Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
markvag έγραψε:
Και πιο πολύ φυσικά με εντυπωσίασε η αξιοπιστία του Yaris, υπό συνθήκες ατελείωτου σκισίματος και κακομεταχείρισης.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εντυπωσιάστηκες, φυσιολογικά πράγματα για εμάς τους Γιαπωνεζους :s_dunno

Καλά... κάτσε να μπει και κανένας κάτοχος vvti μοτέρ... :lol: :lol:

Dimsabas έγραψε:Πόσο λάδι καίει το δικό σου; Το επταθέσιο, στις 242Κ χιλιόμετρα, θέλει 400 μλ στα 1.000.

Μπηκε :lipsealed:

@ Dimsabas καλα εισαι. Στο δικο μου 3ZZ-FE εκανα μερικη επισκευη κινητηρα ( τσιμουχακια βαλβιδων, ελατηρια πιστονιων ) στα 183.000 χλμ με καταναλωση λαδιου 500ml /1000km
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
markvag έγραψε:
Και πιο πολύ φυσικά με εντυπωσίασε η αξιοπιστία του Yaris, υπό συνθήκες ατελείωτου σκισίματος και κακομεταχείρισης.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εντυπωσιάστηκες, φυσιολογικά πράγματα για εμάς τους Γιαπωνεζους :s_dunno

Καλά... κάτσε να μπει και κανένας κάτοχος vvti μοτέρ... :lol: :lol:

Μέσα είμαστε.
Με 3 διαφορετικά μοντέλα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#625251 Να προσθέσω ότι η κατανάλωση λαδιού είναι ευεργετική για το υγραέριο και τις βαλβίδες εξαγωγής. Είναι κι ευαίσθητα τα ιαπωνικά μοτέρ στο γκάζι...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#625278 2 VVTi ( 100Κ και 100Κ ) , έναν 4AFE (272Κ)

Ο παλιός έκαιγε το λαδάκι του , λιγότερο απο μισό λίτρο ανα 1000km.

inb4 ναι αλλά οι VVTL-i και οι Valvematic ...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#625302 Άλλο ένα απροβλημάτιστο 3ZZ-FE εδώ (του πατρός) που κοντεύει τα 200Κ, τα μισά περίπου με αέριο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#625317 Αυτός που πρέπει έχει μπαναριστεί! :protest: :rant: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#625319 mark , αμορτισέρ κάθε πότε αλλάζετε σ'αυτά ?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#625326 Και στα δικά μας δεν είχαμε κανένα θέμα.

Στο ένα μέχρι τις 310000 χιλιόμετρα που ήρθε τούμπα όλα καλά με αλλαγές στα χιλιόμετρα που πρότεινε ο κατασκευαστής.

Το δεύτερο συνεχίζει ακόμα με 210000+ χιλιάδες χιλιόμετρα.
Βέβαια είναι και τα 2 αυθεντικά γιαπωνέζικα.

Το τρίτο το γιαλαντζι το δώσαμε νωρίς είναι η αλήθεια με 170000 περίπου οπότε δεν ξέρω για μετά.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#625359 Πλέον στα 450.000 καεί πάνω από μισό λίτρο στα χίλια την τελευταία φορά που μέτρησα, αλλά έχω μέσα 5/40.
Μέχρι τα 350.000 δεν έκαιγε τπτ, δεν συμπλήρωνα ποτέ μεταξύ αλλαγών (κάθε 10k).
Επειδή μέτρησα συμπίεση πρόπερσι και ήταν κομπλέ, εικάζω τσιμουχακια.
Άβαταρ μέλους
By JBT
Dimsabas έγραψε:Να προσθέσω ότι η κατανάλωση λαδιού είναι ευεργετική για το υγραέριο και τις βαλβίδες εξαγωγής. Είναι κι ευαίσθητα τα ιαπωνικά μοτέρ στο γκάζι...

Στα 10.000 χλμ μπορείς να υπολογίσεις σε χρήματα πόσο κοστίζει το λάδι;
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:mark , αμορτισέρ κάθε πότε αλλάζετε σ'αυτά ?

Αγνοώ... :lol: Αν και, ιδίως στα αμορτισέρ, τα δικά μας δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικά ως δείγμα... Τα περισσότερα πάνε πολύ συχνά σε χωματόδρομους με πλήρες φορτίο επιβατών και χωρίς καθόλου προσοχή...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#625436 ΟΚ , κατανοητό . Αλλά θα είχε ενδιαφέρoν αν αλλάζατε π.χ κοντά στα 50 , θα σήμαινε οτι ένα normal ίσως να χρειαζόταν στα 200 .
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
JBT έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Να προσθέσω ότι η κατανάλωση λαδιού είναι ευεργετική για το υγραέριο και τις βαλβίδες εξαγωγής. Είναι κι ευαίσθητα τα ιαπωνικά μοτέρ στο γκάζι...

Στα 10.000 χλμ μπορείς να υπολογίσεις σε χρήματα πόσο κοστίζει το λάδι;

Ανάλογα με ποιο λάδι συμπληρώνω, από 12-16 ευρώ. Δηλαδή τα μισά από όσα θα κόστιζε το ειδικό πρόσθετο που έβαζα στη βενζίνη λόγω υγραερίου και το οποίο διέκοψα μετά από προτροπή του εγκαταστάτη μου όταν άκουσε πόσο λάδι καίει.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#625524 15 ευρώ χοντρικά δηλαδή στα 10.000
Σαν λίγα να μου ακούγονται :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Dimsabas έγραψε:Ανάλογα με ποιο λάδι συμπληρώνω, από 12-16 ευρώ. Δηλαδή τα μισά από όσα θα κόστιζε το ειδικό πρόσθετο που έβαζα στη βενζίνη λόγω υγραερίου και το οποίο διέκοψα μετά από προτροπή του εγκαταστάτη μου όταν άκουσε πόσο λάδι καίει.

Λαδι για 2χρονο εβαζες?