Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
REALZEUS έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Παντού και πάντα στην Ελλάδα τη νύφη την πήγαιναν με όργανα στην εκκλησία.

Όχι δα. Αυτά είναι έθιμα της επαρχίας. Σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ίσως και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ουδέποτε υπήρχε τέτοια "βλαχιά". Όταν πρωτοείδα πριν μερικά χρόνια πάντως στην Χαλκιδική στον γάμο ενός φίλου να ακολουθούν κλαρίνα και νταούλια την νύφη, με έπιασαν τα γέλια. Περίμενα να πεταχτεί και ο Χατζηχρήστος από μια γωνία με τις κότες στο καλάθι. :lol:

Στην επαρχία αναφερόμουν - ούτως η άλλως μέχρι και πλην 40-50 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#64269 Και μετά που πήγαν?
Δεν είναι θέμα βλαχιάς .Ειναι θέμα πρακτικής Δημαρχείου και κομπλεξ ! Δε γίνεται να χαρακτηρίζουμε τα ελληνικά εθιμα ως βλαχιά όταν στην πρωτευουσα παραγγελνουν κοκορέτσι απο τον βλάχο και παραδοσιακες ορχήστρες για γαμους . Η συνοδεία της νύφης απο οργανα θελει και το αναλογο περιβάλλον όπως είπατε καποιοι πρίν. Στο κτήμα Νασιουτζικ που ετυχε να πάω καποτε σε γαμο σιγουρα δε θα εβαζα στη νυφη συνοδεια οργανων. Ούτε στην Καλιθέα ουτε στο Παγκρατι . Ουτε αξίζει ουτε θα το δει καποιος έλληνας. Καθε αλλο παρα το σηκωνει το περιβαλλον . Εχουν τελειωσει οι παλιές δόξες.
Ας προσέχουμε τι λέμε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#64277 Για κάποιον που μεγάλωσε σε πόλη και δεν έχει χωριό γονιών/παππούδων κλπ, αυτά μοιάζουν εξωγήινα και τα έχει δει μόνο σε παλιές ελληνικές ταινίες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#64313 Εμπειριες απο γαμους???

Γατάκια:

1)Εχω παει σε τραπεζι γαμου στην ταβερνα που ειχε τις ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, τις εχω δει Live. :lipsealed:

Εικόνα

Κατεβαινουν οι τουρτες και τα συντριβανια απο το ταβανι της αιθουσας και μετα κατεβαινουν σκαλες ενθεν και ενθεν και κατερχεται ο γαμπρος και η νυφη εν μεσω επευφημιων. :lol:

2) Σε ρωσοποντιακο γαμο στο Ευκλειδιο περιμεναμε το ζευγαρι, ανοιξε γκαραζοπορτα διπλα στην ορχηστρα και ΜΠΗΚΕ H ΒΜW ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ... :ninja: :ninja: :ninja:
(Το μαγαζι εχει διαστασεις hangar για αεροπλανα, η πιστα ειναι ανετα 10Χ10 μετρα). Περιμενα και πιστολιες, ευτυχως δεν ειχε.

Νιαουρίστε οσο θελετε τωρα, εχω βαλει γαλατακι στο πιατο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
ByF&G
REALZEUS έγραψε:Για κάποιον που μεγάλωσε σε πόλη και δεν έχει χωριό γονιών/παππούδων κλπ, αυτά μοιάζουν εξωγήινα και τα έχει δει μόνο σε παλιές ελληνικές ταινίες.

Σίγουρα. Είναι όμως απο τις εξαιρέσεις που αριθμητικά δεν στέκονται σε σύγκριση με την πλειοψηφία μας. Ούτε ειναι λόγος να σνομπάρουμε τα έθιμα του γάμου.
Άβαταρ μέλους
By Serf
REALZEUS έγραψε:Για κάποιον που μεγάλωσε σε πόλη και δεν έχει χωριό γονιών/παππούδων κλπ, αυτά μοιάζουν εξωγήινα και τα έχει δει μόνο σε παλιές ελληνικές ταινίες.

+1
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bibendum έγραψε:Απο ποτε το τραγουδαω και χορευω σ ενα πολυ ευχαριστο γεγονος ειναι βλαχια και κιτς;

Ελα ντε. Ολοι εδω καταγονται κατευθειαν απο τον Περικλη φαινεται. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#64369 Σκέφτομαι το δώρο μου στα κουμπαράκια μου να είναι ένα ΠΣΚ στο Κόστα Ναβαρίνο στα μέσα Ιουλιου. Το μώρο τους τότε θα είναι 9 μηνών. Παλεύεται το ταξίδι από Αθήνα και η διαμονή σε ξενοδοχείο για το μπέμπη?

Δεν είναι ότι πιο πρωτότυπο αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Συν του ότι παίζει κονε απ' τη δουλειά και μπορώ να τους κλείσω Junior Suite στην τιμή του πιο απλού δωματίου.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#64374 Δεν κρίνω κανέναν, αλλά θα ντρεπόμουνα να παντρευτώ και να έχω στην άκρη του μυαλού μου το κέρδος. Στο γάμο μου είμασταν ούτε 80 άτομα. Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να βάλω λογαριασμό τραπέζης. Οι μόνοι άνθρωποι που νταηλίκι δώσαν χρήματα ήταν τα αδέρφια των γονιών( τα κλασικά αντίστοιχα ποσά που είχαν δώσει οι γονείς μας). Και όχι σε εμάς. Όποιος ερχόταν με φάκελο έτρωγε "ευγενικό" κράξιμο. Τι είναι ο ζευγάρι;; Η αρκούδα με το ντέφι και οι γονείς τους ο γύφτος;;;;
Πλην μιας περίπτωσης οικονομικού προβλήματος των μελλόνυμφων , έχω πάρει μόνο δώρα. Και κάτι που διαλέγω εγώ. Και το ίδιο ζήτησα από όποιον ήθελε να φέρει κάτι.
Αν εξαιρέσουμε τα δώρα των γονιών(χρηματικά και μη), ο γάμος μου οικονομικά με έβαλε μέσα. Τα πλήρωσα ΟΛΑ μόνος μου, και ΟΛΑ έγιναν για να περάσω εγώ και η γυναίκα μου όμορφα εκείνη την ημέρα. Έγινε ότι ήθελα εγώ και όχι οι γονείς. Από συγγενείς ήρθαν μόνο όσοι έχω συχνή επαφή. Κόπηκαν κάποια από τα αδέρφια των γονιών, και όλα τα ξαδέρφια. Κάλεσα πρώτο ξάδερφό μου, αλλά όχι τον πατέρα του. Πέρασα υπέροχα, έφαγα τα φαγητά που ήθελα και το μόνο που θα άλλαζα είναι κάποιοι καλεσμένοι. Θα έκοβα χαλαρά καμιά 10ριά συγγενείς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#64376 Γιατί θεωρώ ότι με το μικρό καλό θα ήταν να αποφύγουν μεγάλα ταξίδια με ΜΜΜ. Ενώ στο Κόστα είσαι σε 2.5 ωρίτσες κύριος με το νέο δρόμο και σταματάς όπου γουστάρεις, τον ταϊζεις, τον αλλάζεις κτλ κτλ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#64380 Κι εγώ πιστεύω ότι ένα all inclusive είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή τους κι αν έχουν όρεξη για βόλτα είναι και η Βοϊδοκοιλιά δίπλα και γενικά έχει μέρη σε κοντινές αποστάσεις.

Σαν ιδεά πιστεύετε είναι ΟΚ ή είναι λίγο απρόσωπο? (αν και δεν έχουμε τέτοια θέματα απλά ρωτάω την κοινή γνώμη)
Άβαταρ μέλους
By kubiak
g8777 έγραψε:<...>
Stefan με 50€ το κεφάλι στην επαρχια έρχεται στο τέλος και ο ιδιοκτητης του κέντρου να σου κόψει τα νύχια των ποδιωνε.
Με τα δόντια του.

EDDIE_147 έγραψε:<...>
Σε καιρό κρίσης και με 400 άτομα (επειδή τα άτομα επηρεάζουν πολύ την τελική τιμή) για 50€ θα έρθει να τσιμπουκώσει όλο το τραπέζι του ζευγαριού ο ιδιοκτήτης αυτοπροσώπως.

Πείτε τα ρε παιδιά γιατί με τα ποσά που διάβασα ζαλίστηκα...
Τι 75, 130, 200 το άτομο γράφετε ρε γμτ, είναι πάρα πολλά τα λεφτά, πάρα πολλά...

Τώρα βέβαια καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γνωστοί που μένουν Αθήνα και πέριξ έχουν κάνει γάμους και βαπτίσεις σε κοντινές αποστάσεις εκτός (π.χ. Αγ. Θεόδωρους, Λουτράκι) ή αρκετά μακριά με πολύ λίγο κόσμο (π.χ. Παξοί και Αντίπαξοι)...

Λογική τιμή για τραπέζι γάμου είναι γύρω στα 35 ανά άτομο και για τραπέζι βάπτισης 25...

Μόνο για το τραπέζι (φαγητό, κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, αίθουσα, ηχητικός εξοπλισμός, σερβις).

Μετά προσθέτουμε: Δώρα κουμπάρων, φωτογράφο/video, ντύσιμο πλήρες γαμπρού, νυφικό, παπούτσια νύφης, χτένισμα νύφης, βάψιμο νύφης, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στολισμό (εκκλησίας, αυτοκινήτου και αίθουσας), στέφανα, βέρες, τίποτα εξτραδάκια π.χ. παρανυφάκια, a/c εκκλησίας, κανα χαρτζιλίκι για τις άδειες.

Το συνολικό κόστος είναι βέβαια σχετικό γιατί εξαρτάται από το τι ζητάει ο καθένας αλλά υπάρχουν και κάποια ελάχιστα.

Deleted User 1 έγραψε:Κι εγώ πιστεύω ότι ένα all inclusive είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή τους κι αν έχουν όρεξη για βόλτα είναι και η Βοϊδοκοιλιά δίπλα και γενικά έχει μέρη σε κοντινές αποστάσεις.

Σαν ιδεά πιστεύετε είναι ΟΚ ή είναι λίγο απρόσωπο? (αν και δεν έχουμε τέτοια θέματα απλά ρωτάω την κοινή γνώμη)

Έχεις πμ.