Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#60587 :lol: :lol:
Μεχρι 160-170 που πήγα τρελή ευθυβολία και απόλυτη ησυχία.Και στη καμπή της ΑΟ πριν το αεροδρόμιο ένιωσα τεράστια ασφάλεια απο την εξωτερική .Το τιμόνι καλό φαίνεται.
Τα λάστιχα μοιαζουν ιδανικα για το "GT "χαρακτηρα του Α5 ,σε αντίθεση με τα μαμα Potenza.
Θα δούμε με το καιρο μόλις τα πιέσω .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#60605 Εγώ είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος ακόμη, αν και τους φέρομαι... απαίσια, ως γνωστόν! :lol:
Για πρώτη φορά καταφέρνω να μην αλλάξω τα πίσω στον έναν χρόνο, οπότε κι αυτό είναι επιτυχία... :ninja: :shifty:
Τα δικά μου, όντας και παλιά πλέον (τα έχω βάλει την προηγούμενη άνοιξη), τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, γλιστράνε πίσω, αλλά είναι και λογικό. Μετά από κάποια χιλιόμετρα, ζεσταίνονται και κρατάνε πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών (ότι τα πίσω είναι αρκετά πιο φθαρμένα από τα εμπρός).
Αν καταφέρω να κρατήσω τα πίσω μέχρι το φθινόπωρο, θα είμαστε κομπλέ. Θα βάλω ένα ζευγάρι καινούρια πίσω και θα βγάλω 2 χρόνια ακόμη. Σύνολο 4+, μια χαρά αν σκεφτείς πως το κόστος πια είναι αρκετά χαμηλό για τέτοια λάστιχα και τέτοια διάσταση.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#60771 Μπήκαν σήμερα και στο Corolla του αδερφού μου τα EfficientGrip Performance σε 195/60/15.
Μιας και δεν έχουμε παράπονο από το Sirion που τα έχουμε ήδη είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#60885 Δυστυχώς δεν διάλεγα εγώ! :s_tongue
Για τους οδηγούς τους πάντως είναι καλές επιλογές και ειδικά το Corolla αγοράστηκε σε αρκετά καλή τιμή για τότε.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#61834 Εικόνα

Μετά από τα μέτρια Eco contact 5 (τα οποια βγαλανε καπου στα 40.000 χλμ) από σήμερα φοράμε sport contact 3. Περισσοτερες εντυπώσεις οταν ξεμπερδεψω από διαβασματα κλπ.

.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#62096 όταν βγεις καμμιά φορά αττική / εθνική οδό μια καλή μέρα χωρίς βροχή (και σε παίρνει) δοκίμασε να τσαρουχώσεις το φρένο. Θέλω να επιβεβαιώσω κάτι :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
JimClark έγραψε:όταν βγεις καμμιά φορά αττική / εθνική οδό μια καλή μέρα χωρίς βροχή (και σε παίρνει) δοκίμασε να τσαρουχώσεις το φρένο. Θέλω να επιβεβαιώσω κάτι :innocent:

Orestis.D έγραψε:Δοκιμασε να καθαρισεις και καμια ζαντα! Μεγειααααα!!!

Απο την Τριτη και μετά, ο,τι θέλετε!!
Ευχαριστωωω

.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Orestis.D έγραψε:Δοκιμασε να καθαρισεις και καμια ζαντα! Μεγειααααα!!!

Το εντυπωσιακό έιναι πως κατάφερε να τα αλλάξει ο λαστιχάς χωρίς να αφήσει ούτε ένα σημάδι πάνω στη βρώμα

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#62516 Νομιζω οτι δεν ειναι σημάδι αλλά... βρώμα!!
Την αλλη βδομάδα θα του δωσω ολη τη σημασία που δεν του εχω δωσει τις τελευταιες 2!

.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#62583 Ενημέρωση:

όπως ίσως θυμάστε φόρεσα πριν λίγο καιρό τα ContiSportContact 3 MO σε μια Α200 και ενώ είναι απείρως καλύτερα από τα πρίξεστον που φορούσε εξ αρχής παρατήρησα στην πράξη αυτό που μερικά, όχι όλα, test είχαν επισημάνει./ Σε μια ανάβαση, λίγο γρήγορη, στην ορεινή Κορινθία, τα εξωτερικά του πέλματος θερμάνθηκαν τόσο όσο να φθαρούν δυσανάλογα με το υπόλοιπο πέλμα, μπρος/ πίσω... Ομολογουμένως έσουρνα και τον κώλο για να παιρνάω τα κλειστά στροφιλίκια τόσο γρήγορα ώστε να σηκώνεται σε μερικά ο πίσω εσωτερικός τροχός αλλά και πάλι μου έκανε αρνητική εντύπωση η καψούρα τους αφού ήταν ένα αρκετά κρύο απόγευμα...

Δεν θέλω να φανταστώ τί θα γίνει το καλοκαίρι.... με βλέπω να ξαναβάζω λάστιχα το επόμενο φθινόπωρο.... Βέβαια έχω ήδη κάνει ένα πεντάρι χιλιάδες χιλιόμετρα σίγουρα, μπορεί και παραπάνω...

Κατά τα άλλα, ακόμη και σε κρύο φρενάρισμα είναι εντυπωσιακά, και κρατάει το ριμάδι, κρατάει.... πολύ καλοζυγισμένο το πλαίσιο με τα πειράγματα της AMG αλλά βοηθαέι το λάστιχο παρότι γωνατίζει ώρες ώρες....
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#62806 Ψάχνω λαστιχάκι για spirited οδήγηση στο μικρό (MCS) σε 205/45/17
Οι διαδρομές που κάνω καθημερινά είναι σύντομες (άλλα με αρκετές στροφές) και το λάστιχο δεν προλαβαίνει πάντα να ζεσταθεί οπότε δεν θέλω κάτι σκληρό (σε γόμα), αλλά προφανώς ούτε και semi γιατί οι συγκεκριμένοι δρόμοι τα τρώνε για πλάκα...
Θόρυβοι, καταναλώσεις δεν με ενδιαφέρουν...

Καμία πρόταση...?
(και αν είναι και σε RF ακόμα καλύτερα να μην έχω και το δίλλημα)
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#62811 τα σκληρα λαστιχα παντα αργουν να ζεσταθουν σε σχεση με τα |λογοκρισία|;

ενα λαστιχο πρεπει να ζεστενεται παντα γρηγορα; στις μικρες αυτες διαδρομες θα παιξει τοσο μεγαλη διαφορα αν ενα λαστιχο ειναι ''ζεστο'' απο ενα χλιαρο;

προσωπικα θα εκανα ενα reconsider στο τροπο σκεψης και κατ επεκτασης επιλογης ελαστικων. ποσο μαλλον για ενα ''ειδικο'' αυτοκινητο οπως το MCS.

πετα στην ακρη τα RF και βαλε ενα eagle f1 , οπου οπως λεγεται κρατανε γυρω στα 20κ, ή καποιο πιο safe - sport contact 5 οπου λογικα θα σου κρατησει ενα 30αρι