Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#628972 ΘΑ σου δωσω λυση .
φευγεις και νοικιαζεις το σπιτι , αν θυμαμαι καλα μονοκατοικια βουλιαγμενη 1 χιλ στο νερο το μηνα
Πας νοικιαζεις σπιταρονα Ανω Ζοφρια με 200 το μηνα
10000 επιπλεον εισοδημα τον χρονο .
Επιπλεον επισης αν θυμαμαι καλα χρονος υπεραφθονος , ανοιγεις ιντερνετικο καταστημα ποδηλατων , κατι που ξερεις καλα
επενδυση 2000 εσοδα 100000 τον χρονο , αρκετα μαυρα.
προβλεμ σολβετ
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimsabas έγραψε:Πειράζει που με 25 χιλιάρικα και δικό μου σπίτι ζορίζομαι; Αλλά μιλάμε για πολύ ζόρι, όχι αστεία.

Το υγραέριο δεν βοηθάει; Σκέψου και εμείς που καίμε βενζίνη τι τραβάμε...

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Όταν πριν χρόνια, η μεσαία τάξη αγόραζε και σπίτι και εξοχικό και αγόρασε πολύ άνετα. Σήμερα αυτός που είναι πλουσιότερος από την μεσαία τάξη, ζει χειρότερα.

Πριν πόσα χρόνια? Γιατί δεν θυμάμαι τόση άνεση. :hmmm:
Επίσης μιλάμε για σπίτια σε αντίστοιχες περιοχές με αυτές που λέμε τώρα?
Άβαταρ μέλους
By italakias
pro έγραψε:Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.

Δλδ ποσα θες ρε μαστορα,100.000 τον χρονο;
Και εννοειται οτι 40 τον χρονο ειναι αρκετα καλα για να κανεις μια πολυ καλη ζωη αλλα απο κει και περα θελει διαχειρηση και τροπο ζωης.
Εαν εισαι μαλακας να στο πω ετσι απλα λαικα,και τα λεφτα σου τα πετας σε αποκτηση υλικων αγαθων ,στο τελος δεν σε φθανουν ουτε αυτα.
Και καποιοι διαβαζω που λενε για σπιτια και προικες αγνοωντας οτι αυτα θελουν θυσιες και αγωνες για να αποκτηθουν.
Προφανως ο ελληνας,μικροαστος αμορφωτος βλαχος ,θελει στην κατοχη του νεοδμητο ανω των 100τμ,ενα καλο γερμανικο σαπακι για μοστρα,συσκευες διαφορων τυπων για να μην φθειρονται τα νυχια της κυρας,πανακριβα κινητα για να μιλα με τα τεκνα,εκδρομες βολτες ταξιδια και οτι σκατα υπαρχει στον βωμο που ζει της καταναλωτικης κοινωνιας.

Ας αφησουμε τους φτωχους στο πνευμα ,στην μιζερια τους και ας αναρωτηθουμε γιατι το χρημα σπανια φερνει την ευτυχια. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Εγώ θα θυμίσω Κορτου Ανάγνωσμα:
Το νεοελληνικό φετίχ με την ιδιοκατοικηση.

Στα υπόλοιπα, νομίζω ότι κάπου εδώ ψόφησε.

("Σήμερα αυτός που είναι πλουσιότερος από την μεσαία τάξη, ζει χειρότερα.". :dizzy:
Αυτά μάλλον είναι καινούργια πράγματα ή μάλλον ξαναζεσταμενο φαγητό τύπου "Οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι,η φτώχεια θέλει -και έχει- καλοπέραση").

Προφανώς η φράση εννοεί πως ζει χειρότερα από την μεσαία τάξη πριν.
Αλλά εντάξει, η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να το ψοφήσεις κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο.
:s_sad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Όταν πριν χρόνια, η μεσαία τάξη αγόραζε και σπίτι και εξοχικό και αγόρασε πολύ άνετα. Σήμερα αυτός που είναι πλουσιότερος από την μεσαία τάξη, ζει χειρότερα.

Εχω αναφέρει τις περιοχές πριν (Ζωγράφου) και ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα μιας μεσαίας περιοχής τότε και τώρα. Μιλώ για την ίδια περιοχή.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#628981 Για να δειτε ποσο γκρινια υπαρχει στον κοσμο για αυτο το θεμα στην Αμερικη με 300.000 τον χρονο (πριν τους φορους) παλι δεν βγαινουν

https://blogs.wsj.com/wealth/2012/02/29 ... s-warfare/
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
NickTG έγραψε:

Εχω αναφέρει τις περιοχές πριν (Ζωγράφου) και ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα μιας μεσαίας περιοχής τότε και τώρα. Μιλώ για την ίδια περιοχή.

