Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#653269 Καταρχην σε αυτο το κουτι δε βλεπω να μπαινει καπου οπτικο drive.

Εχει ενα τεραστιο 200αρη ανεμιστηρα μπροστα, σωστα; Θα επαιρνα 2 ανεμιστηρακια, ενα πισω κι ενα πανω, και τα 2 να βγαζουν

Ισως να του εβαζα και μια πιο δυνατη καρτα γραφικων και μια ψυκτρα επεξεργαστη

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
A-Viper7 έγραψε:Εγώ που έστησα πισι πριν κανά 2μηνο δεν πήρα οπτικό drive. Έχω να χρησιμοποιήσω CD ή DVD πάνω από 5ετία.

Κι εγω χρονια εχω να το χρησιμοποιησω. Το ξερω οτι ειναι σχεδον αχρηστο, αλλα δε μου παει να κανω συνθεση PC και να μη χωσω ενα :lol:

Chris έγραψε:Καταρχην σε αυτο το κουτι δε βλεπω να μπαινει καπου οπτικο drive.

Εχει ενα τεραστιο 200αρη ανεμιστηρα μπροστα, σωστα; Θα επαιρνα 2 ανεμιστηρακια, ενα πισω κι ενα πανω, και τα 2 να βγαζουν

< >

Ειπε ο καμπαλα "ε το ελαχιστο.. και με μια 570 τα παιζεις ανετα" κι εγω εκανα τον απλα κι εβαλα την RX 5500 XT 8GB που ειναι και λιγο καλυτερη!!! Λες να μη φτανει?

Για κανενα ανεμιστηρακι ή ψυκτρα δεν ειμαι αντιθετος. Απλα επειδη ειπαμε για ελαφρια παιχνιδια, ειπα μπας και δεν ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες και τα γλυτωσω...
Άβαταρ μέλους
By cabala10

< >

καπου στο ντεβελοπμεντ του κουτιου το σκεφτηκαν και αμα δεις εχει θεση πισω απο το φαν αλλα το μετανιωσαν :lol: (δεν ξερω γιατι να θες βασικα οπτικο αυτη την εποχη..)
επανω εχει θεση για 4 φαν η 2 υδροψηξεις 360mm αλλα η αληθεια να λεγεται ο 200ρης μπροστα δημιουργει θετικη πιεση οτι και να βαλεις οποτε ολα μια χαρα

η καρτα ειναι στα επιπεδα της 2070 παραπανω δεν αξιζει να χαλασεις εφοσον ερχονται νεες καρτες
Άβαταρ μέλους
By cabala10
George_Prix έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:Εγώ που έστησα πισι πριν κανά 2μηνο δεν πήρα οπτικό drive. Έχω να χρησιμοποιήσω CD ή DVD πάνω από 5ετία.

Κι εγω χρονια εχω να το χρησιμοποιησω. Το ξερω οτι ειναι σχεδον αχρηστο, αλλα δε μου παει να κανω συνθεση PC και να μη χωσω ενα :lol:

< >

Ειπε ο καμπαλα "ε το ελαχιστο.. και με μια 570 τα παιζεις ανετα" κι εγω εκανα τον απλα κι εβαλα την RX 5500 XT 8GB που ειναι και λιγο καλυτερη!!! Λες να μη φτανει?

Για κανενα ανεμιστηρακι ή ψυκτρα δεν ειμαι αντιθετος. Απλα επειδη ειπαμε για ελαφρια παιχνιδια, ειπα μπας και δεν ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες και τα γλυτωσω...

ε καλα αν θες να παιξεις full γραφικα προφανως και δεν θα φτασει αυτη η λογικη μου ηταν να μην σκασεις πολλα για μια γενια καρτας που σε λιγους μηνες θα ειναι στην κυριολεξια ψοφια να σε κρατησει δηλαδη για 6-8 μηνες και να σκασεις π.χ τα ιδια λεφτα με την 5700xt στο μελλον αλλα για πολυ καλυτερη καρτα οτιδηποτε ομως και αν παρεις θα πρεπει να ειναι 8gb
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:
George_Prix έγραψε:

