Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#643757
JarnoT έγραψε:Σενάριο μάσκας μιας χρήσης:
Φεύγω το πρωί για δουλειά.
Φοράω μάσκα, μπαίνω στο ΜΜΜ.
Βγαίνω από ΜΜΜ, βγάζω μάσκα, πετάω μάσκα.
Μπαίνω στο χώρο εργασίας (πχ γραφείο). Φοράω μάσκα;
Φεύγω απόγευμα από δουλειά.
Φοράω μάσκα, μπαίνω στο ΜΜΜ.
Βγαίνω από ΜΜΜ, βγάζω μάσκα, πετάω μάσκα.
Φοράω μάσκα, μπαίνω στο ΣΜ/μπακάλικο/κρεοπωλείο.
Βγαίνω από ΣΜ, βγάζω μάσκα, πετάω μάσκα.

Σενάριο υφασμάτινης πλενόμενης μάσκας:
Όλα τα ίδια, πλην του ότι δεν πετώ τις μάσκες, αλλά τις φυλάω για πλύσιμο.
Ωστόσο διαφορετική για κάθε χρήση μες στη μέρα

Έτσι λειτουργεί το ..μοντέλο; :hmmm: :s_dunno


Πότε έβγαλε ο Σοπενάουερ νέο δοκίμιο ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#643765 Οι μάσκες μιας χρήσης μπορουν να χρησιμοποιηθούν για πρπ 4 ώρες ή μεχρι να αρχίσουν να υγραινονται. Άρα δεν την πετάς οταν βγεις από το ΜΜΜ. Εδώ μας λένε πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και μέχρι 8 ώρες λογω έλλειψης κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#643766 Προειδοποίηση ΟΗΕ για λιμό βιβλικών διαστάσεων
Ορατός ο κίνδυνος να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι από την οικονομική επίπτωση του ιού παρά από τον ίδιο τον ιό. Τι προβλέπει το χειρότερο σενάριο και ποιες χώρες θα χτυπηθούν περισσότερο. Δραματική έκκληση.
https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... aseon.html
Αντιμέτωπος με λιμό «βιβλικών διαστάσεων» είναι ο κόσμος, μέσα σε λίγους μήνες, ανέφερε ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα ωθήσει επιπλέον 130 εκατ. ανθρώπους στα όρια της πείνας.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο λιμός θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, στο χειρότερο σενάριο, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), σε ομιλία του την Τρίτη. Δέκα από αυτές τις χώρες έχουν ήδη περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στα πρόθυρα της πείνας, πρόσθεσε.

Οι συγκρούσεις, η οικονομική ύφεση, η μείωση της βοήθειας και η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου είναι παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε τεράστιες ελλείψεις τροφίμων, ενώ προέτρεψε σε γρήγορη δράση για να αποφευχθεί η καταστροφή.

«Ενώ αντιμετωπίζουμε μία πανδημία Covid-19, βρισκόμαστε στα πρόθυρα πανδημίας πείνας», δήλωσε ο David Beasley, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Υπάρχει ο κίνδυνος περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν από την οικονομική επίπτωση του ιού παρά από τον ίδιο τον ιό».

Ο WFP είχε ήδη προειδοποιήσει ότι το 2020 θα ήταν μία καταστροφική χρονιά για πολλές χώρες που πλήττονται από φτώχεια ή πόλεμο, με 135 εκατ. ανθρώπους να αντιμετωπίζουν κρίσιμα επίπεδα πείνας ή χειρότερα. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη διπλασιάζει τον αριθμό τους.

Εάν προστεθούν στα 821 εκατ. ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν το θέμα της διατροφικής ανασφάλειας, αυτό το σενάριο θα μπορούσε να ωθήσει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο Οργανισμός εντόπισε 55 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πείνα, στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. Δέκα είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο: Υεμένη, Κονγκό, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Αιθιοπία, Νότιο Σουδάν, Σουδάν, Συρία, Νιγηρία και Αΐτή.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας, οπότε πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα. Με την τεχνογνωσία και τη συνεργασία, μπορούμε να φέρουμε κοντά τις ομάδες μας και τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για να βεβαιωθούμε ότι η πανδημία Covid-19 δεν θα γίνει καταστροφική, ανθρωπιστική και επισιστική κρίση», κατέληξε ο Οργανισμός.

:( :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643774
bibendum έγραψε:Διαβαζω οτι η μασκα ειναι υποχρεωτικη πλεον και οτι οποιος δεν θα φοραει μασκα σε δημοσιους χωρους κλπ θα εχει προστιμο 150 ευρω.

Το διδυμο Τσιοδρα - Χαρδαλια δεν ελεγαν λιγο καιρο πριν οτι η μασκα δεν βοηθαει πουθενα;



ηταν μεχρι και επικινδυνη για να γινει εστια μεγαλυτερης μολυνσης ειχε πει ο Τσιορδας, αν δεν χρησιμοποιηθει σωστα,για αυτο και δεν την συνιστουσαν.
Τωρα δεν υπαρχει προβλημα.
Προφανως δεν μπορουσε να σου πει να χρησιμοποιεις μασκα,οταν δεν υπηρχαν μασκες να βρεις να αγορασεις.
Αλλα οταν ελεγα οτι πρεπει να κρατατε μια πισινη γιατι ειναι επιλεγμενος απο την κυβερνηση,και δεν θα ανακοινωσει κατι που θα εκθεσει την κυβερνηση,εβγαιναν οι γνωστοι σαχλες και ελεγαν οτι κανω πολιτικη. :tomato:
Τωρα προστιμο 150 ευρω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#643776 Η κατάσταση είναι δυναμική: αλλάζουν τα δεδομένα συνέχεια κι ανάλογα αλλάζουν κι οι οδηγίες.

