Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
pro έγραψε:Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.

+1
Άβαταρ μέλους
By g8777
pro έγραψε:Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.

:(
Άβαταρ μέλους
By NickTG

Πρέπει να περνάνε ζόρια δηλαδή! :help:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#628863 Συγνώμη που σας τη χαλάω, αλλά, χωρίς ενοίκιο βέβαια, εγώ ζω τόσα χρόνια με αυτό το 15αρι. :) Αν εξαιρέσουμε το παιδί στα φανάρια και τη γυναίκα στο Βαρδάρη, τη βγάζουμε.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#628866 Έχει τρομερά πολλούς αστάθμητους παράγοντες η συζήτηση για να βγει γόνιμο συμπέρασμα πάντως. Από το που μένεις μέχρι το από που προέρχονται τα 3.5Κ υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να σε καταστήσουν από πραγματικά πλούσιο αναλογικά, έως όντως να βγαίνεις ικανοποιητικά ίσως με μία στοιχειώδη αποταμίευση κάθε χρόνο.
Είναι διαφορετικά το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με τα καθαρά 3.5Κ σε έναν ελεύθερο επαγγελματία, διαφορετικά σε έναν Ιδιωτικό Υπάλληλο με τυχόν πρόσθετες παροχές, διαφορετικά σε έναν Δημόσιο Υπάλληλο και διαφορετικά τα 3.5Κ δύο στρατιωτικών π.χ. Όμοια διαφορετικά ζεις με 3.5Κ στη Λάρισα, διαφορετικά στην Αθήνα.
Επίσης παίζει τεράστιο ρόλο το τι στόχους έχεις στη ζωή σου ή τι σε περιμένει, π.χ. αν μεγαλώνεις 2-3 παιδάκια σε κοντινές ηλικίες και θες να τους προσφέρεις σπουδές, αν είσαι άτυχος (πέραν των σίγουρων φροντιστηρίων - να μη περάσουν στον τόπο κατοικίας ή να χρειαστούν ιδιωτικές σπουδές) μπορεί να σε πλακώσουν τόσα μαζεμένα έξοδα, που 3.5Κ θα σε κρατούν όντως στο όριο της επιβίωσης.
Μολονότι, προφανώς είσαι αισθητά πάνω από τον μ.ο. της χώρας και ζεις άνετα, η φορολόγηση, η πλήρης αποχή από κάποια key επιδόματα όπως π.χ. επίδομα στέγασης, Α21 επίδομα παιδιών, δεν ανοίγει την ψαλίδα από ένα νοικοκυριό των 1500€ τόσο όσο συνιστούν τα νούμερα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Corto Maltese έγραψε:Συγνώμη που σας τη χαλάω, αλλά, χωρίς ενοίκιο βέβαια, εγώ ζω τόσα χρόνια με αυτό το 15αρι. :)

Το αυτό, όταν μεγάλωνα με τόσα (give or take) βγαίναμε, τριμελής οικογένεια. Δραχμούλα και πληθωρισμούλης για τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια, όμως χοντρικά η αγοραστική πραγματικότητα ίδια ήταν. Μέχρι και Martin Logan ηχεία πέρασαν από το σπίτι, μα δε γνωρίζω πόσο μπονβιβερόνια ήμαστε. :(

Α, ναι. Μέναμε και σε νοίκι. :oops:
Άβαταρ μέλους
By pro
g8777 έγραψε:

:(

Αν επιτρέπεται, πόσων ετών είσαι;
Άβαταρ μέλους
By pro
#628877 Λάθος. Τα έξοδα είναι τελείως διαφορετικά ανά ηλικία. Και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Αν έχεις να πληρώσεις φροντιστήρια και νοσοκομεία για τους μεγάλους ταυτόχρονα, έλα να μου πεις τι θα σου μείνει. Γιατί το ¨περνάω με 15Κ έχοντας τετραμελή οικογένεια και κάνω και πραγματάκια", βασίζεται στο best case scenario. Όμως η πουτάνα η ζωή σπανίως το ακολουθεί.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#628880 Το "best case scenario" ομως είναι το συνηθέστερο όσον αφορά τον δικό μου κύκλο,του Νικοπαππα και του Κόρτο. Να ζεις , έστω και με χόρτα, με εισόδημα εκεί κοντά στα μισά από αυτά που καποιος από τον δικό σου κύκλο απλά επιβιώνει. Προφανώς η κρίση της τελευταίας δεκαετίας θα ήταν αυτό ακριβώς, να πέσεις από το άνετο επίπεδο τών 60k /έτος στα 20.

