Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#63385
bibendum έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:
bibendum έγραψε:Δεν εσφιξαν αυτο σου λεω, αλλα αν θες να σου πω οτι εσφιξαν, εσφιξαν...


Kept for future reference.


Ελπιζω να στερεψουν τα ΑΤΜ για να εχεις την χαρα να μου την πεις. Παραβλεπω το γεγονος οτι αρνεισαι να καταλαβεις αυτο που σου λεω βεβαια...


Το τι θέλω γενικά είναι σαφές από αυτό και άλλα τοπικά. Και φυσικά ΔΕΝ είναι το να υπάρξει θέμα με τις καταθέσεις.
Εσύ στη φούρια σου να υπερασπιστείς το κόμμα λες αυτή τη στιγμή ότι "Παιδιά δεν τρέχει και κάτι να πάμε ένα πρωί να βγάλουμε λεφτά και να βγει στην οθόνη ένα ΑΡΧΙΔΙ. Το έκαναν και στην Κύπρο και είναι όλοι πολύ ευτυχισμένοι. True story".

Εμένα πάντως οι παρακάτω κωλότρυπες για αρκετά σφιχτές μου φαίνονται

http://www.madata.gr/epikairotita/cyprus/261066.html

Αγανάκτηση και πανικός. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν τις πρώτες αντιδράσεις στην Κύπρο μετά τη συμφωνία της Λευκωσίας με την Ευρωζώνη για το κυπριακό μνημόνιο. Η είδηση περί φορολόγησης -έστω εφάπαξ- των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες οδήγησε μαζικά Κύπριους πολίτες στα ATM και στα «Συνεργατικά Ταμιευτήρια» (που λειτουργούν το Σάββατο), προκειμένου να αποσύρουν καταθέσεις.

Εκεί, ωστόσο, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: οι σχετικές ρυθμίσεις είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία και σε κάθε ανάληψη είχε υπολογιστεί η σχετική ποσοστιαία κατακράτηση του λεγόμενου φόρου αλληλεγγύης. Άλλα δίκτυα ήταν απλώς παγωμένα. Περί τις 10.00 π.μ. τα ΑΤΜ στην Κύπρο δεν λειτουργούσαν, επιτείνοντας τον πανικό και την ανασφάλεια των καταθετών.


Τώρα όλα είναι καλά αλλά ΤΟΤΕ δεν νομίζω να επικρατούσε αυτή η χαλαρή ψυχραιμία που περιγράφεις.

Η επίσημη θέση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ.
Γι αυτό και έβαλαν χέρι στη Ραχήλ και σε όποιον άλλο καθυστερημένο παίζει με τέτοιες σοβαρές έννοιες.
Το να δηλώνει κάποιος "Δεν τρέχει κάτι και να κλειδώσουν τα ΑΤΜ" είναι επίπεδο Ραχήλ και βγάλε.

Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά λυπάμαι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#63390
EDDIE_147 έγραψε:
Το τι θέλω γενικά είναι σαφές από αυτό και άλλα τοπικά. Και φυσικά ΔΕΝ είναι το να υπάρξει θέμα με τις καταθέσεις.
Εσύ στη φούρια σου να υπερασπιστείς το κόμμα λες αυτή τη στιγμή ότι "Παιδιά δεν τρέχει και κάτι να πάμε ένα πρωί να βγάλουμε λεφτά και να βγει στην οθόνη ένα ΑΡΧΙΔΙ. Το έκαναν και στην Κύπρο και είναι όλοι πολύ ευτυχισμένοι. True story".



Εχεις σοβαρο προβλημα αναγνωσης.

Ειπες για την Κυπρο και σε ρωτησα τι αποψη εχεις.

Απαντησες οτι σφιχτηκαν και σου μετεφερα την μαρτυρια φιλου μου οτι τελικα δεν σφιχτηκαν τοσο πολυ και οτι το καθημερινο σφιξιμο που τρωμε ειμαι μεγαλυτερο απο αυτο που επαθαν.

Αλλα εσυ βεβαια αρχιδια απαντηση εδωσες οτι το κρατας για το μελλον.

Ποιος υπερασπιζετε το κομμα και ποιος οχι μαλλον ειναι για γελια. Δεν συνεχιζω την κουβεντα αφου και που γραφω τα διαβαζει κανενας;

Καλα αρχιδια λοιπον...

Παρ ολ αυτα αν εχεις καποια αντιθετη αποψη περι του τι συνεβη η Κυπρος ευχαριστως να τη δεχτω αλλα μην απαντας αλλα αντ αλλων
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 16 Ιαν 2015, 22:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#63391
Adriver έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
Adriver έγραψε:
liostemi έγραψε:
Adriver έγραψε:Τέλος, να επαναλάβω κι εγώ ότι όσοι φρικάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν τη ΝΔ. Αν ήταν έτσι δεν θα έβγαζε 44% ο Σαμαράς και 33% ο Τσίπρας για καταλληλότητα για πρωθυπουργοί.

...κι εγώ θέλω να επαναλάβω πως είναι παντελώς |λογοκρισία| να συγκρίνεις κάποιον που έχει ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με κάποιον που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... (και πάντως το 44% που παίρνει ο διατελέσας ΚΑΙ πρωθυπουργός ΔΕΝ εκφράζει την πλειοψηφία...).

Διακομματικά περισσότεροι φρικάρουν με το χαοτικό του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας) παρά με το παρελθόν της δεξιάς ΝΔ (Σαμαράς). Οι κυβερνητικές πολιτικές κρίνονται ... Δεν είναι υπερ του Σαμαρά/ΝΔ το 44%, είναι κατά του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ.


Μη λέμε τώρα ότι μας κατέβει. ΠΑΝΤΑ ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός βγαίνει ως καταλληλότερος στην δημοσκοπήσεις, ακόμα και αν το το κόμμα του βγαίνει 2ο!!! Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην παράσταση νίκης τι έχεις να πεις; :innocent:

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη έγραψα τα παραπάνω. (Δεν είναι υπερ του Σαμαρά/ΝΔ το 44%, είναι κατά του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ.)

Υ.Γ. Συχνά μπερδεύομαι με αυτό το σύμβολο αριστερά που είναι για επεξεργασία δικού σου post, αλλά λέει "αναφορά" αν είναι ξένο post. Μάλλον θα έχω στείλει κάμποσες αναφορές .... ! :lipsealed:


Με την αυτή λογική, είναι κατά της ΝΔ το ποσοστό υπερ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως βλέπεις δεν βγαίνει πουθενά παίζοντας την Κολοκυθιά.

ΥΓ: Πάντως έχει πολύ γέλιο να φοβόμαστε τον βιασμό όταν μας έχουν βιάσει κατ' επανάληψη ήδη! :s_rofl
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 16 Ιαν 2015, 22:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#63397 "Καρφώνει" Σαμαρά ο Σουλτς: "Τα μέτρα λιτότητας ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης"

http://www.koutipandoras.gr/article/131 ... kyvernisis
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#63406 Το τι συνέβη στην Κύπρο το περιγράφει ο λύγκας που πόσταρα.
Αν βρεις λύγκα που να λέει ότι οι Τσίμπριοι έστησαν χωρό έξω από τα κλειδωμένα ΑΤΜ και τραγούδαγαν τα ριάλια, ριάλια και πούντα ευχαρίστως να τον αναγνώσουμε.

Μέχρι να βρεις τέτοιο λύγκα, αυτό που φαίνεται είναι ότι όταν έγινε η ιστορία, οι τρύπες έσφιξαν αρκετά.
ΤΩΡΑ που τελικά δεν έγινε χοντρή ζημιά, προφανώς οι άνθρωποι είναι χαλαροί και λένε ότι τελικά δεν έπαθαν κάτι.

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά, αλλά δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.

Όπως πάει το πράγμα την επόμενη εβδομάδα, θα ποστάρεις ότι "Και οι παππούδες μας μεγάλωσαν με ψωμάκι κι ελιές. Γιατί αγχώνεστε;"

Αν υπερασπίζεσαι ένα κόμμα (όπως εγώ δηλώνω ανοιχτά και όχι αεροζολίστικα για το ποτάμι), τουλάχιστον κάνε ένα κόπο να καταλάβεις τις επίσημες θέσεις του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση άποψη του τύπου "Δεν τρέχει μια και να κλείσουν τα ΑΤΜ".
Αυτά είναι καραγκιοζιές τύπου Ραχήλ που δεν κωλώνει να πει 100 φορές μεγαλύτερη |λογοκρισία| για να καλύψει την 1η που είπε.

