elteo έγραψε:Πρακτικό πράγμα τα αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες; Γιατί .; Είναι τόσο δύσκολο να τους ανοίξω εγώ; Δεν είναι και στο άλλο δωμάτιο.
Είναι από τις ευκολίες που έχω συνηθίσει πια και δεν θέλω να τις χάσω. Την πλοήγηση την κάνω και από το κινητό μου μια χαρά, τέτοιους αυτοματισμούς όμως δεν τους βρίσκεις εύκολα.
Για παράδειγμα, η 1 έχει ένα πολύ ωραίο κουμπάκι στο τιμόνι για να ενεργοποιείς την ανακύκλωση του αέρα. Το βρίσκω χρησιμότατο (γιατί δεν γίνεται να το κάνεις και αυτόματα αυτό).
Αλλά ό,τι μπορείς να βγάλεις από την χειροκίνητη λειτουργία, είναι γαμάτο για εμένα. Μου λείπει τρομακτικά ένα αυτόματο κιβώτιο και είναι ο μόνος λόγος που μπορεί ν' αλλάξω αυτοκίνητο στο μέλλον.
Στο δικό μου, μου λείπει πολύ για παράδειγμα ο αυτόματος αντιθαμβωτικός καθρέπτης (τον έχω αγοράσει για retrofit) και το αυτόματο κλείσιμο των καθρεπτών όταν κλειδώνω το αυτοκίνητο (έχω προσπαθήσει να πάρω access με ένα πρόγραμμα, αλλά δεν τα κατάφερα να το προγραμματίσω. Επίσης θα ήθελα να κλείνουν αυτόματα και τα παράθυρα όταν κλειδώνω, μαζί με τους καθρέφτες.
Όλοι αυτοί οι αυτοματισμοί, με κάνουν να οδηγώ πιο ήρεμα και να μην αναρωτιέμαι αν ξέχασα να κλείσω τον καθρέπτη ή αν ξέχασα το παράθυρο (και ναι, τα έχω κάνει ΚΑΙ τα δύο!
).
The Ace έγραψε:Τα είχα και τα δύο στο CX7, και είναι όντως ευκολίες, κυρίως σε "ενδιάμεσες" καταστάσεις (δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζεις συνεχώς τους μοχλοδιακόπτες). Από την άλλη όμως, αν είχα να επιλέξω μεταξύ αυτών και του MyWay (όπως στην περίπτωσή μας), 101 φορές στις 100 θα διάλεγα το MyWay
Ε ναι συγκρίνεις μια χρήσιμη λειτουργία όπως η πλοήγηση με το να σου ανοιγοκλείνει αυτόματα τα φώτα-καθαριστήρες.
Εφετζίδικο και τίποτα άλλο. Γιατί να στο κάνει αυτόματα αυτό; Κάνεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα; Μπροστά σου έχεις τους μοχλούς και οδηγάς.
Ποτέ μου δεν τα χώνεψα από την c4 εποχή και τα είχα πάντα κλειστά. Μια @@ καμαρωτή και τίποτα άλλο. Για μένα πάντα.
Anonymous Founder έγραψε:....και το αυτόματο κλείσιμο των καθρεπτών όταν κλειδώνω το αυτοκίνητο (έχω προσπαθήσει να πάρω access με ένα πρόγραμμα, αλλά δεν τα κατάφερα να το προγραμματίσω. Επίσης θα ήθελα να κλείνουν αυτόματα και τα παράθυρα όταν κλειδώνω, μαζί με τους καθρέφτες...
Όλα αυτά γίνονται αν βάλεις κάποιον CAN συναγερμό με τις πλακετούλες για έλεγχο παραθύρων, κλειδαριών, καθρεπτών και οροφής. Στο CX7 δεν τα είχε από την μάνα του, αλλά τα έκανε ο Clifford που μπήκε μετά, πάντα σε συνεργασία με τη μαμά κάρτα του keyless entry
Και όπως προκύπτει από την επιλογή μου, δεν συγκρίνω τέτοιους αυτοματισμούς (έστω και βολικούς) με την stock οθόνη, την πλοήγηση και όλα τα υπόλοιπα καλούδια του MyWay. Θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο το 3D NaviDrive, αλλά δεν νομίζω να το έχει παραγγείλει κάποιος στα 3Κ που έκανε....
The Ace έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:....και το αυτόματο κλείσιμο των καθρεπτών όταν κλειδώνω το αυτοκίνητο (έχω προσπαθήσει να πάρω access με ένα πρόγραμμα, αλλά δεν τα κατάφερα να το προγραμματίσω. Επίσης θα ήθελα να κλείνουν αυτόματα και τα παράθυρα όταν κλειδώνω, μαζί με τους καθρέφτες...
Όλα αυτά γίνονται αν βάλεις κάποιον CAN συναγερμό με τις πλακετούλες για έλεγχο παραθύρων, κλειδαριών, καθρεπτών και οροφής. Στο CX7 δεν τα είχε από την μάνα του, αλλά τα έκανε ο Clifford που μπήκε μετά
Δεν θα το έκανα με τίποτε αυτό, γιατί... φοβάμαι κάτι τέτοιους συναγερμούς!
Στο δικό μου, γίνεται πανεύκολα με προγραμματισμό, απλώς...όταν προσπάθησα, δεν κατάφερα να μπω στην ECU: κατάφερα να την διαβάσω, αλλά όχι και ν' αλλάξω αυτά που θέλω. Είναι αρκετά απλό, είναι συγκεκριμένα modules που ενεργοποιείς. Ίσως ψάξω κάποιον που να το έχει καταφέρει, ή να ξαναδοκιμάσω, με πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος και με διαφορετικό υπολογιστή (εκεί τη φορά είχα ένα netbook).
elteo έγραψε:The Ace έγραψε:Τα είχα και τα δύο στο CX7, και είναι όντως ευκολίες, κυρίως σε "ενδιάμεσες" καταστάσεις (δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζεις συνεχώς τους μοχλοδιακόπτες). Από την άλλη όμως, αν είχα να επιλέξω μεταξύ αυτών και του MyWay (όπως στην περίπτωσή μας), 101 φορές στις 100 θα διάλεγα το MyWay
Ε ναι συγκρίνεις μια χρήσιμη λειτουργία όπως η πλοήγηση με το να σου ανοιγοκλείνει αυτόματα τα φώτα-καθαριστήρες.Εφετζίδικο και τίποτα άλλο. Γιατί να στο κάνει αυτόματα αυτό; Κάνεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα; Μπροστά σου έχεις τους μοχλούς και οδηγάς.
Ποτέ μου δεν τα χώνεψα από την c4 εποχή και τα είχα πάντα κλειστά. Μια @@ καμαρωτή και τίποτα άλλο. Για μένα πάντα.
Ε, διαφωνούμε κάθετα όπως βλέπεις!
Ειδικα για το αυτοματο δεν καταλαβαινω τι σου εχει κολλησει. Το ποιο αχρηστο πραγμα πανω σε αμαξι με αρτιμελή οδηγο.
-Αυτόματα φώτα... Ένα γύρισμα ενός κουμπιού και τίποτα περισσότερο. Χέστηκε η φατμέ αν δεν υπήρχε.
-Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες... Αν έχει μια σκάλα με ρύθμιση για τη διακοπτόμενη λειτουργία θα μπορούσε να λείπει. Είναι σπαστικό στα παλιά, που όταν δε βρέχει πολύ είσαι με το μοχλό στο χέρι. Δεν ξέρεις πια σκάλα να βάλεις.
-Αυτόματο κάθισμα με μνήμες. Έχω 2 μνήμες μια το πρωί και μια το απόγευμα. Προσέξτε ότι μετά τον ύπνο αν μπεις για οδήγηση, πάντα φτιάχνεις τους καθρέπτες γιατί είσαι πιο ψηλός!!! Μου το εξήγησε το οικογενειακό ιατρικό συμβούλιο, και τους κορόιδευα. Αλλά τελικά ψιλοισχύει, ή με δουλεύουν και γελάνε εις βάρος μου. Αν οδηγάει και 2ος το αμάξι, χρήσιμο είναι αλλά όχι απαραίτητο.
-navi εργοστασιακό.. Καλό, αλλά μόλις περάσουνε τα χρόνια δεν ξέρω κάποιον να πλήρωσε τις αναβαθμίσεις. Οπότε γυρνάμε στο κινητό. Επιπλέον, η θέση στην οποία βρίσκεται είναι εξαιρετικά άβολη σε σχέση με τη βεντούζα.
-αυτόματοι καθρέπτες. Είναι από τα λίγα χρήσιμα, να σκουραίνει μόνος του, όταν τα φώτα του πίσω βαράνε όπου να ναι. Ειδικά όταν τη λειτουργία αυτή την έχουν και οι πλαϊνοί. Το αυτόματο δίπλωμα αν παρκάρεις έξω, ίσως να είναι χρήσιμο.
-Θερμαινόμενα καθίσματα.... respect σε αυτόν που τα ανακάλυψε. Και πάλι μου έχουν πει κάτι ότι δεν κάνει οι χασάπηδες(=γιατροί), αλλά μου αρέσει!
-Και τέλος αυτό που είπε ο hf για το κιβώτιο. Λοβοτομή τώρα, σε όσους βάζουν όλες τις παραπάνω "βλακείες", ενώ θεωρούν υπερβολικό το κόστος του αυτόματου κιβωτίου. Δεν ξαναγοράζω χειροκίνητο. Ας με λένε κομμώτρια, ότι δεν ξέρω να οδηγάω κλπ. Εκτός από θέμα ασφάλειας, είναι θέμα άνεσης.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Με απλά λόγια θέλω να πηγαίνω όσο πιο γρήγορα μπορώ, όσο πιο άνετα γίνεται, και να μπορώ αν θέλω να χαρώ και σε ένα στροφιλίκι. Όλα αυτά δεν χάνονται με ένα καλό σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο, κάθε φορά που έχω οδηγήσει ένα αυτοκίνητο με δαύτο, μου λείπει.
Για τον καθρέπτη συμφωνώ, και επειδή ο δικός μου είναι απλός, κατά 99% θα πάω σε aftermarket αυτόματο ειδικά για C5 (κουμπώνει στη stock βάση) με ενσωματωμένη 3,5" οθόνη που δέχεται input από κάμερα οπισθοπορείας. Παίρνω και μια κάμερα που κουμπώνει στη θέση του φωτός πινακίδας και είμαστε κομπλέ από αυτή την πλευρά
Από την άλλη επειδή όσοι δεν τα έχουν , δεν ανάβουν φώτα στα τούνελ και τρέχουν καλό είναι να τα βάζουν τα φώτα-καθαριστήρες .
Anonymous Founder έγραψε:....Για παράδειγμα, η 1 έχει ένα πολύ ωραίο κουμπάκι στο τιμόνι για να ενεργοποιείς την ανακύκλωση του αέρα. Το βρίσκω χρησιμότατο (γιατί δεν γίνεται να το κάνεις και αυτόματα αυτό)..
Και όμως, αυτόματη ανακύκλωση αέρα έχουν όλες οι C5 από τη βασική έκδοση και δουλεύει αρκετά καλά με ντουμάνια από προπορευόμενα φορτηγά!
Ότι επιπλέον εξοπλισμό έχει ένα αυτοκίνητο, κέρδος είναι. Όχι πως είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο ανα πάσα στιγμή. Αλλά αν δεν το συνηθίσεις, δε θα σου λείψει.
πχ πριν 20 χρόνια τα αυτόματα αυτοκίνητα για κάποιο λόγο δεν τα είχα σε εκτίμηση λόγω τραυματικής εμπειρίας από σύντομη βόλτα με ένα σαβουροVW που μου κατέβασε ταχύτητα τη λάθος στιγμή. Έκανα μάλιστα και φασαρία όταν ο πατέρας αγόρασε αυτόματο το Μερσεντέ του.
Χρειάστηκαν 2 ώρες με το W124 μέσα στο σταμάτα-ξεκίνα για να αναθεωρήσω, και δυστυχώς όταν παρήγγειλα τη C5 υπήρχε διαθέσιμο μόνο ένα αρχαίο 4+1 αυτόματο κιβώτιο από την εποχή της Xantia, για να πάρεις το 6άρι έπρεπε να πάρεις τη C5 τρίλιτρη.
Ακόμα μου έμεινε το απωθημένο!
Θα το ξαναδοκιμάσω μπας και το παρεξήγησα, αλλά χαίρομαι που έχω το κουμπάκι!
Anonymous Founder έγραψε:χαίρομαι που έχω το κουμπάκι!
Όντως, είναι καλή φάση.
Tapatalk & XT1068
The Ace έγραψε:Για τον καθρέπτη συμφωνώ, και επειδή ο δικός μου είναι απλός, κατά 99% θα πάω σε aftermarket αυτόματο ειδικά για C5 (κουμπώνει στη stock βάση)
πριν κανα δυο εβδομαδες που ειχαμε πολυ κρυο (-10 -5) για μερες ο καθρεπτης ειχε σταματησει να σκοτεινιαζει παντως...
μαλιστα ειχα αρχισει να ανησυχω αν χαλασε.... αλλα μετα ξανανεβηκε η θερμοκρασια και ολα καλα
Scotch έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:χαίρομαι που έχω το κουμπάκι!
Όντως, είναι καλή φάση.
Tapatalk & XT1068
Φλούφληδες