Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Obelix έγραψε:Για το ροντάρισμα , καλαμάκια κοτόπουλο χειροποίητα δικά μου από φιλέτο μπούτι ( Lidl πρόσφορα +30% περισσότερο προϊόν)

απο το νικ και μονο αλλα περιμενα να δω,διαιτα κανετε? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bebes
Obelix έγραψε:Εικόνα

Σε σχέση με την παλιότερη-μικρότερη με πέτρες λάβας που είχα κάνει ποιο ομοιόμορφο ψήσιμο .
< Note 6 >

Na ρωτησω κατι γιατι με προβληματισε η αναφορα του fokion στα λιπη (δεν εχω δει καν ψησταρια υγραεριου εν δράση)
Το λιπος απο τα ψημενα που πεφτει;
Εχει ειδικο σκαφακι, ή πεφτει και στην πηγη της φωτιας; και αν ισχύει το δευτερο, μετα τι γινεται;
καιγεται ή το καθαριζουμε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#640849 Υπαρχει λιποσυλλεκτης και τα diffuser προστατεύουν και αυτα απο την άμεση επαφή.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#640850 Σκεφτόμουν πως θα το γράψω
Ο λιποσυλλέκτης βγαίνει και καθαρίζεται.

< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#640872 Σε αυτές με τη λαβα πάντως πέφτει πάνω στις μπρικετες και καίγεται... Στο λιποσυλλεκτη, ελάχιστο λίπος φτάνει... Τον καθαρίζω μια φορά τον χρόνο...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#640874 θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή , κάποιος συμφορουμίτης ο οποίος να έχει καλή εμπειρία από τέτοιες ψησταριές να μας πει 2 λόγια , τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά μιας ψησταριάς υγραεριου , τα υπέρ κ τα κατά , προτεινόμενες ψησταριές για κάθε βαλάντιο , κλπ....
Άβαταρ μέλους
By sargus
#640877 Εικόνα

Χθες αναψα τη δική μου πρώτη φορά μετά που την πήρα (κάνα 5μηνο πριν, Χαχαχα)!
Δοκίμασα μερικά πράγματα που είχα πρόχειρα και ενθουσιάστηκα!
Σήμερα το μενού έχει κανονικό ψήσιμο:
Τσιπούρες, λαχανικά και πατάτες!
Gianik έχω ασχοληθεί λίγο τον τελευταίο καιρό οπότε ξέρω κάποια πράγματα αλλά όχι πάρα πολλά. Με χαρά θα βοηθήσω όμως αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο να σου πω.

Καλά ψησιματα Obelix!! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
gianik έγραψε:θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή , κάποιος συμφορουμίτης ο οποίος να έχει καλή εμπειρία από τέτοιες ψησταριές να μας πει 2 λόγια , τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά μιας ψησταριάς υγραεριου , τα υπέρ κ τα κατά , προτεινόμενες ψησταριές για κάθε βαλάντιο , κλπ....
Πρόσεξε πολύ καλά ένα πράγμα μόνο.
Πάρε ψησταριά κανονική, με κάρβουνο.
Άβαταρ μέλους
By skous
#640915 Νομίζω έχουν ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν

Ίσως όχι σε αυτό το θρεντ

< >
Άβαταρ μέλους
By dekouk
mirage έγραψε:Υπαρχει λιποσυλλεκτης και τα diffuser προστατεύουν και αυτα απο την άμεση επαφή.
Ακριβώς όπως είπε ο από πάνω...

Οι καυστήρες έχουν ένα προστατευτικό κ από κάτω το σύστημα συλλογής λίπους.. Εντυπωσιακό τι μαζεύει...

Κ μια φώτο για το γνωστό μέλος υπέρ του φυσικού αερίου

Προτείνω οπωσδήποτε μαντεμένια σχάρα!