Καλα αρχιδια λοιπον...


Αυτό και αν είναι για future reference.

:s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#63409 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#63423 Ναι, σίγουρα δεν έγιναν μεγάλα έργα επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απλώς πήραν τα λεφτά οι μεγαλοεπιχειρηματίες! :dizzy:
Λαϊκίστικες προπαγανδιστικές μπούρδες, με φασιστοειδείς υπεραπλουστεύσεις και γενικεύσεις.

Προσοχή στο "μεγαλο"-επιχειρηματίες, γιατί το μέγεθος μετράει! Όσο πιο μικρό τόσο το καλύτερο, είναι θέμα ιδεολογίας!

Το γεγονός ότι κάποιες κατασκευαστικές "μεγαλο-επιχειρηματιών" έχουν βγει και στο εξωτερικό, κακό θα είναι για την οικονομία .... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#63426 Α.Σαμαράς: Θα ρυθμίσουμε το πρόβλημα με το ελβετικό φράγκο :svivhaha:

http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... &OrderDir=



απο τα σχολια αναγνωστων ,
εκλαψα απο τα γελια λαιμαι :lol: :lol: :lol: :lol:

leme alitheies gr

Και οι τυφλοι θα βρουν το φως τους και οι παράλυτοι θα σηκωθουν και θα παιξουν μπαλλα και στην συγκεντρωση της Αθηνας θα ανακοινωσει τη θεραπεια
της φαλακρας...

Πως ρε Αντώνη; Θα πας στο μενού με τις ρυθμίσεις; :lol:
Να μην ξεχάσεις να βάλεις την ώρα και ημερομηνία, για να δουλεύει σωστά το ξυπνητήρι!

Σαμαρά σε πρόλαβε ο άλλος. Εσύ θα ρυθμίσεις, ο άλλος θα χαρίσει. Πρέπει να υποσχεθείς ότι θα χαρίσεις και θα τους μοιράσεις και μετρητά από πάνω για να σε ψηφίσουνε. Βιάσου, μια βδομάδα έχεις, ίσα που προλαβαίνεις!

Κρίμα το πτυχίο του Harvard.

Ανταγωνίζεται την Ραχήλ σε...ακίες.

με εντολή Σαμαρά η ισοτιμία φράγκου/ευρώ θα αναπροσαρμοστεί
πριν καν προλάβει να παίξει νταούλι & ζουρνά ο Τσίπρας

που έχουμε μπλέξει θεέ μου !

με εντολη Σαμαρα η ισοτιμια θα επανέλθει στα πρότερα επίπεδα. Αντε μη κατεβάσουμε καμια Παναγία (εικονα)... :lol:

Αντε ρε απατεωνα να δουμε τι αλλο θα πεις...και μιλας για παροχολογια του συριζα...σ εχει σιχαθει ο καθε ελληνας που μπορει να σκεφτει λιγο σοβαρα και αμεροληπτα...αντε να χαθεις να μην σε βλεπομε

Στους ομολογιουχους το ειπες τωρα να πιασουν την κοιλια τους απ'τα γελια?
Γιατι & σ'αυτους αλλα ελεγες στα Ζαππεια...Πινοκιο..
Το Grexit σου μεχρι τωρα μας κοστισε 7 δις εκροες απο τις τραπεζες...ηλιθιε.

Σαμαρά έπαιξα ενα στοίχημα τις προάλλες και έχασα.. Μήπως γίνεται να το ρυθμίσουμε και αυτό; :lol:

Καλυτερα να αφησεις τον Αλεξη να το χειριστει.

Θα βγαλει κανενα απο τα κομμουνια του να πει κανα ωραιο. Τυπου, "να κανουμε καμια Διασκεψη" κτλ.

Εκτος αν βγαλει καποιον απο τους ηλιθιους που διαθετει σε πλειαδα και πει κανα αλλο ωραιο του τυπου "να επιτεθουμε στην Ελβετια" κτλ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#63429 Αν παίξει άλλες λίγες μέρες το θέμα με το Ελβετικό Φράγκο η μπάνκα θα ανέβει σε πλήρη εξόφληση των δανείων αυτών ανεξαρτήτως νομίσματος και δώρο ένα ψυγειοκαταψύκτη Pitsos.

Bets please τώρα που γυρίζει...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#63430
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτό που λέω είναι ότι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ούτε αυταπάτες έχω για βελτίωση της ζωής σε λίγο χρόνο. Ούτε με τρελαίνει ο ετερόκλητος συρφετός που έχει μαζευτεί τον τελευταίο καιρό στον σύριζα. Απλά θα ψηφίσω το μη χείρον, γιατί οι άλλοι πρέπει να φύγουν, ιδανικά εκτός της χώρας.


Ε, αυτο που σου απανταω εγω, ειναι οτι εχεις να χασεις ΠΟΛΛΑ και οτι ο συριζα ΔΕΝ ειναι το μη χειρον. Ειναι χειροτερο. Αυτο ΔΕΝ σημαινει να ψηφισεις τους αλλους. υπαρχουν και αλλα κομματα. Εγω μεχρι πριν πριν μερικες μερες ειχα αποφασισει να ψηφισω το πιο ακυρο κομμα που υπαρχει, αρκει να πεσει εγκυρη ψηφος. Αλλα κατανοησα οτι με το εκλογικο συστημα που εχουμε, οσο μεγαλυτερο ποσοστο παρουν συνολικα αυτοι που δεν θα μπουν στη βουλη, τοσο λιγοτερο ποσοστο χρειαζεται το πρωτο κομμα για να βγαλει αυτοδυναμια, οποτε ακυρη και αυτη η επιλογη.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#63433
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτό που λέω είναι ότι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

famous last words...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#63445
EDDIE_147 έγραψε:Σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας και τη φημολογία (θέλω να) πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φοβερό ντράβαρο μέχρι τις εκλογές.

Από εκεί και πέρα αν βγάλει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθούν να ακούγονται επίσημα |λογοκρισία| τύπου Ραχήλ, τότε έχουμε τραβήξει περόνη και παίζουμε μήλα με τη χειροβομβίδα.
Δεν μιλάω για grexit, αλλά αν τυχόν γίνει κανά σκηνικό τύπου Κύπρος και κλειδώσουν τα ΑΤΜ θα σφίξουν οι κωλότρυπες για τα καλά.



Που κολλαει το σκηνικο τυπου Κυπρος και τα κλειδωμενα ΑΤΜ ?

Κοιτα να δεις τι εγινε στην Κυπρο : δυο συστημικες τραπεζες της Κυπρου δεν ειχαν κεφαλαιακη επαρκεια (ιδια κεφαλαια) . Ειχαν και χρηματοδοτικο κενο το οποιο ομως εξυπηρετουσαν μεσω του ELA . Τον οποιο ELA δεν τον εκοψε ο Ντραγκης . Αλλωστε για να τον κοψει χρειαζοταν τα 2/3 των ψηφων στην ΕΚΤ και Ιρλανδια , Ελλαδα , Ισπανια , Πορτογαλια , Ιταλια ,Γαλλια, Βελγιο και Κυπρος χησιμοποιουσαν ηδη τον ELA και υποψιαζομαι :lol: οτι δεν θα ψηφιζαν υπερ του να κοπει. Δεν θα μαθουμε αν ο Ντραγκον μπορουσε να εχει την απαιτουμενη πλειοψηφια, αλλα ετσι κι’ αλλιως ο ELA δεν μπορουσε να δωσει ιδια κεφαλαια στις κυπριακες τραπεζες. Οι τραπεζες στην Κυπρο εμειναν κλειστες για να κουρευτουν οι καταθεσεις και το ποσο του κουρεματος εγινε μετοχικο κεφαλαιο (η κεφαλαιακη επαρκεια ηταν το προβλημα) .

Η κατασταση των ελληνικων τραπεζων σημερα δεν εχει καμια σχεση με αυτη των κυπριακων το 2013. Σημερα οι ελληνικες τραπεζες εχουν ανακεφαλαιοποιηθει , κατεχουν και 30τοσα δις ομολογων του ΕΤΧΣ (βαθμολογιας ΑΑΑ παρακαλω) και εχουν περασει και τα στρες τεστ (ετσι δεν μας ειπαν ?) . Και λιγο πριν το καλοκαιρι του 2014 , η εξαρτηση των ελλ. τραπεζων απο τον ELA μηδενιστηκε .

Με λιγα λογια , τραπεζες ηταν οι κυπριακες το 2013 τραπεζες ειναι και οι ελληνικες το 2015 , αλλα εκει σταματανε τα κοινα σημεια. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#63450
bibendum έγραψε:Για πες μας εσυ, που εμαθες την καταστροφη;
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν ξερω αν γινονται η οχι και ποσα απο αυτο μπορουν να γινουν και να αλλαξει προς το καλυτερο η κατασταση.
Αυτο που ξερω ειναι οτι ολες οι φιλικες μου οικογενειες εχουν απο ενα ανεργο. Ξερω οτι με το ζορι βγαζω τον μηνα. Ξερω την κινηση που δεν εχει στην δουλεια μου. Ξερω τον ΟΑΕΕ που δεν εχω να πληρωσω. Ξερω την γυναικα μου που ειναι ανεργη 3 χρονια τωρα και δεν μπορει να βρει δουλεια.

Την καταστροφη την βιωνω, την βλεπω, διπλα μου και στους φιλους μου.
Ποσο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα ;;;;;;
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν ξερω αν γινονται η οχι και ποσα απο αυτο μπορουν να γινουν και να αλλαξει προς το καλυτερο η κατασταση.
Αυτο που ξερω ειναι οτι ολες οι φιλικες μου οικογενειες εχουν απο ενα ανεργο. Ξερω οτι με το ζορι βγαζω τον μηνα. Ξερω την κινηση που δεν εχει στην δουλεια μου. Ξερω τον ΟΑΕΕ που δεν εχω να πληρωσω. Ξερω την γυναικα μου που ειναι ανεργη 3 χρονια τωρα και δεν μπορει να βρει δουλεια.

Την καταστροφη την βιωνω, την βλεπω, διπλα μου και στους φιλους μου.
Ποσο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα ;;;;;;

Όσο και να μη θέλουμε, υπάρχουν και χειρότερα.

Χωρίς να αφήνω υπονοούμενο ότι αυτά θα συμβούν αν κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ:

1. Να κλείσουν τράπεζες και ΑΤΜ για δύο με τρεις εβδομάδες.
2. Να γίνει super market run (το έχω ζήσει στην περιοχή μου) και να μην υπάρχει π.χ. γάλα ούτε για δείγμα.

Μπορεί να είναι υπερβολικά αυτά που έγραψα αλλά δεν ξεχνάω το παρακάτω:

Niko Ago: Έτσι έζησα την χρεοκοπία | protagon.gr | 15/ΦΕΒ/2012

EDDIE_147 έγραψε:<...>
Δεν μιλάω για grexit, αλλά αν τυχόν γίνει κανά σκηνικό τύπου Κύπρος και κλειδώσουν τα ΑΤΜ θα σφίξουν οι κωλότρυπες για τα καλά.
<...>

Έτσι ακριβώς.

Επίσης, τα ATM στην Κύπρο έκλεισαν χωρίς να τους έχουν γ*μήσει 5 χρόνια με φόρους (σε βενζίνη, φπα, εισόδημα), εισφορές, ενφια, εετηδε, τέλη, μειώσεις μισθών και συντάξεων και όλα όσα έχουν ξεζουμίσει την πραγματική οικονομία εδώ.

dimviii & EDDIE_147, σχετικά με το ελβετικό φράγκο και τα δάνεια στις τράπεζες κάτι πιθανότατα να στήνουν (με ζημιά των τραπεζών επιφανειακά, μετακύληση της χαρούρας στον φορολογούμενο ουσιαστικά)...

{ Reminder }
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#63466 Σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και last time i checked, είχαν αρχίσει ήδη να βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ δανειοληπτών πάντως.