< >

ε καλα αν θες να παιξεις full γραφικα προφανως και δεν θα φτασει αυτη η λογικη μου ηταν να μην σκασεις πολλα για μια γενια καρτας που σε λιγους μηνες θα ειναι στην κυριολεξια ψοφια να σε κρατησει δηλαδη για 6-8 μηνες και να σκασεις π.χ τα ιδια λεφτα με την 5700xt στο μελλον αλλα για πολυ καλυτερη καρτα οτιδηποτε ομως και αν παρεις θα πρεπει να ειναι 8gb

Φιλε δεν ειμαι για αναβαθμισεις καθε λιγο. Οσο παιζουν τα παιχνιδια το αφηνω οπως εχει. Κι αν δεν κανει τιποτα χοντρα κολληματα, δεν ειμαι απο αυτους που θα καταλαβουν τις σκιες και τις μικρολεπτομερειες στα γραφικα. Σε τιμονιερα και πεταλια που τα καταλαβαινω καλυτερα, παιζει να αναβαθμιζομαι ανα διαστηματα...

Αλλα τωρα με μπερδεψες με το "full γραφικα" που πεταξες! Ειπαμε να γλυτωσουμε κανενα ευρωπουλο, αλλα στην ποιοτητα τσιγκουνια δεν προκειται να κανω... Δεν ξερω τι σημαινει αυτο το full, αλλα αν εννοεις αναλυση θα παιζει σε TV 4k και θελω φυσικα σε fps και αλλα τετοια settings επισης να τα τελικιαζει η καρτα. Χωρις να υπολογισουμε τιποτα κοσμογονικες αλλαγες στα racings sims, κατι iracing/rfactor/assetto/kart ποια ειναι η φθηνοτερη καρτα που τα παιζει χαλαρα απο οσες υπαρχουν τωρα στην αγορα?

Και σορρυ για το πρηξιμο αλλα δεν το κατεχω και πολυ το θεμα.
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 25 Ιουν 2020, 21:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#653287 θα παιζει σε 4k? νομιζω οτι ξεχασες να αναφερεις αυτη την μικρη λεπτομερια...

χωρις sol mod shaders κτλ κτλ η μονη επιλογη που εχεις ειναι 5700 αν βαλεις graphics mods θες σιγουρακι 2080 για 4κ.........

για acc δεν το συζηταω καν λογο του οτι ειναι φτιαγμενο στην Unreal engine θες 2080τι για να πιασεις πανω απο 60 fps

αρα ειτε σκας αρκετα παραπανω ειτε θα παιζεις σε 1080p εσυ διαλεγεις
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:θα παιζει σε 4k? νομιζω οτι ξεχασες να αναφερεις αυτη την μικρη λεπτομερια...

χωρις sol mod shaders κτλ κτλ η μονη επιλογη που εχεις ειναι 5700 αν βαλεις graphics mods θες σιγουρακι 2080 για 4κ.........

για acc δεν το συζηταω καν λογο του οτι ειναι φτιαγμενο στην Unreal engine θες 2080τι για να πιασεις πανω απο 60 fps

Δε χαριζω ουτε fps, δε χαριζω ουτε μια κουκιδα αναλυσης.

Στειλε με τη μια το οικονομικοτερο δυνατο λινκ.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
George_Prix έγραψε:
cabala10 έγραψε:θα παιζει σε 4k? νομιζω οτι ξεχασες να αναφερεις αυτη την μικρη λεπτομερια...

Δε χαριζω ουτε fps, δε χαριζω ουτε μια κουκιδα αναλυσης.

Στειλε με τη μια το οικονομικοτερο δυνατο λινκ.

αν θα παιξεις acc η 2080τι ειναι μονοδρομος για 4k
αν θα παιξεις κατα 90% assetto corsa μονο τοτε η 5700xt 8gb ειναι μια χαρα με το SOL MOD και με 20 αμαξια στο γκριντ θα δεις ενα -50% στο fps σιγουρακι ομως
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#653293 Μετα σκεφτεσαι που να το βαλεις το διαμαντι στο micro ATX το κουτι? Παρε ενα ATX. Kαι που πας με το 550αρι το τροφοδοτικο? Πως θα ταισει τοσα στοματα? Παρε κανενα 650+ να κανεις δουλεια. Κι αν εχεις φτασει να παρεις ολα αυτα, θα μεινεις με 16 GB RAM? Ελεος. 32 στανταρακι. Και καποιες υπονοιες που ειχα για το αν θα φτασει το 500αρης ο σκληρος, με το 1τερα λυνονται αυτοματα.

