Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By edmond
#646327 Peugeot 108
Citroen C1
Toyota Aygo

georgetz έγραψε:Ο λόγος αποτυχίας του iQ είναι τελείως διαφορετικός απο την αξιοπιστία του, η οποία θεωρείται τουλάχιστον καλή :)

Και δεν είναι άλλος βέβαια απο το Smart, το εκτόπισμα του οποίου ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimviii έγραψε:
NickTG έγραψε:Εγώ θα κοιτούσα και για κανένα τέτοιο:

https://www.car.gr/26053942-renault-twi ... s-in-touch

ουτε ο μαντρας ξερει οτι ειναι πισωμηχανο/πισωκινητο? :lol:
ετσι απο περιεργεια εριξα μια ματια στο σαη της ρενω ελλαδας,δεν ειδα να αναφερουν πουθενα την μηχανικη διαταξη.

Θα μπορούσε και να το ξέρει αλλά να μην το γράφει για να μην τρομάζει τον κόσμο. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#646334 Μπούσσε, με γεια το Aygo! :s_thumbsup :whistlink: :s_biggrin

Anonymous Founder έγραψε:H αξιοπιστία του σασμάν δεν νομίζω πως θεωρούνταν καλή.

To ΙQ πάντως είναι από τα πιο αξιόπιστα αμάξια που κυκλοφορούν...

Αυτοί εδώ πληρώνουν τα μη αξιόπιστα αμάξια, άρα ξέρουν καλά τι παίζει... :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
NickTG έγραψε:Εγώ θα κοιτούσα και για κανένα τέτοιο:

https://www.car.gr/26053942-renault-twi ... s-in-touch

https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=379171#p379171

@GiuseppeBusso
Εδώ η εμπειρία μου και δες και δυο τρία ποστ παρακάτω που είχα φρέσκο και το i10.
Άβαταρ μέλους
By edmond
mousatos έγραψε:το πούλ μούρ του οποίου ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει.

Ναι φυσικά!
Απο όπου και να το πιάσεις, το ζμαρτάκι είναι άπιαστο-άχαστο.
Ειδικά την περίοδο που κυκλοφόρησε το άικιού, το σμάρτ ήταν στην δεύτερη γενιά του, άλματα ατελείωτα εμπρός σε σχέση με το πολύπαθο μκ1.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#646367 Μπουσε,επειδη εχω οδηγησει δεκαδες aygo και micra,στα ιδια χρηματα δεν κοιτας aygo.
To micra ειναι πραγματικο αυτοκινητο,θα μπορεις να πας ενα ταξιδακι σαν ανθρωπος,θα μπορεις να πας σμ χωρις να βαλεις τις σακουλες στο πισω καθισμα.
Στην οδηγικη συμπεριφορα ειναι αιωνες μπροστα.Για μενα το μικρα ειναι κορυφαιο στην οδηγικη συμπεριφορα,το κανεις οτι θελεις,ποτε αποτομες αντιδρασεις,απολυτα ελεγχομενα πισω μερος,χωρις εκπληξεις ακομα και με φρενα μεσα σε στροφη.
Επισης πολυ ευκολοοδηγητο(πιο ευκολοοδηγητο απο τα τριδυμα),και ανετο μεσα.
Επισης ειναι και οικονομικο,ισως οχι οσο το aygo,αλλα οχι μακρια του.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:Μπουσε,επειδη εχω οδηγησει δεκαδες aygo και micra,στα ιδια χρηματα δεν κοιτας aygo.
To micra ειναι πραγματικο αυτοκινητο,θα μπορεις να πας ενα ταξιδακι σαν ανθρωπος,θα μπορεις να πας σμ χωρις να βαλεις τις σακουλες στο πισω καθισμα.
Στην οδηγικη συμπεριφορα ειναι αιωνες μπροστα.Για μενα το μικρα ειναι κορυφαιο στην οδηγικη συμπεριφορα,το κανεις οτι θελεις,ποτε αποτομες αντιδρασεις,απολυτα ελεγχομενα πισω μερος,χωρις εκπληξεις ακομα και με φρενα μεσα σε στροφη.
Επισης πολυ ευκολοοδηγητο(πιο ευκολοοδηγητο απο τα τριδυμα),και ανετο μεσα.
Επισης ειναι και οικονομικο,ισως οχι οσο το aygo,αλλα οχι μακρια του.

