Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#633655 Update to information on travel restrictions in relation to coronavirus (COVID-19) including that all travellers arriving in Greece from abroad are required to go into 14 days’ self-isolation.

The Greek authorities have introduced a number of precautionary measures in response to the coronavirus (COVID-19) pandemic. These include the closure of schools, public meeting places, including bars and restaurants, museums and archaeological sites, beach clubs and shopping malls.

The Greek government has announced that from 16 March, all people arriving in Greece from abroad are required to go into 14 days’ self-isolation.

They have also announced that Cruise ships and sailboats are prohibited from landing in Greek ports.
https://www.gov.uk/foreign-travel-advic ... =immediate
Άβαταρ μέλους
By rocsta
markvag έγραψε:
seismic έγραψε: Ζεστά ροφήματα όπως τσάι, τσάι από βότανα ή σούπα θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή απλά ζεστό νερό: τα ζεστά υγρά εξουδετερώνουν τον ιό, οπότε αποφύγετε να πιείτε παγωμένο νερό. Και για όσους μπορούν να το κάνουν, εκτεθειτε τον στον ήλιο!
Ίσως εξαιρετικά σημαντικό βίντεο για τον κορονοϊό, μου το στείλανε και απλώς το ανεβάζω!
https://www.facebook.com/LosMangosNikos ... 9321/?t=20

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ!!!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει καταρρίψει στο site του, λεπτομέρειες εδώ: https://www.who.int/emergencies/disease ... th-busters

Δεν γράφει κάτι για τα ροφήματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
socratesn έγραψε:Dimviii μεγάλος άνθρωπος είσαι, γιατί το διαχειρίζεσαι ετσι?Διαβάζει και ευαίσθητος κόσμος το φόρουμ, δεν υπαρχει λόγος να γίνει και εδώ μέσα ένας χώρος με φωνές, τρόμο και ραντομ άρθρα, ας έχει λίγο πιο ουσιαστικό ρόλο.
My 0.02c φυσικά, αλλά ηρεμία

ποιες φωνες και τρομολαγνεια ρε Σωκρατη?
σχεδον ολα τα λινκ ειναι απο protothema,και newsit ,τερμα φιλοκυβερνητικα.Πλακα μου κανετε?
Δλδ τι πρεπει να κανουμε?
να πουμε οτι καλως λειτουργουν εκκλησιες?
καλα εκανε ο πρωθυπουργος που πηγε να αναψει κερι ΜΟΝΟΣ του,αντι να ζητησε να απεχουμε απο εκκλησιασμο,αρα προτρεπωντας και τους πολιτες στο ιδιο?
καλα κανουν που ειναι ανοικτα τα συνορα?
καλα κανουν που ειναι ανοιχτα τα λιμανια και ερχονται κρουαζιεροπλοια?
καλα κανουν που εχουν αφησει τα μαγαζια να λειτουργουν,ενω απαγορευεται να πας στο βουνο την Κυριακη?
τι θελετε να γραφουμε στυλ Γκεακος ,ολα ποπα,τι γαματη ειναι η κυβερνηση,ευτυχως που εφυγε ο συριζα γιατι θα ειχαμε πεθανει ολοι?
Αυτο το λιβανισμα δεν βλεπω να ενοχλησε κανεναν,ουτε και εσενα Σωκρατη.

για το λινκ με τον 21 χρονο ισπανο αθλητη,σορρυ ρε παιδες,δεν το ειχα διαβασει ολο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#633658 Το "φωνές και τρομολαγνεια" επιτρέπεται να το πολιτικοποιεις? Ξεκάθαρος ήμουν και δε μιλησα ποτέ πολιτικα. Δεν με νοιαζει το απο που τα ανεβασες, απλά οντως απορησα γιατι τοσα λινκς και συνεχιζω να μη βλέπω το όφελος.
Δείγμα της "τρομοκρατίας" ότι ποσταρες κατι που διάβασες μονο τον τιτλο.Δεν σε ψεγω φυσικά, απλα οπως ειπα εξαρχης, ηρεμία.

(Σοκαριστικο το πόσο έντονα η πολιτικη εχει επηρεασει το φορουμ)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
socratesn έγραψε:Το "φωνές και τρομολαγνεια" επιτρέπεται να το πολιτικοποιεις? Ξεκάθαρος ήμουν και δε μιλησα ποτέ πολιτικα. Δεν με νοιαζει το απο που τα ανεβασες, απλά οντως απορησα γιατι τοσα λινκς και συνεχιζω να μη βλέπω το όφελος.
Δείγμα της "τρομοκρατίας" ότι ποσταρες κατι που διάβασες μονο τον τιτλο.Δεν σε ψεγω φυσικά, απλα οπως ειπα εξαρχης, ηρεμία.

(Σοκαριστικο το πόσο έντονα η πολιτικη εχει επηρεασει το φορουμ)

αρα αφου οποιαδηποτε κριτικη θα πολιτικοποιηθει,να βγαλουμε σκασμο,η να Γκεακιζουμε?
τι προτεινεις?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#633660 Όλη η λίστα με τα καταστήματα που δεν κλείνουν:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με delivery
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shop
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη

https://www.newsit.gr/ellada/koronoios- ... n/2995043/
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#633661 Εσυ πολιτικοποιησες λεγοντας για φιλοκυβερνητικα απο μονος σου, λες και με νοιαζει..τελος πάντων..Δεν καταλαβαίνω τι μου λες, ουτε τι σχεση εχει με οσα εγραψα, ηρέμησε και μακαρι να βγει οκ σε ολους μας :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
MIXOStsi έγραψε:ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι dino μου...
πολλά πράγματα είναι και ο covid19 είναι για κάποιους πολύ σοβαρός κίνδυνος...

