Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By leonp
#63497
dimitrisB έγραψε:Με όσα δείχνουν οι γρήγορες ζημιές ακόμα και στις νέες κατασκευές, αν και ειδικές γνώσεις δεν διαθέτω, αλλά οι επιστημονες του επαγγέλματος τις γνωρίζουν, το συμπέρασμά μου είναι :
Ωραία η θεωρία, αλλά επειδή στοιχίζει, δεν εφαρμόζεται. Και αυτή η λέξη "αστοχία", είναι μια υπέροχη δικαιολογία-καραμέλα.

Το "στοιχίζει" είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τον αγοραστή και δεν πρόκειται να πληρώσει παραπάνω για πράγματα που δεν φαίνονται.

Θα πληρώσουν μόνο για πλακάκια, μπανιέρες, πόρτες.
Εδώ οι ίδιοι οι αγοραστές φέρνουν τεχνικούς κλιματισμού να κάνουν προεγκατάσταση και τρυπάνε τις κολώνες περνώντας τις σωληνώσεις πίσω από το γωνιακό σίδερο.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι φαίνεται ωραίο το κλιματιστικό χωρίς σωληνώσεις.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να δώσει παραπάνω λεφτά για τσιμέντο ο κατασκευαστής;
Σημείωση: ο κανονισμός αναφέρει μόνο για μεγαλύτερο πάχος επικάλυψης οπλισμού σε παραθαλάσσιες περιοχές, όχι περισσότερο τσιμέντο.
Τα παραπανίσια λεφτά ακόμα κι αν είναι πενταροδεκάρες δεν υπάρχει περίπτωση να τα πληρώσει ο αγοραστής.



ΥΓ.
Τα παραπάνω ανήκουν σε σενάρια φαντασίας καθώς ο πολυχρονεμένος μας βεζύρης αποφάσισε και κατέστρεψε την οικοδομή και όσους ασχολούνται μ' αυτήν.


Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#63506
leonp έγραψε:Ψωνίζουμε από τον ίδιο μπακάλη με τον παραπάνω και μας παραπλάνησε.

Καλά που μας άνοιξες τα μάτια. :)

Tapatalk

Τόσα χρόνια έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλοί μπακάληδες στην πιάτσα μας και επιβεβαιώνεται και εδώ μέσα οπότε είναι μεγάλη σύμπτωση που ψωνίζετε από τον ίδιο.
Αν θες να μάθεις κάποια πράγματα πέρα από την μπακαλική άκουσέ τα, αν δε θες να....
Άβαταρ μέλους
By leonp
#63519 Επειδή επιμένεις θα μαζέψω τις βλακείες και τις ασχετοσύνες που έγραψες στις τελευταίες σελίδες να τις βλέπουν οι άλλοι συμπυκνωμένες και να γελάνε. :)

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By criuser
#63534 Οι αστοχίες δεν είναι θέμα κόστους , αλλά των συνθηκών κατασκευής , της έλλειψης πιστοποίησης των υλικών και των εργαζομένων και προφανώς λόγω της χειροποίητης διαδικασίας , που όσο και αν την θεωρούν δικαιολογία κάποιοι , είναι πραγματικότητα . Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσες αστοχίες έχουμε στα βιομηχανικά προιόντα που κατασκευάζονται σε εκατομμύρια αντίτυπα σε κλειστούς ελεγχόμενους χώρους και παρ΄ όλες τις ιδανικές συνθήκες , την πιστοποίηση υλικών και εργαζομένων και την τυποποίηση και την χρήση μηχανών και ρομπότ , έχουμε πάλι αστοχίες . Υπάρχουν βέβαια και λάθη και έλλειψη προσοχής , σε ορισμένες δε περιπτώσεις και ψυχολογικά θέματα από τους τοποθετητές . :whistlink:

Στο μέλλον που θα τυπώνουν τα σπίτια οι 3D εκτυπωτές ίσως έχουμε καλύτερα αποτελέσματα , αλλά και εκεί οι αστοχίες δεν θα εκλείψουν .

