- 11 Φεβ 2020, 07:52
Serf έγραψε:Τον τελευταίο καιρό σκεφτόμαστε να αντικαταστήσουμε το Citroen Xsara 1ης γενιάς που εκτελεί (σχεδόν) καθημερινά χρέη μεταφορέα σε απόσταση δεκαλέπτου από το σπίτι Παλαιό Φάληρο -> Άλιμος, Παλαιό Φάληρο -> Νέα Σμύρνη, με σπάνιες εξόδους από τα σύνορα των συγκεκριμένων δήμων. Το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας (2 + 1) είναι ένα Peugeot 308 1.6HDi.
Το όποιο αυτοκίνητο αγοραστεί θα το χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο η
, θα είναι το 1ο δικό της αγορασμένο αυτοκίνητο (μέχρι τώρα είχε εταιρικά + το Xsara "πάσα" από τον πατέρα της) και καλοβλέπει την περίπτωση ενός coupe-cabrio τύπου 207cc, Eos, κτλ. Μιλάμε πάντα για μεταλλική οροφή προφανώς. Εγώ προσπαθώ να την πείσω ότι και μία κατηγορία μεγέθους πιο πάνω καλοδεχούμενη είναι, πρέπει να χωράει και το παιδικό κάθισμα του μικρού (λίγο πριν τα 3,5) τις λίγες φορές που θα μπαίνει σε αυτό. Το ερώτημα είναι τι επιλογές έχουμε στις κατηγορίες αυτές που να είναι σχετικά καινούργιες (βλ. 2013-2014 και μετά) και αξιόπιστες (μην τρέχουμε στα συνεργεία διαρκώς).
Πρέπει να βάλεις στην εξίσωση και την αξιοπιστία της οροφής και τη στεγανότητα της.Ο μηχανισμός του EOS πχ βγάζει πολλά προβλήματα που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καθόλου φθηνά να φτιάξεις.
Αν τώρα μιλάμε για μετα το 2013-2014 είναι λίγα τα 10Κ...Δε μου ερχεται κατι στο μυαλό που να κοστίζει τόσο.Μόνο SLK 2ης γενιάς που είναι γενικά αξιόπιστη αλλά είναι διθέσια και παλιότερη του 10΄ φυσικά.
Επίσης δε ξέρω τι παίζει με τα Focus &Astra cabrio που πρέπει να υπάρχουν γενικά αλλά και πάλι παλιότερα του 13΄.Το C70 είναι καλή περίπτωση απο άποψη αξιοπιστίας και κατασκευής παθητικής ασφάλειας,θα πάρει ένα ο κολλητός μου ,αλλα στην Ελλάδα τα περισσότερα μτχ είναι 2,4lt
Γενικά δε βρίσκω το λόγω να πάτε σε μτχ cabrio εκτός αν μιλάμε για κανένα MX-5 ...Θα το ανοίγετε στην Αθήνα?