Καλα ηξερα εγω ο φουκαρας απο την αρχη, οτι κανει καποια χιλιαρικα το κολπο :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#653299 Πριν πετάξεις τα λεφτά σου πήγαινε για την πρώτη λύση που σου είπε ο Cabala.
Πάρε μια πιο φθηνή κάρτα μέχρι να βγουν οι καινούριες και αλλάζεις τότε.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NickTG έγραψε:Πριν πετάξεις τα λεφτά σου πήγαινε για την πρώτη λύση που σου είπε ο Cabala.
Πάρε μια πιο φθηνή κάρτα μέχρι να βγουν οι καινούριες και αλλάζεις τότε.

Εχεις δικιο. Δεν αξιζει τον κοπο.

Οποτε κανω κωλοτουμπα στο προηγουμενο "Δε χαριζω ουτε fps, δε χαριζω ουτε μια κουκιδα αναλυσης" και νεο πλανο...

Αυτο που με ταρακουνησε κυριως δεν ηταν η λογικη ομως. Ηταν αυτο που ειπε ο καμπαλα και ξυπνησε τον εφιαλτη του παρελθοντος:
"και με 20 αμαξια στο γκριντ θα δεις ενα -50% στο fps σιγουρακι ομως"

Εκανα παλια προπονησεις online με αλλα παλικαρια και ολα σουπερ (με ολα τα γραφικα κατεβασμενα φυσικα). Στον πρωτο αγωνα που πηγα να τρεξω, στην εκκινηση εβλεπα 1 καρε το δευτερολεπτο. Στο πρωτο καρε νομιζα οτι χαλασε το PC. Mεχρι να καταλαβω τι εγινε, βλεπω οτι εχω σκασει πανω σε καποιον αλλον. Στο επομενο πλανο εβλεπα ενα κουβαρι σιδερα παντου. Τους χαλασα τον αγωνα :lol:
Μετα εβαλα μια λιγο καλυτερη καρτα (παλι μετρια) και με ολα κατεβασμενα μπορουσα να παιζω με ανεκτα κολληματακια...

Με το που θυμηθηκα ολα αυτα λοιπον, αρχισα να ονειρευομαι SLI και υδροψυξεις :lipsealed:

Αλλα επειδη δεν ειμαι με τιποτα για τετοιο εξοδο ακομα, επειδη δεν ξερω καν αν θα κολλησω και θα παιζω τελικα, θα φτιαξω ενα μετριο πισακι, θα κανω την καρδια μου πετρα με κανενα 1080p και θα παρακαλαω να πλουτισω στο μελλον :s_tongue

Στο φιναλε το κατεβαστηρι/media center που εχω στο σαλονι ειναι για την πατριδα, οποτε δεν παει χαμενο ενα μετριο PC. Ουτε καν παιζει τα windows και τα κατεβασμενα σε 4k το χρεπι. Θα τραβηξω κανενα καλωδιο και θα πω οτι χαλασε. Σε λιγες μερες θα σωσω την οικογενεια με νεο PC στο σαλονι. Και μετα θα εχω την ιδεα να κατεβασω κανενα αμαξακι να παιξουμε στο PC. Ουτε που θα το καταλαβουν απο που θα τους ερθει :innocent:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#653308 αμα παιξεις σε 1440p δεν θα καταλαβεις την διαφορα απο τα 4k δεν εχει νοημα να σκασεις τοσα λεφτα εφοσον θα παιζεις μονο sim
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:αμα παιξεις σε 1440p δεν θα καταλαβεις την διαφορα απο τα 4k δεν εχει νοημα να σκασεις τοσα λεφτα εφοσον θα παιζεις μονο sim

Μωρε νοημα εχει... Λεφτα δεν εχει :lol:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
George_Prix έγραψε:
cabala10 έγραψε:αμα παιξεις σε 1440p δεν θα καταλαβεις την διαφορα απο τα 4k δεν εχει νοημα να σκασεις τοσα λεφτα εφοσον θα παιζεις μονο sim

Μωρε νοημα εχει... Λεφτα δεν εχει :lol:

σκαστα σε mods :lol: :twisted: