Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Anonymous Founder έγραψε:
pro έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ερωτήσεις:
1. Υπάρχουν αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα (βλέπεις, δεν το λέω μαξιλάρι), ναι ή όχι;
2. Δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με φόρους που πληρώσαμε εμείς, και δάνεια, ναι ή όχι;
3. Αν υπάρχουν, να τα χρησιμοποιήσουμε, ναι ή όχι;
4. Αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη, θεωρείς πιθανό να χρησιμοποιηθούν τους επόμενους μήνες, ναι ή όχι;

Ναι, ναι, ναι και ναι.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι ποια είναι η ένσταση. Το ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει μαξιλάρι; Οκ, κίτρινη κάρτα. Το ότι ο κόσμος δεν αναγνωρίζει την σωστή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα, αλλά ας συμφωνήσουμε κι ας δώσουμε και μια κίτρινη στον κόσμο.
Το ερώτημα είναι, που διαφωνούμε με την παρούσα πολιτική. Γιατί διαβάζω από τα ίδια άτομα να διαμαρτύρονται οτι τα 800αρια είναι λιγα και δίνονται σε λιγους και ταυτοχρονα να διαμαρτυρονται γιατι τρωμε το μαξιλαρι. Και μην αρχισουμε την κουβεντα για τα 11Μ στα καναλια - ας συμφωνησουμε οτι ειναι χαριστικα, αλλα ταυτοχρονα ειναι σταγονα στον ωκεανο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρον αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: αφού δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στο υγειονομικό (γιατί και άκομψο είναι και αντικειμενικά έχουμε καλά αποτελέσματα), έχει ξεκινήσει αντιπολίτευση στο οικονομικό σκέλος, η οποία όμως κατά τη γνώμη μου δεν έχει συγκεκριμένη στόχευση και στρατηγική - πιθανότατα γιατί είναι βιαστική και γιατί υπάρχουν διαφορετικές τάσεις μέσα στο κόμμα. Το αποτέλεσμα είναι να ακούγεται μόνο ένας θόρυβος, ο οποίος στην παρούσα φάση αφήνει τον πολύ κόσμο παγερά αδιάφορο και αυτό μπερδεύει ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικά, όταν το σοβαρό πανηγύρι αρχίσει, τα σοβαρά επιχειρήματα θα πληθύνουν και το παιχνίδι πιθανότατα θα αλλάξει.

Εμένα με ενδιαφέρει να αποδεχτούμε τα γεγονότα πρώτα και κατόπιν να δούμε που πάμε.
Όπως βλέπεις, κάποιοι άνθρωποι, δυσκολεύονται ν'αποδεχτούν ακόμη και αυτά, απλά γιατί δεν τους αρέσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή, είναι σαν να μην υπάρχει. Σαν κυβέρνηση, στην οικονομία, το μνημόνιό τους το εφάρμοσαν πάντα εντός των στόχων και με υπερπλεονάσματα. Μόνον αυτοί το κατάφεραν αυτό, ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι επόμενοι. Προφανώς και διαφωνώ με την πολιτική τους, και θεωρώ πως ουδέποτε έπρεπε να είχαν κάνει την κωλοτούμπα και να συμφωνούσαν στο μνημόνιο αυτό, κρίνω μονάχα την εφαρμογή του.
Τώρα, η σημερινή κυβέρνηση θα κριθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν μπορεί να ρίξει τίποτε στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και να προσπαθούν τα φιλικά σε αυτήν ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν της παρέδωσε καμμένη γη, ίσα-ίσα, όλοι συγχαρητήρια τους έδιναν για την πολιτική τους στην οικονομία και άφησε και το ταμείο γεμάτο (προφανώς και ήταν δικά μας λεφτά και αυτά, δεν λέω πως βγήκαν από την τσέπη του Τσίπρα...).

Τα δύσκολα (σε ό,τι αφορά την οικονομία) είναι μπροστά.

Και ένα τελευταίο σχόλιο: τα 11 μύρια, είναι σταγόνα στον ωκεανό μεν, αλλά ανήθικη σταγόνα. Γιατί εξαγοράζει στήριξη από την πίσω πόρτα.
Επίσης, έχεις καταλάβει τι έχει γίνει με τα κουπόνια των επιστημόνων; Γιατί και εκεί μιλάμε για τρομακτικό φαγοπότι σε ημετέρους με ΚΕΚ. Η φασούλα αυτή είναι 180 εκατομμύρια, φαντάζομαι δεν είναι κι αυτά ψίχουλα...
:s_biggrin

Στα μάτια του προ όλα εινα ψίχουλα γιατί έρχεται ούτως η άλλως Αρμαγεδώνας και ό,τι και να κάνουμε ειναι δώρον άδωρον. Ετσι σιγά σιγά τα ποσά θα μεγαλώνουν, γιατί άλλωστε να μείνουμε μόνο στα vouchers, αύριο θα βρούμε κάτι καλύτερο :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν απάντησες στα 4 ερωτήματα πάντως... :)
Εγώ; Γιατί;

Αυτό με τα επιδόματα μου το είπαν πολλοί γνωστοί που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και απλά έγραψα μια διαπίστωση από την καθημερινότητα. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος όσο τρέχει χρημα.

Δεν είναι υποχρεωτικό ν'απαντήσεις. Δεν βλέπω γιατί όχι όμως...
Τα επιδόματα δεν τα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και ο Κούλης ήθελε να τα κόψει; Εγώ νόμιζα πως ήταν κατά, ή όχι;
Εσύ είσαι υπέρ των επιδομάτων;

Προφανώς ο κόσμος όσο υπάρχουν λεφτά είναι χαρούμενος, μέχρι πότε λες να φτάνουν τα λεφτά; Θα δώσει και σε μας τίποτε, ή πάλι στην απέξω;
Φοβάμαι μήπως τελικά κάποια στιγμή πουν λεφτά γιοκ. Εδώ τάμπλετ υποσχέθηκαν στον κόσμο και τα πήραν πίσω, ο άλλος δεν μπορούσε να διαβάσει τα παιδιά του... :s_sad

Μακάρι να τα πάνε καλά και να δώσουν λεφτά σε όλους! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Είναι απείρως καλύτερο να κάνεις κριτική σε μια συμφωνία διαμηνυοντας ταυτόχρονα ότι θα τη σεβαστεις(το κράτος έχει συνεχεια), παρά να λες προς όλους ότι θα τα σκίσεις όλα.

Καλά, τώρα σοβαρά; Ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Η κριτική ήταν μόνον για εσωτερική κατανάλωση, είναι βέβαιο πως ο Κούλης ευχαριστούσε την καλή του τύχη που η υπογραφή έτυχε σε άλλον, παρόλο που η συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που διαπραγματευόταν η... αδερφή του.
:s_sarcastic
Αλλά ΟΚ, αφού το βλέπεις έτσι, δεν θέλω να στο χαλάσω. Σοβαρή κριτική λοιπόν! :s_dunno
Hellenic tifosi έγραψε:Εγώ ως υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπων ποτέ δεν ανησύχησα ότι θα ξεφτιλιστουμε, γιατί πολύ απλά ήταν σαφές ότι θα γίνει σεβαστή. Αντιθέτως, περάσαμε μήνες ολόκληρους μέχρι να τρακαρει ο Τσίπρας στον τοίχο που λέγεται "πραγματικότητα"(και τελικά να τα πάει βέβαια πολύ καλά στη συνεχεια).

