Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#642524 μπορείς να δείς για αριζόνα.
https://www.google.com/search?q=%CE%B1% ... AHoECAEQAA

Σε μεγάλα οικόπεδα ειναι ο ιδανικός ανεμοφράκτης.
Μεγαλώνει γρήγορα, είναι πολύ ανθεκτικό, απλά αν είναι για οικοπεδο και εχεις και το σπιτι διπλα θα χρειαστεί να το κουρευεις λίγο γιατι "απλώνει" αρκετά"
Άβαταρ μέλους
By g8777
bebes έγραψε:μπορείς να δείς για αριζόνα.
https://www.google.com/search?q=%CE%B1% ... AHoECAEQAA

Σε μεγάλα οικόπεδα ειναι ο ιδανικός ανεμοφράκτης.
Μεγαλώνει γρήγορα, είναι πολύ ανθεκτικό, απλά αν είναι για οικοπεδο και εχεις και το σπιτι διπλα θα χρειαστεί να το κουρευεις λίγο γιατι "απλώνει" αρκετά"

Αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#642553 εγω ειχα βαλει Λειλαντ στο κηπο για φραχτη, μεγαλωσαν παρα πολυ γρηγορα,φαντασου εφτασαν την σκεπη στα 11,5 μετρα σε λιγοτερο απο 10 χρονια.Επισης επειδη απλωνει πολυ και στο πλαι,μπορεις να τα βαλεις σε σχετικα μεγαλη αποσταση και να ακουμπησουν τα κλαδια μεταξυ τους,ακομα και στα 4 μετρα να βαλεις το ενα απο το αλλο.

ακουρευτο
Εικόνα

κουρεμενο
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
#642560 ΔΕν υπαρχει πιο αχρηστο δενδρο απο το Λειλαντ . Τα εβαζαν παντου παθαμε πλακα ολοι τι ομορφο δεντρο, μεχρι τοτε εβαζε ο συχωρεμενος ο πατερας μου το θυληκο ελληνικο κυπαρισι . Πλακωσαμε εμεις οι εξυπνοι να βαζουμε λειλαντ ,εχουμε και ενα κτιριο ντουβαρι απεναντι 5 μετρα ψηλο , βαζω και γω καμμια 60αρια .Χαρα στην αρχη . ΑΛΛΑ.Τα κλαδευουμε απο πανω ξαναπετανε κορφη σε 2 χρονια τα ξανακοβουμε , αλλη κορφη και ανεβαινουν , φετο δοκιμασαμε με τον γιο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα .
Αλλο προβλημα πεφτουν στον δυνατο αερα , δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου δεντρα να πεφτουν τοσο ευκολα .Αλλο οι ριζες
ειναι επιφανειακες και μου εχουν καταστρεψει ολο τον κηπο δεν φυτρωνει τιποτα φτανουν και 10μ μακρυα και επιφανειακα. Αλλο τα φυλλα του που πεφτουν ειναι σαν τις πευκοβελονες απο κατω και γυρω δεν φυτρωνει τιποτα τοξικο . Θελει συνεχεια νερο γιατι ξεραινεται . Αρωστιες οτι θες ραντιζουμε λεει ,τι ναραντισω 6 ,8 ,10 μετρα ψηλο σε κατοικημενη περιοχη κιολας με δηλητηρια . Ισως μονο σαν φραχτης στα 2 μετρα με συνεχες ποτισμα και κλαδεμα .Επισης νερο το καλοκαιρι λενε 3 φορες την βδομαδα αν το κανω πρεπει να πληρωσω 2000ε για νερο.
Λενε οτι τα αριζονα οτι ειναι πιο ανθεκτικα , ειναι πανεμορφα τα ατιμα μεχρι 3 μετρα υψος , απο κει και περα οπως και τα λειλαντ. Εγω σε καθε ενα που πεφτει ξεραινεται φυτευω λιγκουστρα τωρα , αλλα δεν τα βλεπω να τραβανε .
Μιση μερα εφαγα προχθες για να βγαλω την ριζα απο ενα που ειχε ξεραθει με τρακτερ ετσι ;
Θελω να βαλω κατι φραουλες αλλα θα μου τις φανε τα σαλιγκαρια ,πρεπει να ριξω δηλητηριο αλλα μετα δεν θα τρωγονται οι φραουλες . Γιατι τα παλια τα χρονια δεν τις τρωγανε ; επειδη ηταν ντοπιες ποικιλιες; θυμαμαι οτι δεν ηταν γλυκες ηταν καπως ξυνες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#642562 Να πω λιγουστρα που ειναι θαμνοειδές κι οχι δεντρο τυπου κυπαρισοειδους...
Ειναι παμφθυνα στην αγορά, θελουν στην αρχή συχνό και κοντό κουρεμα για να πυκν'ωσουν και οταν παρει φορα μεγαλωνει γρηγορα
ειναι ελαχιστα φυλλοβολο
κουρευοντε ευκολα με μπορντουροψαλιδο εκτός αν σου φυγουν οποτε θελει πριονι
μηδεν αναγκη φαρμακων κ.λ.π.
μονο λιπασματακι...
ε ναι κι ενα σχετικό πότισμα....
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#642567 Παιδια κανενα δεντρο για κηπο? Οσο πιο μεγαλο γινεται με τη λιγοτερη δυνατη "βρωμια"?

Σε γενικες γραμμες ενδεικνυται φυλλοβολο ή αειθαλες?
Άβαταρ μέλους
By otso
George_Prix έγραψε:Παιδια κανενα δεντρο για κηπο? Οσο πιο μεγαλο γινεται με τη λιγοτερη δυνατη "βρωμια"?

Τζιτζιφιά
https://m.eirinika.gr/article/166960/tz ... kai-sidiro
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
otso έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παιδια κανενα δεντρο για κηπο? Οσο πιο μεγαλο γινεται με τη λιγοτερη δυνατη "βρωμια"?

Τζιτζιφιά
https://m.eirinika.gr/article/166960/tz ... kai-sidiro

Σε ομορφια ωραιο ειναι. Αλλα τωρα που διαβαζω δεξια κι αριστερα, βλεπω οτι οι περισσοτεροι προτεινουν ακαρπα για κηπο γιατι αλλιως παιζει βρωμια. Ειμαι ψιλοασχετος αλλα εχει λογικη!

Και κατι αλλο που με νοιαζει ειναι να ειναι ψηλο, δηλαδη τα πρωτα κλαδια να ξεκινανε τουλαχιστον πανω απο τα 2 - 2.5 μετρα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1

Μουριά αρσενική άκαρπη.
Ανθεκτική, μεγαλώνει γρήγορα, δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Η ρίζα αναπτύσσεται κάθετα και δεν κάνει ζημιές.
Φυλλοβόλο, αν σε ενδιαφέρει το σημείο το χειμώνα να δέχεται ήλιο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ArrowsFA1 έγραψε:

Μουριά αρσενική άκαρπη.
Ανθεκτική, μεγαλώνει γρήγορα, δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Η ρίζα αναπτύσσεται κάθετα και δεν κάνει ζημιές.
Φυλλοβόλο, αν σε ενδιαφέρει το σημείο το χειμώνα να δέχεται ήλιο.

Σουπερ δειχνει!

Σε γενικες γραμμες αν δεν κανω λαθος και στα αειθαλη πεφτουν τα φυλλα ολο το χρονο σιγα σιγα και βγαζουν αλλα. Συνολικα πιο λατρα στο καθαρισμα ποια ειναι? Γιατι να πω την αληθεια αλλος εχει αναλαβει τον κηπο και δε θελω να τον σκισουμε τον ανθρωπο...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#642594 σαφώς και τα αειθαλή ρίχνουν φύλλα, και βγάζουν άλλα νεώτερα σε αντικατάσταση. Τα αειθαλή ρίχνουν από λίγα όλον το χρόνο, τα φυλλοβόλα ρίχνουν τα άνθη την άνοιξη και τα φύλλα το φθινόπωρο.
όλα θέλουν φροντίδα, εξαρτάται τι θέλετε, αν μιλάμε για 1 δέντρο δεν βλέπω μεγάλυ διαφορά.

αν θες αειθαλές θα πρότεινα μια κουκουναριά (stone pine)...προσοχή όμως οι ρίζες είναι αρκετά επεκτατικές. θα έχετε να μαζεύετε τις πευκοβελόνες, αλλά είναι εύκολη διαδικασία και δεν χρειάζεται πιο συχνά από μία φορά το μήνα. Θα τρώτε και κουκουνάρια τσάμπα...
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Θελω να βαλω κατι φραουλες αλλα θα μου τις φανε τα σαλιγκαρια ,πρεπει να ριξω δηλητηριο αλλα μετα δεν θα τρωγονται οι φραουλες . Γιατι τα παλια τα χρονια δεν τις τρωγανε ; επειδη ηταν ντοπιες ποικιλιες; θυμαμαι οτι δεν ηταν γλυκες ηταν καπως ξυνες.

Παρε χοντρή σωλήνα, κόψτην ση μέση, κανε και κανα δυο τρυπύλες κατω, γεμισε την με χωμα και βαλε εκει τις φραουλιες. Αραιά αρχικα γιατι γίνονται πολλές.

Τις κρεμας και δε σε ενοχλεί κανένα ζωύφιο
οριζόντια όμως, οχι κάθετα
να μερικές ιδεες
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
#642625 bebes πολυ ωραια ιδεα και ευχαριστω , ακου ομως
τσιμεντο κατω , τραπεζι το παλιο των ουζερι μεταλλικο και πανω γλαστρακια με φραουλιες , ε χθες βρηκα σαλιγκαρο κατω απο φυλλο ειχε φαει το μισο .Σημερα δεν πηγα να δω .
Τωρα που εβαλες αυτο το κολπο σαν να θυμαμαι γλαστρες κρεμασμενες απο ψηλα καπου.
Χθες μπολιασα κληματαριες 50 ετων , αφησα και παλια κλαδια , ειμαι περιεργος στην ιδια θα εχω τρεις διαφορετικες ποικιλιες σταφυλια;
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:bebes πολυ ωραια ιδεα και ευχαριστω , ακου ομως
τσιμεντο κατω , τραπεζι το παλιο των ουζερι μεταλλικο και πανω γλαστρακια με φραουλιες , ε χθες βρηκα σαλιγκαρο κατω απο φυλλο ειχε φαει το μισο .Σημερα δεν πηγα να δω .
Τωρα που εβαλες αυτο το κολπο σαν να θυμαμαι γλαστρες κρεμασμενες απο ψηλα καπου.
Χθες μπολιασα κληματαριες 50 ετων , αφησα και παλια κλαδια , ειμαι περιεργος στην ιδια θα εχω τρεις διαφορετικες ποικιλιες σταφυλια;

υπάρχει δόλωμα για τα σαλιγκάρια, τρωνε και τεζαρουν. Δεν επηρεάζονται οι φράουλες.

Στην κληματαριά κάθε κλώνος θα βγάλει την ποικιλία που έβαλες