dimviii έγραψε:ο ξεφτυλας μεχρι και την γυναικα του εβαλε στο παιχνιδι για να πεισει οτι τα 400 ευρω το μηνα ειναι αρκετα.
δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο απο ακροδεξιο σκουπιδι.

dimviii έγραψε:ο ξεφτυλας μεχρι και την γυναικα του εβαλε στο παιχνιδι για να πεισει οτι τα 400 ευρω το μηνα ειναι αρκετα.

red_monster έγραψε:dimviii έγραψε:ο ξεφτυλας μεχρι και την γυναικα του εβαλε στο παιχνιδι για να πεισει οτι τα 400 ευρω το μηνα ειναι αρκετα.
sargus έγραψε:Την γνώμη του Μένγκελε της οικονομίας και πολιτικής Σοϊμπλε για το αν πρέπει πρέπει να είναι προτεραιότητα για το κράτος ο άνθρωπος η η οικονομία,, αυτός βάζει ένα προβληματισμό. Την ακουσατε??markvag έγραψε:
Όταν το IMF δεν ασχολείται με λεφτά και πετάει αυτά τα κομμουνιστικά, καταλαβαίνεις πως το σκατό έχει γεμίσει κάλτσες, παπούτσια και όλη την ντουλάπα...
Πολύ φοβάμαι πως εδώ έχεις απόλυτο δίκιο!
otso έγραψε:αρα ο τραμπαριφας εχει δικιο κυρ μαρκο
socratesn έγραψε:Το έχω ξαναπεί, το ότι ΌΛΕΣ οι χώρες έχουν υποστεί οικονομικό σοκ, όσο πρωτοφανές και τρομακτικό και αν μοιάζει, σε όρους αγοράς δεν δημιουργεί απαραίτητα κακές συνθήκες, αν οι Κεντρικές Τράπεζες το διαχειριστούν καταλλήλως.
Και φυσικά, προσωπικά μ' ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η αντιμετώπιση ως προς την ανισοκατανομή εισοδημάτων, την αναπλήρωση απωλειών στα χαμηλότερα στρώματα, κτλ., που είναι και ο τρόπος για να ανακάμψει όλη η οικονομία. Που εκεί πήραμε πάρα πολύ κακό βαθμό στην προηγούμενη κρίση... Και δεν βλέπω να έχουν αλλάξει πολλά στη νοοτροπία, χίλιες φορές μακάρι να κάνω λάθος. socratesn έγραψε:Δυστυχώς το σενάριο να την αντιμετωπίσουμε με V-Shape εξέλιξη (δηλαδή απότομη ύφεση-απότομη ανάπτυξη) το θεωρώ απίθανο, ωστόσο θεωρώ πως έχει χαρακτηριστικά που την καθιστούν αναλογικά με το εν δυνάμει μέγεθός της, διαχειρίσιμη σε βάθος 5ετίας.

socratesn έγραψε:Το έχω ξαναπεί, το ότι ΌΛΕΣ οι χώρες έχουν υποστεί οικονομικό σοκ, όσο πρωτοφανές και τρομακτικό και αν μοιάζει, σε όρους αγοράς δεν δημιουργεί απαραίτητα κακές συνθήκες, αν οι Κεντρικές Τράπεζες το διαχειριστούν καταλλήλως.
Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προβλέπει στο απαισιόδοξο σενάριο του μοντέλου του ποσοστιαία μείωση 31,9% σε σχέση με την περσυνη χρονία η οποία ήταν ανοδική στον όγκο των παγκόσμιων συναλλαγών για το 2020, σίγουρα το νούμερο είναι σοκαριστικό και πρωτόγνωρο, ωστόσο αν μη τι άλλο δεν συνιστά "διακοπή της παγκόσμιας οικονομίας στο σύνολό της".
Σίγουρα σχεδόν τα πάντα υπολειτουργούν παγκοσμίως, ωστόσο σε πολλούς δυνατούς τομείς της οικονομίας όντως παίζει αρκετή εξ' αποστάσεως εργασία (και να ευχαριστούμε την τεχνολογία που δίνει τέτοιες δυνατότητες) ακόμα και στην Ελλάδα και σίγουρα αργά ή γρήγορα οι ρυθμοί (δυστυχώς με απώλειες) θα επανέλθουν.
Δεν είναι μία απλή χρηματοπιστωτική κρίση και ο πλανήτης δείχνει να την έχει εντοπίσει ανοιχτά και εγκαίρως (πράγμα επίσης πρωτόγνωρο για κρίση), πιστεύω μόνο ο χρόνος θα δείξει την εξέλιξη της. Δυστυχώς το σενάριο να την αντιμετωπίσουμε με V-Shape εξέλιξη (δηλαδή απότομη ύφεση-απότομη ανάπτυξη) το θεωρώ απίθανο, ωστόσο θεωρώ πως έχει χαρακτηριστικά που την καθιστούν αναλογικά με το εν δυνάμει μέγεθός της, διαχειρίσιμη σε βάθος 5ετίας.
socratesn έγραψε: θεωρώ πως πρέπει να το προσεγγίζουμε σε επίπεδο μεγάλων παιχτών, όπως οι Κεντρικές Τράπεζες (και δυστυχώς όπως σωστά πρόσθεσε ο Markvag, οι Κυβερνήσεις)
Και πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που θα δρουν βάσει των δικών τους απόψεων για το τι είναι σωστό, χωρίς έλεγχο από την όποια κυβέρνηση; Ε, όχι δεν μου κολλάει... Το θεωρώ απαράδεκτο. Και μάλιστα ιδίως τα τελευταία χρόνια που είδαμε κάποιους κεντρικούς τραπεζίτες να δρουν σε ευθεία αντίθεση με τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος.

), προσπαθώ να προσεγγίζω τα πράγματα όπως φαίνεται πως θα εξελιχθούν όχι όπως θα ήθελα να εξελιχθούν. Δυστυχώς η όλη έννοια του χρήματος και της αξίας του, έγκειται στην ανταλλακτικότητά του, όπερ και κάποιος πρέπει να το ζητάει όταν κάποιος το προσφέρει / κάποιος να το προσφέρει όταν κάποιος το ζητάει. socratesn έγραψε:GB, Σέβομαι απόλυτα την άποψή σου και κυρίως σέβομαι πως απ'ό,τι έχω καταλάβει, δραστηριοποιείσαι σε έναν από τους κλάδους που έχουν επηρεαστεί πολύ άσχημα από όλο αυτό.
Ωστόσο, ευχολόγιο ή μη, η άποψή μου ήταν βασισμένη σε υπαρκτά στοιχεία και δεδομένα και μάλιστα κατέληγε και με εμένα να θεωρώ πως θα ισχύσει το απαισιόδοξο σενάριο.
Επίσης, εύλογα, κρίνεις την κατάσταση από τη σκοπιά της οικογενειακής επιχείρησης, όμως όταν μιλάμε για οικονομία η δική μου ή η δική σου επιχείρηση δεν έχουν αντιπροσωπευτικό αντίκτυπο στο σύστημα. Δεν λέω πως είναι ασήμαντος ο μόχθος μας, σημειώνω απλά πως δεν γίνεται να προσεγγίσεις την παγκόσμια οικονομία και να μιλήσεις για μία τόσο παγκοσμιοποιημένη κρίση, με τη λογική πως η τάδε καφετέρια θα χει λιγότερα τραπέζια ή εγώ και εσύ 10 πελάτες λιγότερους.
Όταν μιλάμε για οικονομική κρίση και ειδικά τέτοιας φύσεως, θεωρώ πως πρέπει να το προσεγγίζουμε σε επίπεδο μεγάλων παιχτών, όπως οι Κεντρικές Τράπεζες (και δυστυχώς όπως σωστά πρόσθεσε ο Markvag, οι Κυβερνήσεις). Αν από εκεί δεν γίνει τίποτα, η οικογενειακή επιχείρηση θα πεθάνει πρώτη, αν από κει στην προσπάθεια να σωθούν 50 μεγάλοι παγκόσμιοι οργανισμοί παρθούν και 5 σωστές αποφάσεις κατά τύχη, ίσως η οικογενειακή επιχείρηση να γλιτώσει το μεγάλο κύμα και να το νιώσει μόνο λίγο.
Όλες οι απότομες αλλαγές στην Οικονομία ονομάζονται Σοκ, προφανώς και τώρα υπάρχει σοκ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που έχει επηρεάσει όλες τις οικονομίες ανά τον κόσμο και όλη η ιατρική κοινότητα ασχολείται με την αντιμετώπισή του. Οκ φέτος σίγουρα θα είναι ζοφερή όπως την περιγράφεις η κατάσταση, του χρόνου ίσως λιγότερο, του παραχρόνου ακόμη λιγότερο.
Δυστυχώς και στη ζωή και στην οικονομία, το αύριο σπάνια είναι εγγυημένο, ωστόσο ως "μέλος" των "2 Κρίσεις πριν τα 30" , αν κάτι κατάλαβα είναι πως μπορεί να μη δίνονται πάντα όλες οι απαντήσεις τη στιγμή που τις θέλουμε, ούτε όλα να εξελίσσονται όπως τα υπολογίζαμε, όμως αργά ή γρήγορα έρχεται η ισορροπία ως την επόμενη δυσκολία και ως την επόμενη επιτυχία κ.ο.κ. Και η οικονομία από κύκλους διέπεται, καμία οικονομική κρίση δεν έχει Life-long διαρκεια, καμία ύφεση δεν μπορεί να οριστεί χωρίς ανάπτυξη, ούτε το αντίστροφο, μέσα στη ζωή είναι και αυτά και θα ξεπεραστούν εφόσον έχουμε την υγεία μας και στεκόμαστε στα πόδια μας.
Long story short, είναι πρωτόγνωρη από κάθε άποψη αυτή η κρίση, οπότε μένει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί, προσωπικά βλέπω λόγους να αισιοδοξώ, βλέπω και στοιχεία (ειδικά βασιζόμενος σε άλλες αντιμετωπίσεις) πως ακολουθούν κάποια καταστροφικά χρόνια. Ελπίζω κάτι ενδιάμεσο έστω να ισχύσει και βλέπουμε.

Corto Maltese έγραψε:Σωκράτη να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Όταν λέμε τη γνώμη μας, λέμε αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται ή έστω αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνεται. Αν λέμε κάτι με το οποίο διαφωνούμε αλλά γίνεται τότε όχι μόνο πάμε κόντρα στα συμφέροντά μας και την ίδια μας τη γνώμη και θέληση, αλλά δίνουμε και στην αντίθετη άποψη ένα αδικαιολόγητο βάρος. Φαίνεται να έχει έρεισμα, να έχει απήχηση, ενώ δεν έχει. Ας περάσει κάποιος εφόσον έχει τη δύναμη ότι θέλει, αλλά ας ξέρουν όλοι ότι έχει το σύνολο της κοινωνίας απέναντί του και όχι τους μισούς υπέρ ενώ στην πράξη αυτοί οι μισοί έχουν απλά πεισθεί για το ΤΙΝΑ
Τίποτα δεν θα γίνει Νίκο. Η σφαγή έγινε σήμερα, κα[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]