Η αγορα του σπιτιου ειναι περισσοτερο να μπορεις να παρεις αποφαση. Αν δεν θελεις να δεθεις παντα θα βρισκεις καποιο λογο να μην το κανεις οσα χρηματα και να εχεις.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
NickTG έγραψε:

Και σε καλύτερες.
Τη δεκαετία του 70 και του 80 πολύς κόσμος σήκωνε ολόκληρες οικοδομές 3-4-5 διαμερισματων για να μείνει ο ίδιος και να αφήσει στα παιδιά του. Γι' αυτό και έχουμε σήμερα τα ποσοστά ιδιοκατοικησης που έχουμε (και την ασχήμια των πόλεών μας - άλλο θέμα αυτό).
Σήμερα κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ακόμα και για πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα από αυτά που εξετάζουμε.
Τεσπα, δεν είναι η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας το μέτρο, ούτε το πολυτελές αυτοκίνητο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αυτής της φιλοσοφίας εξάλλου. Όμως ο πήχης της οικονομικής ανεξαρτησίας στη σύγχρονη εποχή είναι πάνω από τα ποσά που συζητάμε εδώ μέσα, πως να το κάνουμε.
Και βέβαια οικογενειακά εισοδήματα της τάξης των 15.000/έτος σημαίνουν πολύ άγχος για το αύριο, όταν ένα απλό ορθοπεδικο χειρουργείο ή ένας οδοντίατρος για τα παιδιά κοστίζει κάτι χιλιάρικα.
Τώρα αν υπάρχουν καβατζες στην τράπεζα ή χαρτζιλίκι από παππούδες ή διάφορα μαύρα δεξιά αριστερά, οκ αλλάζει το πράγμα, γιατί στην πραγματικότητα αλλάζει και το εισόδημα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:
g8777 έγραψε:Εγώ θα θυμίσω Κορτου Ανάγνωσμα:
Το νεοελληνικό φετίχ με την ιδιοκατοικηση.

Στα υπόλοιπα, νομίζω ότι κάπου εδώ ψόφησε.

("Σήμερα αυτός που είναι πλουσιότερος από την μεσαία τάξη, ζει χειρότερα.". :dizzy:
Αυτά μάλλον είναι καινούργια πράγματα ή μάλλον ξαναζεσταμενο φαγητό τύπου "Οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι,η φτώχεια θέλει -και έχει- καλοπέραση").

Προφανώς η φράση εννοεί πως ζει χειρότερα από την μεσαία τάξη πριν.
Αλλά εντάξει, η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να το ψοφήσεις κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο.
:s_sad

Προφανως κιολας; :hmmm: Χμμ, ισως ολοι να ζουν χειροτερα απο πριν (σε συγκριση με τον εαυτο τους) , ακομα και καποιοι με εισοδηματα εκατομμυριων. Δεν λεει κατι στην κουβεντα μας , απλα ειναι εναυσμα για να ξαναθυμηθουμε την ΠΑΣΟΚαρα :s_cry

@ Ασιμωφ

Εχεις κολλησει στα 15κ ενω η συζητηση ξεκινησε απο το κατα ποσο θεωρειται ετησιο εισοδημα 40κ ικανο να σε καταταξει στους υψηλομισθους Ελληνες του 2020. :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#628990 Κι εγώ σου ξαναλέω ότι κανείς δεν αμφισβήτησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εισόδημα για τα ελληνικά δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Asimov έγραψε:Κι εγώ σου ξαναλέω ότι κανείς δεν αμφισβήτησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εισόδημα για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα πες ολα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Κι εγώ σου ξαναλέω ότι κανείς δεν αμφισβήτησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εισόδημα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ε οχι και κανεις. Εκτος αν 15 νοματαιοι πρεπει να πανε για επισκεψη στου Κostis. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By 224v
#628995 Για το πλήθος των σπιτιών και την ιδιοκατοικηση, γίνεται και το εξής. Το νέο ζευγάρι θέλει σπίτι νεόκτιστο. Προσωπικά δεν το επικροτώ αλλά γούστα είναι αυτά. Με παλιό οικογενειακό σπίτι, το πουλάς και τσονταρεις ένα μικρότερο ποσό για την αγορά νέου η επισκευάζει το παλιό.
Προσωπικά αγόρασα μτχ σπίτι που μένω το 95 και ήταν κατασκευή του 80.
Τώρα βγάζει ο ιδιοκτήτης την κόρη μου και ψάχνει για νοίκι πάλι. Έδινε 410 τώρα ζητάνε 600 - 800 στην ίδια περιοχή αναγκαστικά θα τα δώσει γιατί στεγάζει και την ΙΚΕ που έχει. Δεν ξέρω αν έχει μαζέψει κάποιο ποσό ώστε ίσως με βραχυχρόνιο δάνειο να δίνει δόση αντί ενοίκιο. Δεν ανακατεύομαι γιατί μετά θα ρίξει ίσως ευθύνες...

< Note >