ΑΛΛΑ δεν είναι κάτι που να σηκώνει τέτοιες εκφράσεις, που σκοπό και αποτέλεσμα έχουν μόνο τη τρομολαγνεία...

α οκ, απάντησε και ο HF στο γνωστο υφάκι, βούλωνε or else admin...
που βασίζεις τις δηλώσεις σου όμως?

σορρυ που χαλάω την ατμόσφαιρα παιδιά! δεν θα επαναληφθεί... :s_roses
Αν ασθενήσουν το 1/10 της χώρας, ένα εκατομμύριο άνθρωποι δηλαδή και οι 100.000 είναι βαρειά και πεθάνουν 5.000 από αυτούς, ΕΊΝΑΙ ζήτημα ζωής και θανάτου.
Όχι για εσένα και εμένα αλλά για αυτούς τους 5.000 όπως και τους δικούς τους ανθρώπους.

(Τα νούμερα είναι από την κεφάλα μου)

Οπότε ναι μεν δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός γιατί δεν μας αφορά αφού δεν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Έχουμε γονείς, παππούδες, φίλους, γνωστούς.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
socratesn έγραψε:Εσυ πολιτικοποιησες λεγοντας για φιλοκυβερνητικα απο μονος σου, λες και με νοιαζει..τελος πάντων..Δεν καταλαβαίνω τι μου λες, ουτε τι σχεση εχει με οσα εγραψα, ηρέμησε και μακαρι να βγει οκ σε ολους μας :)

ουτε και εγω καταλαβαινω τι θες να πεις.
πως γινεται το φωνες και τρομολαγνεια μπορει να βγαινει απο φιλοκυβερνητικα σαιτ.
και απο οσα εγραψα σε τι διαφωνεις? στα ανοιχτα συνορα,στον εκκλησιασμο? στα κρουαζιεροπλοια?
δεν καταλαβαινω τι απο ολα σε ενοχλει και τα χαρακτηριζεις ''φωνες'' και ''τρομολαγνεια''?
Άβαταρ μέλους
By DAP
#633665 Τα διαβαζα αλλα ελεγα μπααααα δεν γινεται,ο Ελληναρας δεν αλλαζει.....Και ομως......
Πριν λιγη ωρα μας χτυπησαν την πορτα,ηταν ενα παληκαρι απο αλλον οροφο που προθυμοποιηθηκε να παει στο Σ/Μ να ψωνισει και για μας ο,τι ειχαμε αναγκη.Ναι ρε.Υπαρχει ακομη αλληλεγγυη και εγνοια για τον διπλανο μας.
Να ειναι καλα και να τον χαιρονται οι γονεις του.......
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#633668 Σήμερα που πήγα στα χωριά διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να έρχονται αρκετοί Αθηναίοι, είδα μάλιστα και πρόσωπα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, από ότι φαίνεται το μένουμε στο σπίτι κάποιοι το εξέλαβαν ως ευκαιρία για εκδρομή στο χωριό ή ως παρότρυνση για καραντίνα στον καθαρό αέρα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By pro
belgarion έγραψε:Σήμερα που πήγα στα χωριά διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να έρχονται αρκετοί Αθηναίοι, είδα μάλιστα και πρόσωπα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, από ότι φαίνεται το μένουμε στο σπίτι κάποιοι το εξέλαβαν ως ευκαιρία για εκδρομή στο χωριό ή ως παρότρυνση για καραντίνα στον καθαρό αέρα.

< Note >

Ισχύει. Έχουν πάει στα χωριά τους φοιτητές αλλά και πολλοί "Αθηναίοι" που συνήθως πάνε μόνο γιορτές. Λογικό από τη μία γιατί σε συνθήκες αυτοπεριορισμού το χωριό είναι πιο ανθρώπινο, βγαίνεις στον κήπο, κάνεις καμια δουλειά σε κανένα κτηματάκι, πινεις κανενα τσίπουρο στη βεράντα, κλπ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
socratesn έγραψε:(Σοκαριστικο το πόσο έντονα η πολιτικη εχει επηρεασει το φορουμ)

Αστα να πανε. Μικροπολιτικη απο τους αντιθετους σε καθε θεμα.
Οι δε εκκλησιες τους εχουν γινει εμμονη. :thumbsdown:

Η Ιταλια μια απο τα ιδια και σημερα, 349 θυματα και 3200 περιπου νεα κρουσματα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
belgarion έγραψε:Σήμερα που πήγα στα χωριά διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να έρχονται αρκετοί Αθηναίοι, είδα μάλιστα και πρόσωπα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, από ότι φαίνεται το μένουμε στο σπίτι κάποιοι το εξέλαβαν ως ευκαιρία για εκδρομή στο χωριό ή ως παρότρυνση για καραντίνα στον καθαρό αέρα.

< Note >

Τα ιδια φαινεται να κανουν και στην Ιταλια, σημερα που μιλησα με ενα τυπο μου ανεφερε οτι η περιοχη του (Λιγουρία) ειναι η εξοχη των Μιλανεζων και τους εχουν κουβαληθει μπολικοι απο μερες τωρα...