Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Αυτά τα έχεις και με λιγότερα. Εξήγησα τι συζητάμε: σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητα, καλή ζωή.

Αν δεν εχεις τιποτα απο τα παραπανω και θες να τα αποκτησεις δεν φτανουν. Αναλογα του τι θες μπορει να μην φτανουν και τα διπλα, αλλα δεν κανουμε τιποτα ετσι.

Υπαρχουν τα σπιτια δεκαετιας, η παλιοτερα, υπαρχει το νοικι. Υπαρχουν φτηνα αυτοκινητα, μεταχειρισμενα αυτοκινητα και η "καλη ζωη" σηκωνει τοση κουβεντα που ειναι ενα θεμα μονο του.

Οταν βλεπεις τον πολυ κοσμο να την βγαζει μια χαρα με τα μισα, οταν βλεπεις να ζει οικογενεια με 1500 τον μηνα και να κανουν πραγματακια, ε τα 40 χιλιαρικα τον χρονο ειναι πολλα λεφτα για εμενα και για αυτους. Τωρα για το που και τι σπιτι αγοραζουν δεν ξερω, δεν παρακολουθω την αγορα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#628796 Ας είναι. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Τώρα, ας αποταμιεύσουν για καμιά 40αριά χρόνια, μπας και πάρουν καινούριο 3άρι στα Ιλίσια ξέρω γω. Γιατί οι παππούδες μας τι έκαναν θα πείτε; Και θα έχετε δίκιο. Και εξάλλου, όπως πολύ σωστά είπε και εκείνη η σοφή γυναίκα, 300€ είναι πολύ καλύτερα από 0, άρα μην μιλάτε.

:tomato:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ. Τώρα πώς διάβολο θεωρείται υψηλό εισόδημα κάποιο όταν δεν μπορείς ν'αγοράσεις σπίτι σε περιοχές που μέχρι πρότινος έμενε η μεσαία τάξη, εμένα με ξεπερνάει. Αλλά αφού κάποιοι βγάζουν 350€ 4άωροι, πάλι καλά να λέμε και ας μένουμε και στο νοίκι.

Ενταξει. ΔΕΝ ειναι υψηλο εισοδημα τα τρεις χιλιαδες πεντακοσια ευρω τον μηνα οικογενειακο εισοδημα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
σε περιοχές που μέχρι πρότινος έμενε η μεσαία τάξη,

μάλλον έμενε λόγω αντιπαροχής ή προίκας

τώρα για να δούμε με τα 40 χιλιαρικάκια πόσοι θα προικίσουν τις κόρες τους με εξοχικά και λοιπά ταπεινά διαμερισματάκια
Άβαταρ μέλους
By otso
#628807 g πες αληθεια ποση προικα πηρες ; Ο ΗΒ ουτε με βασανιστηρια δεν θα πει , το μονο που ξερω ειναι τα 500 στρ που νοικιαζει στην περιοχη τομπρουκ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
otso έγραψε:g πες αληθεια ποση προικα πηρες ;

450 ψηφους. :oops:

Οτσε σε περιμενα οπως ο FSI το λαδακι (θελεισιγαδενειναιτιποταμεσασταορια). :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mousatos έγραψε:
σε περιοχές που μέχρι πρότινος έμενε η μεσαία τάξη,

μάλλον έμενε λόγω αντιπαροχής ή προίκας

τώρα για να δούμε με τα 40 χιλιαρικάκια πόσοι θα προικίσουν τις κόρες τους με εξοχικά και λοιπά ταπεινά διαμερισματάκια

Τι να σου πω, εμένα δεν μου βγαίνουν τα νούμερα, ρώτα αυτούς που τα βρίσκουν μπόλικα τα 40Κ για να κάνεις και περιουσία.
:s_dunno
Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:"Αν δεν έχεις λεφτά, να πας να μείνεις στα Πατήσια" . Αληθινή απάντηση ιδιοκτήτριας 3αριού στο Άνω Γαλάτσι που ζητούσε 600€ ακατέβατα σε διαμέρισμα του 70 χωρίς πάρκινγκ.

