Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#643689 Xerox πολύ ιδιότροποι. HP όχι...

Ποια μοντέλα kyocera και lexmark σε ενδιαφέρουν;

Δες epson ink tank. Είναι βέβαια inkjet αλλά θα εκτυπώνεις συχνά όποτε δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, είναι αργοί...
Άβαταρ μέλους
By melos86
#643690 Ειναι λιγο περιπτωση το θεμα του εκτυπωτη...
Πισω στο 2010 που ανοιξα μαγαζι αγορασα σε προσφορα ενα πολυμηχανημα Lexmark X204n, 150 ευρω εκεινη την περιοδο με σκοπο να εξυπηρετησει για σποραδικες εκτυπωσεις, κανενα σκαραρισμα και αποστολη μερικων φαξ που και που!
10 χρονια μετα, εχοντας αλλαξει αρκετα επαναγεμισμενα τονερ, εχοντας αντικαταστησει το εργοστασιακο drum μια φορα εχει ηδη εκτυπωσει οπως βλεπω στα στατιστικα του 19049 σελιδες, εχει σκαναρει 1998 σελιδες, ειχε στειλει αρκετα φαξ μεχρι πριν απο καμια 4-5 χρονια που το καταργησαμε εντελως το φαξ και γενικα απεδειχθη εξαιρετικη αγορα!
Αντιστοιχα αγορασα Samsung πολυμηχανημα πριν απο 6 μηνες και συγκεκριμενα το SL-M2070FW απο το οποιο δεν εχω καποιο ιδιαιτερο παραπονο περα απο το ειναι αρκετα ευαισθητο στο χαρτι, λιγη υγρασια παραπανω να εχει αρχιζει και μασαει τα χαρτια στον double sided feeder! Γενικα δεν με εχει κερδισει ακομα, ουτε ομως με εχει "αφησει"! Αλλα ηταν σχετικα οικονομικο και με 2 χρονια εγγυηση!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#643693
dimik έγραψε:Καλή περίπτωση ακούγονται εφόσον τα συμβατά δουλεύουν καλά όπως λες


Ψάχνω MFP Lazer έγχρωμο για το σπίτι small office 2 ατόμων +παιδί για μελλοντικές ζωγραφιές, σχολεία κλπ.
Κάτι δηλαδή να το πληρώσω καλά μια φορά και να με πάει μια 10ετια όπως ο HP 9500 που έχω και βαρέθηκα να αλλάζω ξεραμενα μελάνια.

Δυστυχώς Kyocera δεν πολυβρισκω στην τοπική αγορά και οι Xerox, Lexmark από τους προμηθευτές που συνεργάζομαι είναι πανάκριβοι.

Budget 250-350 ευρώ.


Saxon?



< >


Πριν ένα μήνα πήρα έναν Lexmark MC3224adwe. Έγχρωμο laser πολυμηχάνημα, duplex, wifi...φοβερός! :metalo:

Χθες βρήκα χρόνο και έστησα και το scan-to-email. Μου αρέσει γιατί έχει web interface να το στήσεις όπως θες, ακόμα κι αν είναι off και στείλεις εκτύπωση από το δίκτυο τον ξυπνάει, τυπώνει και τον σβήνει πάλι. Αρκετά γρήγορος, καλή ποιότητα εκτύπωσης...πολύ ευχαριστημένος και είμαι σίγουρος ότι θα είναι και αξιόπιστος.

Τον πήρα εκεί, στο 200άκο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#643704
saxon_747 έγραψε:Xerox πολύ ιδιότροποι. HP όχι...

Ποια μοντέλα kyocera και lexmark σε ενδιαφέρουν;

Δες epson ink tank. Είναι βέβαια inkjet αλλά θα εκτυπώνεις συχνά όποτε δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, είναι αργοί...


Kyocera Ecosys M5526cdn κοιτάζω ή cdw αν και το WiFi δεν ξέρω αν αξίζει να το πληρώσω αν μπει πάνω σε switch που έχω στο γραφείο.

Ο Lexmark MC3224adwe που πήρε ο Nikos! φαίνεται καλή περίπτωση και ο MC3326adwe ειδικά λόγω μεγέθους σε σχέση με τον Kyocera.

Να προσθέσω οτι θα προτιμούσα να δουλεύει καλά με συμβατά σε περίπτωση που τα αναλώσιμα του είναι ακριβότερα από νεο εκτυπωτή :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#643708 Έχω 2x5526cdw και είναι άψογοι, και δουλεύουν και με συμβατά που έχουν 20-30 € το ένα.
Θα σου έλεγα να πάρεις το wifi version διότι είναι μηχανήματα για μια ζωή και πραγματικά δεν ξέρεις πού θα χρειαστεί να τοποθετηθούν μελλοντικά.

Απλά αν δεν τυπώνεις καθόλου έγχρωμα, πάρε καλύτερα έναν ασπρόμαυρο όπως ο 2540dn (ή κάποιον άλλον που να έχει και wifi διότι αυτός δεν έχει) διότι είναι πιο οικονομικός στα μαύρα τόνερ..

Το καλό με τα έγχρωμα Kyo είναι ότι μπορείς να τα ρυθμίσεις να τυπώνουν b&w ακόμη και αν τα έγχρωμα τονερ έχουν εξαντληθεί.

Επίσης το single-pass duplex scanning είναι όλα τα λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#643727
dimik έγραψε:
Kyocera Ecosys M5526cdn κοιτάζω ή cdw αν και το WiFi δεν ξέρω αν αξίζει να το πληρώσω αν μπει πάνω σε switch που έχω στο γραφείο.


Πόσο το βρίσκεις; Κύπρο βρίσκεσαι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#643738 από 360 έως 450 τον Kyocera, τον Lexmark από την άλλη που αρχίζει να μου φαίνεται πιο θελκτικός λόγω κυρίως μεγέθους/τιμής και παρόμοιων δυνατοτήτων δεν τον βρίσκω πουθενά.

Ναι Κύπρο και διαπιστώνω ότι η HP έχει πλημμυρίσει την αγορά :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#643746 Τόσα πολλά λεφτά για οικιακή χρήση; Τί εκτυπώνεις;Την Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια; Παρε ένα Epson τοτενες

https://www.skroutz.gr/s/12907820/Epson-EcoTank-L6190.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#643754
224v έγραψε:Κόστος στα τόνερ???

Οι Lexmark συνήθως δεν παίρνουν συμβατά toner. Από το λίγο που κοίταξα για το μοντέλο αυτό, δεν βρήκα κάποιο, αν κάποιος βρει ας το γράψει, καλό είναι να ξέρουμε τι υπάρχει στην αγορά.
Κόστος, το κάθε γνήσιο τόνερ είναι λίγο πάνω από 70€ (με ΦΠΑ) για το μαύρο
https://www.eurosupplies.com.gr/?cat=19 ... duct=49846
και λίγο πάνω από 80€ (με ΦΠΑ) για το κάθε έγχρωμο.
https://www.eurosupplies.com.gr/?cat=19 ... duct=49849
Οπότε, η πλήρης αντικατάστασή τους, θα κοστίσει 310€, όταν το μηχάνημα έχει φθηνότερη τιμή στο Skroutz από 260€.
Κοινώς, η αντικατάσταση των toner είναι ακριβότερη από το μηχάνημα.

Σε αντίθεση, όλοι οι Kyocera δουλεύουν κανονικότατα με συμβατά μελάνια, που στους απλούς ασπρόμαυρους μπορούν ν'αγοραστούν από 5€:
https://web-toner.gr/product/%cf%83%cf% ... 115-black/
με το original βέβαια να κάνει 55€.
Αυτό για ένα (ασπρόμαυρο) μηχάνημα που κοστίζει από 170€.
https://www.skroutz.gr/s/21882361/Kyoce ... 20MFP.html

Αν πάλι θέλουμε να συγκρίνουμε τα αντίστοιχα μηχανήματα, άρα και έγχρωμη εκτύπωση, τότε το Kyocera θα βγει πιο ακριβό μεν ( από περίπου 300€ αν θέλουμε και Wi-Fi), αλλά στην πρώτη αντικατάσταση toner, έχεις βγάλει την διαφορά και με το παραπάνω:
https://www.skroutz.gr/s/10988643/Kyoce ... 21cdw.html

Σε κάθε περίπτωση, τα Kyocera είναι σοβαρά μηχανήματα, φτιαγμένα για ν'αντέξουν. Έχουν μεταλλικά μέρη και όχι πλαστικά, και σπάνια θα χρειαστούν επισκευή. Ο πολύς κόσμος δεν την ξέρει, μιας και η πελατεία της μέχρι πρότινος ήταν οι επαγγελματίες, αλλά πραγματικά, αξίζουν τα λεφτά τους. Εγώ αν ήμουν στο ψάξιμο για εκτυπωτή/πολυμηχάνημα σήμερα, δεν θα κοιτούσα τίποτε άλλο.
:s_yes
Νομίζω πως είναι και made in Japan (τουλάχιστον αυτό που αγόρασα εγώ, αυτό έγραφε)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#643758 Εγώ εκτυπώνω σπάνια αλλά θα είναι αρκετά όταν χρειαστεί, 100 σελίδες +, η σύζυγος από την άλλη είναι χαρτολαγνος, με έφαγε προχθές να εκτυπώσω κάτι έγγραφα να υπογράψει για να τα στείλει σε μια τράπεζα και απέρριπτε κάθε προσπάθεια να της εξηγήσω περί ηλεκτρονικής υπογραφής στο PDF

Επειδή εκτυπωνουμε πλέον σπάνια αλλά πολύ πάμε σε laser, έγχρωμα οπωσδήποτε και τα κομφορια scan to email κλπ καλό είναι να υπάρχουν.

Με κύκλο ζωής 100Κ σελίδες πάνω κάτω να μας πάει μια 10ετια πριν χρειαστεί τίποτα χοντρό τύπου fuser και πάει για πέταμα.
Απο το να ψάχνω μελάνια τελευταία στιγμή να αντικαταστήσω τα ξεραμενα χίλιες φορές να το πληρώσω προκαταβολικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#643817 Γιά δώστε τα φώτα σας οι γκομπιουτερακηδες.

Θέλω να στήσω ενα σωστό δικτυο στο σπιτι για να μπορέσω και μελοντικά σιγά σιγά να χτίσω το smart home. O χώρος ειναι σχετικά ενιαίος, με ένα καλό wifi θα πιάνει και στο πιο απομακρισμένο σημείο.
Καταρχή απο hardware, τί πρέπει να αγοραστεί για να το καρφώσω πάνω στο modem?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#643821 Αν γράφεις κάτι στο Word και δεν το έχεις κάνει καμία αποθήκευση και επανεκκινήσει ο υπολογιστής, υπάρχει περίπτωση να βρεις αυτό που έγραφες;