοιταξαν?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654663 Αύριο πρωί θα πάω στην αντιπροσωπεία γιατί από εκεί το αγόρασα και ανάλογα με το Verdict μετέπειτα θα πάει και στον εξουσιοδοτημένο που ασχολείται χρόνια με το Ε90 και είναι εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#654665 Αν δεν έχεις πρόσβαση σε bt reader, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να δούμε... Αν έχεις, τσέκαρε με carly/bimmerlink που μπορούν να διαβάσουν λεπτομερώς όλους τους εγκεφάλους.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#654744 Μεγειά το όχημα, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην σου βγάλει ποτέ προβλήματα.

1360 κιλά ήταν η παλιά Mercedes η W115, όλο σίδερο. Που φτάσαμε, μεσαίο αυτοκίνητο 1350 κιλά και το λέμε και με σχετικά χαμηλό βάρος;;;
Έχει πολύ μεγάλο μεταξόνιο για το μέγεθός του, αυτό ισχύει γενικά στα πισωκίνητα επειδή έχουν τον εμπρός άξονα πολύ μπροστά σε σχέση με τον κινητήρα. Βέβαια χάνουν σε καμπίνα.

Εντυπωσιακή η άνοδος ισχύος μόνο με πρόγραμμα σε αυτόν τον κινητήρα. Είναι κάτι που πρέπει κάποιος να το μετράει. Μιλάμε για επιδόσεις 3λιτρου.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#654745 H παθητική ασφάλεια και ο εξοπλισμός άνεσης δεν ειναι τζαμπα. Μια χαρά είναι τα 1350 θα ελεγα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654748 +1
Sknipper σ ευχαριστώ..Για τα σημερινά δεδομένα παντως τα 1350 είναι λίγα και βάσει του ποσο πιο ασφαλή ειναι τα αυτοκίνητα σημερα και βάσει του ποσο περισσότερο εξοπλισμο φέρουν..Και φυσικά εχουν γίνει και οι κινητήρες πιο αποδοτικοί ώστε να κινούν αξιοπρεπώς τα εξτρα κιλα.

Σε αλλα νεα, σημερα στο 5ο - 6ο restart απ' όταν μου αναψε το cel, έσβησε και μετα απο βολτα δεν ξαναεμφανιστηκε..Ηδη εχουμε προσωπικότητα :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:H παθητική ασφάλεια και ο εξοπλισμός άνεσης δεν ειναι τζαμπα. Μια χαρά είναι τα 1350 θα ελεγα.
Το αναγνωρίζω, ηχομόνωση, ζαντάρες, λαστιχάρες, φρενάρες, επενδύσεις, άπειρα μοτεράκια και αντλίες, θόλοι, καλύμματα και χίλια άλλα.
Αλλά από τα ούτε 900 στα 1350 για την κατηγορία αυτή είναι 50%.
Και τόση τεχνολογία αλλά το βάρος δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε χαμηλά.
Φανταστείτε αν το ίδιο αυτοκίνητο το έκανες 1000 κιλά πόσο πιο γρήγορο και οικονομικό θα ήταν.
...και πόσο ακριβά θα κόστιζε....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#654754 Ποιος είπε πως δεν μπορουμε; Αλλα όπως έγραψες όλα έχουν και το αντίστοιχο κόστος. Επίσης από τα -5 αστέρια πηγαμε στα 5 αστέρια. Ποση % είναι αυτό;
Καποιοι πλεον το έχουν ρίξει σε ελαφρωματα ποδηλάτων που είναι φτηνότερο σπορ.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654776 Τελικά διάβασε ο λάμδα κακή ποιότητα καυσαερίων, στιγμιαία (λογικό αφού έσβησε και από μόνο του εν τέλει).
Δεν δείχνει άλλο θέμα μου είπαν, απλά ως γενικό τιπ να μη το αφήνω κάτω από 1/4 του fuel tank. Έβαλα και μία ¨100αρα" για την ψυχολογία και δεν ξανάβγαλε κάτι κάνα 20αρι γρήγορα χιλιόμετρα έκτοτε. Ίδωμεν.

Ευτυχώς μου έσβησε από μόνο του πριν πάω, αλλιώς θα ήμουν δύσπιστος για τον ισχυρισμό της αντιπροσωπείας.
Νομίζω - ελπίζω πως πλέον μπορώ να το ξαναχαρώ ήσυχος (και να παραγγείλω κ ένα bt reader :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By drdino
socratesn έγραψε:Νομίζω - ελπίζω πως πλέον μπορώ να το ξαναχαρώ ήσυχος (και να παραγγείλω κ ένα bt reader :ninja: )

https://www.protuningfreaks.com/collect ... -316i-320i :ninja:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654785 :ninja: :metalo:
O "έμπιστος" μηχανικός μου, μου είπε πως με νορμάλ κόστος για φροντίδα στην ψύξη, είμαστε άνετα στα 225+ hp αξιόπιστα. Φυσικά Long term αν κάνω κάποιο βήμα.
Ήδη νιώθω αρκετά κάγκουρας με τα πάτα άσε το βράδυ στην πόλη για να ακούω τη σκάστρα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#654797 Καλοτάξιδο!
Μ' αρέσει ο 3θυρος Άσος.
Να έβαζες σε κάποιο γέμισμα καυσίμου και κανα μπουκαλάκι "καθαρκτικο"?
Φαντάζομαι αν ήταν πρώην leasing ο οδηγός του ότι να' ναι βενζίνη θα του έβαζε.