Η πιο απλή μάσκα/μαντήλι βοηθάει αφενός στο να μην βάζεις τα χέρια στο στόμα σου, αφετέρου στο να μην πάνε μακριά τα σταγονίδια όταν μιλάς/βήχεις/φτερνίζεσαι. Δεν τα πιάνει όλα και δεν είναι πανάκεια, ειδικά με τον τρόπο που την φοράνε ακόμα και γνώστες. Ακόμα και το ψυχολογικό μετράει, δίνει μια αίσθηση σε μας ότι υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε και δεν είμαστε παντελώς στο έλεος του "αόρατου εχθρού".
Άβαταρ μέλους
By Govus
#643778 Να υποθέσω ότι καταργείται και το "πλαφόν" ατόμων ανά τετραγωνικό στα σούπερ-μάρκετ (ή δεν βάζουμε μάσκα εκεί) :hmmm: ;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#643779 Λογικά δεν πρέπει να καταργηθεί και ας βάλουμε και μασκα και εκεί. Οι μάσκες δεν είναι πανάκεια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643780
Govus έγραψε:Να υποθέσω ότι καταργείται και το "πλαφόν" ατόμων ανά τετραγωνικό στα σούπερ-μάρκετ (ή δεν βάζουμε μάσκα εκεί) :hmmm: ;

οχι ισχυει κανονικα.

Κατ’ αρχήν, «δεν αλλάζει το όριο του 1 πελάτη ανά 15 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ, όμως στα μικρά εμπορικά καταστήματα το όριο, σε κατάστημα έως 20 τ.μ., είναι η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 ατόμων, προσωπικού και υπαλλήλων, αυξανόμενου κατά 1 προσώπου ανά επιπλέον 10 τ.μ.».

https://www.newsit.gr/ellada/maskes-kai ... i/3020690/
Άβαταρ μέλους
By Govus
#643781
mirage έγραψε:Λογικά δεν πρέπει να καταργηθεί και ας βάλουμε και μασκα και εκεί. Οι μάσκες δεν είναι πανάκεια.


Απλά προσπαθώ να καταλάβω, εφ' όσον παραμένουν κάποιοι περιορισμοί που ισχύουν και σήμερα, ποιο το νόημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από Δευτέρα με την απειλή 150αριού, τη στιγμή που τώρα "δεν χρειάζεται" :roll: ...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#643783 Το πρόστιμο ειναι εκει για τους ίδιους λόγους που το SMS ηταν εκει ενώ αλλού δεν ήταν.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#643785 Αν σε βοηθάει, δες το ως εξής: τώρα οι μετακινήσεις και συναθροίσεις είναι απολύτως απαραίτητες θεωρητικά, οπότε αναλογικά η μάσκα δεν προσφέρει δραματική μείωση του ρυθμού μετάδοσης. Όταν όμως αρχίσει ο κόσμος να κυκλοφορεί περισσότερο και για μη απαραίτητους λόγους, η μάσκα βοηθάει στο να περιοριστεί η μετάδοση, μαζί με τα υπάρχοντα μέτρα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#643786
drdino έγραψε:Αν σε βοηθάει, δες το ως εξής: τώρα οι μετακινήσεις και συναθροίσεις είναι απολύτως απαραίτητες θεωρητικά, οπότε αναλογικά η μάσκα δεν προσφέρει δραματική μείωση του ρυθμού μετάδοσης. Όταν όμως αρχίσει ο κόσμος να κυκλοφορεί περισσότερο και για μη απαραίτητους λόγους, η μάσκα βοηθάει στο να περιοριστεί η μετάδοση, μαζί με τα υπάρχοντα μέτρα.


Καταλαβαίνω τη λογική, απλά ισχύει αυτό που λες, ότι δηλαδή εντελώς θεωρητικά υπήρξαν περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Το πρόστιμο όμως δεν μπορώ να το καταλάβω...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#643787 Και πρακτικά υπήρξαν περιορισμοί, είχε την ίδια κίνηση η πόλη σε σχέση με πριν; Το πρόστιμο είναι ένας μπαμπούλας για να οδηγήσει στην εφαρμογή του μέτρου.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#643790
drdino έγραψε:Η κατάσταση είναι δυναμική: αλλάζουν τα δεδομένα συνέχεια κι ανάλογα αλλάζουν κι οι οδηγίες.

Η πιο απλή μάσκα/μαντήλι βοηθάει αφενός στο να μην βάζεις τα χέρια στο στόμα σου, αφετέρου στο να μην πάνε μακριά τα σταγονίδια όταν μιλάς/βήχεις/φτερνίζεσαι. Δεν τα πιάνει όλα και δεν είναι πανάκεια, ειδικά με τον τρόπο που την φοράνε ακόμα και γνώστες. Ακόμα και το ψυχολογικό μετράει, δίνει μια αίσθηση σε μας ότι υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε και δεν είμαστε παντελώς στο έλεος του "αόρατου εχθρού".


Αντίστοιχα, φορώντας γάντια, αυτά σου υπενθυμίζουν ότι κάτι πρέπει να προσέχεις και ότι είσαι μέσα σε ειδικές συνθήκες (θετικό), από την άλλη νομίζεις ότι είναι πανάκεια και ίσως δεν τα χρησιμοποιείς σωστά (αρνητικό). Ίδια φάση ακριβώς με τις μάσκες. Δεν είναι ανάγκη παντού να βλέπουμε πολιτικούς (βλ. δαίμονες :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#643792 Η κατάσταση είναι δυναμική και πρωτόγνωρη. Καλό θα ήταν να αναλογιστούμε και τη δική μας προσωπική ευθύνη και να σταματήσουμε να κουνάμε συνεχώς το δάκτυλο