Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Και η Neff έχει με ζεολιθο, έχει και το δικό μου.

Και πώς δουλεύει; Τα βγάζει εντελώς στεγνά;
Ναι, δεν ανοίγει αυτόματα η πόρτα πχ όπως σε άλλα, τελειώνει και είναι ζεστά και τελείως στεγνά. Επειδή δε συνήθως μπαίνει σε λειτουργία όταν πάμε για ύπνο το πρωί που το ανοίγω δεν έχω δει ποτέ σταγόνα νερού.

Το πως ακριβώς δουλεύει δεν έκατσα να το ψάξω να πω την αλήθεια, απλά διάβασα στις οδηγίες για ζεολιθο.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#640619 @obelix
καλά ψησίματα :thumbsup:

βάλε και τότε καμμιά φωτό :innocent:
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Και η Neff έχει με ζεολιθο, έχει και το δικό μου.

Και πώς δουλεύει; Τα βγάζει εντελώς στεγνά;
Ναι, δεν ανοίγει αυτόματα η πόρτα πχ όπως σε άλλα, τελειώνει και είναι ζεστά και τελείως στεγνά. Επειδή δε συνήθως μπαίνει σε λειτουργία όταν πάμε για ύπνο το πρωί που το ανοίγω δεν έχω δει ποτέ σταγόνα νερού.

Το πως ακριβώς δουλεύει δεν έκατσα να το ψάξω να πω την αλήθεια, απλά διάβασα στις οδηγίες για ζεολιθο.

< >
Δεν έχει ένα δοχείο που μαζεύει νερό από τον συμπυκωτη??? Και θέλει άδειασμα κάθε τόσο?. Το δικό μου δεν έχει ζεόλιθο σίγουρα, αλλά δεν στάζει υγρό. Έχει αντλιουλα μάλλον και ανεβάζει το νερό στο δοχείο που ανέφερα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#640630 Φεύγει στην αποχέτευση από ότι καταλαβαίνω, δοχεία κλπ δεν έχει.

Αυτό είναι, S517 σειρά για τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος.

https://www.appliancesdirect.co.uk/p/s5 ... dishwasher

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Obelix έγραψε:Σήμερα παρέλαβα

https://www.electrostudio.gr/product/33 ... y-bbq3000-

Μεγειές + καλά ψησίματα!

Μην πω ότι ψήνομαι κι εγώ

Αλήθεια γιατί το έβαλες στις Λευκές; :lol:

Έχουμε ένα χώρο στην ταράτσα που μπορεί να μπει βάσει καταστατικού χτιστό bbq, αλλά δεν έχει ασχοληθεί κανείς τόσα χρόνια, ειδικά το ανέβα κατέβα θα είναι μανούρα, αν και ωραία φάση να βλέπεις θάλασσα και να σε τρώνε τα κουνούπια παράλληλα.

@dimik έχεις μια ωραία ψησταριά αν θυμάμαι καλά με αυτόματα συστήματα κλπ. Κάτι τέτοιο είναι εύκολο να το παραγγείλεις και να το εγκαταστήσεις χωρίς μαστόρια; Plug and play φάση, άντε να ρίξεις κανά τσιμέντο στην πλάτη και στο πάτωμα.

Αλλιώς καμιά πρόταση για bbq υγραερίου για το μπαλκόνι με οπωσδήποτε εύκολο καθάρισμα εώς 200€
Άβαταρ μέλους
By dimik
#640680 Εδώ είσαι

https://www.amberq.gr/el

Παραγγέλνεις ότι θες και κάνεις τις μαστοριες σου.
Ήταν πολύ εξυπηρετικοί σε μένα και μου έστειλαν σχέδιο με την τρύπα που πρέπει να γίνει για να τοποθετηθεί η ψησταριά με τον μηχανισμό.
Παρτους κι ένα τηλ δεν χάνεις τίποτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#640690 σε υγραεριου ψηνω καμια 10αρια χρονια στο τροχοσπιτο CampingGaz
ναι βολευει. Αναβεις ψηνεις

Ομως αν μπορειτε παρτε μαντεμενιες πλάκες οχι σκαρες... τρεχουν τα λιπη πανω στο καυστηρα και αναφλεγονται.
και αυτο συμβαινει ειτε με πετρες λαβας ειτε με κατι σα τουβλακια που βαζουν ( και καλα ) για διαχυση της θερμοβρασίας
Επισεις μακροπρόθεσμα βουλωνουν οι τρυπες του καυστηρα κ.λ.π. κ.λ.π.

