- 17 Μαρ 2020, 12:21
rx8_drifter έγραψε:Μήπως να πάρεις ενημέρωση απ το κοντρόλ σκνιπερ?
The UK Only Realised "In The Last Few Days" That Its Coronavirus Strategy Would "Likely Result In Hundreds of Thousands of Deaths"
https://www.buzzfeed.com/amphtml/alexwi ... egy-deaths
Με λάθος συντελεστές κάναμε προσομοιώσεις, ούτε το ΔΝΤ τέτοια πέτυχεσα.
https://t.co/9UbisFeh0a?amp=1
Όπως είπα πιο πριν δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Αυτά ακριβώς δείχνει ότι δεν ξέρουμε και μαθαίνουμε τώρα. Καθώς όλο και περισσότερα πραγματικά δεδομένα από Ιταλία κλπ (σε σχέση με τα θεωρητικά μοντέλα) είναι διαθέσιμα είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα νούμερα που ελπίζαν.
Έχουμε 3 συναδέλφους με συμπτώματα που είναι σπίτι τους. Ο ένας, πού είχε και θετικό τεστ, έκανε εισαγωγή τη νύχτα γιατί είχε πέσει η οξυγόνωση των ιστών. Υγιής περί τα 30.
Η Κίνα μπορεί να μοιάζει καλά αλλά στην πράξη δεν έχει αλλάξει κάτι, μόλις χαλαρώσει θα κολλήσουν κι άλλοι. Είναι πολύ νωρίς για να δημιουργηθούν αντισώματα στον πληθυσμό. Θέλει μεγάλη προσοχή στα επόμενα βήματα της στρατηγικής στην Κίνα για να μην ξανακυλήσει και πολύ χειρότερα.
Το κόστος παγκοσμίως είναι τεράστιο, βασικά ανυπολόγιστο. Ό,τι και να γίνει, ακόμα κι αν τώρα ξαφνικά ο ιός εξαφανιζόταν.
Zorz έγραψε:Η άβολη αλήθεια είναι ότι (όχι μόνο εδώ, στις περισσότερες χώρες) έχουμε πλέον 2 αντικρουόμενους στόχους, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές ή να γλυτώσουμε λεφτά (προφασιζόμενοι ότι η οικονομία μπορεί να συνεχίσει προσωρινά σαν να μην συμβαίνει τίποτα).
Δεν είναι αντικρουόμενα ή μάλλον πιο σωστά δεν είναι τόσο αλληλοεξαρτώμενα.
Αν μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης τότε θα υπάρχει καλύτερη αντιμτώπιση και ίσως λιγότεροι θάνατοι χωρίς επιπλέον κόστος. Βέβαια η όποια προσπάθεια αναβάθμισης εντατικών κλπ κοστίζει.
Αν τραινάρει το πράμα πολύ για να πέσει ο ρυθμός μετάδοσης υπάρχει Α οικονομικό κόστος.
Αν γίνει της Ιταλίας, πεθάνουν πολλοί και γρήγορα γιατί κολλήσανε και το σύστημα δεν μπορεί να τους στηρίξει θα υπάρχει Β οικονομικό κόστος.
Το Α και το Β σχηματίζονται από διαφορετικά έξοδα/κόστη. Δεν ξέρω αν το Α ή το Β είναι μεγαλύτερο, ούτε το πόσο πιο πολλοί θα πεθάνουν στο δεύτερο σενάριο (εννοώ θανάτους από τη νόσο όχι μόνο στην φάση των λίγων ενδομάδων αλλά εντός ενός χρόνου). Αν υπολογίσουν ότι μέσα στο χρόνο όλοι (80%) θα το κολλήσουμε και η διαφορά σε θανάτους δεν είναι σημαντική ίσως να κερδίσει η τακτική με το λιγότερο οικονομικό κόστος.
Όπως και να έχει πάντως είμαστε τυφλοί και βαδίζουμε στα σκοτεινά με μερικούς μονόφθαλμους να προσπαθούν να μας οδηγήσουνε έξω από τον λαβύρινθο. Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο δεν μπορούμε να το κρίνουμε και για αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε τους έντονους χαρακτηρισμούς και την καταδίκη (είναι εγκληματική ενέργεια κλπ). Αυτό είναι κάτι που θα φανεί εκ του αποτελέσματος, κατόπιν εορτής και ίσως να είναι απλά θέμα τύχης ή μαντικής ικανότητας.
Το σίγουρο είναι ότι πάρα πολλά γερόντια θα πεθάνουν και επειδή ελπίζω τα δικά μου γερόντια να μην είναι μέσα σε αυτά αυτό που προσπαθώ να πετύχω είναι να πείσω τη μάνα μου και τα πεθερικά μου να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για τους επόμενους 3 μήνες.

Δυσκολεύονται να καταλάβουν τι θα πει μένω μέσα και δεν αφήνω κανέναν να μπει. Τους το παρομοίωσα με πόλεμο, έχουμε βομβαρδισμό και μόνο στο σπίτι σας είστε ασφαλείς. Ίσως κάτι θυμούνται από Β' ΠΠ και το καταλάβουν...
aka onyx !