Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#63111 @Nikos!
Στη δική σου περίπτωση, αισθητικά δεν ταιριάζει καθόλου το πλεξιγκλάς.
Αν είναι απαραίτητο να σηκωθεί το κάγκελο, να κάνεις δεύτερη κουπαστή σε ύψος 10εκ+κουπαστή/ ξύλο (τελικό στα 15εκ περίπου), ίδια με την υφιστάμενη (χωρίς τα διακοσμητικά που παρεμβάλλονται στην παλιά), με βάσεις που θα πιάσουν πάνω στην παλιά κουπαστή και για ομοιομορφία, στα ίδια σημεία που υπάρχουν τα σημερινά δεσίματα στα κάγκελα.
Τουλάχιστον εγώ, έτσι θα έκανα ... :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimitrisB έγραψε:@Nikos!
Αν είναι απαραίτητο να σηκωθεί το κάγκελο, να κάνεις δεύτερη κουπαστή σε ύψος 10εκ+κουπαστή/ ξύλο (τελικό στα 15εκ περίπου), ίδια με την υφιστάμενη (χωρίς τα διακοσμητικά που παρεμβάλλονται στην παλιά), με βάσεις που θα πιάσουν πάνω στην παλιά κουπαστή και για ομοιομορφία, στα ίδια σημεία που υπάρχουν τα σημερινά δεσίματα στα κάγκελα.

Αυτο !! Πως φαινεται ο ανθρωπος που εχει ασχοληθει με ανακαινιση-χτισιμο-αγορα. :)
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#63120 Για να το κλείσω από τη μεριά μου γιατί πραγματικά ο ακα εφ καταντάει απύθμενα κουραστικός ...

οι κάτωθεν φωτογραφίες προέρχονται από αυτοψία υποκαταστήματος τραπέζης στην οροφή του οποίου έγιναν οπές για την στερέωση μηχανολογικού εξοπλισμού... οι οπές (και αφαίρεση κομματιού μόνωσης 30 x 40) πέρασαν την μόνωση μέχρι να φτάσουν στο σκυρόδεμα όπου και στερεώθηκαν... προφανώς δεν μιλάω για διαμπερή οπή...

Εικόνα

φαντάζομαι ο τεχνίτης είχε ακούσει τον ακα εφ ο οποίος εμπειρικά (και με σιγουριά :metalo: ) του είχε εκμυστηρευτεί οτι "δενπαθαινειτιποτακαιτουΤακητοσπιτιχωριςμονωσηειναι"
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
red_monster έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:(Θέλω να) πιστεύω ότι ο red είναι επαγγελματίας και σχετικός στο αντικείμενο οπότε γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω και οποιαδήποτε αμφισβήτηση ακούγεται αν μη τι άλλο αστεία.

Και να μην ισχύει τίποτα από παραπάνω, πάλι βάσει λογικής ΔΕΝ στέκει ότι στα χωριά και στις παλιές οικοδομές δεν υπάρχει μόνωση, έστω και ενδεικτική! Ίσως έβαζαν διαφορετικά υλικά ή έκαναν κάποια πρόσμιξη, δε ξέρω ιδιότητες και τεχνικά, αλλά σίγουρα με κάποιο τρόπο θα το λάμβαναν υπόψη! :hmmm: Ε αν δε το λάμβαναν τα προβλήματα δε θα αργούσαν να παρουσιαστούν, κι έχουμε ακούσει πολλάκις για τέτοια,ε :roll:

Πίστευε και μη ερεύνα εσύ... :ninja: :innocent:

Αν διαβάσεις πουθενά να γράφει κάποιος να... μην πλένετε το οπλισμένο σκυρόδεμα μην τυχόν και οξειδωθεί ο οπλισμός, να μου το πείτε και μένα. :s_wink
Τέλος, στις άπειρες ταράτσες χωρίς μόνωση που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, το απλό κόλπο που εφάρμοζαν σαν μόνωση, είναι αφού έχει πέσει η πλάκα, στην επιφάνειά της να ρίξουν σκέτο τσιμέντο που ουσιαστικά λειτουργεί σαν φίλμ προστασίας. Αυτός ο τρόπος αφορά την συντριπτική πλειονότητα των ταρατσών στην Ελλάδα στις δεκαετίες 60, 70 και 80. Λίγοι, βάζαν και μωσαϊκό.
Προφανώς, το σκυρόδεμα μπορεί να διαβρωθεί και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που γίνεται αυτό, αλλά ΔΕΝ έχει να κάνει με το βρέξιμο ή το πότισμα. Κυρίως οφείλεται σε κακή κατασκευή, υπάρχουν ταράτσες χωρίς μόνωση και χωρίς πρόβλημα με πολλές δεκαετίες στην πλάτη τους και υπάρχουν και άλλες που σε 2 δεκαετίες εμφάνισαν πρόβλημα. Ειδικά σε μέρη με πολλή υγρασία, ήταν πολύ εύκολο να έχεις διάβρωση του οπλισμού, αν είχες κάνει τσαπατσουλιές στο σκυρόδεμα (πορώδες σκυρόδεμα, πέτρες από την θάλασσα ή γενικώς από όπου να 'ναι, κακό νερό σε κάποια νησιά ειδικά από περίεργες γεωτρήσεις, κλπ κλπ).
Βέβαια, αν οποιοσδήποτε έλεγε στην κυρά του σπιτιού πχ να μην πλύνει τα χαλιά στην ταράτσα μην τυχόν και κάνει ζημιά στον οπλισμό, θα αντιμετωπιζόταν σαν ούφο, αλλά εδώ είμαστε σοβαροί άνθρωποι και ξέρουμε πως η κυρά κάνει λάθος και πως αυτή η κακή συνήθεια θα διαβρώσει τον οπλισμό, σωστά;
Ή μάλλον, αποκλείεται η ταράτσα να μην έχει μόνωση, σίγουρα θα έχει, κι αν δεν με πιστεύετε, στείλτε μου φωτογραφίες να σας δείξω που έχει.
:s_crazy

συνδυασμός ξεροκεφαλιάς και άγνοιας ... :metalo:

40 χρονών μαντραχαλάς να ειρωνεύεσαι με ανάλογο φτηνό τρόπο για πράγματα που προφανώς δεν έχεις ΙΔΕΑ...

ξεκίνα από τα βασικά, σε ποια κατηγορία τεχνικών υλικών ανήκει το μπετό...

ps προτείνω να ανοίξεις μια τρύπα στην μόνωση της πολυκατοικίας που μένεις και να ρίξεις από πάνω λίγο μπετό... σκέτο... :rtfm: στον ένοικο του τελευταίου που θα δει τον σοφά να πέφτει να του εξηγήσεις οτι έτσι γίνεται στις πολυκατοικίες τις δεκαετίας του '70 και να μην ανησυχεί :rtfm:

Δεν μου λες, σου φτάνει η γραμματοσειρά στο 200 για να βροντοφωνάζεις, ή θέλεις να την μεγαλώσουμε λίγο ακόμη για να μας δείξεις πως έχεις δίκιο;
Αν θέλεις να μιλήσεις να μας πείσεις πως έχεις δίκιο, πες την γνώμη σου, με κανονικά γραμματάκια και χωρίς να ωρύεσαι.
Και πριν από αυτό, να φροντίσεις να διαβάζεις τι γράφει και ο άλλος. Στο ξαναγράφω αναλυτικότερα αυτό που είπα για τις ταράτσες παλιότερα (και αν κάνω λάθος εδώ είμαστε να με διαψεύσει όποιος θέλει):
Αφού τέλειωνε το ρίξιμο του σκυροδέματος στην ταράτσα -και πριν στεγνώσει- έριχναν σκέτο τσιμένο (τσιμέντο, όχι μπετόν) από πάνω και το έστρωναν προσεκτικά. Αυτό λειτουργούσε σαν φιλμ προστασίας, καθότι είχε αρκετά λιγότερο νερό από το υπόλοιπο μείγμα. Και αυτό ήταν η μοναδική προστασία των ταρατσών στην συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών που χτίστηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες. Και όχι πάντα.
Η ανοησία που έγραψες, δεν ειπώθηκε από εμένα. Δεν είπα ποτέ να ρίξουμε μπετόν πάνω σε μπετόν και τέτοιες ανοησίες.
Ούτε είπα πως δεν παθαίνει τίποτε αν κάνεις τρύπες, είναι παγκοίνως γνωστό πως η ρωγμή θα φέρει διάβρωση. Εσύ είπες την ΠΑΠΑΡΙΑ, πως αν πλύνεις το σκυρόδεμα θα διαβρωθεί ο οπλισμός. Πάνω σε αυτό σου απαντώ και μας τα έχει κάνει μπαλόνια και έχεις γίνει πολύ κουραστικός όπως λες.
Και να είσαι σίγουρος, πως τον αδαή τον έχεις πείσει. Αν έχεις πείσει έναν μηχανικό εδώ μέσα πως ξέρεις όντως από σκυρόδεμα και κατασκευές, τι να πω.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!

Δε το πολυκατάλαβα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Nikos! έγραψε:

Δε το πολυκατάλαβα. :oops:

Προεκταση προς τα πανω Νικολα.
Εικόνα

Ο τυπος στην φωτο εχει προσθεσει υψος στο καγγελο του μπαλκονιου
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#63142 Ξέρετε καμιά ιστορία αποζημίωσης από ΔΕΗ για καταστροφή συσκευών από υπέρταση συνδεδεμένη με ζημιά/διακοπή στο δίκτυο της? Πρακτικά καμια ιδέα πως να ξεκινήσει η διεκδίκηση?
Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνουμε τις μ@λ@κίες καθενός, κάπως πρέπει να αλλάξει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#63147 Γειά σου ρε Νικόπαππα, με τα ωραία σου!!! :metalo:
Με πιό παραστατική περιγραφή, ... πεθαίνεις!!! :lol:

@ Nikos! ==> Κι άλλη μία: Κόψε (cut) την "εικόνα" της κάτω κουπαστής με τα διακοσμητικά της, αφαίρεσε τα διακοσμητικά και κάνε (paste) μία απο πάνω !!!!
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Chris
#63233 Ή αυτό ή κόψε τα κάγκελα χαμηλά και πρόσθεσε 10-20cm ύψος.

Πάντως αν προσθέσεις ύψος στο πάνω μέρος θα γίνει χάλια, όπως είναι τώρα είναι πολύ όμορφο

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#63239 Ψάχνοντας για διαμέρισμα πήγα και είδα ένα στη Λαμπρινή 75τ.μ. 3ου ορόφου του '10.Ρεύματα,νερά όλα έτοιμα,με φυσικό άεριο και γκαράζ.Όσοι το έχετε ψάξει παραπάνω τί τελική τιμή θεωρείτε ρεαλιστική;
Τελευταία επεξεργασία από Cosmonaut21 και 16 Ιαν 2015, 18:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#63240 Μπορείς ν' αλλάξεις τα κάγκελα και να βάλεις ό,τι θέλεις; Νομίζω κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται αν είσαι σε πολυκατοικία.
Εναλλακτικά, η λύση του Chris μου φαίνεται πολύ καλή.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#63241 @nikos!

οτι σου ειπαν: δευτερο οριζοντιο καγκελο, πιο ψηλα απο αυτο που τωρα βιδωνει το ξυλο. στην αρχη μπορει να σου φαινεται περιεργο αλλα μετα ενσωματονεται στην ολη εικονα. πλεξιγκλασ = μακρυα. θα εινα μια αηδια ΚΑΙ θα θελεις καθαρισμα καθε 3+λιγο, αλλιως θα εχεις μια θολουρα μπροστα σου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Cosmonaut21 έγραψε:Ψάχνοντας για διαμέρισμα πήγα και είδα ένα στη Λαμπρινή 75τ.μ. 3ου ορόφου του '10.Ρεύματα,νερά όλα έτοιμα,με φυσικό άεριο και γκαράζ.Όσοι το έχετε ψάξει παραπάνω τί τελική τιμή θεωρείτε ρεαλιστική;

150k?

Ποσα ζηταει;