Τι έχουν τα Πατήσια δηλαδή ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Στατιστικά μιλώντας σίγουρα είσαι στο πάνω καλάθι, απλά αυτό το άνω καλάθι δεν σου δινει καμια σοβαρή αγοραστική δύναμη.

Ακριβώς αυτό. Το ότι τα 40Κ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που βγάζει μια μέση οικογένεια σήμερα στην Ελλάδα, είναι αδιαμφισβήτητο. Το πρόβλημα είναι τι σου αγοράζουν αυτά τα χρήματα. Και η απάντηση είναι όχι και πολλά.

Αυτό που νομίζω πως θέλεις να πεις είναι πως ένα εισόδημα σήμερα που είναι στο top 10% περίπου της εισοδηματικής κλίμακας δεν σου δίνει την οικονομική άνεση που σου έδινε ένα αντίστοιχο εισόδημα (στο top 10% της εισοδηματικής κλίμακας) πριν από 15-20 χρόνια, όπως είχαμε μάθει μεγαλώνοντας.

Και σε αυτό έχεις δίκιο.

Από την άλλη φυσικά, υπάρχει άπειρος κόσμος που προσπαθεί να ζήσει οικογένειες με το 1/4 αυτού του εισοδήματος... :help:
Άβαταρ μέλους
By pro
#628826 Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
red_monster έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:"Αν δεν έχεις λεφτά, να πας να μείνεις στα Πατήσια" . Αληθινή απάντηση ιδιοκτήτριας 3αριού στο Άνω Γαλάτσι που ζητούσε 600€ ακατέβατα σε διαμέρισμα του 70 χωρίς πάρκινγκ.

Τι έχουν τα Πατήσια δηλαδή ? :dizzy:

Δεν ξέρω, και δεν έχω και τα στοιχεία της να πας να την ρωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By pro
Νίκος Παππάς έγραψε:οταν βλεπεις να ζει οικογενεια με 1500 τον μηνα και να κανουν πραγματακια,

Τι πραγματάκια κάνουν, έτσι από περιέργεια; Για να μιλάμε σε κοινή βάση δλδ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:οταν βλεπεις να ζει οικογενεια με 1500 τον μηνα και να κανουν πραγματακια,

Τι πραγματάκια κάνουν, έτσι από περιέργεια; Για να μιλάμε σε κοινή βάση δλδ.

Αθλητισμο τα παιδια, κανενα μουσικο οργανο, σινεμα, ταβερνακι, καμια ημερησια εκδρομη, επισκεψη σε κανενα μουσειο, πως το λενε, δεν καθονται μεσα, ζουνε.

Τωρα βεβαια εγραψες αυτο
Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.
οποτε μαλλον δεν εχουμε κοινη βαση.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
pro έγραψε:Mε 40Κ τη σημερον ημέρα, μπορείς στην καλύτερη να διατηρήσεις την όποια περιουσία σου, ζώντας σχετικά αξιοπρεπώς. Ισως μείνει και κανένα ψιλό κάθε χρόνο, αλλά αν τύχει κάτι έκτακτο θα φας από τα έτοιμα. Κι αν μαζέψεις κάτι με 15 χρόνια δουλειάς θα το φας όταν τα παιδιά σου πάνε φοιτητές.
Ακριβώς αυτό.
Δεν είναι επιβίωση τα 40/χρόνο, αλλά δεν περισσεύουν και για μεγάλη ζωή ή σοβαρή αποταμίευση.
Ο, τι μαζέψεις, όπως πολύ σωστά είπες, θα πάνε στα παιδιά για τις σπουδές.
Οπως βέβαια επίσης πολύ σωστά ειπώθηκε πιο πριν, είναι πολύς κόσμος που πήρε ένα σπίτι κληρονομιά - προίκα ή/και κάποια έτοιμα να τρώει και ζει παραπάνω από αυτό που δικαιολογούν τα 40/χρόνο που βγάζει.