- 14 Ιαν 2015, 17:36
giannik1977 έγραψε:Ώπα μάστορα , την μια μας λες οτι υπηρετεί στην Άμεση Δραση (αρα το λέει η καρδουλα του) , τώρα υπηρετεί στο Α.Τ Ακρόπολης ;;(κολλάει σφραγιδες μήπως;).
Δεν μου ειπες πάντως πως θα είσαι εσύ προετοιμασμένος για τέτοιες περιπτωσεις;;;
ρε μαστορα, τι δεν καταλαβαινεις? ανηκει στο ατ ακροπολεως και κανει περιπολιες με περιπολικο. Οταν καποιος παρει το 100 για ληστεια πχ στη Κολοκοτρωνη, που (υποθετω) ειναι περιοχη ευθυνης του, αυτον δεν θα στειλουν? αλλη ειναι η αμεση δραση? που κανω λαθος? Μου λες οτι η Αμεση Δραση ειναι αλλη υπηρεσια, που ειναι πιο μαχιμη απο αυτον που περιπολει με το περιπολικο οταν εχει βαρδια και πηγαινει στα περιστατικα οταν τον στειλουν απο το τμημα του?
MIXOStsi έγραψε:Kacey, αυτή τη φορά λες μλκς...
Έχεις τέρμα άδικο.
Γιατι εχω τερμα αδικο? Ξεκολλα απο το συγκεκριμενο περιστατικο, τις λεπτομερειες και την "ορθη διαδικασια". Αυτο που σχολιαζω εγω ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το περιστατικο ειναι οτι
αστυνομικος λεει οτι φοβαται να ασχοληθει με τρακαρισμα, γιατι οι φταιχτες ειναι αλβανοι. Και αυτος ο αστυνομικος* ειναι αυτος που υποτιθεται αυριο θα με προστατεψει απο ενοπλους ληστες, οποτε εγω δεν πρεπει να κανω κατι οταν μου ερθουν. Γιατι "δεν ειναι δουλεια μου" ή ακομα χειροτερα γιατι "δεν εχω δικαιωμα", συμφωνα με μερικους εδω μεσα.
ΑΥΤΟ σχολιαζω εγω. Αν θελετε να μου ξανααπαντησετε ΣΕ ΑΥΤΟ, καλως. Μη μου λετε ομως για τη διαδικασια που επρεπε να ακολουθησει ο πολιτης.
*και ο συγκεκριμενος λοιπον, που "φοβαται" οταν εχει απεναντι αλβανους, ανηκει στο τμημα που εχει μακρα παραδοση να το παιζουν μαγκες και να τραμπουκιζουν κοσμο.
panos2171 έγραψε:Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπάρξει οργανωμένη επιχείρηση κάνουν πίσω όταν πρόκειται για αλλοδαπούς, πόσο μάλλον γύφτους. α) Είχαν κλέψει συγγενή μου γύφτοι, η αστυνομία ήξερε ποιοι ήταν και που ήταν και όχι μόνο αυτό αλλά αφού επικοινώνησαν μαζί τους συμφώνησαν ώστε να του δώσουν κάποια εργαλεία και να κρατήσουν αυτά που είχαν σίδερο (κλειδιά κυρίως). Του είπαν που θα τα αφήσουν και πήγε και τα πήρε μόνος του.
β) Έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα κάποιος οικογενειάρχης αστυνομικός προφανώς και δε θα ρισκάρει τόσο τη ζωή του όσο και της οικογένειάς του αν εξαιτίας του έχει τρεξίματα κάποιος κακοποιός με το νόμο και τον στοχοποιήσει.
γ) Ακόμα και για ληστείες δεν τρέχουν αμέσως αν δεν οργανωθεί και εκεί επιχείρηση. Μην ξεχνάμε και τι είχε γίνει με τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ όταν προχώρησαν μόνοι τους σε καταδίωξη...
Μαλιστα, δηλαδη
α) οι αστυνομικοι εκαναν παζαρι με τους γνωστους σε αυτους κακοποιους, για τα κλεμμενα. Εγω θα τους εστελνα την ιδια μερα στον εισαγγελεα. Επειδη:
β) στα @@ μου. ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να κανουν και πληρωνονται. ΕΠΕΛΕΞΑΝ να γινουν αυτοι που επιβαλλον το νομο σε δολοφονους, ληστες, βιαστες, εγκληματιες γενικα. Το να σκοτωθεις στη προσπαθεια σου να επιβαλλεις το νομο ειναι μεσα στο job description και το ξερουν εξ'αρχης. Οποιος δεν γουσταρει, να παει να γινει ταξιτζης. Ακου εκει ρε πστ μου...
γ) το παραπανω δεν σημαινει να παει ενας μονος του να το παιξει ραμπο απεναντι σε οπλισμενη συμμορια. Ουτε εγω το λεω αυτο. Αλλα απο εδω, να φτανουμε στο α, εχει τεραστια αλματα...
Και για να γινω πιο κατανοητος: στο παραπανω παραδειγμα, η αστυνομια υποχρεουται α) να βρει ενα τροπο να επιβαλλει το νομο, β) να βρει ενα τροπο να σταματησει την εγκληματικη δραση τους, και γ) να βρει ενα τροπο να επιστρεψει τα κλεμμενα στον ιδιοκτητη (οσο γινεται και οσα βρουν). Αντ'αυτου, ενω ΞΕΡΟΥΝ ποιοι ειναι αυτοι οι τυποι και τι κανουν (αρα εχουν μακρα εγκληματικη δραση και συνεχιζουν να δρουν ετσι, αντι να τους σταματησουν), μπαινουν σε παζαρια με αυτους (αρα παρανομουν και οι ιδιοι ΚΑΙ συντελουν στη συνεχιση της εγκληματικης δρασης), και δεχονται να σωσουν οτι μπορουν και μαλιστα οτι οι εγκληματιες δεχτουν να σωθει...Αυτο δεν ειναι αστυνομια, αυτο ειναι ντροπη της ανθρωποτητας.
ΥΓ Ειχα γραψει στο παλιο φορουμ για το φορτηγατζη που ειχε βρει το φορτηγο του να γινεται κομματια σε μαντρα στον Ασπροπυργο, τους ειχε μπροστα του και τους εβλεπε να το κοβουν, και η αστυνομια του ειπε "εμεις δεν ερχομαστε εκει". ΚΑι τελικα ηρθαν μονο οταν τους ειπε οτι θα επιστρεψει με καραμπινα και θα αρχισει να βαραει στο ψαχνο, μονο και μονο για να μη κανουν τιποτα γιατι το φορτηγο ειχε ηδη γινει κομματακια...