Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#631466 Οk, γράφουμε σε ΦΟΡΟΥΜ και θα κρίνεις εσύ αν προσφέρω στη συζήτηση. Σε φόρουμ που είναι οκ να γράφονται πόστ τύπου +1, θα μου πεις πως δεν προσφέρω κάτι γιατί απλά εξέφρασα μία άποψη. Awesome :yahoo:

Anyway, κλασσική πορεία συζήτησης στο φορουμ, 25% επιχειρήματα, 75% τσιτάτα τύπου "εκλεψε τσίχλες απο μωρό".
+ Ηθικολογία "καλό θα ήταν να σκεφτείτε" , λες κ έφερα κάνα πανό να υπερασπιστώ την κυράτσα :s_crazy ή λες και de facto δεν έχω κανέναν σκεπτικισμό σχετικά με τις παθογένειες του καπιταλισμού (κρίμα που το σπουδάζω και σχεδόν μιά δεκαετία μέχρι τις αρχές διδακτορικού το αντικείμενο, should've known better)

Η φάση είναι ότι δεν διαφωνούμε και ιδιαίτερα, ωστόσο επειδή οι μύγες του καθενός (κ έμενα βάζω μέσα) είναι γνωστές, έπρεπε σώνει και ντε να καταλήξει έτσι. Καλώς, ηττήθηκα, παρακάτω. :superman:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#631470 :dizzy:

Αυτός που αρπάχτηκε είσαι εσυ, προφανώς και έχω κάθε δικαίωμα να σου πω ότι δεν βλέπω καμία βάση στο υποθετικό σου σενάριο.
Βέβαια, αν σου απαντήσω κι εγώ το ίδιο θεωρητικά, πετάω 75% τσιτάτα :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:
Αν απ' όσα είπα εξέλαβες ότι το έκανα Δημόσιο vs The world, να σε ενημερώσω πως θεωρώ όλους τους τομείς τα ίδια σκατά, αφού όλοι μικρόκοσμοι της κάθε κοινωνίας είναι. (Και τον ιδιωτικό τομέα ειδικά εγώ και όλοι της ηλικίας μου τον τρώμε στα μούτρα στη χειρότερη μορφή του). Πάει αυτό.

Δεν πήγαινε σε εσένα το σχόλιό μου, ήταν γενικότερη παρατήρηση.

socratesn έγραψε:Markvag, αλήθεια θεωρείς πως ξοδεύοντας χρόνο να ανταλλάσσουμε εδώ απόψεις διορθώνεται ο κόσμος ας πούμε? Πω δεν πω στ @@@ μου ο ΙΤ , στα @@@ μου και ΔΤ, αύριο ίδια μέρα θα ξημερώσει. Κουβέντα να γίνεται

Όχι φυσικά, δεν περιμένω να διορθωθεί ο κόσμος από μία παπαριά που έγραψα εγώ, εσύ ή ένας άλλος σε ένα ιντερνετικό καφενείο. Απλά ήθελα να σχολιάσω απόψεις που γράφονται συχνά εδώ μέσα (και αλλού φυσικά), που είναι λάβροι κατά του δημοσίου στην παραμικρή υπόνοια διαφθοράς και ευνοιοκρατίας (και καλά κάνουν), αλλά τη θεωρούν δεδομένη, λογική και αναμενόμενη σε μία ιδιωτική εταιρεία.

Αλλά είπαμε, κουβέντα να γίνεται...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#631564 Παντως τα μεγαλα φαγοποτια γινονται σε συνεργασια με το βρωμικο κρατος.
Εκτος αν μιλαμε για την απλη φοροδιαφυγη ιδ επιχειρησεων που καλως θεωρειται δεδομενη απο την στιγμη που το κρατος φερεται ως νταβατζης και σου παιρνει το 60+% σε φορους με το ετσι θελω.
Γιαυτον ακριβως τον λογο δεν επενδυει κανενας ξενος στην χωρα μας,γιατι βλεπουν οτι το παιχνιδι ειναι στημενο
Η γραφειοκρατια εξαλλου υπαρχει για να εξυπηρετει τσ συμφεροντα καποιων.
Το ελληνικο κρατος- δημοσιο,ειναι μια καλα οργανωμενη μαφια.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
socratesn έγραψε:(Και τον ιδιωτικό τομέα ειδικά εγώ και όλοι της ηλικίας μου τον τρώμε στα μούτρα στη χειρότερη μορφή του).

Εντάξει, είναι φανερό και από εδώ μέσα πως δεν τον τρώμε και όλοι στα μούτρα στην ίδια μορφή.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
NickTG έγραψε:
socratesn έγραψε:(Και τον ιδιωτικό τομέα ειδικά εγώ και όλοι της ηλικίας μου τον τρώμε στα μούτρα στη χειρότερη μορφή του).

Εντάξει, είναι φανερό και από εδώ μέσα πως δεν τον τρώμε και όλοι στα μούτρα στην ίδια μορφή.

Και? Πρέπει οι πιο ζορισμένοι να διεκδικήσουν(με) κανένα βραβείο για αυτό ή μετράνε έξτρα οι απόψεις μας σε κάποια θέματα?
Γενικότερα σ' ένα φόρουμ, όλο το point είναι να ακούγονται διαφορετικές απόψεις (και προφανώς βιώματα), όχι?

Είναι πραγματικά σοκαριστική η αδυναμία των περισσότερων εδώ σε όσα θέματα υποκρύπτουν ταξικές διαστάσεις, να αποδεχτούν οποιονδήποτε αντίλογο.
Χρεώνεσαι με το παραμικρό ως βολεμένος-φιλελές-whatever και παίρνεις τις textbook απαντήσεις.
(NickTG με το τελευταίο δεν αναφέρομαι σε εσένα, γενική παρατήρηση είναι)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
socratesn έγραψε:
NickTG έγραψε:

Και? Πρέπει οι πιο ζορισμένοι να διεκδικήσουν(με) κανένα βραβείο για αυτό ή μετράνε έξτρα οι απόψεις μας σε κάποια θέματα?

Καμία σχέση. Απλά έγραψες κάτι που δεν ισχύει και έκανα μια διόρθωση.
Αν και ναι, βάση αυτού, σε κάποια θέματα μπορεί όντως η άποψη τους ενός ή του άλλου να μετρήσει λίγο παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631990 Μήνυμα Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό του 2020
«Δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι μπορεί να τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν», τόνισε ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο. Μήνυμα σε Ερντογάν να σταματήσει να εκβιάζει και κάλεσμα σε Γερμανούς επενδυτές.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... -2020.html

Από τα πιο επίσημα χείλη ξεκινάει το ξήλωμα της σωστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2020. Να δούμε τι θα πουν και οι δανειστές βέβαια...
Να θυμίσω πως μέχρι σήμερα δεν μας είχαν χαρίσει ποτέ κάστανα. Από το 2016 (μιας και το 2015 είχαμε και την "περήφανη διαπραγμάτευση" και τα cc...) απαιτούσαν να τηρηθούν τα συμφωνημένα.

Εδώ να πούμε πως επειδή οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε κουτόχορτο, δεν παίζει να συμφωνήσουν πχ να δίνονται φοροαπαλλαγές και την ίδια ώρα να πέφτει εκτός το πρωτογενές πλεόνασμα. Να δούμε ποιος θα πάει κουβά λοιπόν.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#632000 Θα ξεκοκκαλίσουνε και την κάβα 35 δισεκατομμυριάκια και μετά μην τους είδατε.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...
:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By popolaros

ας τον μαζεψει επιτελους καποιος.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
224v έγραψε:Ετοιμάσου για εργολαβίες λοιπόν!!!

< Note >

Προηγούνται άλλοι δυστυχως:
https://www.liberal.gr/news/epilechthik ... mes/288573
κι ας χρωστάνε σε όσους μιλούν ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
popolaros έγραψε:

ας τον μαζεψει επιτελους καποιος.

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΗΣ :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#632129 The first economic modelling of coronavirus scenarios is grim for the world

+

The Global Macroeconomic Impacts of COVID-19:
Seven Scenarios

Tables 10 and 11 illustrate the scale of the various pandemic scenarios on reducing GDP in
the global economy. Even a low-end pandemic modeled on the Hong Kong Flu is expected to
reduce global GDP by around $SU2.4 trillion and a more serious outbreak similar to the
Spanish flu reduces global GDP by over $US9trillion in 2020.

:vava: :vava: