Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#634844 To τηλεχειριστήριο θα είναι bluetooth. Γνώμη μου, δεν αξίζει αυτή η λύση.
Έχω αρκετά φωτιστικα που υποστηρίζουν bluetooth, app και integration με Alexa. Αυτό που χρησιμοποιώ συνήθως είναι το τελευταίο, όπως και το app. Με Bluetooth έχω και τηλεκοντρόλ αλλά και διακόπτη με dimmer. Πιο συχνά από τα δύο, χρησιμοποιείται ο διακόπτης. Αλλά κι αυτός λιγότερο συχνά εννοείται από τους φωνητικές εντολές στην Alexa. Με μια εντολή μπορείς να κλείσεις όλα τα φώτα πχ.
Όσο για το προτεινόμενο gateway, δεν είναι δεσμευτικό να ξέρεις. Το φωτιστικό σου υποστηρίζει Zig.bee πρωτόκολλο και μπορεί να συνδεθεί και με άλλους. Πχ της Samsung το Smartthings, ή άλλα παρόμοια.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#634845 Ευχαριστώ Anonymous Founder για την απάντηση.
Ναι το διάβασα αυτό για τα διάφορα Gateways. Ποιο από τα gateways θα προτείνατε;
Ποια app τελικά θα χρησιμοποιώ; Της Smart friends πχ ή της Paulmann που κάνει τις λάμπες;
Θα με ενδιέφερε σε πρώτη φάση να ρυθμίσω τη λάμπα στα 4000Κ και σε κάποια ένταση που με βολεύει κ να το κάνω αυτό default όπως είπε ο kilomeater. αυτό το κάνει το τηλεχειριστήριο (έχουν δλδ κουμπί για default ;)

To τηλεχειριστήριο είναι το εξής και οι οδηγίες του είναι αυτές :dizzy:
Θα μπορούσαν να γράψουν ένα-δυό λόγια αυτοί στην Paulmann :dizzy:

Φωτιστικό αυτό πήρα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#634855 Με το τηλεχειριστήριο δεν μπορείς να κάνεις ό,τι μπορείς με μια εφαρμογή. Για μένα, μην ασχολείσαι καν, δες τι μπορείς να κάνεις με gateway. Αν σκοπεύεις να αγοράσεις κι άλλα φώτα από αυτή την εταιρεία, ίσως να σκεφτείς και αυτό που σου προτείνουν.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο, γιατί αν και έχω δύο Gateway, και τα δύο, είναι παντελώς ακατάλληλα για την δουλειά σου:
-Το πρώτο είναι της Legrand , αλλά η εφαρμογή της δεν βλέπει συσκευές εκτός του οικοσυστήματός της.
-Το άλλο είναι της Xiaomi, αλλά ενώ βλέπει πολλά, δεν βλέπει τα πάντα και δεν είναι και ακριβώς αξιόπιστο.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει και κάποιο άλλο και δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω με ασφάλεια δυστυχώς. Να υποθέσω δεν έχεις κάποια άλλη έξυπνη συσκευή στο σπίτι; Πχ διακόπτες Legrand, μοτέρ Somfy, λάμπες Philips;
Αν έχεις κινητό Samsung, ίσως να δεις και την πλατφόρμα Smarthings, αν έχεις Apple, δες το Homekit, αλλιώς, ίσως να σκεφτείς και αυτό που σου προτείνουν κι αυτοί.

Με γεια το φωτιστικό!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#634861 Ευχαριστώ πολύ . για τις πληροφορίες!

