Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642649 Ή βανακι θα πάρω (Berlingo δηλαδή) ή το μοναδικό 4χ4 που αξίζει στα ίδια χρήματα που είναι το duster
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642657 Ναι ρε δεν πειράζει

Για πες τώρα πώς το προχωράω;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#642705 Τι εννοείς πώς το προχωράς ρε συ, ξεκινάς ζητώντας προσφορές από τις εταιρείες leasing. Ο λογιστής σου θα πρέπει να σου πει επίσης πώς θα διαμορφώσεις το πακέτο, αν θα έχεις μεγάλη προκαταβολή ή σταθερή δόση, ή balloon εξόφλησης στο τέλος της μίσθωσης.
Α, επίσης κάποιες εταιρίες leasing έχουν και κάποια μεταχειρισμένα που επίσης μπορείς να μισθώσεις. Δες κι αυτή την περίπτωση, γιατί θα σου βγει αρκετά φθηνότερα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642709 Εμπιστευόμαστε δηλαδή και εταιρείες εκτός από avis & hertz ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#642710 Εννοείται. Δεν είναι καν οι καλύτερες αυτές οι δύο. Το δικό μου πχ είναι στην Arval. Τα σέρβις τα κάνουν κανονικά στην αντιπροσωπεία της VW, και είναι τυπικότατοι σε όλα. Καλά λόγια ακούγονται και για την Leaseplan. Γενικά, πάρε προσφορές απ' όλους, και προσοχή στα ψιλά γράμματα: αν θα έχεις αυτοκίνητο αντικατάστασης, αν η ασφάλεια είναι μεικτή με μικρή απαλλαγή, κλπ.
Εννοείται, για να συγκρίνεις, ζητάς απ' όλους τα ίδια. Ξεκινάς κάνοντας μια λίστα:
-Πώς θέλεις να πληρώνεις (ρώτα τον λογιστή σου)
-Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο
-Για πόσα χρόνια θα κάνεις συμβόλαιο
Αυτά είναι τα πρώτα και κύρια για να πάρεις προσφορές.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642713 Οκ τότε θα στείλω σε όλους ανεξαιρέτως και να δούμε τι έχουν να πουν
Άβαταρ μέλους
By markvag
JBT έγραψε:Ή βανακι θα πάρω (Berlingo δηλαδή) ή το μοναδικό 4χ4 που αξίζει στα ίδια χρήματα που είναι το duster

Αν η βασική προτεραιότητα είναι οι χώροι για να κουβαλάς το ποδήλατο, τότε κάτι σε βαν με παράθυρα είναι αχτύπητο απλά. Αλλά αρκετά πιο τσιμπημένο σε σχέση με το duster και χωρίς εκτός δρόμου ικανότητες (αν πηγαίνεις). Βέβαια, με ένα σετ χωμάτινα λάστιχα, θα πάει αρκετά πιο πέρα από ένα απλό επιβατικό φαντάζομαι... :hmmm: Ξαναλέω, δεν ξεχνάω το σοκ που έπαθα από την ευρυχωρία όταν μπήκα σε ένα Peugeot Partner την περίοδο που είχα το Πικάσο... :lol: Έκανε το Πικάσο να μοιάζει κλειστοφοβικό! :lol: Βέβαια, είχε και την πανοραμική οροφή που έπαιζε ρόλο...

Αν από την άλλη δεν είναι τόσο βασικό πράγμα οι χώροι, θα επέλεγα το duster, το οποίο λογικά θα βγαίνει αρκετά φθηνότερα...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642768 Doblo & Berlingo έχουμε πάνω από 15 χρόνια, έχω ταξιδέψει πολύ και με τα 2 και ξέρω ακριβώς πού πάω

Το duster μόνο βόλτες το έχω κάνει, πριν δώσω το πράσινο φως θα κάνω και εκτεταμένη βόλτα με φόρτωμα κλπ με αμάξι φίλου

Τώρα για το θέμα της τετρακίνησης και εάν είναι σημαντικό... Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω :lol: υποπτεύομαι όμως ότι χαμένη δεν θα πάει :eat: (με λίγα λόγια αποκλείεται να πάρω το ίδιο αμάξι σε δικινητο πχ)
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#642773 Υπόψιν ότι το καινούριο Berlingo είναι... τεράστιο. Σχεδόν van και δεν ξέρω αν βγάζουν κάποιο άλλο πιο κόμπακτ.
Είναι αρκετά μεγαλύτερο από το Doblo, Kangoo κλπ.
Δες το καλύτερα live. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642785 Το γαλλικό βγαίνει σε 2 εκδόσεις

Όπως και το ιταλικό δηλαδή
Άβαταρ μέλους
By JBT
#642786 Λοιπόν μόλις μίλησα με λογιστή και σηκώνω οπουδήποτε πρόγραμμα θελήσω

Ιδέες γενικότερα για την καλύτερη λύση; Υπόψιν δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το όλο θέμα οπότε μόνο εάν τα πείτε πολύ... Σχολαστικά :lol: θα βγάλω άκρη :help:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#642834 :protest: :protest:

ΕΙΠΑΜΕ!

Αν η απόλυτη ανάγκη είναι οι χώροι, τότε έκλεισες το Berlingo.

Σε άλλη περίπτωση το Duster.

ΛΗΚCIC. :rtfm:

Εγώ van θα έπαιρνα πάντως :ninja: , προφανώς όχι από τον Συγγελίδη...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JBT έγραψε:Λοιπόν μόλις μίλησα με λογιστή και σηκώνω οπουδήποτε πρόγραμμα θελήσω

Ιδέες γενικότερα για την καλύτερη λύση; Υπόψιν δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το όλο θέμα οπότε μόνο εάν τα πείτε πολύ... Σχολαστικά :lol: θα βγάλω άκρη :help:

Αν μπορείς να δώσεις μια καλή προκαταβολή, είναι η καλύτερη φάση για να έχεις χαμηλή δόση. Είναι θέμα όμως δικό σου αυτό, αν θέλεις να δώσεις τα χρήματα κλπ.
Εγώ θα σου πω να πάρεις αυτό με τον πιο πολύ εξοπλισμό, σε αυτό μειονεκτεί το Duster που δεν έχει πολλά πολλά να διαλέξεις.
Έχεις τιμή για την έκδοση Shine 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8; Εγώ αυτό θα αγόραζα στην θέση σου. Η τετρακίνηση για να την χαρείς θέλει και τα κατάλληλα λάστιχα. Αν τα βάλεις, δεν κάνεις καλό ταξίδι.
Αφού θέλεις να έχεις χώρο για βόλτες με τα πιτσιρίκια και για ποδήλατα κλπ, το Berlingo είναι καλύτερη λύση και στο ταξίδι θα πάει καλύτερα θεωρώ. Επίσης, έρχεται και με σοβαρό αυτόματο, το Duster την τελευταία φορά που κοίταξα, δεν ερχόταν και τετρακίνητο και αυτόματο.