Μα δεν υπήρχε περίπτωση να μην την σεβαστούμε. Δεν ήταν ποτέ στο χέρι του Κούλη αν θα την σεβαστούμε ή όχι, έτσι είναι οι διεθνείς συμφωνίες. Αλίμονο αν επέλεγε ο οποιοσδήποτε Κούλης, να πάει κόντρα σε όλους. Ήταν οι μήνες αυτοί λιγότεροι από το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του Τσίπρα; Νομίζω πως όχι, πάνω κάτω οι ίδιοι. Αλλά προφανώς δεν συγκρίνονται κι όλας (γιατί τα συγκρίνεις άραγε, μην τυχόν και φανεί κακός ο Κούλης, όταν υπάρχει ακόμη χειρότερος Τσίπρας; Ή μήπως γιατί πρέπει να κρατάμε ίσες αποστάσεις σε κάθε περίπτωση; :s_dunno )
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#641988 Μα είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης άναβε λαμπάδες μην τυχόν και δεν περάσουν οι Πρέσπες, απλά ήθελε να καρπωθεί το εσωτερικό πολιτικό όφελος. Επί του αποτελέσματος ομως ειναι ΠΟΛΥ καλύτερα να λες προς τους εξω "θα σεβαστώ" με το "γκοου μπακ, θα σκίσω τα μνημόνια". Ο Τσίπρας τις εκλογές του 2015 θα τις κέρδιζε ΟΠΩΣ και να 'χει - αν τις κέρδιζε χωρίς να απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα τα πράγματα θα ήταν μάλλον καλύτερα.

Καμία απολύτως πρεμούρα δεν εχω με το Μητσοτάκη, έχω μάλιστα πολλάκις γράψει ότι θεωρώ ότι ηταν καλή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά είναι αστείο να κατηγορείται ο Μητσοτάκης για πράγματα που ο Τσίπρας έχει κανει στο πολλαπλάσιο (και πολύ πιο επιζήμιο μάλιστα όταν έγιναν).

Όλα αυτά βέβαια τώρα είναι περσινά ξινά σταφύλια.
Τελευταία επεξεργασία από Hellenic tifosi και 17 Απρ 2020, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#641990 Άρα όλα καλά, και στην εξωτερική πολιτικη, και στην διαχείριση του ιού. Το οικονομικό που αφορά και όλη την Ευρώπη θα βρεθούν λεφτά σίγουρα, γιατί φαληρισμενα κράτη τι γερμανικά προϊόντα να αγοράσουν,.... Τσιπικα θα τη βγάλουμε αλλά οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα...
Απλά στην USA, στις μικρομεσαίες θα μοιράσουν 500 δις, ως δάνεια διπλάσια του τζίρου αντίστοιχης περιόδου περισυ, που εφ όσον ξαναπροσλαβουν το προσωπικό που είχαν πριν, θα γίνει επιδότηση,! Έτσι θα ρίξουν ρευστό στην αγορά και θα μειώσουν και την ανεργία γρήγορα. Αλλά εμείς η ΕΕ ξέρουμε καλύτερα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By pro
Anonymous Founder έγραψε:
Επίσης, έχεις καταλάβει τι έχει γίνει με τα κουπόνια των επιστημόνων; Γιατί και εκεί μιλάμε για τρομακτικό φαγοπότι σε ημετέρους με ΚΕΚ.

Ομολογω οτι δεν το ξερω το θεμα. Δεν μου αρεσει εξ αρχής σαν ιδέα, για πολλούς λόγους.

junior gt έγραψε:
Κατ'αρχην η δεύτερη κίτρινη είναι κόκκινη.
Γιατί πολύ κίτρινη ρίχνεις αλλά κόκκινη δε βλέπω....
Γαύρος?

Ο Σύριζα και πολύ καλά πραττει δεν κάνει αντιπολίτευση τώρα.
Σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία η οποία σε παρόμοιες στιγμές έκανε αντιπολιτευση στα όρια της προδοσιας:

Για το πρώτο, γάβρος θα ήμουν αν με 2 κίτρινες σε διαφορετικούς παίκτες έβγαζα κόκκινη. Γιατι την πρώτη την πηρε η κυβέρνηση, την δεύτερη ο κόσμος. Εκτός αν περιμένεις την δεύτερη (για αναγνώριση του έργου του ΣΥΡΙΖΑ) να την πάρει η ΝΔ. Βέβαια δεν ξέρω που έχεις δει ένα κόμμα να λέει τι καλά που τα έκανε όλα ένα άλλο, αλλά οκ, ΑΕΚ είσαι, άλλη εντελώς κατάσταση.

Για το δεύτερο σου απάντησαν άλλοι.

rx8_drifter έγραψε:
Στα μάτια του προ όλα εινα ψίχουλα γιατί έρχεται ούτως η άλλως Αρμαγεδώνας και ό,τι και να κάνουμε ειναι δώρον άδωρον.

Ούτε όλα είναι ψίχουλα, ούτε ότι και να κάνουμε είναι δώρον άδωρον. Τα 11Μ όμως είναι ένα μικρό ποσό και η κρίση που έρχεται είναι τεράστια. Όποιος νομίζει ότι με ένα άλλο μίγμα πολιτικής (για να θυμηθώ μια ψυχή) και το μαξιλαράκι του ΣΥΡΙΖΑ θα την περνούσαμε ατσαλάκωτοι, μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Λογικά έρχεται βαρύ μνημόνιο (μ αυτό ή με άλλο όνομα). Υπ αυτη την έννοια, ίσως να ήταν καλύτερα να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οπως λέει και ο ΗΦι, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμοσε το μνημόνιο καλύτερα και πιστότερα από κάθε άλλον. Ισως να έχει και δίκιο, όμως αμφιβάλλω αν αυτό το παράσημο το δέχεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#642001 Τα λεφτά για την επιμόρφωση ήταν ΕΣΠΑ και θα γύριζαν πίσω. Στο επόμενο δίμηνο θα δώσουν κανονικό 800αρι. Δεν έπρεπε?? Έχετε αλλη λυση να μείνουν εδώ και να μοιραστούν αλλιως,? Πέστε την.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν απάντησες στα 4 ερωτήματα πάντως... :)
Εγώ; Γιατί;

πρεπει να απαντησεις,γιατι εκανες παραθεση το κειμενο του.Οπως εκανες και σε μενα.
Ειπαμε τις σαχλες σου,μπορεις να τις γραφεις,χωρις να κανεις παραθεση το ποστ καποιου αλλου.

GTS έγραψε:Αυτό με τα επιδόματα μου το είπαν πολλοί γνωστοί που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και απλά έγραψα μια διαπίστωση από την καθημερινότητα. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος όσο τρέχει χρημα.

ελα ρε συ,μονο συριζα ειχαν ψηφισει ''πολλοι γνωστοι σου'' που πηραν επιδοματα?
κανενας γωστος σου που ψηφισε ΝΔ δεν πηρε επιδομα/διορισμο/ρουσφετι?
Για κοιτα ρε κατι διαπιστωσεις που μπορει να κανει καποιος στη καθημερινοτητα του. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
224v έγραψε:Τα λεφτά για την επιμόρφωση ήταν ΕΣΠΑ και θα γύριζαν πίσω. Στο επόμενο δίμηνο θα δώσουν κανονικό 800αρι. Δεν έπρεπε?? Έχετε αλλη λυση να μείνουν εδώ και να μοιραστούν αλλιως,? Πέστε την.

< Note >

Ναι αμέ, Παίρνει 600€ ο επιστήμονας, και 400 € το ΚΕΚ, για να σερβίρει έτοιμη κονσέρβα ερωτήσεων. Εγώ θα έδινα 900€ στον επιστήμονα και το πολύ 100€ στο ΚΕΚ. Και πάρα πολλά είναι, αν σκεφτείς τι δίνουν σαν "επιμόρφωση".

Αλλά προφανώς, αν κάνανε αυτό, δεν θα ήταν πολύ happy τα φιλαράκια μας των ΚΕΚ.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#642013 1) Για την ακρίβεια, παίρνει 600 € ο επιστήμονας, 400 € το ΚΕΚ, και 30 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται οι έξι (6) [!] εταιρείες που κατασκεύασαν το υλικό και την πλατφόρμα (και για τις οποίες, αν ψάξει κανείς τα στοιχεία τους στο ΓΕΜΗ, βρίσκει ενδιαφέρουσες συμπτώσεις).

