Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#631400 Δεν σου λέω εσένα κάτι, δεν είναι προσωπικό.
Λέω πως αν μια συμπεριφορά γίνεται στο 0.001% ενός κεφαλαίου, αναλογικά, είναι πιθανότερο το να ακολουθηθεί απ το ίδιο άτομο αν φτάσει να μπορεί την κάνει στο 100%, παρά το να μην ακολουθηθεί. Λογικό δεν είναι? Δεν εξισώνω τις ευθύνες, άλλο ήταν το αρχικό θέμα (lobbying - αξιοκρατία - καριέρα).
Άβαταρ μέλους
By otso
#631405 Aυγουστος κορινθος στρατοπεδο κατι ελαχιστοι απο λυκειο , τιγκα στα μορφωμενα παιδια απο το εξωτερικο και εδω 1600 περιπου και ηρθαν οι ειδικοτητες . Απο τα 1600 καθισμενα ατομα στο γηπεδο εγω και ενας γιαννιωτης σηκωθηκαμε οταν ηρθαν οι ειδικες δυναμεις και δηλωσαμε να παμε αλεξιπτωτιστες , η πατριδα ευγνωμονουσα μας εστειλε να σπαμε πετρες.
Ολοι οι αλλοι οσοι δεν πηραν την ειδικοτητα που ηθελαν ηταν στα τηλεφωνα ολοι μα ολοι με τα βυσματα τους ΤΙ ΝΔ τι πασοκοι τι κομμουνια τι αναθεωρητες τι τροτσκιστες απο ιταλια τι μαοικοι ολοι μα ολοι στα τηλεφωνα. Ειχα καθισει προς την πυλη και καπνιζα ολο το βραδυ το ειχα παρει λιγο βαρια , ολο το βραδυ το στρατοπεδο δεν κοιμηθηκε αλαζανε οι ειδικοτητες και οι μεταθεσεις στο αψε σβησε .και τοτε το επιασα ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ δεν διναν μια για μενα , και οτι λεγαν ηταν κουφια λογια και μαλακιες
μπροστα στον εαυτουλη τους . Απο τοτε μεγαλολογήτες και πατριδα στα αρχιδια μου .
Εν κατακλειδι μην ακουω μαλακιες οτι υπαρχουν ατομα εδω μεσα που δεν εχουν βαλει το βυσμα τους .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#631408 Οτσο αν δεν έχεις δεί να σταματάει το λεωφορείο που πήγαινε τα κωλοψαρα στον Έβρο 10 ΜΈΤΡΑ ΠΡΊΝ ΤΗΝ ΠΎΛΗ του ΚΕΝ για να κατέβει το βύσμα γιατί πάει Στρατονομία δεν έχεις δεί τίποτα.

Ευτυχώς είχα υπηρετήσει με τον Δία :inlove: ακόμα στον ΕΣ, του είχα πει κάτι εσσερε Φεράρι (και xys t ar x Dias) και εβγαλα θητεία στο φυλάκιο της Χρυσής Ακτής. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#631410 Εποχές 80, η τότε CITY BANK, δεν έπαιρνε στελέχη από άλλες τραπεζες. Αντίθετα όλες οι άλλες ήθελαν τα στελέχη της. Αυτό κάτι λέει. Είχε ένα τρόπο να εκπαιδεύει τον κόσμο της και να ξέρει πως θα συμπεριφερθεί η θα αποφασίσει σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
Όταν πολυεθνικές ψάχνουν στελέχη μέσω headhunter's λογικά θα ζητάνε και συστατικές επιστολές που θα τις τσεκαροθν με τους προηγούμενους εργοδότες. Φυσικά καραμπινάτες κομπίνες θα είναι γνωστές στο χώρο ποιος τις έκανε.
Για τη συγκεκριμένη δεν έχω γνώση, αλλά να την πάρουν οντας υπεύθυνη για τέτοιες ενέργειες θα βρουν μπελά και αυτοί που την διάλεξαν.

Για τα βισματα τότε 70, δεν έχω άποψη, εγώ δεν γινότανε να έχω λόγω φακέλου στο Α2, πήγα σκαπανέας μηχανικού και ευτυχώς ΜΟΜΑ Λάρισας. Έκανα 31 μήνες λόγω Κύπρου. Δεν πέρασα άσχημα εκεί αν και άλλαζα κλιμάκια σε όλη τη Θεσσαλία. Πήρα τελικά πιστοποιητικό προϋπηρεσίας και βρήκα άμεσα δουλειά στο εξωτερικό...

< Note >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#631411 Πάντως το ρεζουμέ αυτών που είπε ο sokratesn είναι η νοοτροπία και όχι η αναλογία. Και η νοοτροπία αυτή καλώς ή κακώς είναι ανθρώπινη. Η αναλογία βέβαια διαφέρει ανάλογα τα όρια του καθενός. Όλοι ψάχνουμε το κάτι καλύτερο και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Όποιος πει το αντίθετο είναι απλά ψεύτης.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#631417 Πέρα από το (μικρό)πολιτικό βύσμα, για να σε έχει κάποιος ανάγκη ή για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σου σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλά.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα...

να είσαι άριστος γλύφτης, που δεν αρκεί για να σε πάει πολύ μακριά
ρουφιάνος, που επίσης δεν σε πάει μακριά
επικοινωνιακός
να ξέρεις πότε να μιλήσεις και πότε όχι όπως και να ξέρεις τι θα πεις
διπλωμάτης, όχι ο γνωστός κομμουνιστής του φόρουμ, με την ευρύτερη έννοια
ευέλικτος
να μην πηγαίνεις by the book και να μην φοβάσαι να ρισκάρεις
και γενικότερα πολλά προσόντα πέρα της γνώσης ενός εργασιακού αντικειμένου, ανθρώπους με γνώσεις βρίσκεις εύκολα, ανθρώπους να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω από την δουλειά τους όμως είναι δύσκολο να βρεις.

Τα περισσότερα μεγάλα κεφάλια δεν έγιναν μεγάλα γιατί ήταν απλά καλοί junior εργαζόμενοι, έγιναν γιατί είχαν τα παραπάνω κι ας μην ήξεραν να ανοίξουν το excel, άλλωστε για να κάνουν αυτοί την δουλειά υπάρχουν οι άλλοι, τα workhorses.
Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν καριέρα σε πλάτες άλλων λόγω οικογένειας, δοντιού, σεξουαλικών προσόντων κοκ αλλά δεν είναι ο κανόνας, άσχετα αν οι απο κάτω μας αρέσει να πιστεύουμε το αντίθετο και να υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες μας σε σύγκριση με τους ανώτερους μας.
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 05 Μαρ 2020, 18:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Οτσο αν δεν έχεις δεί να σταματάει το λεωφορείο που πήγαινε τα κωλοψαρα στον Έβρο 10 ΜΈΤΡΑ ΠΡΊΝ ΤΗΝ ΠΎΛΗ του ΚΕΝ για να κατέβει το βύσμα γιατί πάει Στρατονομία δεν έχεις δεί τίποτα.

Ευτυχώς είχα υπηρετήσει με τον Δία :inlove: ακόμα στον ΕΣ, του είχα πει κάτι εσσερε Φεράρι (και xys t ar x Dias) και εβγαλα θητεία στο φυλάκιο της Χρυσής Ακτής. :iconcool:

ΚΕΝ στον Έβρο;
Πριν το ΚΕΝ άλλαξε ΚΕΝ και απλά κατέβηκε και πήγε χωρίς φύλλο πορείας χωρίς τίποτα;

Κάτι δεν μας λες σωστά, αυτά ούτε εγώ τα έκανα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Θα παρει πακετο και απο την Πραξια θα εφυγε με καλο, αλλα αναλογα και με τα εξοδα που εχει δημιουργησει (μερικοι αγοραζουν βιλλες στην Μυκονο κλπ) μπορει αυτο να τελειωσει σε καποια στιγμη αν δεν προσεχει. Οχι πως μας ενδιαφερει εμας αλλα ο ιδιωτικος τομεας παντα εχει ενα ρισκο οτι δεν θα βρισκεις αλλη δουλεια σε αντιθεση με το δημοσιο που πληρωνεσαι για παντα και χωρις αξιολογηση.

Δεν νομίζω να αγχώνεται κανείς για το πως θα πληρώσει ο κάθε μανατζαρέους τον ΕΝΦΙΑ της βίλας στη Μύκονο... :lol:

socratesn έγραψε:Μ αρέσει το feeling ορισμένων, ότι ξεσκεπάζουν καμιά πλεκτάνη, όταν ανακαλύπτουν "βολέματα" και στον ιδιωτικό τομέα, λες και δεν ξέραμε ήδη ότι παγκοσμίως πόσο μάλλον σ' ένα χωριό σαν την Ελλάδα το lobbying είναι βασικός παράγοντας για τέτοιου είδους καριέρες.

Άρα (για να θέσω μία λίγο διαφορετική βάση), αν έχουμε ως δεδομένο και φυσιολογικό την αναξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα (και κυρίως μάλιστα στις θεσάρες), τότε γιατί μας πειράζει η αναξιοκρατία στο δημόσιο;; :hmmm:

Γιατί αν την αναξιοκρατία στο δημόσιο την πληρώνουμε μέσω των φόρων μας, την αναξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα την πληρώνουμε μέσω των αυξημένων τιμών, των υποδεέστερων προϊόντων και συχνά τελευταίως μέσω των φόρων μας όταν καλούμαστε να σώσουμε τους ιδιώτες... :whistlink:

Και άρα, αν η αντιμετώπιση της αναξιοκρατίας στον ιδιωτικό τομέα είναι "deal with it", γιατί η αντιμετώπιση στο δημόσιο είναι να νευριάζουμε και να απαιτούμε να διορθωθεί;;; :hmmm: Και ΦΥΣΙΚΑ η σωστή αντιμετώπιση είναι η απαίτηση να διορθωθεί, αλλά μήπως, λέω μήπως, έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ενώ επιπλέον, αν η στάνταρ αντιμετώπιση της αναξιοκρατίας είναι το "στα @@ μου, έτσι δουλεύει ο κόσμος", τότε δεν βλέπω έναν τρόπο να διορθωθεί κάτι... :hmmm:

Λέω τώρα εγώ... :lol:

Υ.Γ.: Ο χρήστης diplomat παρακαλείται να ακολουθήσει εντατική θεραπεία με ΣΚΑΙ και liberal.gr γιατί τελευταίως αριστερίζει επικίνδυνα! :x
Άβαταρ μέλους
By g8777
#631420 Κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. :iconcool:
Ναι, μπορεί και να έχεις δίκιο,δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον ΕΣ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
dimik έγραψε:διπλωμάτης, όχι ο γνωστός κομμουνιστής του φόρουμ, με την ευρύτερη έννοια

markvag έγραψε:Υ.Γ.: Ο χρήστης diplomat παρακαλείται να ακολουθήσει εντατική θεραπεία με ΣΚΑΙ και liberal.gr γιατί τελευταίως αριστερίζει επικίνδυνα! :x

:lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Να χτίζω έξι χρόνια το προφίλ του νεοφιλελέ τροϊκανού εσωτερικού για να φτάσουμε στο σήμερα. :help:

P.S.
Εικόνα

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#631427 Σε 5-6 μηνάκια διπλωμάτη μου στο φόρουμ, ο οδηγός του γκάμπριο θα είσαι εσύ! :iconcool: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#631429 Πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε οι κλασικές ΕΛ ζητιανιές στο μαρτιάτικο DSA μπας και ανακάμψω στο 90' με υποστήριξη της επικείμενης φάπας από τους τροϊκανοθεσμούς. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. :iconcool:
Ναι, μπορεί και να έχεις δίκιο,δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον ΕΣ. :lol:

Ξέρω τι είναι ΚΕΝ :protest:
Μιλάς σε έφεδρο ανθυπολοχαγό στρατονομίας, έναν εκ των 3ων που αργότερα έγιναν 5 στην συγκεκριμένη ΕΣΣΟ :innocent:

Απλά πριν μπει στο ΚΕΝ να πέσει τηλ να κατέβει απο το λεωφορείο για να πάει μόνος του χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα στην Καρδίτσα (ΚΕΝ στρατονομίας) να πει ήρθα είναι λίγο περίεργο, η διαδικασία είναι πέφτει τηλεφωνάκι->παρουσιάζεσαι στο ΚΕΝ σου κανονικά->παίρνεις φύλλο πορείας σε άλλο ΚΕΝ, έτσι κι αλλιώς η στρατονομία περνάει από όλα τα ΚΕΝ και επιλέγει κόσμο αργότερα, δεν τίθεται θέμα βιασύνης, ίσα ίσα αν ήταν έξυπνος θα άραζε στο πρώτο ΚΕΝ που είναι χαλαρά και θα πήγαινε τελευταία στιγμή ΣΝ να του στρώσουν το κορμί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
markvag έγραψε:Άρα (για να θέσω μία λίγο διαφορετική βάση), αν έχουμε ως δεδομένο και φυσιολογικό την αναξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα (και κυρίως μάλιστα στις θεσάρες), τότε γιατί μας πειράζει η αναξιοκρατία στο δημόσιο;; :hmmm:

Γιατί αν την αναξιοκρατία στο δημόσιο την πληρώνουμε μέσω των φόρων μας, την αναξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα την πληρώνουμε μέσω των αυξημένων τιμών, των υποδεέστερων προϊόντων και συχνά τελευταίως μέσω των φόρων μας όταν καλούμαστε να σώσουμε τους ιδιώτες... :whistlink:

Και άρα, αν η αντιμετώπιση της αναξιοκρατίας στον ιδιωτικό τομέα είναι "deal with it", γιατί η αντιμετώπιση στο δημόσιο είναι να νευριάζουμε και να απαιτούμε να διορθωθεί;;; :hmmm: Και ΦΥΣΙΚΑ η σωστή αντιμετώπιση είναι η απαίτηση να διορθωθεί, αλλά μήπως, λέω μήπως, έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ενώ επιπλέον, αν η στάνταρ αντιμετώπιση της αναξιοκρατίας είναι το "στα @@ μου, έτσι δουλεύει ο κόσμος", τότε δεν βλέπω έναν τρόπο να διορθωθεί κάτι... :hmmm:

Λέω τώρα εγώ... :lol:

Αν απ' όσα είπα εξέλαβες ότι το έκανα Δημόσιο vs The world, να σε ενημερώσω πως θεωρώ όλους τους τομείς τα ίδια σκατά, αφού όλοι μικρόκοσμοι της κάθε κοινωνίας είναι. (Και τον ιδιωτικό τομέα ειδικά εγώ και όλοι της ηλικίας μου τον τρώμε στα μούτρα στη χειρότερη μορφή του). Πάει αυτό.

Αλλού εστίασα, στο ότι ενώ όλοι στις ζωές μας κυνηγάμε το καλύτερο και αξιοποιούμε γνωριμίες, σκιλλς και εξυπηρετήσεις/υποχρεώσεις - αθώες ή όχι και τόσο, για να πετύχουμε πέντε στόχους παραπάνω, όταν σκάει αλλού κάτι ίδιας φύσης, όμως μεγάλο για τα μέτρα μας, δείχνουμε με το δάχτυλο σα να πέφτουμε απ' τα σύννεφα και αντλούμε και ικανοποίηση, οτι "Να! Σας τα λέγαμε, κακός ΙΤ". Αρκετά ρομαντικό, αλλά δεν τροφοδοτεί την ηθική μου.

Markvag, αλήθεια θεωρείς πως ξοδεύοντας χρόνο να ανταλλάσσουμε εδώ απόψεις διορθώνεται ο κόσμος ας πούμε? Πω δεν πω στ @@@ μου ο ΙΤ , στα @@@ μου και ΔΤ, αύριο ίδια μέρα θα ξημερώσει. Κουβέντα να γίνεται
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
socratesn έγραψε:Δεν σου λέω εσένα κάτι, δεν είναι προσωπικό.
Λέω πως αν μια συμπεριφορά γίνεται στο 0.001% ενός κεφαλαίου, αναλογικά, είναι πιθανότερο το να ακολουθηθεί απ το ίδιο άτομο αν φτάσει να μπορεί την κάνει στο 100%, παρά το να μην ακολουθηθεί. Λογικό δεν είναι? Δεν εξισώνω τις ευθύνες, άλλο ήταν το αρχικό θέμα (lobbying - αξιοκρατία - καριέρα).

Αυτά τα projection εκτός του ότι είναι επι θεωρητικού επιπέδου, δεν προσφέρουν απολύτως τπτ στην συζήτηση, γιατί απλά δεν τιμωρείται η πιθανότητα να κανείς κάτι, αλλά αυτό που κανείς.

Εν προκειμένω, στο θεωρητικό επίπεδο του αν ο περιπτεράς με ένα μαγικό τρόπο θα μπορούσε να αλλάξει θέση με την τυπισσα, πολύ πιο πιθανό θεωρώ να μην έκανε κάτι που θα οδηγούσε την τράπεζα σε κλείσιμο και απλά να τσιμπάτε κατιτις και την τυπισσα να προσπαθούσε να κλέψει μέχρι και τσίχλες από νεογέννητο, αλλά αυτό είναι απλά μια δικιά μου υπόθεση :lol:

Αυτό που έχει σίγουρα σημασία είναι τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στην τιμωρία του κάθε εγκλήματος.
Καλο θα ήταν επίσης να σκεφτείτε ότι το να αξιοποιείς γνωριμίες είναι ανθρώπινο και έτσι λειτουργούν οι κοινωνίες.
Το να παραβαίνεις τον νόμο και να τις αξιοποιείς για να γλιτώσεις απ την άλλη, όχι. Κι εδώ όχι απλά γλίτωσε, αλλά έγινε και κατά τις πλουσιότερη