Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By xenos
Κίκιζας . έγραψε:Η περιπτωση μιας Μerc C200K ή και C180K ειναι προς απορριψη?

Οσο για Α4, υπαρχουν νομιζω ακομα καποιες ενδιαφερουσες περιπτωσεις, οπως πχ αυτη:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5884386/

Θεωρω παντως οτι μια C200K/C180K avantgard ή ακομα καλυτερα με AMG pack, σε λιγο υψηλοτερη τιμη βεβαια, ειναι πιο σπορτιφ απο το Α4...

Απλα τα μερκ ειναι αρκετα πιο ακριβα (δεν εννοω την πιο φθηνη, παλια, χωρις βιβλιο σερβις που θα βρεθει 1η στο καρ. Επισης αβαντγκαρντ, αμγ, μιλαμε πολυ πολυ ακριβοτερες κ πιο σπανια βεβαια).

Για το α4 που εβαλες, εχω παρει τηλ., δεν κανει ανταλλαγη με το μξ. Υπαρχει ενα πολυ ωραιο στο καρ αλλα ειναι ιδιωτης.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
EDDIE_147 έγραψε:
xenos έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Αυτά είπαμε καίνε βενζίνη. :rtfm: :rtfm:

Βάλε απ' τα άλλα που καίνε ροδόνερο.
Κανά tsi πχ.

Θυμισε μου, εχεις 159 tbi;

< >

Όλως τυχαίως έπεσε στα χέρια μου το τελευταίο c&d με τεστ για το καινούριο passat με τον 1,4 tsi με τα 150 άτια.
Λέγει ο ποιητής ότι η μέση κατανάλωση κρατιέται εύκολα κάτω από 8l/100χλμ ΑΡΚΕΙ να μην το πατήσει κάποιος γιατί τότε μπορεί εξίσου εύκολα να δει καταναλώσεις γύρω στα 14-15 λίτρα.

159 δεν έχω αλλά τα άλογα θέλουν πότισμα όταν τα μαστιγώνεις.
Το παραπάνω το έχω δει και σε δικό μου όχημα (τουρμπάτο όπου οι διαφορές είναι έντονες) αλλά και πολλά άλλα μοντέλα Alfa και μη.

Απο το λιγο διαβασμα στο αλφιστι κ σε διαφορα αλλα, εχω πειστει οτι η 159 δεν μπορει να καψει λιγο υπο οποιεσδηποτε συνθηκες (ισως με 6η κ 100χλμ στην εθνικη). Τα νουμερα που βρηκα δε, ειναι της ταξης του 12+. Ολοι με 159 τα πανε ταπα; Και θα σου δωσω ενα αλλο παραδειγμα. Το κορσα που εχουμε, ετνος πολης δεν πεφτει το ρημαδι με τπτ κατω απο 7.5 λτ κ μιλαμε για οδηγηση οχι με αβγο κατω απο το πενταλ αλλα ακομα πιο προσεκτικη. Οποτε πιστευω οτι κατι αντιστοιχο γινεται κ με το 159.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#64248 Το κόρσα είναι ατμοσφαιρικό, οπότε δεν είναι εξίσου εύκολο να οδηγηθεί οικονομικά (έλλειψη ροπής χαμηλά).

Για την 159 Tbi εντελώς ενημερωτικά στο alfisti υπάρχουν διακυμάνσεις (από τον ίδιο συνδυασμό αυτοκινήτου-οδηγού) από 9-15l.
Όπου και για αυτό παίζει ρόλο το φόρτωμα σε ένα ταξίδι, οι διαστάσεις των τροχών, το φάρδος του ελαστικού κλπ.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν προπαγανδίζω υπέρ της 159 (στη θέση σου μάλλον το μερσεντικό θα επέλεγα) αλλά μην περιμένεις να πάρεις αμάξι με πάνω από 150 άλογα, να τα μαστιγώσεις και να δεις κατανάλωση κάτω από 12λ.

εδιτ: σε βενζίνη αναφέρομαι, όχι πετρέλαιο
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#64275 @Εddie_147

Ο ΤΒΙ ειναι ενας απο τους πιο καλορυθμισμενους κινητηρες κατω των 2 λιτρων που υπαρχουν, γενικως στην αγορα.
Το γκαζι του -τουλαχιστον σε 159 που εχω οδηγησει- εχει μια...καταπληκτικα ελεγχομενη εκρηκτικοτητα, θυμιζει σε αποδοση old school 3λιτρο με αστειρευτη ροπη παντου.