Ακόμα να θυμίσω ότι και στα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται ΠΡΙΝ ξεκινήσει η παραγωγή , που φτιάχνουν αυτοκίνητα ΠΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ , πριν ξεκινήσει η παραγωγή , έχουμε παιδικές ασθένειες και όλοι λένε μην αγοράζεις καινούργιο μοντέλο τον πρώτο χρόνο παραγωγής του .
Το να μην περιμένουμε τέτοιες παιδικές ασθένειες , σε πράγματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δοκιμαστούν πριν και γίνονται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ , είναι ανέφικτο . Απλά είναι θέμα τύχης και δεν συμβαίνουν πάντα από τους ίδιους ανθρώπους .

Να πω και μερικά παραδείγματα .

Η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου έβγαλε έτοιμους σοβάδες και είχαν προβλήματα προσαρμογής στο κλίμα της χώρας μας και ρηγματώνονταν .

Μεγάλη εταιρεία με κόλλες και στόκους πλακιδίων , είχε βγάλει στην παραγωγή το 2007 μιά παρτίδα στόκων που μετά από 1 χρόνο ξεφλούδιζαν λόγω προφανώς αστοχίας η λάθους . Είχαν όμως τοποθετηθεί σε χιλιάδες τ.μ. δάπεδα και η εταιρεία ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη της , αλλά το θέμα μαθεύτηκε από τις συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών που είχαν τα ίδια προβλήματα .

Πρόσφατα επώνυμη και κυριλέ εταιρεία αυτοκινήτων έβγαλε καινούργιο κινητήρα , ο οποίος περί τα 10000 χλμ έπαιρνε φωτιά και έτσι καθυστέρησε κάποιο καινούργιο μοντέλο να έρθει στην χώρα μας .

Οχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και λαμόγια στον χώρο και λάθη και έλλειψη προσοχής , αλλά η δαιμονοποίηση και ο λαικισμός των μη επαιόντων δεν είναι παραγωγικός .
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#63560 στους λέβητες για θέρμανση με αέριο ξέρουμε κάτι για την εταιρία wiessmann? συγκριτικά με τους λέβητες της vaillant? είναι κ η wiessmann αξιόλογη εταιρία?
βλέπω καλές κριτικές σε τεστς, αλλά δεν την έχω ακουστά...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#63564 Viessman. Μεγαλη και αξιολπγη εταιρεια. Παραμενει υπο οικογενειακη διαχειριση ακομα και σημερα. Απο εκει και περα κοιτας μοντελο για να δεις αν υπαρχουν θεματα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#63566
mirage έγραψε:Viessman. Μεγαλη και αξιολπγη εταιρεια. Παραμενει υπο οικογενειακη διαχειριση ακομα και σημερα. Απο εκει και περα κοιτας μοντελο για να δεις αν υπαρχουν θεματα.

Sent from Corsair's brick

μιράγκε με κοροϊδεύεις με την οικογενειακή? :lol:

επίσης, μήπως ξέρουμε κανέναν μηχανικό στη θεσνικη που να ασχολείται με εγκαταστάσεις θέρμανσης?
αυτός που μέχρι τώρα είχαμε επιλέξει άρχισε να μας τα μασά εδώ κ 7 μέρες ότι θέλει όλα τα λεφτά προστάντζα γιατί είναι ταπί κτλ. κ μου φαίνεται κάπως ύποπτο. μπορεί να κ να είναι εντάξει, καλά λόγια είχα ακούσει. αλλά επειδή τις διαπραγματεύσεις τις κάνει η μάνα μου που είναι εκεί, κάτι μου ξυνίζει... κ μάλιστα δε θέλει να υπογράψει συμφωνητικό...

οπότε ο 2ος τώρα μας λέει για viessmann...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#63568 Οχι ρε σοβαρα μιλω. Τρεις γενιες Viessman την διοικουν και την ελεγχουν. Για το αλλο που ρωτας θα σου στειλω πμ οταν παρω στοχεια επικοινωνιας.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#63580
mirage έγραψε:Οχι ρε σοβαρα μιλω. Τρεις γενιες Viessman την διοικουν και την ελεγχουν. Για το αλλο που ρωτας θα σου στειλω πμ οταν παρω στοχεια επικοινωνιας.

