< Note 6 >
2006 Fiat Panda 1.2 4x4 Climbing LPG off road animal
gianik έγραψε:Δεν ειμαι σχετικός , αλλά το ενδεχόμενο έκρηξης λόγω ήλιου παίζει να έχει τις μικρότερες πιθανότητες απ οτιδήποτε άλλο...
Τι να σου πω, αέριο υπό πίεση δεν είναι; αύξηση θερμοκρασίας --> αύξηση όγκου ---> μεγαλύτερη πίεση στα τοιχώματα ----> Kaboom.
Τα φιαλίδια βουτανίου για τα οικιακά γκαζάκια γράφουν πάνω, να μην εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες....
όπως και όλα τα σπρέυ υπό πίεση....χρώματος..κατσαριδοκτόνα...κλπ.
ArrowsFA1 έγραψε:gianik έγραψε:Δεν ειμαι σχετικός , αλλά το ενδεχόμενο έκρηξης λόγω ήλιου παίζει να έχει τις μικρότερες πιθανότητες απ οτιδήποτε άλλο...
Τι να σου πω, αέριο υπό πίεση δεν είναι; αύξηση θερμοκρασίας --> αύξηση όγκου ---> μεγαλύτερη πίεση στα τοιχώματα ----> Kaboom.
Τα φιαλίδια βουτανίου για τα οικιακά γκαζάκια γράφουν πάνω, να μην εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες....
Για αρχή, είναι υγρό μέσα στη μποτίλια.
Μετά υπάρχει χώρος εκτόνωσης, βαλβίδα εκτόνωσης επίσης και χωρίς σπινθήρα δεν θα έχεις πρόβλημα, μόνο αν υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας που υπερβαίνει την δυνατότητα εξισορρόπησης της βαλβίδας.
ArrowsFA1 έγραψε:gianik έγραψε:Δεν ειμαι σχετικός , αλλά το ενδεχόμενο έκρηξης λόγω ήλιου παίζει να έχει τις μικρότερες πιθανότητες απ οτιδήποτε άλλο...
Να μην το έχεις δίπλα σε φωτιά εννοεί όχι στον ήλιο.
< >
When the going gets tough, the tough get going
Δεν σκάει απο τον ήλιο με τίποτα.
Πιο επικίνδυνο (θα έλεγα σε τάξεις μεγέθους) είναι να την συνδέεις/αποσυνδέεις και κάθε φορά να ελέγχεις για διαροές, να βάζεις καινούργια τσιμουχάκια στο στόμιο του ρακόρ, κλπ.
Επόμενη ερώτηση (πραγματικά άσχετου)
τι μέγεθος φιάλης χρειάζεται για να βγάλεις ας πούμε καμιά 10αριά ψησίματα και ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος;
sargus έγραψε:Πάντως τα "εργοστάσια" που τις γεμίζουν είναι κάποια μέρη που έχουν τοίχους αλλά δεν έχουν οροφή και κάθονται μόνιμα εκτεθειμένες οι φιάλες στον ήλιο. Σε ερώτηση μου για το ίδιο πράγμα μου απάντησαν το παραπάνω και ότι η μόνη προφύλαξη που πρέπει να λαμβάνω εγώ είναι να μην την αποθηκεύω σε κλειστό χώρο.
Αυτο, τις εχουν χύμα. Η θερμοκρασια τους αντε να φτασει κανα 60αρι το καλοκαιρι με νταλα ηλιο, αμα εχει μπροστα καποιο προστατευτκο να κανει σκια δεν θα υπαρχει προβλημα.
ArrowsFA1 έγραψε:ΟΚ ευχαριστώ!
Επόμενη ερώτηση (πραγματικά άσχετου)
τι μέγεθος φιάλης χρειάζεται για να βγάλεις ας πούμε καμιά 10αριά ψησίματα και ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος;
Έβγαλα 6 μικρά ψησίματα (2 ατόμων ας πούμε) με 450g γκαζάκι των 5 ευρώ, τελευταίο ήταν προχθές. Προφανώς με μποτίλια είσαι πολύ πολύ χαμηλότερα σε κόστος ανά kg. Εξωτερικές θερμοκρασίες ξέρεις τι είχαμε στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, το καλοκαίρι η κατανάλωση θα είναι λίγο μικρότερη.
Γενικά είναι πολύ βολικές ψησταριές.
< >
https://www.amazon.de/Weber-Digital-Tas ... 766&sr=8-7
πολύ μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα στη μέτρηση.
όποιο κρέας και να έχω πάνω, είτε χοντρό είτε λεπτό, βγαίνει λουκούμι