Ολα αυτα ομως δυστυχως εχουν ενα τιμημα, και αυτο στην προκειμενη ειναι η τσιμπημενη καταναλωση, σε σχεση με διαφορα αλλα τουρμπατα παρομοιας ισχυος, και στα ιδια/κοντινα κ.εκ.
Τα 12αρια ειναι πανευκολη υποθεση, οταν με παρομοιο...βαρος στο γκαζι ο ανταγωνισμος ειναι περιπου 2 λιτρα οικονομικοτερος. Σε ενδεχομενο κυνηγι δε, παιζεις στα 16+ λιτρα. Ειναι και το ρημαδι το γκαζι της ιδιαιτερα εθιστικο...

Σε αλλες εποχες τα +2 λιτρα περιπου παραπανω καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο, δεν θα μπορουσαν να σταθουν σε μια συζητηση ως "μειονεκτημα". Δυστυχως ομως εδω που φτασαμε να θεωρουμε τις -ουσιαστικα- χαμηλες καταναλωσεις βενζινοκινητων στα 8 περιπου λιτρα "τσιμπημενες", και να υπαρχει αυτη η δικαιολογημενη -σε ενα βαθμο- εμμονη με τα diesel, οτιδηποτε πανω απο το ψυχολογικο(?) οριο των 10λιτρων σε βενζινοκινητο, φανταζει...αδηφαγο τερας...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Κίκιζας . έγραψε:Ο ΤΒΙ ειναι ενας απο τους πιο καλορυθμισμενους κινητηρες κατω των 2 λιτρων που υπαρχουν, γενικως στην αγορα.
Το γκαζι του -τουλαχιστον σε 159 που εχω οδηγησει- εχει μια...καταπληκτικα ελεγχομενη εκρηκτικοτητα, θυμιζει σε αποδοση old school 3λιτρο με αστειρευτη ροπη παντου.

μετα τις 5,000στρ ψοφαει ή οχι ??
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
alexandros.K έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Ο ΤΒΙ ειναι ενας απο τους πιο καλορυθμισμενους κινητηρες κατω των 2 λιτρων που υπαρχουν, γενικως στην αγορα.

Με πρόλαβες.

Όχι και 3λιτρο...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#64309 . αυτό που ήθελα να πω στον xeno είναι ότι οποιοδήποτε τουρμπάτο μοτέρ, αν το ξεζουμίσεις αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που γράφουν τα περιοδικά για 7-8 λίτρα/100 χλμ.

Είναι παλιά η συζήτηση από το Golf GT όπου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε αυτό τον κινητήρα είχε κάνει μάγια ο Δρυίδης και είχε επιδόσεις GTI με κατανάλωση 1,4 ατμόσφαιρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#64332 Ας κάνουμε μια σύγκριση κατανάλωσης ανάμεσα σε Alfa Tbi, GT86 και astra opc 280

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

alfa , min 8.72 max 13.55 , mean 10.28
GT86 , min 6.63 max 11.84 , mean 8.49
opc , min 8.08 max 13.70 , mean 10.53
Άβαταρ μέλους
By xenos
EDDIE_147 έγραψε:Το κόρσα είναι ατμοσφαιρικό, οπότε δεν είναι εξίσου εύκολο να οδηγηθεί οικονομικά (έλλειψη ροπής χαμηλά).

Ωραία. Να στο πω αλλιώς. Εγώ οδηγώντας με τον ίδιο τροπο πετυχαίνω κατανάλωση 7.5 στο κορσα και 5.5 σε ίδιας ηλικίας γιαρις.

Επισης για τα μεγαλύτερα, να το θέσω επίσης αλλιώς. Τι κατανάλωση μπορεί να έχουν σε ταξίδι με 120/140/160 χλμ; Ίδια; Παρόμοια; Ή τελείως διαφορετική;
Γιατί η κίνηση εντός πόλης εμπεριέχει πολλούς παράγοντες.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#64367 Άλλο πράμα το Yaris συμπέθερε. :lol:

Αν περιμένεις ότι ένα tsi θα είναι ένα "αντίστοιχο" Yaris που θα χτυπάει 200άρες σε περιμένει δυσάρεστη έκπληξη.

Τι κατανάλωση μπορεί να έχουν σε ταξίδι με 120/140/160 χλμ;

Σε αυτό παίζουν πολλά ρόλο όπως διάσταση τροχών, κλιμάκωση σχέσεων κιβωτίου κλπ.

Για να μην ξεφεύγουμε αυτό που λέω δεν είναι ότι η Tbi είναι οικονομική αλλά ότι οποιοσδήποτε τουρμπάτος κινητήρας αν πιεστεί θα κάψει την κωλάρα του.

Τα γράφω αυτά γιατί όταν έψαχνα για αμάξι διάβαζα παντού ένα παπικό δόγμα ότι "η Alfa καίει".
Βλέποντας καταναλώσεις σε αρκετά αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου (κυρίως εταιρικά που τα είχα πολύ καιρό και όχι για μια βόλτα), μπορώ να πω ότι κατά βάση είναι θέμα οδηγού.
Το αν θα έβγαζα με την ίδια οδήγηση 0,5 λίτρο λιγότερο με ένα πχ Astra ή Golf 1,6 ατμόσφαιρα απέχει αιώνες από το να απέρριπτα την 147 επειδή ο Ζαρατούστρα είπε ότι καίει.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
alexandros.K έγραψε:

Oxι, απλως εχει κοφτη στις 6,000σαλ, αρκετα χαμηλα για AR, και λιγο πιο χαμηλα απο το συνηθισμενο ακομα και για Turbo...

@Nikos!
Nαι σαν old school 3λιτρο...Δες τα διαγραμματα ισχυος/ροπης και θα καταλαβεις...Ακομα και σκετα τα τεχνικα χαρακτηριστικα να διαβασεις, σε προιδεαζει για κατι κορυφαιο στα 1,8 λιτρα...
Τα 32,7χλγμ ροπης διαθεσιμα απο τις 1,400σαλ περιπου, δεν επιδεχονται αμφισβητησης...

@Εddie_147
Προφανως και ολα τα Turbo καινε σημαντικα παραπανω αν τα ξεζουμισεις, συμφωνω σε αυτο που λες, απλα επισημαινω οτι σε συγκριση με κοντινα νουμερα ισχυος/κ.εκ ανταγωνιστικα turbo, η 159 με τον TBI, ειναι περιπου +2λιτρα πιο βενζινοβορος, ειτε τον πας σαν...ταξι, ειτε ταπα...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#64396 http://www.chiptronic.gr/tuning_kit/Alfa_159_18_tbi.pdf

τωρα αυτο ειναι διάγραμμα σπορ μοτερ? :hmmm:
εμενα πιο πολυ σε ντιζελ μου κανει...

διαγραμμα ντιζελ και καταναλωση βανκελ :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Κίκιζας . έγραψε:Oxι, απλως εχει κοφτη στις 6,000σαλ, αρκετα χαμηλα για AR, και λιγο πιο χαμηλα απο το συνηθισμενο ακομα και για Turbo...

@Nikos!
Nαι σαν old school 3λιτρο...Δες τα διαγραμματα ισχυος/ροπης και θα καταλαβεις...Ακομα και σκετα τα τεχνικα χαρακτηριστικα να διαβασεις, σε προιδεαζει για κατι κορυφαιο στα 1,8 λιτρα...
Τα 32,7χλγμ ροπης διαθεσιμα απο τις 1,400σαλ περιπου, δεν επιδεχονται αμφισβητησης...

Το όριο περιστροφής όμως επιδέχεται αμφισβήτησης και το επιβεβαιώνεις και μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
alexandros.K έγραψε:http://www.chiptronic.gr/tuning_kit/Alfa_159_18_tbi.pdf

τωρα αυτο ειναι διάγραμμα σπορ μοτερ? :hmmm:
εμενα πιο πολυ σε ντιζελ μου κανει...

διαγραμμα ντιζελ και καταναλωση βανκελ :s_biggrin

Wat? Σπορ μοτέρ? Τι είναι αυτό? Νόμιζα ότι μιλάμε για οικογενειακές μπερλίνες. Επίσης από πότε φαίνονται τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου από το διάγραμμα μιας δυναμομέτρησης? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Deleted User 1 έγραψε:Wat? Σπορ μοτέρ? Τι είναι αυτό? Νόμιζα ότι μιλάμε για οικογενειακές μπερλίνες.

μιλαγαμε για "σπορ" οικογενειακα
τα σπορ αμαξια δεν εχουν αντιστοιχα καπως σπορ μοτερ σε σχεση με του παππου μου το αγροτικο?
εγω ετσι ξερω

σπορ αμαξι με πικ ιπποδυναμης στις 4800 ειναι λες και φοραει ντιζελ

Deleted User 1 έγραψε: Επίσης από πότε φαίνονται τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου από το διάγραμμα μιας δυναμομέτρησης? :dizzy:

δεν μιλησα για χαρακτηριστικα αναρτησης κτλ , μιλησα για τον κινητηρα και μονο