Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#627991 Γερμανία Ισπανία κτλ έχει πολύ ΚΝΧ σε καλά σπίτια αλλά και σε ανακαινίσεις.
Και το λέω από αυτους που έρχονται και ρωτάνε στα φόρουμ του OH και tasmota.
Αυτό θα συνεχίσει.

Η legrand ας πούμε έχει σειρά έξυπνο σπίτι, έχει φυσικά και το KNX.

Να πω την αμαρτία μου και γω ΚΝΧ θα ήθελα στο.... physical layer :)

Υγ. Ξέρω να ρυθμίσω και δίκτυο συσκευών ΚΝΧ, η πιστοποίηση μου λείπει μόνο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#632928 Εγκαταστάθηκε τις προάλλες διακόπτης τοίχου Sonoff, όπως οι παρακάτω

Εικόνα

Η αλήθεια είναι ότι προτίμησα να έρθει ηλεκτρολόγος για να κάνει την εγκατάσταση, μιας και χρειάζεται η πρίζα να έχει και ουδέτερο για να λειτουργήσει το WiFi. Επίσης, θέλει λίγο προσοχή, μιας και η βάση της πρίζας θα πρέπει να έχει υποδοχή για βίδες. Η δική μου δεν είχε, οπότε έκανε πατέντα ο ηλεκτρολόγος (ελπίζω να μην ξηλωθεί σύντομα!). Τώρα είδα πως έχει το Leroy άγκιστρα, τα οποία μάλλον κάνουν για αυτή την δουλειά.
Εικόνα

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα λεφτά είναι η δυνατότητα να προγραμματίζεις την πρίζα και να κάνει ότι ακριβώς θέλεις. Ειδικότερα, επειδή εγώ την έχω τοποθετήσει για να ελέγχει τα εξωτερικά φώτα, είχε ρύθμιση στην εφαρμογή που εντοπίζει το μέρος που βρίσκεσαι και απλά του λες όποτε δύει ο ήλιος να ανάβουν τα φώτα και όποτε ανατέλλει να σβήνουν! :thumbsup:

Το τσέκαρα και είναι πράγματι εντυπωσιακό. Δεν χρειάζεται να ορίζεις ώρες και να τις αλλάζεις καθώς μεγαλώνει ή μικραίνει η μέρα! Πολύ καλή φάση!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#632936 Και φαντάσου τι μπορείς να κάνεις αν έχεις τα πάντα συνδεδεμένα...
Είναι πολύ ωραία φάση, εγώ όμως θέλω να κρατήσω ομοιογένεια στους διακόπτες μου και χρυσοπλήρωσα την Legrand, της οποίας η εφαρμογή δεν έχει όλες τις δυνατότητες που έχουν τα Sonoff.
Άβαταρ μέλους
By glf
#632940 Αυτές τις μέρες θα κάνω έξυπνη τη γκαραζοπορτα.
Για εξτρα ασφάλεια θα κλείνω και το ρεύμα τη νύχτα πχ 2-6 το βράδυ.
Και αν θέλω το ανοίγω από κινητό, ταμπλετ η κουμπι στο υπόγειο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#632951 ΟΚ, έχω ξανά συναντήσει την δυνατότητα προγραμματισμού. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο εντοπισμός της θέσης και η δυνατότητα αυτόματης λειτουργίας με βάση το sunrise και sunset. Μπράβο τους! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By glf
#632966 Ναι μόνο γι'αυτό είχα βάλει να μου έρχεται ειδοποίηση οταν σουρουπωνει και ανάβει κάποια φώτα στο αυτόματο και σε μένα.
Βλέπεις πόσο ξεκίνησε να μεγαλώνει η μέρα με καταγραφικό :)Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#633031 Τράβηξα οθονια απο λίγες μέρες παραπισω.
Το δέντρο το είχα βάλει να ανάβει μισή ώρα μετά το σούρουπο και έβαλα τον κανόνα αποστολής για έλεγχο.
Ε και ακόμα δε τον έβγαλα...

Είχα βάλει 2 σετ λαμπάκια ηλιακά με μπαταρία προπερσι σε ενα κυπαρισσακι. Περυσι πριν τις γιορτές το έκανα μετατροπή με ρεύμα και είχαν διπλάσιο φωτισμό. Και το άφησα να ανάβει κάθε βράδυ.. καλοκαίρι και το δέντρο θα φωτίζει :)
Εχει και μια σειρά αλλα φωτιστικά κηπου παραπισω νταξ δεν ειναι ξεμπαρκο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#633035 Να υποθέσω ότι δεν μιλάμε για Χριστουγεννιάτικο δέντρο ε? :lol:
Γιατί με το λαμπάκια δέντρου, εκεί πήγε το μυαλό μου!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#633104 Αυτός ο διακόπτης Sonoff είναι για αντικατάσταση μονού; Παίζει σε αλέ ρετούρ; Γιατί χρειάστηκες ηλεκτρολόγο; Όλοι οι διακόπτες φωτός έχουν τουλάχιστον φάση και ουδέτερο. Γείωση ενδέχεται να μην έχουν.
Άβαταρ μέλους
By glf
#633173 Axel ένα δέντρο στην αυλή περιγράφω.

Τα Sonoff είτε διακόπτες τοίχου είτε τα απλά, είναι ένα .. ρελέ που πρέπει να έχει είσοδο με φάση και ουδέτερο.
Και δίνει έξοδο απο 1 ή 2 ρελέ. Με ουδέτερο , αν χρειάζεται βέβαια.

Αρα μπορεί να παίζει το ρόλο απλού διακόπτη φάσης (για φώτα πχ) αλλά απαιτεί να κατέβει ένας ουδέτερος απο το μπουατ στον τοίχο.
Στους διακόπτες μας τους απλούς δεν κατεβαίνει καλώδιο ουδέτερου η γείωσης.
Μόνο στις μπριζες αυτά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#634613 Οι έξυπνες λάμπες που συνδέονται με Gateway ή με τηλεκοντρόλ για να αλλάζει η ένταση κ το χρώμα του φωτός πως λειτουργούν;
Θέλω να πω, όταν σβήνω τη λάμπα από τον διακόπτη κ την ξαναανάψω, παραμένει στις ίδιες ρυθμίσεις;

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#634628 έχουνε μια default κατάσταση χρώματος και έντασης που την ορίζεις εσύ , οταν ανάβεις απο το διακόπτη πάνε στο default
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
KiloMeater έγραψε:έχουνε μια default κατάσταση χρώματος και έντασης που την ορίζεις εσύ , οταν ανάβεις απο το διακόπτη πάνε στο default
Ευχαριστώ kilomeater .

Αγόρασα ένα φωτιστικό led της Paulmann. Αυτή η εταιρία προτείνει ένα Gateway που υποστηρίζει Zigbee 3.0 της Smart Friends.
Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί με τηλεχειριστήριο της εταιρίας. Έχει κανείς εμπειρία με τέτοιο τηλεχειριστήριο;

< >