Ναι δεν έχω κάποια άλλη έξυπνη συσκευή. Το σπίτι έχει μια εγκατάσταση-Αpp για τα φώτα, θέρμανση κ τα ρολά. Τα ρολά δεν τα έχω συνδέσει όμως γιατί έπρεπε να κάνω έξτρα μηνιαία συνδρομή με τον διαχειριστή-πάροχο κ προς το παρόν δε με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα είναι μέσα στο αρχικό Standard πακέτο. Μάλλον ελπίζω σε 3-4 χρόνια να επιστρέψω και να το νοικιάσω το σπίτι, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθώ με λεπτομέρειες.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#634868 Ο όλος έλεγχος είναι με κάποια εφαρμογή και κάτι σαν τάμπλετ; Και λες για συνδρομή, είναι κλειδωμένο σύστημα; Δεν μπορείς να προσθέσεις άλλα φώτα ή κλειδαριές, καφετιέρα, κάμερες κλπ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#634869 Ωραία πατέντα ο διαχειριστής-πάροχος, έτσι βγαίνουν τα λεφτά να ξέρεις! :lol:
Το ίδιο πράγμα μπορεί να το κάνει η Legrand, και μάλιστα μπορεί να γίνει και retrofit σε υπάρχουσα εγκατάσταση. Δεν το λέω για να το κάνεις, αλλά για όσους διαβάζουν και ενδιαφέρονται.
Εγώ έχω την λύση μόνον για πρίζες (μετράει κατανάλωση στο ψυγείο και στο πλυντήριο πιάτων, ίσως κάποια στιγμή να βάλω και στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο για να παρακολουθώ όλες τις ενεργοβόρες συσκευές) και για ρολά. Την ίδια λύση θα βάλω και στις τέντες, όταν βρω χρήματα να βάλω τις τελευταίες! :lol:
Συνολικά, είναι μια πολύ καλή λύση, και πλέον έχουν βγάλει και έξυπνους πίνακες:
https://www.legrandgroup.com/en/news/le ... ia-netatmo

Όλα αυτά τα όμορφα τα κάνει επειδή αγόρασε την Bitcino και κυρίως την Netatmo, που ήταν μια γαλλική startup που ασχολούνταν με smart home:
https://www.bticino.com/living-now/
https://www.netatmo.com/el-gr

Πόσο σου ζήτησαν για τον προτεινόμενο gateway;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:Ο όλος έλεγχος είναι με κάποια εφαρμογή και κάτι σαν τάμπλετ; Και λες για συνδρομή, είναι κλειδωμένο σύστημα; Δεν μπορείς να προσθέσεις άλλα φώτα ή κλειδαριές, καφετιέρα, κάμερες κλπ;

έτσι όπως τα λες είναι. είναι έτοιμο από την εταιρία. έχει ένα πάνελ στην είσοδο για θυροτηλέφωνο κ για θέρμανση σε κάθε δωμάτιο, φώτα κ αποκλεισμό πριζών. Στο standard μπορείς να το έχεις και στο κινητό όσο είσαι στο wlan ή κ στον ΗΥ. Στο premium μπορείς να το ελέγξεις κ εκτός σπιτιού, σου στέλνει email σε περίπτωση κλοπής κτλ.

Καφετιέρες κτλ δε συνδέονται. Αυτό είναι το σύστημα: https://ambihome.com/

Anonymous Founder έγραψε:Πόσο σου ζήτησαν για τον προτεινόμενο gateway;

Η Paulmannπου κάνει τις λάμπες το δίνει στα 129€ στο site, η amazonστα 119€ το απλό για τα φώτα και στα 228€ για φώτα, ρολά, θέρμανση και συναγερμό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#634875 A, μάλιστα! :dizzy:
Βλέπω, δεν αστειεύονται στις τιμές τους!
Όπως τα βλέπω, και μιας και μιλάμε για ένα φωτιστικό μόνον, ίσως τελικά να μην είναι κακή λύση και το τηλεκοντρόλ! Απλώς αυτό δεν είναι smart φωτιστικό πάντως...
Καλά κάνω εγώ κι αγοράζω από τους Κινέζους, δεν έχουν επαφή οι τιμές!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#635003 @Peterpan,
Να προτείνω κάτι; Αν γίνεται βέβαια, δεν ξέρω κιόλας αν θα το δεχτούν.
Αγοράζεις το παρακάτω, που δουλεύει με Wi-Fi και όχι Zigbee. Η Yeelight έχει μπόλικα φωτιστικά, και πολλά έχουν και πολλά κόλπα , αλλά αυτό νομίζω είναι παρόμοιο με το δικό σου.
https://www.banggood.com/Yeelight-YLMB0 ... rehouse=CZ

Επειδή δουλεύει με Wi-Fi δεν χρειάζεσαι gateway και απλώς κατεβάζεις την εφαρμογή της Yeelight (ή της Xiaomi) και θα δουλεύει.
Σου έβαλα το λινκ από το Banggood γιατί έχει αποθήκη στην Τσεχία και θα το έχεις σε λιγότερο από μια εβδομάδα, αν δεν έχουν παραλύσει τα πάντα λόγω του κορονοϊού.

EDIT: Γράψε λάθος, το συγκεκριμένο δεν αλλάζει την θερμοκρασία του λευκού, είναι καρφωμένη στα 5700Κ άρα κάνει μόνον για κουζίνα (και ούτε...).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#635013 Ευχαριστώ πολύ HiFidelity για το ενδιαφέρον.
Μπορώ να το επιστρέψω ακόμη το φωτιστικό, οπότε θα δω το βράδυ με ησυχία (όταν κοιμηθούν τα παιδιά!) τις προτάσεις από τη Yeelight.

Εν τω μεταξύ μόλις έφτασε το τηλεχειριστήριο. Θα δοκιμάσω κ αυτό

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#635029 Πέτρο, κάνε τις δοκιμές σου, αλλά γνώμη μου είναι πως αν θέλεις όντως να ευχαριστηθείς τα έξυπνα φώτα, το τηλεκοντρόλ, δεν είναι λύση. Γιατί κάθε φορά θα το ψάχνεις να το βρεις, οπότε χάνεται και το πλεονέκτημα...
Το φωτιστικό σου, είναι 1600 lumen, άρα, δεν είναι και άσχημο από πλευράς φωτεινότητας, μπορεί να φωτίσει ένα μικρό χώρο. Να ξέρεις πάντως πως αυτή η φωτεινότητα αφορά τα 5700Κ στην θερμοκρασία του λευκού, αν το γυρίσεις στο πιο θερμό 2700Κ, δεν θα είναι τόσο φωτεινό. Είναι 16Watt, επομένως, δεν μπορεί να κάνει θαύματα, μπορεί να φωτίσει δωμάτιο 3x3 μέτρα πχ.

Ανεξάρτητα αν θα το κρατήσεις ή όχι, θα έλεγα αγόρασε κάποιο της Yeelight. Είναι πολύ φθηνά και έχουν όλες τις έξυπνες δυνατότητες, και με το να δουλεύουν με Wi-Fi, κάνουν την εγκατάσταση πολύ εύκολη (και φθηνή). Κάποια υποστηρίζουν και Bluetooth, αλλά όπως σου είπα, εγώ αν και έχω αρκετά, δεν τα χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Μόνον στην κουζίνα έχω ένα ασύρματο dimmer Bluetooth που βολεύει.
https://www.banggood.com/Yeelight-Smart ... rehouse=CZ
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#635082 Λοιπόν . πρόλαβα κ τα έριξα μια ματιά και βρήκα και το site της Yeelight στη Γερμανία.

Βρήκα το παρακάτω Galaxy 480 που μπορεί να ρυθμιστεί όπως βλέπω 200–2200lm, 4000K ± 500K | Βράδυ: 0,1–100lm, 2700K ± 500K . Το Night modus δεν καταλαβαίνω :hmmm: Όπως βλέπω έχει εύρος 2700-5700Κ "Color temperature 2700–5700 K, adjustable" :hmmm: . Το φωτιστικό το θέλω για το μπάνιο.

Στο άλλο μπάνιο έβαλα 5 σποτάκια 4000Κ κ στην αρχή μου φάνηκε σαν την Ανάληψη, αλλά με τον καιρό τα συνήθισα κ μου αρέσουν. Άλλωστε εγώ στα 4000Κ περίπου το θέλω το φως στα μπάνια.

Μάλλον θα πακετάρω το φωτιστικό που έχω πάρει κ το τηλεκοντρόλ χωρίς άλλη σκέψη κ θα παραγγείλω σήμερα το yeelight.
Πως το βλέπεις αυτό που έβαλα? Λογικά κάνει όλα όσα θέλω (ρύθμιση έντασης κ χρώματος).

Σε ευχαριστώ πολύ :s_howdy

Edit: εναλλακτικά αυτό

Τώρα κατάλαβα το night modus. Χαμηλώνουν κ τα lumen βλέπω, όπότε είναι ζεστό φως πολύ χαμηλό για να μην είναι τελείως σκοτάδι...

Πολύ καλά τα yeelight, μάλλον θα πάρω και για το υπόλοιπο σπίτι! :s_howdy

Για το μπάνιο παρήγγειλα ήδη το 480, το βρήκα στα 125€ με δωρεάν μεταφορικά από ένα γνωστό site, σε 2 μέρες θα έρθει λέει :)

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια! Γλίτωσα το Gateway και τον κόπο βασικότερα :s_howdy :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#635105 Καταρχήν, χαίρομαι που θα δοκιμάσεις τα Yeelight, είμαι βέβαιος πως θα σου αρέσουν και δεν θα το μετανιώσεις.
Τώρα, θα πω πως δεν βλέπω το λόγο να τα αγοράσεις από το κατάστημα αυτό, γιατί είναι ακριβότερα. Βέβαια, θα έχεις καλύτερη εγγύηση. Το ζυγίζεις και βλέπεις.
Το Banggood είναι σημαντικά φθηνότερο και αν αγοράσεις από αποθήκη στην Ευρώπη, θα τα έχεις σπίτι σου σε λιγότερο από εβδομάδα. Εγώ έχω αγοράσει τα πάντα από εκεί και το Gearbest, και γενικώς δεν είχα θέματα, εκτός από:
-Το Gearbest έχει καλύτερες τιμές, αλλά δεν είναι έγκυρο με το στοκ του. Μπορεί να κάνει και 1 μήνα να σου στείλει κάτι.
-Το Banggood αν κάτι πάει στραβά, πχ έχει πρόβλημα ένα φωτιστικό, θα σου κάνει μερικό refund γιατί δεν ουσιαστικά δεν κάνει επιστροφές.
Αυτά στα λέω για να τα έχεις υπόψιν σου και εσύ αποφασίζεις. Από μια γρήγορη ματιά, το site της Yeelight είναι γύρω στα 50% ακριβότερο από αυτά που ψώνισα εγώ. Και πάλι βέβαια, οι τιμές δεν είναι κάτι τραγικό.

Πάμε τώρα στα φωτιστικά που έβαλες. Είναι και τα δύο πολύ καλά, αλλά αν το μπάνιο σου δεν είναι τεράστιο, μάλλον είναι πολύ δυνατά.
Συμφωνώ κι εγώ πως στα μπάνια, το λευκό φως είναι καλύτερο από το κίτρινο, κι εγώ στα δικά μου μόνιμα στο λευκό τα έχω. Εγώ έχω βάλει και στο μπάνιο και στο WC αυτό εδώ:
https://www.banggood.com/Yeelight-YLXD0 ... rehouse=CZ
Είναι αρκετά μικρό, αλλά πολύ δυνατό. Το δικό μου WC είναι 1x3m, ενώ το μπάνιο χοντρικά, 2x3m. Και στα δύο είναι μια χαρά. Εγώ τα είχα πάρει 50€ το ένα σε προσφορά.
Τα δικά μου είναι 28 watt, αυτό που έβαλες είναι 32 watt. Αν σου φανεί δυνατό, το αλλάζεις και παίρνεις κάποιο μικρότερο.

Στην κρεβατοκάμαρα έχω το παρακάτω:
https://www.banggood.com/Yeelight-JIAOY ... rehouse=UK
Είναι καταπληκτικό, λόγω του ambient φωτισμού, το Night Mode είναι :inlove: .
Άβαταρ μέλους
By glf
#635860 Σήμερα έκανα το fancoil στο γκαράζ να οδηγείται από ένα Sonoff Dual. Μια επαφή ελέγχει την ηλεκτροβάνα και η άλλη τον ανεμιστήρα.
Στην ουσία παρεκαμψα τελείως τον θερμοστάτη που είχε και δε με βόλευε.
Αυτό που θέλω είναι να ανοίγει το μεσημέρι 3-5 στο οικονομικό όταν εχω σκοπό να κατέβω το απόγευμα για δουλειές.
Τώρα το ελέγχω απο κινητό και tablet αντί να πρέπει να κατέβω.
Και θσ είναι και πρώτης τάξης δοκιμαστικό πεδίο για να κάνω αργότερα ολο το σπίτι έτσι με virtual θερμοστάτες και σενάρια.
Πχ τωρα θα του λεω να μην ανοίξει αν η θερμοκρασία νερών θέρμανσης είναι κάτω απο 40 βαθμούς.

Το έβαλα μάλιστα μέσα στον ηλ πίνακα σε εκτυπωμένη θήκη που πιάνει στη ράγα. Άψογο.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#635866 Bonus photo το προηγούμενο "sonoff" που ελέγχει τις επαφές απο τους θερμοστάτες στο σπίτι και μου δείχνει πιο δωμάτιο είναι ενεργό και παράλληλα διαβάζει modbus το μετρητή ενέργειας.
Εικόνα