Το απόγευμα θα πάμε να δούμε το Micra.
Αρχίζει και μπαίνει σαν γερό φαβορί στην κούρσα.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#646394 Μπούσσε αυτό που λέει ο dimviii. Βρες τρόπο να θάψεις στους ενδιαφερόμενους τα άλλα και άσε το Μίκρα να παίξει μόνο του. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Nissan με το Μίκρα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#646395 Το ινδικό Μικρά έχει γίνει το Xedos του φορουμ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#646397 Κάτσε, φαντάζομαι δεν εννοούν την ινδική χαζομάρα, όχι; :lipsealed:
Εγώ αν κατάλαβα καλά μιλάμε για το τελευταίο Micra, ναι;
Το Aygo και γενικά τα τρίδυμα, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί τ'αγοράζει κόσμος. Το μόνο τους καλό είναι πως είναι οικονομικά στην βενζίνη. Στα υπόλοιπα, τα πρώτης γενιάς ήταν απαράδεκτα παντού, ενώ τα δεύτερης γενιάς, απλώς μέτρια. Δεν είναι τυχαίο που η PSA αποχώρησε και πλέον δεν θα υπάρχουν τρίδυμα.
Γενικώς, σε αυτή την κατηγορία, ζορίζομαι να βρω κάποιο πραγματικά ενδιαφέρον αυτή την στιγμή. To Panda είναι πια πολύ παλιό, το 500 έχει μόνον 3 πόρτες.
Μεταξύ αυτών που αναφέρθηκαν, εγώ στο Swift θα κατέληγα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#646398 Για το ινδικό micra μιλάμε και ούτε εγώ κατάλαβα γιατί θεωρείται τόσο καλό. Εμένα μου φάνηκε χάλια μέσα - έξω και στο δρόμο
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#646403 :offtopic:
edmond έγραψε:Και δεν είναι άλλος βέβαια απο το Smart, το εκτόπισμα του οποίου ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει.

Δεν θα το έλεγα, πολύ καλύτερο αυτοκίνητο το iQ σε σχέση με το Smart.

Θα έλεγα οτι η Toyota ξεκίνησε σωστά να το παρουσιάσει σαν image statement
(στο Κολωνάκι στη Πατριάρχου Ιωακείμ , το 2009 υπήρχε ολόκληρο κατάστημα αφιερωμένο σε αυτό) αλλά η προσπάθεια έμεινε μισή αφού στην Αμερική π.χ , λανσαρίστηκε ως Scion , η οποία ήταν πρωτίστως φθηνή μάρκα....
Γκολ απο τα αποδυτήρια εδώ.

Ακόμα περισσότερο, το 3+1 μπέρδεψε τη κατάσταση πολύ ενώ δεν θα έπρεπε , στο καθημερινό commuting είναι συνήθως ο οδηγός , άντε και 1 ακόμη άτομο (ταίρι/φίλος κλπα).
Αντί να προμοταριστεί κατάλληλα αυτό , ώστε να έχεις και μεγάλο χώρο αποσκευών ή στην ανάγκη να πάρεις 1 -2 άτομα με λίγο ζόρι , υποστηρίχθηκε η άνετη μετακίνηση ως 3+1 χωρίς χώρο αποσκευών.
Αυτό έβγαλε γέλιο αβίαστα , θυμάστε και τα σκετσάκια του top gear.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του όμως είναι μια πολύ σημαντική ποσότητα της εποχής τότε και λέγεται Fiat 500.
Δεν είχε σημασία η τεχνολογία του (glorified Panda) , αν σφήνωνε στους ίδιους χώρους που θα έμπαινε ένα iQ , αν είχε την ποιότητα του κλπα, ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο,άψογο μάρκετινγκ και σε κατάλληλο timing , αφού είχε ξεκινήσει η κρίση αλλά θέλαμε το κατιτίς σε εμφάνιση, και ήταν πολύ όμορφο είναι η αλήθεια , μέσα έξω, πραγματικά.

Αυτό δε σημαίνει όμως οτι το iQ σαν μτχ δεν αξίζει , γιατί παίρνεις ένα ποιοτικό μικρο , οικονομικό ,βολικό και έχει το κατιτίς
σε χώρους σε σχέση με ένα Smart ενώ παρκάρουν στα ιδια μέρη ουσιαστικά.

:offtopic:

ΥΓ -1 για το Micra, προσπάθησε να το βελτιώσει η Nissan για ευρωπαική αγορά αλλά όλοι ξέρουμε οτι σχεδιάστηκε για Ινδία
πρωτίστως , ως φθηνό. Δεν με πείθει καθόλου εκτός απο το μοτέρ του, που είναι το μοτέρ που είχε και το προηγούμενο και ήταν όντως καλό.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Anonymous Founder έγραψε:Κάτσε, φαντάζομαι δεν εννοούν την ινδική χαζομάρα, όχι; :lipsealed:

Για το Ινδικό μιλάμε και δεν έχω καταλάβει γιατί τόση λατρεία, το K12 πχ μου είχε αρέσει πολύ περισσότερο, ειδικά στο facelift.