Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#654552 Καλοτάξιδο και καλόστριφτο!

Με 2,69m ρε συ δεν είναι μικρό το μεταξόνιο για να είναι απότομο. Μου θύμισες ένα ωραίο κείμενο του Ν. Πολίτη με έναν μπάρμπα που είχε BMW 635 CSi (την παλιά) και η κόρη του νομίζω μια 1-series και θεωρούσε το "μικρό" ασταθές λόγω διαστάσεων. Έκπληξη: η 1 είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654553 Σας ευχαριστώ όλους!
drdino όχι (edit*) chiptronics? :innocent:

Funky, σαν εικόνα το είπα ότι μου δίνει την εντύπωση του "κοντού" :lol: :rtfm: , έχεις δίκιο βέβαια, αλλά και πάλι είναι 7cm πιο κοντό από Ε90. Πάντως πιο απότομα "πετάει" κώλο, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#654558 Δεν τους ξέρω αυτούς, έχουν πέραση σε αυτά τα μοτέρ;
Πρόγραμμα από Etuners φοράω στο δικό μου (μάλιστα λόγω μοτέρ το πέρασα μόνος μου στην Αγγλία με το λαπτοπ μου) και ήταν αρκούντως εξυπηρετικοί. Το δικό σου δυναμώνει αρκετά βλέπω :lipsealed:
https://www.etuners.gr/bmw-116i-1-6t-f20-stage-1-98ron/
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654576 Ευχαριστώ άπαντες!
@drdino παίζει πολυ και στα ελληνικά fora το τσιπαρισμα. Γενικά μαμά βγάζει παντού πανω από 140 δυναμομετρημενα, οπότε έχει potential.
Υποθέτω λόγω του ότι το ίδιο μοτέρ έμπαινε σε 118i με 170 αλογα, είναι αρκετά ανεκτικό σε βελτιώσεις. Βέβαια το ίδιο μοτέρ ακούγεται πως είναι σχετικά επίφοβο ως προς τις θερμοκρασίες, οπότε ίσως χρειάζεται και βελτίωση στην ψύξη του αν ασχοληθώ με προγραμματισμό, και γενικά ανοίγουν υποθέσεις.. Θα δω πως θα πάει το αυτόματο και στο επόμενο σέρβις ίσως το σκεφτω να παιξω με συντηρητικό πρόγραμμα.. 200 άλογα τροχό σε πισωκίνητο και γήινα κυβικά είναι πολύ γοητευτικό πακέτο για την ελληνική πραγματικότητα.

Rocsta εννοείται θα ποσταρω αναλογα !! :inlove:
Mirage, busso, jason, dimik σας ευχαριστώ τον καθενα ξεχωριστα. :s_yummy :oops:

Στην απογευματινή μας βόλτα, αναψε και πορτοκάλι check engine χωρίς περαιτέρω πληροφορίες στο idrive.. :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
common issues? :hmmm:
Υπάρχει περίπτωση να ειναι θεμα κιβωτιου και να μου αναβει CEL ή έχει κάτι σαν transmission failure ένδειξη το αυτόματο?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#654577 καλοταξιδο να ειναι Σωκρατη.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#654650 Σ ευχαριστώ πολύ Dim!

Σε άλλα νέα, ο πιο πρόσφατος CC-ID code που μάλλον ενεργοποίησε το Check Engine Light ήταν ο 0042 όπερ και σημαίνει "CC-ID 42 – Brake and Driving Control Failure"
Η φάση είναι πως χιλιομετρικά ο κωδικός ταυτίζεται (συμπτωματικά?) με τη στιγμή που το πέρασα ΚΤΕΟ, αλλά Check engine άναψε 30-40 χιλιόμετρα μετά. Αυτό σημαίνει πως τα δύο γεγονότα (Κωδικός και άναμμα CEL) δεν έχουν σχέση?

Επίσης στο idrive δεν μου δείχνει κάποιο θέμα, παρά μόνο "λαμπάκι" χαμηλή στάθμη βενζίνης (είμαι με αυτονομία 50χλμ).

Αν όντως αυτό το 0042 είναι το πρόβλημα, σχετίζεται με χοντρά θέματα?

Αύριο πρωί θα μπει συνεργείο, μικρό ή μεγάλο θέμα, πόσο ξενέρα είναι πριν καν κλείσεις 5 μέρες χρήσης να ψάχνεις τέτοιες |λογοκρισία| :x
Άβαταρ μέλους
By drdino
#654652 CEL από αυτό δεν βγάζει νόημα αλλά δεν είμαι εξπερ ακόμα στις BMW. :lol: Σίγουρα άναψε λαμπάκι μηχανής κι όχι κάποιο άλλο; Με τι τα διάβασες τα σφάλματα;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
drdino έγραψε:CEL από αυτό δεν βγάζει νόημα αλλά δεν είμαι εξπερ ακόμα στις BMW. :lol: Σίγουρα άναψε λαμπάκι μηχανής κι όχι κάποιο άλλο; Με τι τα διάβασες τα σφάλματα;

Και εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι δε συνάδει να ανάψει CEL για κάτι που αφορά άλλα συστήματα του αυτοκινήτου.
Τα σφάλματα τα διάβασα από το DTC στο hidden menu.
Σίγουρα CEL άναψε, όπως εδώ (το αριστερά πορτοκαλί λαμπάκι μόνο, όχι η ένδειξη για σέρβις που του δείχνει στην οθόνη):
Εικόνα

edit, εν τω μεταξύ διάβασα ότι παίζει συχνά CEL αν διαβάσει Hard Accelerations με κάτω από 25% πληρότητα στο fuel tank, χάος..
Μακάρι να ναι κάτι τέτοιο χαζό και όχι το κλασσικό Bmwδοπακέτο που έχω συνηθίσει, μπεκ, πολ/στες/ μπουζι/ αντλιες συν τίποτα actuators στην τουρμπίνα ή κανένα θέμα θερμοκρασίας :vava:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#654658 Το 0042 ίσως είναι historic αν στο ΚΤΕΟ μέτρησαν φρένα και μπερδεύτηκε το σύστημα από τις διαφορές ταχύτητας. Αν δεν σου άναψε abs/dsc τότε μάλλον είναι άσχετο από το cel. Είναι αναμμένο ακόμα; Κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του μοτέρ βλέπεις;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#654659 Mην αφηνεις να πεσει η βενζινη πολυ κατω απο τα τελευταια 12.5 λτρ. Στα 10 λτρ υπολοιπο να βαζεις. Στο 1 εισαι στα 50 λτ, καθε γραμμη ειναι 12.5 λτ.