Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
red_monster έγραψε:Λογικά μου φαίνονται όλα τα παραπάνω. Πάνω από όλα η δημόσια υγεία

Όλοι οι επαγγελματίες θα κλιθούν να πληρώσουν ανάλογα μέτρα.

πάνω από όλα η ΜΑΣΑ.

αν νοιαζοντουσαν για την δημόσια υγεία θα το δείχνανε εμπράκτως με υποστήριξη των νοσοκομείων, πληρωμή εφημεριών και χιλιάδες τεστ.

μας εχουν παρει για ακομα μια φορά χαμπάρι στο εξωτερικό για τα ελάχιστα τεστ που γίνονται στον πληθυσμό...το γιατί γίνεται αυτο παρε τηλεφωνο τα κολληταρια σου στην Ρηγίλλης.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
EDDIE_147 έγραψε:Μπούσε δεν ξέρω ποιος στα προωθεί αυτά αλλά σε σοβαρές συζητήσεις (πολύ σοβαρή η συγκεκριμένη)

Δεν είναι δικά μου τα γραπτά. Τα λέει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) και απλά ανάρτησα την εν λόγω ανακοίνωση.
Εξάλλου εγώ δεν ανήκω στον κλάδο αυτόν.
Εγώ ανήκω στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
http://www.pcci.gr/evep/shared/index.js ... t=101&js=1

Απλά παρακολουθώ τι λένε διάφοροι κλάδοι γύρω μου, με άμεση ή έμμεση συνάρτηση με μένα.
Τελευταία επεξεργασία από Giuseppe Busso και 29 Απρ 2020, 15:35, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#643833 Εγώ δεν κατάλαβα τη στροφή 180 μοιρών στην οποία έχει στραφεί η συζήτηση, δύο εβδομάδες πριν (και εδώ μέσα) γινόταν ομηρικές μάχες (δικαίως) για τους ανεύθυνους που θα ψήναν αρνί με τον γείτονα.

Σήμερα τι ακριβώς άλλαξε σχετικά με τον ιό και τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε από τον κόσμο να κάνει για να στηρίξει τους επαγγελματίες εστίασης ξέρω γω? Όλη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με την αντιμετώπιση του ιού ασχολείται, αλλά αυτή τη στιγμή τα γάντια, τα αντισηπτικά, η τήρηση αποστάσεων, η προτίμηση εξωτερικών χώρων, είναι κοινή λογική, όχι απλά υποχρέωση από κάποιον νόμο.. Και φυσικά ο τρόμος στο βλέμμα των πελατών θα υπάρχει όταν από κάτι συγκεκριμένο, μεταδοτικό και ενεργό έχουν αποβιώσει 250.000 άνθρωποι παγκοσμίως σε 3 μήνες. Δυσάρεστο για όλους, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που διαχεριζόμαστε.

Προφανώς είμαστε εν μέσω ή εν αναμονή μίας τεράστιας κρίσης, προφανώς είναι πολύ βαρύ το μεταβατικό στάδιο μέχρι την έλευση σε 3 4 5 12 μήνες μίας κανονικότητας, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, όμως από κει και πέρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι οι πληχθέντες κλάδοι είναι ψυχραιμία και μεθοδευμένα βήματα, όλα τα υπόλοιπα είναι για τα κλικ και για να πουλάει ο Σκαι στα δελτία ειδήσεων.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#643839 Μπούσε το ξέρω γι αυτό έγραψα ότι δεν ξέρω ποιος στα προωθεί.
Απλά σχολιάζω ότι είναι κρίμα να διαβάζουμε γραφικότητες σε επίσημες θέσεις.

Μιλώντας για εστίαση

https://www.bonappetit.com/story/food-b ... s-covid-19

Είναι λίγο Μπεν Χουρ το άρθρο αλλά έχει πολλές περιπτώσεις από μαγαζιά εστίασης.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Giuseppe Busso έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Μπούσε δεν ξέρω ποιος στα προωθεί αυτά αλλά σε σοβαρές συζητήσεις (πολύ σοβαρή η συγκεκριμένη)

Δεν είναι δικά μου τα γραπτά. Τα λέει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) και απλά ανάρτησα την εν λόγω ανακοίνωση.
Εξάλλου εγώ δεν ανήκω στον κλάδο αυτόν.
Εγώ ανήκω στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
http://www.pcci.gr/evep/shared/index.js ... t=101&js=1

Απλά παρακολουθώ τι λένε διάφοροι κλάδοι γύρω μου, με άμεση ή έμμεση συνάρτηση με μένα.