Σε αυτά δεν χωράνε οπαδικα. Σε διαβεβαιώνω, είμαι απόλυτος σίγουρος λέμε, ότι και με 100 χιλιάρικα τον μήνα μπορώ να σού προσαρμόσω τον τρόπο ζωής μου έτσι ώστε ίσα που να βγαίνω. Είπαμε. Είναι οι προσλαμβανουσες του καθενός. Αυτό που δεν κοστολογείται , ανεκτίμητο λέμε, είναι να βλέπεις το μείγμα απορίας, τρόμου, καχυποψίας και μωρίας στα πρόσωπα των ευγενών όταν αναφέρεις το ετήσιο εισόδημα σου.

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#628883 Ο καθένας κόβει απ'όπου μπορεί . π.χ όπως σε μας με τα 15 διαμερίσματα στην οικοδομή , δεν πλήρωναν κοινόχρηστα . Τα παιδιά μπαλέτο και ξένες γλώσσες ,για ρετσίνες καθημερινά τα μεσημέρια αλλά για τη ζεστούλα κοκοκο ας πληρώσουν οι άλλοι. Αποτέλεσμα κεντρική θέρμανση τέλος ( και ΔΕΗ off για κάποιες μέρες = ασανσέρ γιοκ) και οι ωφελιμένοι στο ρετιρέ και στον 1ο που είχαν σχεδόν -50% έκπτωση τώρα πληρώνουν από τη τσέπη τους για να ζεστάνουν και τους υπόλοιπους :s_biggrin
τώρα πως τα καταφέρνουν και "βγαίνουν" ?? , εδώ κολλάει περίφημα το 100k/μήνα του g

O g όμως όπως φαίνεται δε ζει σαν κι εμάς τους πληβίους σε πολυκατοικία :help: . Ειδάλλως θα έβλεπε οτι οι οικονομικές αλχημείες των υπόλοιπων θα είχαν άμεση επίπτωση και στη δική του καθημερινότητα και οτι το 60 δεν ισούται με 20 .
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 22 Φεβ 2020, 00:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pro
#628886 Είναι απορίας άξιο πως βγαίνουν συμπεράσματα στο φόρουμ. Λες ότι 15Κ είναι λίγα για μια μέση 4μελη οικογένεια και ξαφνικά κατατάσσεται σε ανώτερη τάξη. Βεβαια, όπως θα δείτε και στο τέλος παίζει να έχω και το φτηνότερο κινητό εδώ μέσα, αλλά το κάνουμε από άποψη, εγώ και ο ΙΚΕΑΣ.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#628887 Μην τα φέρνουμε από εδώ και από εκεί για να φτιάξουμε το κέικ κατά πώς μας βολεύει. Το ποστ σου που κουοταρανε εγώ και άλλοι είναι ακόμα εκεί, καθένας με στοιχειώδη γνώση ελληνικής μπορεί να καταλάβει τί έγραψε καί τί εννοούσε ο καθένας μας.

Μουσατε έχεις την διαβεβαίωση μου ότι είμαι ένας από εσάς.
Άβαταρ μέλους
By pro
#628888 Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει κι όσο μπορεί. Ο ασιμωφ πχ κατάλαβε κάτι άλλο. Να ρωτήσω αν κατατάσσετε και τον Κουτσουμπα στην ανώτερη τάξη όταν ζητάει περισσότερα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#628891 By the way, η αναγωγή σε μηνιαίο εισόδημα των 40k είναι λάθος, γιατί άλλη αντίληψη έχουν οι Ε.Ε. (/12) και άλλη οι μισθωτοί (/14). Για μένα, π.χ., και τον τρόπο που έχω συνηθίσει 40k = 2,85k.

< Note >