Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:
GTS έγραψε:Το κοστος του γαμου θα καλυφθεί από τους καλεσμένους;

What do you mean?

Το τυπικο είναι αντι για δωρο κάθε καλεσμένος βαζει σε ένα φακελο 50-100 ευρωπουλα και καλυπτει το κοστος συμμετοχης του. Στον τελευταιο που πηγα ειχα δωσει 50 ευρω.

Σιγα μηπως οι οικογενειες χαλαγαν 40000 για ένα γαμο.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
Deleted User 1 έγραψε:Πάντως για να μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς οι μλκ των γάμων μου έλεγε Μυκονιάτης ξενοδόχος ότι έχουν κρατήσεις σχεδόν όλο το χρόνο γιατί σκάνε αυθημερόν οι Κινεζοτέτοιο ντυμένοι γαμπριάτικα και πάνε και βγάζουν φώτο σε παραλίες και αξιοθέατα. Ομοίως και στη Σαντορίνη. Αυτούς η φωτογράφιση πρέπει να τους βγαίνει πάνω από 2χιλιαρο! :lol:

Ναι παίζει πολύ αυτό, αλλά αυτοί τα κλείνουν αυτά από την Κίνα πριν έρθουν εδώ, πρέπει να μπεις στο κύκλωμα για να σου έρχονται τέτοια μυστήρια... και φυσικά να είσαι και όλο το καλοκαίρι στο όποιο νησί, με τον εξοπλισμό σου και να έχεις και κάποιο χώρο για να δουλέψεις... Υποθέτω πως θα υπάρχουν διάφοροι που θα έχουν μετακομίσει εκεί και με τα σωστά κονέ και έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους 11.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#63155 Ε προφανώς και όλοι θα δώσουν από κάτιτις. Είτε δώρο είτε μετρητο. Αλλά δεν βασίζεσαι σ' αυτό για να καλύψεις τα έξοδα του γάμου. Συνήθως πληρώνουν οι γονέοι το γάμο και τα δώρα πάνε στο ζευγάρι.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Deleted User 1 έγραψε:Ε προφανώς και όλοι θα δώσουν από κάτιτις. Είτε δώρο είτε μετρητο. Αλλά δεν βασίζεσαι σ' αυτό για να καλύψεις τα έξοδα του γάμου. Συνήθως πληρώνουν οι γονέοι το γάμο και τα δώρα πάνε στο ζευγάρι.

Αστειευεσαι...
Όποιος τη σήμερον κάνει γάμο και μπαίνει μέσα ή είναι κοροιδο ή έχει λεφτά για πέταμα.
Προφανώς δεν εξεταζω αν τα έσοδα καταλήγουν στην τσέπη του ζευγους ή των γονέων, το ίδιο είναι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#63183 Και τι θα κάνεις? Θα κάνεις εκτίμηση εσόδων πριν αποφασίσεις να καλέσεις κόσμο? Βγάζεις τα άτομα, βγαίνει ανάλογα το κόστος και αποφασίζεις αν σε παίρνει ή όχι. Μετά είναι ότι κάτσει. Άλλος θα δώσει 50 άλλος 150 και άλλος θα φέρει μια καφετιέρα. Τώρα τι είναι κοροϊδία και τι όχι είναι σχετικό για τον καθένα. Αν οι γονείς έχουν κοστολογήσει τόσο το βγάλσιμο της "υποχρέωσης" στον κάθε ξεκάρφωτο, γούστο τους και καπέλο τους. Εκείνοι έχουν το πρόβλημα και όχι το ζεύγος. Το ζεύγος σε κάθε περίπτωση βγαίνει κερδισμένο οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#63185 Και εγώ νομίζω οτι επι το πλείστον ειναι πεταμένα λεφτά. Εμεις κάναμε ενα καλό παρτάκι με επιλεγένο κύκλο προσκεκλημένων και τα υπόλοιπα (μιας και οι γονείς θέλανε να "ξοδέψουν") τα επενδύσαμε σε ένα αξέχαστο ταξιδι του μέλιτος και στο να βάλουμε κατι στην άκρη.

Βεβαια περί ορέξεως ...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Deleted User 1 έγραψε:Και τι θα κάνεις? Θα κάνεις εκτίμηση εσόδων πριν αποφασίσεις να καλέσεις κόσμο? Βγάζεις τα άτομα, βγαίνει ανάλογα το κόστος και αποφασίζεις αν σε παίρνει ή όχι. Μετά είναι ότι κάτσει. Άλλος θα δώσει 50 άλλος 150 και άλλος θα φέρει μια καφετιέρα. Τώρα τι είναι κοροϊδία και τι όχι είναι σχετικό για τον καθένα. Αν οι γονείς έχουν κοστολογήσει τόσο το βγάλσιμο της "υποχρέωσης" στον κάθε ξεκάρφωτο, γούστο τους και καπέλο τους. Εκείνοι έχουν το πρόβλημα και όχι το ζεύγος. Το ζεύγος σε κάθε περίπτωση βγαίνει κερδισμένο οικονομικά.

Χωρίς να απαιτούνται γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων σε διαβεβαιώνω ότι ο οποιοσδήποτε σε λίγα λεπτά μπορεί να υπολογίσει αν το ισοζύγιο θα είναι θετικό ή αρνητικό - και το κάνει. Δεν έχω κανένα γνωστό που να μπήκε μέσα από αυτή τη μπιζνα, ανεξάρτητα επαναλαμβάνω από το ποιος ήταν ο χορηγός, που δεν ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση.
Έχω παράδειγμα που έβαλε 3 χιλιάρικα και έβγαλε 5 (φτωχός με αντίστοιχο κοινο), έχω και (πολύ προσφατο) παράδειγμα που έβαλε 100 και έβγαλε 200 (βέβαια ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να βάλει και 800 με την ίδια ανεση, αλλά δεν το έκανε.)
Ένας λόγος που φούσκωσε η δουλειά (ώστε οι φωτογράφοι να ζητάνε 2 και αυτοί με τα νυφικά 3 και 4 και 5 ξέρω γω) ήταν ακριβώς αυτος: μέσα δεν εμπαινες ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Όχι, και έχω ξεκαθαρίσει στις εκάστοτε, πως αν καταλήξουμε σε γάμο,:

εχει φτασει εκει η συζητηση? :s_omg

ενα ενα μας τα πετας.. :shifty:

εγω στο γαμο μου τραπεζωσα μονο πολυ κοντινους μου ανθρωπους(25-30 ατομα)
το ισοζυγιο ηταν υπερ του δεοντος θετικο,αν θυμαμαι καλα κανα 12.000-13.000 ευρω.Ηταν σε παλιες ομως καλες εποχες(2001)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#63232 Για τα θεματα γαμου, κτηματων και ποσου και τροπου πληρωμης, ενα ειναι το θεμα: supply & demand. Αφου τα σκανε και τα δεχονται αι πελαται, καλα κανουν αυτοι που τους τα παιρνουν. Παντρευτηκε η κολλητη μου σε ενα τετοιο κεντρο (γλυφαδα ή βουλα, οχι κτημα στην εξοχη) και ενω εχουμε κολλητο dj που θα το εκανε τσαμπα ΚΑΙ θα επαιζε και γαματη μουσικη (τσεκαρισμενο) της ειπαν "αν θελετε το χωρο μας, dj μονο το δικο μας και με 700ε". Και το δεχτηκε.

Mercyful_Fate έγραψε:
kacey έγραψε:Εννοειται οτι αν καποιος μου πει "η δουλεια κανει 1000ε", εγω περιμενω οτι θα παρει 1000 και θα δωσει αποδειξη (και δρω αναλογα, αν εχουμε ντραβαλα). Η τελευταια φορα ομως που μου συνεβη κατι τετοιο ηταν το 2008.