Πρακτικά δεν εχω ποτέ το καπακι κλειστό αρα προσωπικά το θεωρω αχρηστo ισως ομως να οφειλεται στο παραπανω λογο
ενας δευτερος λογος ειναι οτι τα μπιφτεκια ΠΑΝΤΑ μου κολάνε στη σκαρα και δυαλυονται....
Άβαταρ μέλους
By 224v
fokion έγραψε:σε υγραεριου ψηνω καμια 10αρια χρονια στο τροχοσπιτο CampingGaz
ναι βολευει. Αναβεις ψηνεις

Ομως αν μπορειτε παρτε μαντεμενιες πλάκες οχι σκαρες... τρεχουν τα λιπη πανω στο καυστηρα και αναφλεγονται.
και αυτο συμβαινει ειτε με πετρες λαβας ειτε με κατι σα τουβλακια που βαζουν ( και καλα ) για διαχυση της θερμοβρασίας
Επισεις μακροπρόθεσμα βουλωνουν οι τρυπες του καυστηρα κ.λ.π. κ.λ.π.

Πρακτικά δεν εχω ποτέ το καπακι κλειστό αρα προσωπικά το θεωρω αχρηστo ισως ομως να οφειλεται στο παραπανω λογο
ενας δευτερος λογος ειναι οτι τα μπιφτεκια ΠΑΝΤΑ μου κολάνε στη σκαρα και δυαλυονται....
Όταν μου σάπισε το μπεκ σε κάτι τέτοιο που λες με μπουκάλα όμως γκαζιού μεγάλη, το αντικατέστησα με ανοξείδωτο, και δουλεύει μια χαρά άξιζε το κόστος περίπου 40 ευρώ. Την έχω πάρει αρχές 90...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#640700 Μαστορα το εφτιαξες εσυ το ανοξείδωτο??? :) :) Σε πειραζω προφανως...
καλα κι εγω ενα 30αρι το πηρα αλλα δε νομιζω θα ταιριαζε απο αλλη εταιρεία.... ( αποσταση των 2 εισοδων αεριου απο τους διακόπτες)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#640705 Νομίζω ότι είναι στάνταρ αυτά. Ίσως να του είχα πει το μοντέλο και το έφτιαξε σε σωστή διάσταση. Την αλλαγή την έκανα εγώ στο σπίτι και ήρθε και δούλεψε σωστά. Μόνο οι αποστάσεις στους διακόπτες ήθελαν προσοχή ώστε να κάνουν καλή καύση με μπλε φλόγα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
fokion έγραψε:ενας δευτερος λογος ειναι οτι τα μπιφτεκια ΠΑΝΤΑ μου κολάνε στη σκαρα και δυαλυονται....

Ένα πέρασμα με λάδι, δεν χρειάζεται πολύ, πριν να ακουμπήσεις τα μπιφτέκια και θα σωθείς λογικά.

Ένα άλλο τρικ είναι να τα ακουμπήσεις για 1-2 δευτερόλεπτα και να τα σηκώσεις, επαναλαμβανόμενα. Το κρέας πιάνει τη θερμοκρασία και δεν κολλάει αμέσως αλλά το κυριότερο είναι ότι η σχάρα λιπαίνεται τόσο όσο χρειάζεται για να μην γραπώσει το κρέας και δεν το αφήνει.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
gianik έγραψε:@obelix
καλά ψησίματα

βάλε και τότε καμμιά φωτό :innocent:
Για το ροντάρισμα , καλαμάκια κοτόπουλο χειροποίητα δικά μου από φιλέτο μπούτι ( Lidl πρόσφορα +30% περισσότερο προϊόν).ΕικόναΕικόναΕικόνα

Σε σχέση με την παλιότερη-μικρότερη με πέτρες λάβας που είχα κάνει ποιο ομοιόμορφο ψήσιμο .
< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#640793 Ωραιες πατατουλες!!
Αν και το νικ σου μου θυμιζει Χαλκιδικη :inlove: