Anonymous Founder έγραψε:............
Το 2012, μεζονέτες των 280-320τμ, κατασκευής 2011 στην περιοχή Ν. Ερυθραίας (Μορτερό), αυτής της αρχιτεκτονικής σε συγκροτήματα με παρόμοιο περιβάλλοντα χώρο, είχαν τιμές >750.000 € .
Anonymous Founder έγραψε:............
Anonymous Founder έγραψε:...
Γι' αυτό και το 99% των νέων οικοδομών, έχει τα μαύρα του τα χάλια. Ευτυχώς που λόγω κρίσης σταματήσαμε να κτίζουμε, τόση ασχήμια δεν παλεύεται πια!

Nikos! έγραψε:Ένα φοβερό σπίτι από τον ίδιο αρχιτέκτονα που έκανε ανακαίνιση το δικό μου:
http://whitebox.gr/portfolio/%CE%BA%CE% ... 3%CE%BF-2/
Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).

mjacob έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).
Το τσιμέντο δεν θέλει νταμάρια για να παραχθεί;
Και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι περιβαλλοντικά η παραγωγή του είναι πολύ πιο επιβλαβής.
). Μπορείς να χτίσεις αλλιώς; Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και σεισμούς; Όχι.
Anonymous Founder έγραψε:mjacob έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).
Και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι περιβαλλοντικά η παραγωγή του είναι πολύ πιο επιβλαβής.
Όλα κάτι θέλουν να παραχθούν προφανώς. Και οι πρώτες ύλες από κάπου θα βρεθούν (τη γη, πού αλλού;). Μπορείς να χτίσεις αλλιώς; Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και σεισμούς; Όχι.
Επομένως, το νταμάρι για να βγάλεις το τσιμέντο, δεν θα το αποφύγεις. Μπορείς να αποφύγεις δεκάδες άλλα για να βγάλεις πέτρα, μάρμαρο και διάφορα όλα όμως.
Κανένα σπίτι σήμερα δεν χτίζεται πέτρινο. Διακόσμηση είναι η πέτρα. Δεν είμαι κάθετα αντίθετος, βάλε αν θέλεις και πέτρα. Απλώς το μπετόν που τόσο το... αντιπαθούν κάποιοι, είναι πιο λογική και υπό προϋποθέσεις και πιο όμορφη λύση.
Chris έγραψε:Στην κουβέντα για απορροφητήρες, δείτε έμπνευση
Περιττό να περιγράψω σε τι κατάσταση είναι η πάνω πλευρά των ντουλαπιών και το ταβάνι
< using some app

KWSN-Men έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:mjacob έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).
Όλα κάτι θέλουν να παραχθούν προφανώς. Και οι πρώτες ύλες από κάπου θα βρεθούν (τη γη, πού αλλού;). Μπορείς να χτίσεις αλλιώς; Ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και σεισμούς; Όχι.
Επομένως, το νταμάρι για να βγάλεις το τσιμέντο, δεν θα το αποφύγεις. Μπορείς να αποφύγεις δεκάδες άλλα για να βγάλεις πέτρα, μάρμαρο και διάφορα όλα όμως.
Κανένα σπίτι σήμερα δεν χτίζεται πέτρινο. Διακόσμηση είναι η πέτρα. Δεν είμαι κάθετα αντίθετος, βάλε αν θέλεις και πέτρα. Απλώς το μπετόν που τόσο το... αντιπαθούν κάποιοι, είναι πιο λογική και υπό προϋποθέσεις και πιο όμορφη λύση.
Τι εννοείς διακόσμηση είναι η πέτρα;

red_monster έγραψε:NickTG έγραψε:red_monster έγραψε:Το σπίτι αυτο δεν ειναι για ελλαδα, για λόγους τελείως άσχετους προφανώς απο αυτους που ευαγγελίζεται ο τριντεντ
Όπως?
Καταρχήν, αρχιτεκτονικά είναι υπερβολικά υπερφορτωμενο χωρίς κανένα απολύτως λόγο... Μπορούσε να είναι απείρως ομορφότερο και αρμονικότερο χωρίς μερικές κραυγαλέες λεπτομέρειες.
Τα γραφόμενα του τριντέντ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα γιατί δεν ξέρουμε την τοποθεσία του, τον προσανατολισμό του, τα υλικά κατασκευής, τον σχεδιασμό του, πόσα από τα ανοίγματα είναι περιμετρικά θερμομονωμένα κλπ κλπ κλπ.
Αν δε δω οπλισμούς, κατόψεις, ξυλότυπους και τομές δεν μπορώ να ξέρω αν στέκεται στην Ελλάδα. Που και να στέκεται θα είναι ηλίθια και οικονομικά ασύμφορη η πλάκα με τους τεράστιους προβόλους και τις αστείες κολώνες...
) θα το κάνω όπως ακριβώς το θέλω και κυρίως χωρίς λεπτομέρειες που το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε λεφτά.
mjacob έγραψε:Πλάκα πλάκα, σε αυτά τι παίζει με συντήρηση;
Φαντάζομαι πως μετά από ν χρόνια θα έχουν μαυρίλες, πρασινίλες κ.ο.κ. αναλόγως προσανατολισμού.
Όπως και στα βαμμένα δλδ, αλλά αυτά τα περνάς ένα νέο χέρι.
Στο εμφανές μπετόν; Ξύσιμο;
) είτε με ένα καλό πλύσιμο με πλυστικό, είτε με ελαφριά αμμοβολή αν θέλεις κι άλλο, είτε με βάψιμο στο ίδιο χρώμα.mjacob έγραψε:Πλάκα πλάκα, σε αυτά τι παίζει με συντήρηση;
Φαντάζομαι πως μετά από ν χρόνια θα έχουν μαυρίλες, πρασινίλες κ.ο.κ. αναλόγως προσανατολισμού.
Όπως και στα βαμμένα δλδ, αλλά αυτά τα περνάς ένα νέο χέρι.
Στο εμφανές μπετόν; Ξύσιμο;

https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]