Έζησε ο πωλητής? :help:

Υπερβολες...Απλα για να πληρωθει το υπολοιπο μισο απο τα ~8 χιλιαρικα που ηταν να παρει (για αντικατασταση παλιων παραθυρων με κουφωματα αλουμινιου), εκοψε αποδειξη. Αλλιως θα επαιρνε τα @@ μου.

junior gt έγραψε:Ένα καλό κίνητρο για να εκδίδονται αποδείξεις σε αυτές τις περιπτώσεις, και από τη στιγμή που το πρόβλημα του πελάτη είναι ότι με την έκδοση της απόδειξης θα επιβαρυνθεί το ΦΠΑ, σε τέτοιου είδους συναλλαγές το ΦΠΑ να το εκπίπτει ο πελάτης. Να θυσιάσει δηλαδή το κράτος το έσοδο του ΦΠΑ (που στην ουσία δεν υπάρχει αφού δεν κόβονται αποδείξεις), ώστε να κερδίσει τη φορολογία του εισοδήματος του παρέχοντα την υπηρεσία.

Cosmic έγραψε:
junior gt έγραψε:Ένα καλό κίνητρο για να εκδίδονται αποδείξεις σε αυτές τις περιπτώσεις, και από τη στιγμή που το πρόβλημα του πελάτη είναι ότι με την έκδοση της απόδειξης θα επιβαρυνθεί το ΦΠΑ, σε τέτοιου είδους συναλλαγές το ΦΠΑ να το εκπίπτει ο πελάτης. Να θυσιάσει δηλαδή το κράτος το έσοδο του ΦΠΑ (που στην ουσία δεν υπάρχει αφού δεν κόβονται αποδείξεις), ώστε να κερδίσει τη φορολογία του εισοδήματος του παρέχοντα την υπηρεσία.

Εμ, όταν βάζει φόρο σε κάθε συναλλαγή 23% βλέπει ο άλλος την τιμή και του σηκώνεται η τρίχα. Να μειώσει τουλάχιστον τον ΦΠΑ σημαντικά, να κάνει και σωστό έλεγχο για τις αποδείξεις να υπάρχει και κίνητρο για μια νομιμότητα τέλος πάντων... Να μην αισθάνεται και ο καταναλωτής ότι τον σκίζει το κράτος. Είμαι της γνώμης πως θα ήταν προτιμότερο να εισέπραττε το κράτος λιγότερο ΦΠΑ από όλους παρά να το έχει στο 23% και να δουλεύουν μαύρα οι περισσότεροι... Να εισπράττει και τον φόρο του πραγματικού εισοδήματος... (όχι βέβαια αυτόν που έχει τώρα, νομίζω και αυτός πρέπει να μειωθεί).

ΑΥΤΟ ειναι το βασικο θεμα: οτι σε μια δουλεια 1000 ευρω, αν γινουν νομιμα τοτε ο πελατης θα κληθει να πληρωσει 1230ε και ο επαγγελματιας θα κρατησει τα 740ε. Αυτο σημαινει οτι

α) το κρατος τσεπωνει 490 απο τα 1230ε (συνολικη φορολογια 40% επι της συναλλαγης) = ε σαλτα γαμησου κρατος...
β) οτι και οι δυο πλευρες εχουν σημαντικο κινητρο να τα κανουν μαυρα.

Deleted User 1 έγραψε:Όλα αυτά τα παραλιακά είναι εκτός συναγωνισμού. Εγώ επειδή το γουστάρω άπειρα τους έβαλα και πήραν προσφορά απ' το Island. Ε γέλασε και ο κάθε πικραμενος με τα νούμερα που ακούστηκαν. Με αρκετό ψαλίδι στις παροχές πήγαμε σχεδόν στο 200αρι το άτομο. Εκεί όμως μόνο και μόνο για το scenery θα τον έκανα το γάμο με 100-150 αντί τον κάθε τυχαίο που καλούν τα γερόντια.

200ε χ 100-150 ατομα = 20 με 30 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. Ρε δεν πανε να γαμηθουνε...Και εμενα μου αρεσε αφανταστα ο χωρος του c-lounge του Island, αλλα και παλι: ρε δε πανε να γαμηθουνε?

GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:
GTS έγραψε:Το κοστος του γαμου θα καλυφθεί από τους καλεσμένους;

What do you mean?

Το τυπικο είναι αντι για δωρο κάθε καλεσμένος βαζει σε ένα φακελο 50-100 ευρωπουλα και καλυπτει το κοστος συμμετοχης του. Στον τελευταιο που πηγα ειχα δωσει 50 ευρω.

Σιγα μηπως οι οικογενειες χαλαγαν 40000 για ένα γαμο.

Επ'αυτου: και εγω, αν δεν υπαρχει λιστα γαμου (δηλαδη θελουμε ΑΥΤΑ τα πραγματα απο το ταδε μαγαζι), κοιταω να κανω ενα δωρο που να καλυπτει τουλαχιστον αυτα που θα σκασουν για την αφεντια μου.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
kacey έγραψε: ....
Cosmic έγραψε:

Εμ, όταν βάζει φόρο σε κάθε συναλλαγή 23% βλέπει ο άλλος την τιμή και του σηκώνεται η τρίχα. Να μειώσει τουλάχιστον τον ΦΠΑ σημαντικά, να κάνει και σωστό έλεγχο για τις αποδείξεις να υπάρχει και κίνητρο για μια νομιμότητα τέλος πάντων... Να μην αισθάνεται και ο καταναλωτής ότι τον σκίζει το κράτος. Είμαι της γνώμης πως θα ήταν προτιμότερο να εισέπραττε το κράτος λιγότερο ΦΠΑ από όλους παρά να το έχει στο 23% και να δουλεύουν μαύρα οι περισσότεροι... Να εισπράττει και τον φόρο του πραγματικού εισοδήματος... (όχι βέβαια αυτόν που έχει τώρα, νομίζω και αυτός πρέπει να μειωθεί).

ΑΥΤΟ ειναι το βασικο θεμα: οτι σε μια δουλεια 1000 ευρω, αν γινουν νομιμα τοτε ο πελατης θα κληθει να πληρωσει 1230ε και ο επαγγελματιας θα κρατησει τα 740ε. Αυτο σημαινει οτι

α) το κρατος τσεπωνει 490 απο τα 1230ε (συνολικη φορολογια 40% επι της συναλλαγης) = ε σαλτα γαμησου κρατος...
β) οτι και οι δυο πλευρες εχουν σημαντικο κινητρο να τα κανουν μαυρα.

Και μάλιστα αν υποθέσουμε ότι ο επαγγελματίας από τη στιγμή που κόψει απόδειξη στον πελάτη θα κοιτάξει και αυτός να έχει έξοδα άσπρα πχ θα ζητήσει και αυτός απόδειξη από τον κάμεραμαν, θα περάσει στα βιβλία του αποσβέσεις εξοπλισμού, χαρτιά εκτύπωσης, έξοδα κίνησης κλπ οπότε θα φορολογηθεί σε κέρδος πολύ λιγότερο από την αμοιβή του, αυτός που έχει το μεγαλύτερο κίνητρο να μην του κόψει απόδειξη ο φωτογράφος, είναι ο ίδιος ο πελάτης ο οποίος ότι και να γίνει θα φάει στον κώλο το 23%...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Όντως υποτίθεται ότι η γενική αρχή είναι αυτή. Μέσα δεν μπαίνεις. Άντε στη χειρότερα να κάνεις break even με την κατάσταση που επικρατεί.

Στην προσκληση βαζεις αντι για δωρα εχει ανοιχτει λογαριασμος στην ταδε τραπεζα στο ονομα των νεονυμφων to be και απλα τον βλέπεις να φουσκωνει πριν το γαμο. Μιλαμε για σουπερ μπιζνες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#63258 καθολου γυφτια δεν ειναι.Ισα ισα που τον γλυτωνεις απο το τρεξιμο να ψαχνει κατι της ''προκοπης'' στο μπατζετ που διαθετει.
Και εσυ γλυτωνεις το τρεξιμο να αλλαζεις βαζα-καφετιερες-ηλ σκουπακια-τοστιερες-σεντονια που δεν σου αρεσουν/δεν χρειαζεσαι, απο τη Βαρη και το Περιστερι μεχρι το Κορυδαλλο και την Ηλιουπολη.
Βολεβει τους παντες.