Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Anonymous Founder έγραψε:....
Εικόνα........

Το 2012, μεζονέτες των 280-320τμ, κατασκευής 2011 στην περιοχή Ν. Ερυθραίας (Μορτερό), αυτής της αρχιτεκτονικής σε συγκροτήματα με παρόμοιο περιβάλλοντα χώρο, είχαν τιμές >750.000 € .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:...
Γι' αυτό και το 99% των νέων οικοδομών, έχει τα μαύρα του τα χάλια. Ευτυχώς που λόγω κρίσης σταματήσαμε να κτίζουμε, τόση ασχήμια δεν παλεύεται πια!
:s_hang

:hmmm:

#define άσχημη
Δεν έχω πετύχει νέα οικοδομή >=2005 άσχημη, εξωτερικά τουλάχιστον και συγκριτικά με τις παλιότερες. Το κακό είναι ότι στο εσωτερικό τις σφάζουν, καταργούν κάθε είδος εργονομίας :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#62637 Ήρθε ο στρουγκανοβλαχος απο το χωριό που έβλεπε όλο μερα ξύλο και ΠΕΤΡΑ κΆι στην προσπάθεια να διαφοροποιηθεί απο τη μάζα το έριξε στο λιγότερο ανακ/μο υλικό... Στο τσεμεντο... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Nikos! έγραψε:Ένα φοβερό σπίτι από τον ίδιο αρχιτέκτονα που έκανε ανακαίνιση το δικό μου:

http://whitebox.gr/portfolio/%CE%BA%CE% ... 3%CE%BF-2/

Φτώχεια καταραμένη !!!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).

Το τσιμέντο δεν θέλει νταμάρια για να παραχθεί;
Και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι περιβαλλοντικά η παραγωγή του είναι πολύ πιο επιβλαβής.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#62662 Στην κουβέντα για απορροφητήρες, δείτε έμπνευση

Εικόνα

Περιττό να περιγράψω σε τι κατάσταση είναι η πάνω πλευρά των ντουλαπιών και το ταβάνι

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).

Και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι περιβαλλοντικά η παραγωγή του είναι πολύ πιο επιβλαβής.

Όλα κάτι θέλουν να παραχθούν προφανώς. Και οι πρώτες ύλες από κάπου θα βρεθούν (τη γη, πού αλλού; :lol: ). Μπορείς να χτίσεις αλλιώς; Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και σεισμούς; Όχι.
Επομένως, το νταμάρι για να βγάλεις το τσιμέντο, δεν θα το αποφύγεις. Μπορείς να αποφύγεις δεκάδες άλλα για να βγάλεις πέτρα, μάρμαρο και διάφορα όλα όμως.
Κανένα σπίτι σήμερα δεν χτίζεται πέτρινο. Διακόσμηση είναι η πέτρα. Δεν είμαι κάθετα αντίθετος, βάλε αν θέλεις και πέτρα. Απλώς το μπετόν που τόσο το... αντιπαθούν κάποιοι, είναι πιο λογική και υπό προϋποθέσεις και πιο όμορφη λύση.
:roll:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:
mjacob έγραψε:

Όλα κάτι θέλουν να παραχθούν προφανώς. Και οι πρώτες ύλες από κάπου θα βρεθούν (τη γη, πού αλλού; :lol: ). Μπορείς να χτίσεις αλλιώς; Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και σεισμούς; Όχι.
Επομένως, το νταμάρι για να βγάλεις το τσιμέντο, δεν θα το αποφύγεις. Μπορείς να αποφύγεις δεκάδες άλλα για να βγάλεις πέτρα, μάρμαρο και διάφορα όλα όμως.
Κανένα σπίτι σήμερα δεν χτίζεται πέτρινο. Διακόσμηση είναι η πέτρα. Δεν είμαι κάθετα αντίθετος, βάλε αν θέλεις και πέτρα. Απλώς το μπετόν που τόσο το... αντιπαθούν κάποιοι, είναι πιο λογική και υπό προϋποθέσεις και πιο όμορφη λύση.

Τι εννοείς διακόσμηση είναι η πέτρα;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#62674 Πλάκα πλάκα, σε αυτά τι παίζει με συντήρηση;
Φαντάζομαι πως μετά από ν χρόνια θα έχουν μαυρίλες, πρασινίλες κ.ο.κ. αναλόγως προσανατολισμού.

Όπως και στα βαμμένα δλδ, αλλά αυτά τα περνάς ένα νέο χέρι.

Στο εμφανές μπετόν; Ξύσιμο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Chris έγραψε:Στην κουβέντα για απορροφητήρες, δείτε έμπνευση

Εικόνα

Περιττό να περιγράψω σε τι κατάσταση είναι η πάνω πλευρά των ντουλαπιών και το ταβάνι

< using some app

Ο απορροφητήρας βγαίνει δίπλας στο φις .... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
KWSN-Men έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
mjacob έγραψε:

Τι εννοείς διακόσμηση είναι η πέτρα;

οτι δεν είναι δομικό υλικό, τι άλλο μπορεί δηλαδή να εννοεί ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#62680 Αυτό είναι το θέμα ρε ή ότι ο σωλήνας τελειώνει εκεί; Τραβάει από τις εστίες και τα ρίχνει πάνω από τα ντουλάπια, δεν πάει εκτός σπιτιού

Καλά τα ηλεκτρολογικά είναι άλλο δράμα εδώ μέσα, άστο

< using some app
Άβαταρ μέλους
By NickTG
red_monster έγραψε:
NickTG έγραψε:
red_monster έγραψε:Το σπίτι αυτο δεν ειναι για ελλαδα, για λόγους τελείως άσχετους προφανώς απο αυτους που ευαγγελίζεται ο τριντεντ :lol:

Όπως? :hmmm:

Καταρχήν, αρχιτεκτονικά είναι υπερβολικά υπερφορτωμενο χωρίς κανένα απολύτως λόγο... Μπορούσε να είναι απείρως ομορφότερο και αρμονικότερο χωρίς μερικές κραυγαλέες λεπτομέρειες.

Τα γραφόμενα του τριντέντ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα γιατί δεν ξέρουμε την τοποθεσία του, τον προσανατολισμό του, τα υλικά κατασκευής, τον σχεδιασμό του, πόσα από τα ανοίγματα είναι περιμετρικά θερμομονωμένα κλπ κλπ κλπ.

Αν δε δω οπλισμούς, κατόψεις, ξυλότυπους και τομές δεν μπορώ να ξέρω αν στέκεται στην Ελλάδα. Που και να στέκεται θα είναι ηλίθια και οικονομικά ασύμφορη η πλάκα με τους τεράστιους προβόλους και τις αστείες κολώνες...

Κάποια στοιχεία και λεπτομέρειες ούτε σε εμένα αρέσουν και υποθέτω εννοούμε και τις ίδιες.
Απλά το γενικότερο στυλ είναι αυτό που μου αρέσει πολύ.

Όταν θα έχω λεφτά για σπίτι ( :svivhaha:) θα το κάνω όπως ακριβώς το θέλω και κυρίως χωρίς λεπτομέρειες που το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε λεφτά. :s_tongue

Κατά τα άλλα ένα απλό steel frame house είναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:Πλάκα πλάκα, σε αυτά τι παίζει με συντήρηση;
Φαντάζομαι πως μετά από ν χρόνια θα έχουν μαυρίλες, πρασινίλες κ.ο.κ. αναλόγως προσανατολισμού.

Αν σε ενοχλεί (αν και νομίζω προσθέτει... γοητεία κάτι τέτοιο! :lol: ) είτε με ένα καλό πλύσιμο με πλυστικό, είτε με ελαφριά αμμοβολή αν θέλεις κι άλλο, είτε με βάψιμο στο ίδιο χρώμα.
Η πέτρα έχει το καλό να παλιώνει όμορφα, να τα λέμε και αυτά και συνήθως δεν θέλει καμία συντήρηση, αλλά και το μπετόν δεν απέχει και πολύ.

Όταν λέω πως η πέτρα είναι διακόσμηση, είναι αυτό που είπε ο red_monster. Μπαίνει σαν φύλλο διακόσμησης αφού έχει φτιαχτεί ο τοίχος (μετά το σοβάτισμα συνήθως) και δεν είναι δομικό υλικό.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mjacob έγραψε:Πλάκα πλάκα, σε αυτά τι παίζει με συντήρηση;

Το βασικό πρόβλημα με το ανεπίχριστο σκυρόδεμα είναι ότι όταν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα μετατρέπεται στρωματικά σε ανθρακικό ασβέστιο.

Ca(OH)2 + C02 = CaCO3

Υπάρχει δηλαδή η τάση να ρίχνει το ph του από αλκαλικό (περίπου 12,5) σε βασικό...

Η επανθράκωση επέρχεται στρωματικά από την εξωτερική στοιβάδα στην εσωτερική ανοίγοντας πόρους και συνεχίζοντας την διείσδυση από έξω προς τα μέσα.

Αρχικά κατά την κατασκευή χρειάζεται κονία υψηλής περιεκτικότητας σε τσιμέντο + μεγαλύτερη κάλυψη και τακτική περιοδική συντήρηση με μεμβράνη προστασίας...