:vava: :vava:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#643958 Μαγιορκίνης πριν λίγο στο φμπ:

Γιατί ο τουρισμός είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα όσον αφορά το COVID-19; (Και αυτός ο υπολογισμός είναι στο πόδι, οπότε αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ διορθώστε με)

Ας θεωρήσουμε ότι θα έχουμε το 1/10 των τουριστών φέτος, δηλαδή 3 εκατομμύρια.

Στις πτήσεις επαναπατρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε βρεθεί επιπολασμός 3.6%. Ας πούμε ότι αυτός θα έχει πέσει 20 φορές κάτω δηλαδή στο 0.18% (μάλλον δεν θα έχει πέσει τόσο χαμηλά).

Αυτό θα ισοδυναμεί με εισαγωγή 5.400 ενεργών κρουσμάτων.

Αν θέλουμε να μειώσουμε τις πιθανές εισαγωγές που θα μας "ξεφύγουν" σε κάτω από 50 θα χρειαστούμε έναν αλγόριθμο εντοπισμού κρούσματος με ευαισθησία 99%.

Mε πλήρη τουριστική περίοδο θα είχαμε εισαγωγή 54.000 κρουσμάτων οπότε θα θέλαμε ευαισθησία 99.9% για να μας ξεφύγουν κάτω από 50.

Πρόκειται για ένα πραγμτικά δυσεπίλυτο γρίφο που μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από διεθνή συνεργασία!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643969 The Italian island of Sicily is offering to pay for half your flights and a third of your hotel costs if you visit later this year

https://www.insider.com/sicily-offers-p ... aly-2020-4
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#644043 Έγινε ένα καθάρισμα και κάποια ποστ πήγαν στα του COVID-19. Καλό είναι ετούτο το θέμα να μείνει καθαρά στις οικονομικές ειδήσεις.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#644138 Τα ποδηλατάδικα έχουν τρελαθεί στα φράγκα. Αυτό της γειτονιάς μου δεν προλαβαίνει ούτε να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν πρέπει να υπάρχει ξεχασμένο/παρατημένο/σκουριασμένο ποδήλατο που να μην επισκευάστηκε μες στην καραντίνα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#644203 Σήμερα πάντως μπήκε το 800άρι της ενίσχυσης. Τσεκάρετε όσοι είστε στους πληττόμενους ΚΑΔ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimsabas έγραψε:Τα ποδηλατάδικα έχουν τρελαθεί στα φράγκα. Αυτό της γειτονιάς μου δεν προλαβαίνει ούτε να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν πρέπει να υπάρχει ξεχασμένο/παρατημένο/σκουριασμένο ποδήλατο που να μην επισκευάστηκε μες στην καραντίνα.

Kαι από Δευτέρα θα ξαναμπουν στην αποθήκη/αυλή γιατί και για κατούρημα θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#644435 https://m.lifo.gr/now/economy/280696/va ... 1588365311

Αν διάβαζες Βασιλάκη εδώ το φόρουμ, θα ήξερες. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#645052 Η Τούρκικη λίρα βουλιάζει . Ε ρε τι έχει να γίνει όταν ανοίξουν τα σύνορα, πήχτρα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
Dodger έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Τα ποδηλατάδικα έχουν τρελαθεί στα φράγκα. Αυτό της γειτονιάς μου δεν προλαβαίνει ούτε να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν πρέπει να υπάρχει ξεχασμένο/παρατημένο/σκουριασμένο ποδήλατο που να μην επισκευάστηκε μες στην καραντίνα.

Kαι από Δευτέρα θα ξαναμπουν στην αποθήκη/αυλή γιατί και για κατούρημα θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο.
Μίλαγα με τον ποδήλατα και φιλο. Επιβεβαιώσε ότι πήζει αλλά οι ώρες που δουλεύει πολλές, τα χρήματα που βγάζει λίγα. Ποσά χρήματα να πάρεις για αλλαγή σαμπρέλας, άσε που δουλεύεις με σαβούρες για τις οποίες επειδή δεν υπάρχουν εύκολα ανταλλακτικά δουλεύει πολύ πατέντα που δεν τη χρεώνει.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη από νέα ποδήλατα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Οι εταιρείες πλέον στέλνουν πολύ λίγα τεμάχια (πχ έχεις παραγγείλει 50 λαμβάνεις 5) για να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση. Τα περισσότερα είναι εισαγωγικά μοντέλα των 300-400 ευρώ.

Σε ποιο γενική μικρό κουβέντα έχει ενδιαφέρον ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ που δείχνει τις προσδοκίες των επιχειρήσεων σε κλαδικό επίπεδο. Ιδιωτικές κατασκευές είναι πιο απαισιόδοξες από ότι στην κρίση του 10. Ό δείκτης Απριλίου έχει κατρακυλήσει σε όλους τους κλάδους σε σχέση με το Φεβρουάριο. Μόνο στα τρόφιμα κρατιέται κάπως.

< >