Προσοχή να καθαρίζετε το λίπος, έχει τύχει σε γνωστό να πάρει φωτιά... Τους ειδοποιησαν οι γείτονες, αφού είχε αφήσει ανοιχτή την εστία για να καθαρίσει κ έτρωγαν μέσα...
ΕικόναΕικόναΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
gianik έγραψε:θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή , κάποιος συμφορουμίτης ο οποίος να έχει καλή εμπειρία από τέτοιες ψησταριές να μας πει 2 λόγια , τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά μιας ψησταριάς υγραεριου , τα υπέρ κ τα κατά , προτεινόμενες ψησταριές για κάθε βαλάντιο , κλπ....

Πριν 10-11 χρόνια μετακομίζοντας στο διαμέρισμα αγόρασα μία μικρή υγραερίου με δύο καυστήρες και πέτρες λάβας , μέγεθος σαν αυτή που ρώτησε ο bebes πιο πάνω. Όπως ήταν ακόμα και στο min το έκαιγε το κρέας. Έβαλα περισσότερες πέτρες , σήκωσα με μία πατέντα την σχάρα πιο ψηλά και βρήκα τις παραξενιές της και έψηνα καλά. Βέβαια στην μέση είχε πιο πολύ φωτιά όποτε άλλαζα θέση στο κρέας και πετύχαινα το αποτέλεσμα που ήθελα.
Οι πέτρες κρατάνε λίπος που παίρνει φωτιά εύκολα γι αυτό και θέλουν να τις άλλαζεις ανά τακτά διαστήματα.
Το λίπος που έπεφτε πάνω στον καυστήρα τον σάπισε και βγήκε εκτός πριν 2-3 χρόνια. Τον έβγαλα να βρω ανταλλακτικό αλλά όλο το ανέβαλα. Κάτι η διατροφή που κάνουμε με την γυναίκα και τα ψητά είναι στην ημερήσια διάταξη κάτι το πάσχα που θα το περάσουμε στο σπίτι αποφάσισα να την αλλάξω.
Διάλεξα την συγκεκριμένη γιατί ήταν η μεγαλύτερη που μπορούσα να βάλω στο μπαλκόνι, έχει ανοξείδωτους καυστήρες και μαντεμένια σχάρα.
Ήμουν μεταξύ αυτής που πήρα, αυτής της Unimac και αυτής από το Praktiker.
Του Praktiker ήταν δελεαστική η τιμή αλλά δεν χρειάζομαι το μάτι και φοβήθηκα ότι με τον φόρτο εργασίας δεν θα παραλάβω πριν το πάσχα.
Οι άλλες δύο είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά το κατάστημα που πήρα την Bormann δεν είχε μεταφορικά και χρέωση αντικαταβολής οπότε έβγαινε φθηνότερα και από οτι διαπίστωσα μετά ήταν και γρήγοροι στην παράδοση.
Στα της ψησταριάς τώρα. Καλοφτιαγμένη και πολύ στιβαρή , εύκολη στην συναρμολόγηση.
Στο ψήσιμο που έκανα εχτές φαίνεται να έχει καλή κατανομή θερμοκρασίας αλλά θα έχω καλύτερη άποψη όταν ψήσω περισσότερα.
Μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος σε αντίθεση με την προηγούμενη που έκανα πατέντες για να κάνω την δουλειά μου και ίσως κάποιος άλλος να την είχε παρατήσει αμέσως.
Αυτά τα λίγα, ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#641199 Obelix να ρωτήσω, τη μπουκάλα όταν δεν τη χρησιμοποιείς, πού την αποθηκεύεις;
Υπάρχει δυνατότητα αποσύνδεσης;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#641205 Είναι φασαρία να την αποσυνδέσεις. Συνήθως έχουν βάση αποθήκευσης από κάτω. Απαγορεύεται να την αποθηκεύσεις στο υπόγειο γιατί το ειδικό βάρος του προπανίου είναι μεγαλύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα κ μπορεί να παγιδευτεί

< >