Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#63044 Για την φωτογραφία γάμου/βάπτισης και τις αποδείξεις που λέτε πιο πάνω, λόγω προσωπικής εμπειρίας σας λέω πως πολλοί παρακαλάνε τους πελάτες για να τους κόψουν απόδειξη και οι πελάτες δεν θέλουν με τίποτα. Σε ποσοστό 99%... Στο τέλος τους λένε πως δεν γίνεται να μην κοπεί απόδειξη και πείθονται να κοπεί μια με μικρότερο ποσό. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν κοπεί αποδείξεις και μεγάλο μέρος του ΦΠΑ πληρώθηκε από το καθαρό κέρδος διότι αλλιώς θα πήγαιναν σε άλλον... Τα συμπεράσματα δικά σας...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#63047 Ένα καλό κίνητρο για να εκδίδονται αποδείξεις σε αυτές τις περιπτώσεις, και από τη στιγμή που το πρόβλημα του πελάτη είναι ότι με την έκδοση της απόδειξης θα επιβαρυνθεί το ΦΠΑ, σε τέτοιου είδους συναλλαγές το ΦΠΑ να το εκπίπτει ο πελάτης. Να θυσιάσει δηλαδή το κράτος το έσοδο του ΦΠΑ (που στην ουσία δεν υπάρχει αφού δεν κόβονται αποδείξεις), ώστε να κερδίσει τη φορολογία του εισοδήματος του παρέχοντα την υπηρεσία.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
junior gt έγραψε:Ένα καλό κίνητρο για να εκδίδονται αποδείξεις σε αυτές τις περιπτώσεις, και από τη στιγμή που το πρόβλημα του πελάτη είναι ότι με την έκδοση της απόδειξης θα επιβαρυνθεί το ΦΠΑ, σε τέτοιου είδους συναλλαγές το ΦΠΑ να το εκπίπτει ο πελάτης. Να θυσιάσει δηλαδή το κράτος το έσοδο του ΦΠΑ (που στην ουσία δεν υπάρχει αφού δεν κόβονται αποδείξεις), ώστε να κερδίσει τη φορολογία του εισοδήματος του παρέχοντα την υπηρεσία.

Εμ, όταν βάζει φόρο σε κάθε συναλλαγή 23% βλέπει ο άλλος την τιμή και του σηκώνεται η τρίχα. Να μειώσει τουλάχιστον τον ΦΠΑ σημαντικά, να κάνει και σωστό έλεγχο για τις αποδείξεις να υπάρχει και κίνητρο για μια νομιμότητα τέλος πάντων... Να μην αισθάνεται και ο καταναλωτής ότι τον σκίζει το κράτος. Είμαι της γνώμης πως θα ήταν προτιμότερο να εισέπραττε το κράτος λιγότερο ΦΠΑ από όλους παρά να το έχει στο 23% και να δουλεύουν μαύρα οι περισσότεροι... Να εισπράττει και τον φόρο του πραγματικού εισοδήματος... (όχι βέβαια αυτόν που έχει τώρα, νομίζω και αυτός πρέπει να μειωθεί).
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#63067 Σαφώς και δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό.
Σε κάθε περίπτωση ο ΦΠΑ είναι η επιτομή του έμμεσου φόρου και σαν τέτοιος είναι σίγουρα άδικος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#65185 Θα συμφωνήσω απόλυτα, μια δυο επισημάνσεις:
-Ελεύθερες απολύσεις, αλλά ταμείο ανεργίας τουλάχιστον 2 ετών και με σημαντικό ποσοστό του μισθού. Αυτό θα το πληρώνει ο εργοδότης (γιατί αυτός θα έχει την άνεση της άμεσης απόλυσης).
-Χαμηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις.
-Κλιμακωτή φορολογία για τα φυσικά πρόσωπα και χαμηλούς συντελεστές για τους ΕΕ ώστε να υπάρχει κίνητρο νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος (καθόλου "αριστερό" το ξέρω, αλλά δεν βλέπω άλλο τρόπο).
-Φοροαπαλλαγές σε startups μέχρι και του μηδενισμού το φόρου αν απασχολούν κόσμο.
-Το αυτό και για βιομηχανικές επενδύσεις ( οι φόροι θα έρθουν από τους εργαζόμενους, το ζήτημα είναι η ανεργία και όχι να πληρώσουν απαραίτητα φόρο οι βιομήχανοι).
-Υποχρεωτική ασφάλιση για την υγεία και χαμηλή σύνταξη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αλλά για τα παραπάνω να γίνεται μόνον με εισοδηματικά κριτήρια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:Όποιος γνωρίζει κάποια (και λέω κάποια γιατί ψάχνουμε κυρίως γυναίκα για τη θέση) να το διαδώσει!

http://www.kariera.gr/%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83-promotion/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/corporate-communications-executive/jhn8555xbzynhtqr8qs/?APath=2.21.0.0.0&sc_cmp1=js_GR_JobRes_2&IPath=JRTCV

Δες τα ΡΜ σου...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kacey έγραψε:Ασχετο-σχετικο:
http://andorjakab.blog.hu/2012/01/06/th ... _you_a_job
αρκετα καλο. απλα και κατανοητα πραγματα.

Επίσης αρκετά μπούρδες.

-Δεν ξεκινάς εταιρεία με 12 μισθωτούς αορίστου χρόνου. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Σίγουρα όχι με τα μόνα 90k που έχεις.
-Δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσεις εταιρεία στο ενοίκιο.
-Δεν χρειάζεται να πληρώνεσαι με μισθό. In fact, δεν το κάνεις. Και σίγουρα όχι για τα πρώτα χρόνια.
-Δεν ελπίζεις να αποσβέσεις την επένδυσή σου από το μισθό σου.
-Τα περί χρειάζομαι 12 άτομα οπότε πρέπει να πάρω 13 γιατί "διακοπές" -> μπούρδα. Δεν έχω δει εταιρεία που για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μην μπορεί να τη βολέψει με κατάλληλο σχεδιασμό "απουσιών". Ο ίδιος λέει άλλωστε ότι η δουλειά δεν είναι σταθερή όλο το χρόνο. Από τη μία "In the summer low season, and before Christmas when we would do far less work.", αλλά από την άλλη θέλει κι άλλο ένα μισθωτό για να αναπληρώσει τις διακοπές των άλλων.

Και το σενάριο λέει "δεν ξεκινάω εταιρεία με τα μόνα μου 90k και 13 μισθωτούς αορίστου, και 160τμ χίπστερ γραφειακό χώρο, με 1000 billables", τουτέστιν 40 ώρες τη μέρα, aka 5 ανθρώπους.
Δλδ αυτός για παραγωγική δουλειά 5 ανθρώπων, χρειάζεται 13 (και δεν βάζει μέσα λογιστικά και τέτοια) (και 160τμ)

Ε, αν αυτός δεν θέλει μία να "με" προσλάβει, εγώ μάλλον δεν θέλω δύο να προσληφθώ από αυτόν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#65201 Με...90 χιλιάρικα θα κάνει μπίζνα; Και μάλιστα με 12 εργαζόμενους; (γιατί όχι 120 :hmmm: ;)
Όχι ότι δεν μπορείς, αλλά με 90κ κάνεις μπίζνα χωρίς προσωπικό (πολλοί κάνανε και με μηδέν) κι αν πας καλά κάνεις προσλήψεις.
Μήπως θέλει και κάνα αράπη;
Ρε κάτι 'επιχειρηματίες'... :svivhaha: .
Σουβλατζής στην Ουγγαρία είναι ο τύπος;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#65205 Αυτο που κρατησατε απο το παραπανω ειναι τα συγκεκριμενα νουμερα? Γιατι εγω αυτα που κρατησα (και που κολλανε και στη δικη μας πραγματικοτητα) ειναι

α) δεν προσλαμβανεις γυναικες, γιατι οταν αποφασισουν να γεννησουν τη πουτσησες.

β) για να απολυσεις μακροχρονιο υπαλληλο, ακομα και αν αυτος αποφασισει να αρχισει να ξυνει τα @@ του - ή επειδη απλα δεν σου χρειαζονται πια τοσοι υπαλληλοι, ειτε γιατι μειωθηκε η δουλεια σου ειτε γιατι τη κανεις πιο αποτελεσματικα - θα ματωσεις.

γ) θα βρεθει καποιος καριολης να κανει τη δουλεια σου πολυ φθηνοτερα αλλα παρανομα, και ο πελατης θα νοιαστει μονο για το φθηνοτερα ΑΛΛΑ κυριως δεν θα βρεθει κανεις να σε προστατεψει εσενα τον νομιμο.

δ) οτι ο καθαρος μισθος που μπαινει στη τσεπη του υπαλληλου σου κοστιζει 1.5 φορα πανω λογω κρατους, ταμειων κλπ (αρα? δεν προσλαμβανεις ή απασχολεις μαυρα). Εγω, εχοντας τρεις υπαλληλους ασφαλισμενους αλλα παιζοντας με τα ποσα, καταφερα να γλυτωσω 1100ε (ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ...)/μηνα για 14 μηνες/χρονο. Για να βγαζω αυτα τα λεφτα εξτρα, επρεπε να γραφω τζιρο 1.320.000ε παραπανω. Και για να προλαβω μερικους, δεν τα εβαζα στη τσεπη μου αλλα τα εκανα εκπτωση στους πελατες, για να μη τους χανω προς τους ανταγωνιστες μου που ειχαν καταμαυρους υπαλληλους και μπορουσαν ετσι να προσφερουν καλυτερες τιμες...(βλεπε το γ δηλαδη).

ε) Αυτο με τις διακοπες δεν ειναι και τοσο "μπουρδα" αγαπητε mjacob, ειδικα για μικρα μαγαζια οπως το δικο μου: για να βγει η δικια μου δουλεια, χρειαζονταν 3 ανθρωποι. Αναγκαζομουν να εχω 3 υπαλληλους (αρα μαζι με εμενα 4) γιατι με ενα μηνα διακοπες εκαστος, σημαινει οτι ολο το καλοκαιρι ειμασταν παλι 3, οσο οι ελαχιστοι αναγκαιοι, και εγω διακοπες μηδεν. Αν ημασταν συνολικα 3, τοτε τους δυο μηνες του καλοκαιριου δεν εβγαινε η δουλεια. Ναι, τους υπολοιπους 9 μηνες μπορουσα να το παιζω λιγο ξυσταρχιδης, γιατι ημασταν ενας επιπλεον, αλλα δεν μπορουσα να λειψω μακροχρονια γιατι επρεπε να ειμαι στο μαγαζι ειτε για τα day to day ειτε για τα εκτακτα, ουτε εχει νοημα να πηγαινω μονος μου διακοπες οταν δεν μπορει κανεις αλλος να ακολουθησει. Οι μακρυτερες χρονικα διακοπες που εχω κανει σερι οσο ετρεχα το μαγαζι, ειναι ή 8 ή 12 μερες (ουτε καν θυμαμαι).
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 20 Ιαν 2015, 19:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Panosss
kacey έγραψε:Αυτο που κρατησατε απο το παραπανω ειναι τα συγκεκριμενα νουμερα? Γιατι εγω αυτα που κρατησα (και που κολλανε και στη δικη μας πραγματικοτητα) ειναι

α) δεν προσλαμβανεις γυναικες, γιατι οταν αποφασισουν να γεννησουν τη πουτσησες.

Δεν ξέρω καμιά (μιλάμε πάντα για εργαζόμενους, δηλαδή ιδιωτικό τομέα) να πήρε πάνω από 2 μήνες άδεια από τη δουλειά για να γεννήσει.
Η τελευταία που ξέρω, πήρε ένα μήνα.
Κι είναι στη δουλειά του άντρα της.
Τα 3 χρόνια πού 'κολλάνε στη δική μας πραγματικότητα';
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 20 Ιαν 2015, 19:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
#65224 119 μερες αδεια.
απαγορευση απολυσης για ενα ετος μετα το τοκετο (και καποιοι αλλοι νομοι λενε 15 ή 18 μηνες).
δικαιωμα μιας ωρας λιγοτερης εργασιας (ειτε αργοτερη προσελευση ειτε νωριτερη αποχωρηση μεσα στη μερα) για 30 μηνες μετα τον τοκετο.
δικαιωμα για επιπλεον 3.5 μηνες αδεια ανευ αποδοχων.
οτι προκυψει σε αναρωτικες αδειες, λογω επιπλοκων κλπ.

βαλε τωρα ολα τα παραπανω στη δικια μου περιπτωση, οπου ειχα 3 υπαλληλους, η μια γυναικα.

Να στο πω αλλιως: στα 18 της που τη προσλαβαμε (και εγω εμπαινα στο πανεπιστημιο, αρα δεν ειχα καμμια σχεση με το μαγαζι και τις αποφασεις για αυτο), δεν τα σκεφτηκαμε αυτα. Σημερα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να προσλαμβανα γυναικα απο 20κατι εως 40φευγα.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 20 Ιαν 2015, 19:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά