Στην υγειά μας
Στην υγειά μας
gianik έγραψε:έχω 1 απορία διαβάζοντας κάποιο άρθρο για έλλειψη οξυγόνου σε νοσοκομεία της Ιταλίας.
τα ελληνικά νοσοκομεία από που προμηθεύονται φιάλες οξυγόνου;
dimviii έγραψε:οχι αισιοδοξο αρθρο
Μαθήματα από την Ιταλία και γιατί και η Ελλάδα οδεύει προς ανοσία της αγέλης
https://www.zougla.gr/ygeia/article/ma8 ... tis-agelis
BARHonda έγραψε:Φίλος που δουλεύει Βέλγιο πέταξε χτες προς Ελλάδα με Aegean. Η πτήση τίγκα μου λέει. Στο αεροδρόμιο έλεγχος μηδέν
Στην υγειά μας
gianik έγραψε:έχω 1 απορία διαβάζοντας κάποιο άρθρο για έλλειψη οξυγόνου σε νοσοκομεία της Ιταλίας.

cmarin έγραψε:Εγώ που είμαι σε εταιρία τεχνολογίας χοντρικής, το μισό δίκτυο πελατών θα κλείσει . Μένουν ανοικτοί όσοι έχουν παροχή υπηρεσίας (εγκαταστάσεις, βλάβες, συμβόλαια συντήρησης). Θα συνεχίσω να δουλεύω 95% από τηλέφωνο και υπολογιστή και από κοντά μόνο σε επείγοντα και μεγάλα έργα (δηλ κανέναΤι είδους εταιρία; Στείλε ινφο με πμ. αν θες.)
dimviii έγραψε:Καποια πρακτορεια/μεταφορικες μας ειπαν απο χθες οτι θα κλεισουν.
Για πες, επειδή με ενδιαφέρει, αφού είμαστε νησί. Με 5-6 που μίλησα και όλες τις κούριερ μου είπαν ότι θα δουλεύουν.
kubiak έγραψε:Με αφορμή αυτό έχω μία απορία σχετικά με τα ειδικά επιδόματα...
Απ'ό,τι έχω καταλάβει δικαιούχοι είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε καταστήματα που υποχρεώνονται σε αναστολή λειτουργίας.
Αν το κατάστημα στο ίδιο ΑΦΜ έχει και φυσική υπόσταση αλλά και ηλεκτρονικό κατάστημα οι υπάλληλοι το δικαιούνται;
Πως θα το ξεχωρίσουν σε αυτή την περίπτωση καθώς δεν νοείται να εργάζεσαι και να παίρνεις ειδικό επίδομα...
markvag έγραψε:Μάρκο περαστικά σας, πρέπει όσο μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σε δικό του δωμάτιο και με σχετικά μέτρα προφύλαξηςgianik έγραψε:έχω 1 απορία διαβάζοντας κάποιο άρθρο για έλλειψη οξυγόνου σε νοσοκομεία της Ιταλίας.
Από την τοπική αγορά. Οι παραγωγοί είναι κατά βάση η Air Liquide και η Linde (για την Ελληνική αγορά) και χρησιμοποιούν διανομείς. Η παραγωγή των αερίων συνήθως γίνεται από ειδικές στήλες που διαχωρίζουν τον αέρα στα συστατικά του στοιχεία (με χρήση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών). Κοινώς η πρώτη ύλη που χρειάζεσαι είναι αέρας και ρεύμα. Κατόπιν, συμπιέζεται σε ειδικές φιάλες. Συχνά βέβαια στήλες στήνονται και σε μεγάλους πελάτες (κάτι σαν leasing), πχ έχω δει στο μαιευτήριο που γέννησε η markvagαινα.
Τώρα, οι στήλες έχουν προφανώς συγκεκριμένη δυναμικότητα και το να στηθεί μία καινούρια θέλει ένα διάστημα (νομίζω 2-3 εβδομάδες, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των υλικών), ενώ ο δεύτερος περιοριστικός παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα των φιαλών. Τώρα, εν μέσω καραντίνας και με την κατάσταση που ακούω στα Ιταλικά νοσοκομεία, δεν το βρίσκω αφύσικο να υπάρχει έλλειψη...
Σε άλλα νέα, από σήμερα είμαι οικειοθελώς σε καραντίνα με όλη την οικογένεια... Ο μικρός εμφάνισε πυρετό (γύρω στο 38 σταθερά), 99% δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά δεν μπορώ να το ρισκάρω να κολλήσω τη μισή πόλη. Με πήρε η γυναίκα μου στη δουλειά και τους χαιρέτισα για 14 μέρες...![]()
Η παιδίατρος θεωρείς πως είναι κάποιος ιός, αλλά (σωστά) λέει να μην πάμε στο ιατρείο, να μην πάμε στο νοσοκομείο εκτός και αν εμφανίσει δύσπνοια. Ούτως ή άλλως τεστ δεν κάνουν... δεν ξέρω αν έχει και νόημα... Ευτυχώς έχω το laptop και μέχρι τις 31/03/2020 θα δουλεύω από το σπίτι... Ελπίζω μόνο να μην είναι ο κορωνοϊός και αν είναι να μην έχουμε κολλήσει κανέναν... 14 μερούλες είναι, θα περάσουν...
Ο Ναντο το έχει, με τον εαυτό του. Δες πχ δηλώσεις[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]