Sent from Corsair's brick

σε ευχαριστώ :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#64452 Σπίτια που χτίστηκαν από εκδίκηση ή παραμένουν ανέπαφα στη μανία της ανάπτυξης
http://www.mixanitouxronou.gr/spitia-po ... anaptixis/
:lol:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#64493
criuser έγραψε:Η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου έβγαλε έτοιμους σοβάδες και είχαν προβλήματα προσαρμογής στο κλίμα της χώρας μας και ρηγματώνονταν .

Μεγάλη εταιρεία με κόλλες και στόκους πλακιδίων , είχε βγάλει στην παραγωγή το 2007 μιά παρτίδα στόκων που μετά από 1 χρόνο ξεφλούδιζαν λόγω προφανώς αστοχίας η λάθους . Είχαν όμως τοποθετηθεί σε χιλιάδες τ.μ. δάπεδα και η εταιρεία ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη της , αλλά το θέμα μαθεύτηκε από τις συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών που είχαν τα ίδια προβλήματα .


Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες;
Άβαταρ μέλους
By criuser
#64536 Επειδή οι ιστορίες είναι χρόνων και σήμερα προφανώς τα εμπορεύματα δεν θα έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι σωστό να αναφερθούν .

Αλλωστε οι εταιρείες του χώρου , κάνουν τιτάνια προσπάθεια , να πετύχουν το ίσο αποτέλεσμα κερδών - ζημιών και να κάνουν ματ στην κρίση ..... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#64537 Γιατι δεν ειναι σωστο να μαθευτει αυτη που

KWSN-Men έγραψε:
criuser έγραψε:Η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου έβγαλε έτοιμους σοβάδες και είχαν προβλήματα προσαρμογής στο κλίμα της χώρας μας και ρηγματώνονταν .

Μεγάλη εταιρεία με κόλλες και στόκους πλακιδίων , είχε βγάλει στην παραγωγή το 2007 μιά παρτίδα στόκων που μετά από 1 χρόνο ξεφλούδιζαν λόγω προφανώς αστοχίας η λάθους . Είχαν όμως τοποθετηθεί σε χιλιάδες τ.μ. δάπεδα και η εταιρεία ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη της , αλλά το θέμα μαθεύτηκε από τις συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών που είχαν τα ίδια προβλήματα .


Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες;
Άβαταρ μέλους
By criuser
#64544 Αν είχες πρόβλημα στον στόκο σε δάπεδο που είχες βάλει εκείνη την εποχή , θα ήσουν από άτυχη παρτίδα . Τώρα δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα .

Αλλά εγώ έγραψα ότι μπορούσα να γράψω . :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#65085
leonp έγραψε:Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται στις οικοδομές δεν περιέχει αρκετό τσιμέντο για να προστατεύσει τον οπλισμό ακόμα κι αν έχεις 3 εκ. επικάλυψη οπλισμού.

Έχει αρκετό τσιμέντο για επαρκή αντοχή αλλά όχι για προστασία οπλισμού.

Μπορείς να παραγγείλεις μπετόν με πολύ τσιμέντο για τα εμφανή μπετόν ώστε να προστατεύεται ο οπλισμός αλλά δεν ξέρω κανέναν που το κάνει.


ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ... ακριβώς αυτά που είχα γράψει πριν μερικές σελίδες...

το σκυρόδεμα είναι από την φύση του υδατοπερατό και χρειάζεται προστασία για α)τον οπλισμό β)την αντίδραση με το διοξείδιο του άνθρακα.... η προστασία πετυχαίνεται με κατάλληλο κονία επιχρίσματος... αυτό για το επίχριστό, γιατί το ανεπίχριστο μεγαλύτερη αναλογία τσιμέντου ...