2) Βλέπω ότι η γελοιότητα του εγχειρήματος έφτασε ακόμη και σε συστημικά ΜΜΕ (!). Φανταστείτε...
https://www.in.gr/2020/04/17/apopsi/vou ... eloiotita/

3) Δεν είναι ακριβές ότι τα λεφτά για τα βάουτσερ (άκα βρούτσερ :lol: ) είναι ΕΣΠΑ παρότι έτσι το παρουσίασαν. Αν διαβάσετε την πρόσκληση (σελ. 4), λέει ρητά:
Η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ Ε034 κωδικός έργου 50548764) και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές ενέργειες, από το Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
https://elearning.yeka.gr/(S(xaauj5faefj1fdn2pbzgjre0))/PROSKLHSH.pdf

Κοινώς ΕΣΠΑ θα είναι μόνον αν πείσουμε την ΕΕ ότι αξίζει να είναι.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 17 Απρ 2020, 20:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
ArrowsFA1 έγραψε:1) Για την ακρίβεια, παίρνει 600 € ο επιστήμονας, 400 € το ΚΕΚ, και 30 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται οι έξι (6) [!] εταιρείες που κατασκεύασαν το υλικό και την πλατφόρμα (και για τις οποίες, αν ψάξει κανείς τα στοιχεία τους στο ΓΕΜΗ, βρίσκει ενδιαφέρουσες συμπτώσεις).

2) Βλέπω ότι η γελοιότητα του εγχειρήματος έφτασε ακόμη και σε συστημικά ΜΜΕ (!). Φανταστείτε...
https://www.in.gr/2020/04/17/apopsi/vou ... eloiotita/

3) Δεν είναι ακριβές ότι τα λεφτά για τα βάουτσερ (άκα βρούτσερ :lol: ) είναι ΕΣΠΑ παρότι έτσι το παρουσίασαν. Αν διαβάσετε την πρόσκληση (σελ. 4), λέει ρητά:
Η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ Ε034 κωδικός έργου 50548764) και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές ενέργειες, από το Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
https://elearning.yeka.gr/(S(xaauj5faefj1fdn2pbzgjre0))/PROSKLHSH.pdf

Κοινώς ΕΣΠΑ θα είναι μόνον αν πείσουμε την ΕΕ ότι αξίζει να είναι.

Ω, για δες! :lol:

:s_mad

Κοίτα που τελικά δεν ήταν άλλων τα λεφτά και έπρεπε να τα φάμε, τρώμε από τα δικά μας!
Γίνεται όλο και καλύτερο!
:lipsealed: :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#642036 Εικόνα
Εικόνα

ArrowsFA1 έγραψε:1) Για την ακρίβεια, παίρνει 600 € ο επιστήμονας, 400 € το ΚΕΚ,

Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, το ΚΕΚ παίρνει 420 ευρώ ανά τηλεκατευθυνόμενο επιστήμονα, 20 ευρώ με την ενεργοποίηση του βάουτσερ και τα υπόλοιπα 400 ευρώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης. Στην περίπτωση που ο επιστήμονας δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης ως προς τον τρόπο αύξησης followers του στο instragram, το ποσό της αμοιβής του ΚΕΚ μειώνεται αναλογικά ως προς τις ώρες που δεν υλοποιήθηκαν (β΄ δόση των 400 ευρώ για το ΚΕΚ).
Σε αυτό το στάδιο θα έχουμε και την κορύφωση της γελοιότητας του εγχειρήματος ως προς τη μεθόδευση από πλευράς ΚΕΚ για συμπλήρωση των 100 ωρών (αυτο)εξευτελισμού του επιστήμονα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:Ο δανειστής φταίει που ο δανειζόμενος είναι αφερέγγυος ; :hmmm:

Δεν έχεις μία, είσαι περήφανος άεργος με κανένα περιουσιακό στοιχείο. Σου δανείζω 1000 ευρώ. Δεν μου τα δίνεις ποτέ πίσω. Ποιος φταίει; :hmmm:

Εσύ αν μου δάνειζες ένα σημαντικό ποσό, δεν θα έκανες μία στοιχειώδη έρευνα για το αν μπορώ να στο ξεπληρώσω;; Αν έχω εισοδήματα που θα μου επιτρέπουν την αποπληρωμή πχ... :hmmm: Αν πρέπει κάθε μήνα να σου πληρώνω 2Κ και ο μισθός μου είναι 1,5Κ θα μου δάνειζες; :hmmm:

Δεν θα έλεγες λοιπόν ότι έχει μία ευθύνη και ο δανειστής; :hmmm: