Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630314 Εγώ τα δικά μου λινκ τα έχω βάλει. Εσύ ισχυρίζεσαι πως είπα κάποτε κάτι και έχω διαψευστεί. Αντίστοιχα κι εγώ θα μπορούσα να πω μια αντίστοιχη χαζομάρα για σένα και να σε βάλω να ψάχνεις. Μέχρι τότε λοιπόν, αυτό που είπες, είναι απλά μια μπούρδα λάσπης και τίποτε άλλο.
Προφανώς και αδιαφορώ αν θα τα πάρεις σωστά ή λάθος. Για την ακρίβεια, μπορείς να με αγνοείς πλήρως. Εξυπηρέτηση θα μου κάνεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#630321 Όταν φτιάξεις εκείνο το μπλογκάκι που λέγαμε και πλέον απευθύνεσαι μόνο σ' εκείνους που το επιλέγουν, τότε φυσικά και θα σε αγνοώ (πλήρως). Έως τότε αναμένουμε τα αποδεικτικά των εκπληρωμένων προφητειών σου διαφορετικά δεν είσαι καθόλου καλύτερος αυτών που καταδικάζεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630322 Μπορείς να ξεκινήσεις να με αγνοείς από τώρα. Προφανώς και τέτοια απαίτηση θα την γράψω εκεί που δεν πιάνει μελάνι κατευθείαν. Και την επόμενη φορά θα σου ζητήσω κι εγώ αποδεικτικά πως δεν είσαι ελέφαντας. Ή βλαξ.
Μέχρι τότε, βάση της καταπληκτικής λογικής σου, θα σε θεωρώ και τα δύο. :s_roses :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#630324 Η απορία είναι άλλη --> τι θα πρεπε να κάνουμε; ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ®;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#630940 Είναι κι άλλοι που φοβούνται πως δεν θα βγουν τα νούμερα, για να δούμε αν θα πάμε κουβά. Σ'αυτά, να προστεθούν και οι φασαρίες στα σύνορα, που προφανώς δεν προσφέρουν και καλές υπηρεσίες στο σημαντικότερο προϊόν της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός.

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Πλήγμα ως 0,7% του ΑΕΠ από τον κορωνοϊό
Δεδομένη θεωρεί το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο τη ζημιά στη φετινή ανάπτυξη από το ξέσπασμα της επιδημίας. Πώς η μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ επηρεάζει την Ελλάδα. Η επίπτωση στα δημοσιονομικά και ο κίνδυνος ντόμινο.

Βάσει της υπόθεσης αυτής, το ΕΔΣ πραγματοποίησε εκτιμήσεις για την αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει στο ελληνικό ΑΕΠ τυχόν επιβράδυνση της μεγέθυνσης στις χώρες του ευρώ.

«Η εκτίμηση είναι ότι για κάθε ποσοστιαία μονάδα μείωσης της πρόβλεψης για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, το ελληνικό ΑΕΠ επιβραδύνεται κατά περίπου 0,8%. Στην άσκηση χρησιμοποιήσαμε δύο πολύ δυσμενή σενάρια, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, βάσει δηλαδή ιστορικών τιμών και χωρίς «δομικές αλλαγές» στην οικονομία της Ελλάδας και της ευρωζώνης, μπορεί να προκαλέσουν μείωση στην εκτιμώμενη μεγέθυνση για το 2020 κατά 0,3 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή η εκτίμηση για το κεντρικό σενάριο του υποδείγματος μεσοπρόθεσμων μακροοικονομικών προβλέψεων του ΕΔΣ για την πραγματική αύξηση του ΑΕΠ από 2,54% (σενάριο βάσης) μειώνεται σε 2,21% (σενάριο 1) και 1,88% (σενάριο 2)».
Ωστόσο, σημειώνει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, «σε περίπτωση που η επιδημία πάρει διαστάσεις, θα προκληθεί δομική αλλαγή» στο υπόδειγμα, η οποία προς το παρόν είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Επίσης η κρίση μπορεί να πλήξει, επιπλέον, ενδογενώς την ελληνική οικονομία βάσει τουλάχιστον δύο διαύλων:

Επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών λόγω μείωσης των τουριστικών εισπράξεων, μείωσης των εισπράξεων από θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές κ.λπ.
Λόγω αρνητικής επίπτωσης στην ιδιωτική κατανάλωση (κλάδος εστίασης, διασκέδαση και ψυχαγωγία, οικοδομή κ.λπ.).
Με βάση αυτές τις αρνητικές εκτιμήσεις, φαίνεται ότι απομακρυνόμαστε, πιθανώς σημαντικά, από τον στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% το 2020, γεγονός που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητηθούν «μαξιλάρια» για τον προϋπολογισμό για τυχόν έκτακτες δαπάνες (π.χ. στον τομέα της υγείας), όπως πιθανώς αξιοποίηση μέρους των ταμειακών αποθεμάτων ασφαλείας (cash buffers), αλλά και έγκαιρη συνεννόηση με τους θεσμούς για συμφωνία ρήτρας διαφυγής (escape clause), ώστε μία ελεγχόμενη απόκλιση από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ να μην οδηγήσει σε περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία θα επιδεινώσουν περαιτέρω τη μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και θα ανακόψουν τη θετική δυναμική των τελευταίων ετών.

Θεωρώ απίθανο να συμφωνήσουν οι δανειστές σε κάτι τέτοιο, γιατί θα ανέτρεπε το DSA του ελληνικού χρέους. Θα δείξει πάντως πού θα πάει το πράγμα και σύντομα λογικά.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Anonymous Founder έγραψε:Θεωρώ απίθανο να συμφωνήσουν οι δανειστές σε κάτι τέτοιο, γιατί θα ανέτρεπε το DSA του ελληνικού χρέους.

Ditto.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι τον Μάρτη θα πηγαίναμε με βασικό διαπραγματευτικό χαρτί το χαμηλότερο κόστος δανεισμού ως βελτίωση της εξυπηρέτησης του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Από πριν δεν είχε πολλές ελπίδες αυτό, τώρα απλά δεεεν. Φαίνεται σίγουρο επίσης ότι θα μπει γερό χεράκι στα αυξημένα λόγω δεκεμβριανών repos ταμιακά διαθέσιμα...

Ζόρικα τα πράγματα Ντάνιελ σαν. :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631142 Πάμε λίγο σε κάτι πιο διασκεδαστικό, που αποδεικνύει πως με το κατάλληλο δίκτυο, κανείς δεν χάνεται:
Στην Alpha Bank η Αναστασία Σακελλαρίου
https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... arioy.html

Κρίσιμο ορόσημο στην πορεία υλοποίησης της στρατηγικής της Alpha Bank αποτελεί η προσθήκη στην υψηλού επιπέδου διοικητική της ομάδα δύο νέων ανώτατων στελεχών που έρχονται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της Τράπεζας, σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η Αναστασία Σακελλαρίου αναλαμβάνει τη νέα θέση του Chief Transformation Officer (CTO) ως
Γενική Διευθύντρια και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020.

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Praxia Bank, η Alpha Bank είπε ν'αρπάξει το... πετυχημένο στέλεχος, μην την προλάβει άλλος.

Αν θέλετε να γελάσετε, διαβάστε τον... σχετικό ύμνο, πριν φυσικά ανακοινωθεί πως η Praxia Bank πάει για φούντο.
https://www.mononews.gr/trapezes/anasta ... raxia-bank
:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#631146 Να είσαι σίγουρος ότι ξέρουν πολλά παραπάνω από εσένα μπαζοντας την σε αυτή τη θέση. Και οι μεν και η δε

Συνέχισε τώρα το γελακι σου
Άβαταρ μέλους
By markvag
#631256 Ασ'τον red monster, ως κομμουνιστής και άπλυτος δεν καταλαβαίνει πως η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί ποτέ να κάνει λάθος. :rtfm: :s_yes Ο θεός μπορεί, ο πάπας μπορεί, η ελεύθερη αγορά ΠΟΤΕ! :x
Άβαταρ μέλους
By babakos
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε λίγο σε κάτι πιο διασκεδαστικό, που αποδεικνύει πως με το κατάλληλο δίκτυο, κανείς δεν χάνεται:
Στην Alpha Bank η Αναστασία Σακελλαρίου
https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... arioy.html

Κρίσιμο ορόσημο στην πορεία υλοποίησης της στρατηγικής της Alpha Bank αποτελεί η προσθήκη στην υψηλού επιπέδου διοικητική της ομάδα δύο νέων ανώτατων στελεχών που έρχονται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της Τράπεζας, σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η Αναστασία Σακελλαρίου αναλαμβάνει τη νέα θέση του Chief Transformation Officer (CTO) ως
Γενική Διευθύντρια και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020.

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Praxia Bank, η Alpha Bank είπε ν'αρπάξει το... πετυχημένο στέλεχος, μην την προλάβει άλλος.

Αν θέλετε να γελάσετε, διαβάστε τον... σχετικό ύμνο, πριν φυσικά ανακοινωθεί πως η Praxia Bank πάει για φούντο.
https://www.mononews.gr/trapezes/anasta ... raxia-bank
:s_rofl

Γισ την κυρία δεν έχω άποψη (προσωπική) αλλά το άλλο κορίτσι που πήρε η Αlpha (το οποίο αγαπάει να περνάει χρονο σε γνωστό κυκλαδονήσι) ειδικεύεται σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.. και μάλλον θα συνεχίσει την λαμπρή πορεία της και εκεί..

Βέβαια άμα είσαι τόσο καλά βυσματωμένος / δικτυωμένος στις κατάλληλες εταιρείες προώθησης executives όλα γίνονται εύκολα. Θέλει τρόπο όχι κόπο :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631262 To είχα διαβάσει ξώφαλτσα και αυτό, αλλά πιο πολύ γελάω με την Praxia Bank που για χρόνια έτρωγε εκατομμύρια κυρίως σε μισθούς και στο τέλος ψόφησε. Και κάποια στιγμή, προσπάθησαν να την φορτώσουν σε διάφορους άλλους κακομοίρηδες για να σώσουν τις μισθάρες τους, αλλά μάταια. Η Viva που φαίνεται πως θα την αγοράσει, ουσιαστικά ζητάει την άδεια και μονον και κανέναν από τις... στελεχάρες.
Γι'αυτό και σαν τα ποντίκια, ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν το πλοίο.
Αν δείτε την πορεία της εν λόγω τραπεζικού, καταλαβαίνετε εύκολα πώς κάποιοι σπρώχνονται σχεδόν από γεννησιμιού τους, όταν η υπόλοιπη μαρίδα παλεύει για μια θεσούλα.
Κατά τ' άλλα, στον ιδιωτικό τομέα τα κριτήρια είναι μπουαχχχααα αντικειμενικά και δεν παίζουν βύσματα.

ΥΓ: Η ίδια εταιρεία (Egon Zehnder) μεσολάβησε και στην δική μου περίπτωση στην τελευταία δουλειά. Δεν ήξερα πως είναι τέτοιο το πρεστίζ ομολογώ! Nα ελπίζω σε μελλοντικό αντίστοιχο χώσιμο-αργομισθία λοιπόν!
Είναι που δεν έχω την τύχη να δουλεύω για τον μπαμπά μου και είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλύτερο, διαφορετικά, θα ήμουν σ'@@ μου σαν κάτι άλλους. :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By babakos
Anonymous Founder έγραψε:To είχα διαβάσει ξώφαλτσα και αυτό, αλλά πιο πολύ γελάω με την Praxia Bank που για χρόνια έτρωγε εκατομμύρια κυρίως σε μισθούς και στο τέλος ψόφησε. Και κάποια στιγμή, προσπάθησαν να την φορτώσουν σε διάφορους άλλους κακομοίρηδες για να σώσουν τις μισθάρες τους, αλλά μάταια. Η Viva που φαίνεται πως θα την αγοράσει, ουσιαστικά ζητάει την άδεια και μονον και κανέναν από τις... στελεχάρες.
Γι'αυτό και σαν τα ποντίκια, ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν το πλοίο.
Αν δείτε την πορεία της εν λόγω τραπεζικού, καταλαβαίνετε εύκολα πώς κάποιοι σπρώχνονται σχεδόν από γεννησιμιού τους, όταν η υπόλοιπη μαρίδα παλεύει για μια θεσούλα.
Κατά τ' άλλα, στον ιδιωτικό τομέα τα κριτήρια είναι μπουαχχχααα αντικειμενικά και δεν παίζουν βύσματα.

ΥΓ: Η ίδια εταιρεία (Egon Zehnder) μεσολάβησε και στην δική μου περίπτωση στην τελευταία δουλειά. Δεν ήξερα πως είναι τέτοιο το πρεστίζ ομολογώ! Nα ελπίζω σε μελλοντικό αντίστοιχο χώσιμο-αργομισθία λοιπόν!
Είναι που δεν έχω την τύχη να δουλεύω για τον μπαμπά μου και είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλύτερο, διαφορετικά, θα ήμουν σ'@@ μου σαν κάτι άλλους. :s_sorry

Θέλει συνδυαστικό παιχνίδι... Η κατάλληλη εταιρεία προώθησης είναι αναγκαία συνθήκη αλλά όχι (πάντα) ικανή.